Pregled vprVPN

Logotip VyprVPNRezultat:
8.5 / 10


Švicarski VyprVPN je uveljavljen ponudnik VPN, ki je vedno veliko vlagal v svojo tehnologijo. Od preverjene nič zapisovalne politike in prijaznega, z več funkcijami odjemalca z več platformami do stotine hitrih samostojnih strežnikov in podpore za številne priljubljene storitve pretočnega pretoka, VyprVPN zagotavlja skoraj vsako stran.

Prednosti
 • Za popolno zasebnost ni preverjeno beleženja
 • Odlična izbira protokolov in nastavitev šifriranja
 • Na stotine strežnikov z veliko raznolikostjo lokacij
 • Intuitiven, večplastni odjemalec, ki ga je enostavno uporabljati
 • Odblokira Netflix, BBC iPlayer in druge
 • Omogoča P2P in hudourniški promet
 • Gosti lastne strežnike (brez tretjih oseb)
Slabosti
 • Ni načina za plačilo anonimno
 • Območje VPN ni na voljo v osnovnem načrtu

VyprVPN je uveljavljen in znan ponudnik, ki deluje že od leta 2009. Mnogi od nas pa bi skozi leta svoje storitve posredovali iz enega preprostega razloga: vodili so dnevnike povezav..

Konec lanskega leta je družba VyprVPN sporočila, da prekrivajo nov list. Zdaj so postali VPN brez dnevnika.

Hkrati so začeli tudi nadgrajevati svojo infrastrukturo, da bi izboljšali delovanje strežnika, in uvedli, kaj bi morale biti pozitivne spremembe pri podpori strankam.

Vsa tri podjetja so bila v najmanjši meri velika in več kot zaslužijo nov pogled na ponudbo družbe VyprVPN.

V tem pregledu bomo v tem pregledu VyprVPN preučili, kako storitev zdaj deluje, prešli njene glavne značilnosti in, kar je najpomembneje, odločili, ali je vredno plačati.

Pregled VyprVPN

Kot je bilo že omenjeno, je bilo v zvezi z VyprVPN že dolgo časa – vsaj po panožnih standardih VPN. Ustanovljeno je bilo leta 2009 pri spletnem podjetju za zasebnost Golden Frog.

VyprVPN, ki se nahaja v Švici, deluje izven pristojnosti zasebnosti.

Če to združite z novo politiko podjetja brez registracije in nadgradnjo infrastrukture, imate potencial za varno, zasebno in vsestransko uporabniško VPN.

Zaenkrat smo na dobrem začetku.

Lastnosti

Kar zadeva funkcije, VyprVPN ponuja dober splet, ki ga uvršča med najboljše ponudnike VPN v tej panogi.

Ni popolno. Noben VPN, ki sem ga kdaj pregledal, tega še ni dosegel. Vendar pa ni veliko področij, za katere bi kdo resno primanjkoval.

Kill stikalo

Stikalo ubijanja je funkcija, ki bi jo moral uporabiti vsak VPN, ki ga je vredna njegova sol, in VyprVPN ne razočara. Večinoma.

Zakaj večinoma? Ker je funkcija, medtem ko je na voljo v operacijskem sistemu Windows, macOS in Android, v napravah iOS osupljiva opustitev.

Ko je omogočeno stikalo kill – in v tem primeru ni privzeto – prekine ves dostop do interneta naprave, če je prekinjena povezava VPN. Njegov namen je zagotoviti, da ne pride do naključnih uhajanj podatkov ali naslova IP, kadar pride do težav z omrežjem.

V primeru iOS-a dobite funkcijo samodejne ponovne povezave, ki bi teoretično morala povzročiti, da se vaš VPN ponovno ustvari in deluje v milisekundah, če povezava pade.

Toda to še vedno pušča drobno okno, da se lahko pojavijo puščanja, zato pravilno stikalo za odstranjevanje ne bo.

DNS zaščita pred uhajanjem

VyprVPN preprečuje puščanje DNS – s pomočjo katerih lahko sledite, katera spletna mesta obiščete – z uporabo strežnikov DNS, ki so v celoti v lasti in delujejo.

Ta funkcija je privzeto omogočena.

Če želite, lahko v nastavitvah odjemalca določite svoje strežnike DNS. Toda v veliki večini primerov to ni potrebno.

Nastavitve DNS v odjemalcu VyprVPN

Za zapisnik, strežniki DNS VyprVPN sledijo enaki strogi politiki brez beleženja kot njihovi običajni strežniki. To je dobra stvar.

Brez zakupljenih strežnikov

Zelo malo VPN-jev ima svojo strojno opremo. Večina najemniških strežnikov iz različnih podatkovnih centrov po vsem svetu.

Pri VyprVPN to ni tako. So eden redkih ponudnikov, ki imajo v lasti celotno mrežo.

Lastništvo strežnika pomeni, da nobena tretja oseba ne more enostavno dobiti dostopa do infrastrukture. To je velika prednost zasebnosti, ki jo ima VyprVPN pred večino konkurentov.

Kameleonski protokol

Da bi vam pomagal omejiti omrežne omejitve in državno cenzuro, je VyprVPN zgradil protokol VPN po meri, imenovan Chameleon.

Chameleon razlikuje od protokolov mainstream, kot je OpenVPN, je ta, da širi metapodatke paketov.

To pomeni, da lahko vaša VPN povezava poteka skozi večino neodkritih požarnih zidov. To vključuje ovire, ki uporabljajo globoko pregledovanje paketov, da preprečijo uporabo VPN.

Diagram kako deluje VyprVPN-ov Chameleon protokol

In deluje izjemno dobro.

Chameleon je na voljo na vseh platformah, razen za iOS. Za dostop potrebuje tudi naročniško naročnino.

Ali VyprVPN deluje na Kitajskem?

Pri uporabi protokola Chameleon, VyprVPN deluje, tudi če imate velik kitajski požarni zid. Impresiven podvig glede na dolžine vlade, da prepreči uporabo VPN.

Doslej je imel Chameleon velik uspeh pri upiranju vsem prizadevanjem za odkrivanje, VyprVPN pa še naprej spreminja stvari, da bi stvari ohranile tako.

Streaming Support

Medtem ko VyprVPN ne podpira izrecno obiskovanja vsebine, ki je blokirana v geo, je v tem zelo dobra. Podpora strankam je bila celo znana, da vam pomaga pri povezovanju, če naletite na težave.

Priljubljene storitve pretakanja, kot sta BBC-jev iPlayer in Hulu, dobro delujejo, kot tudi mnogi drugi po svetu.

Ali VyprVPN deluje z Netflixom?

V času, ko je skoraj vsako VPN podjetje odpovedalo delo z Netflixom, se VyprVPN še vedno prebija.

Več ameriških strežnikov, vključno z New Yorkom in Chicagom, se brez težav poveže z Netflixom. Avstralija, Kanada, Japonska in Velika Britanija so dobro delovale.

VyprVPN sodeluje z ameriškim Netflixom

VyprVPN seveda ne zagotavlja, da bodo njihovi strežniki vedno delovali. Noben ponudnik ne. Ker pa pišem to recenzijo, so brez dvoma ena izmed najboljših Netflix VPN-jev.

Podpora za BitTorrent in P2P

Skupna raba datotek je področje, kjer nova politika VyprVPN brez beleženja resnično vpliva.

V preteklosti bi VyprVPN podpiral hudourniške in druge mreže P2P, vendar bi uporabljal dnevnike za pošiljanje kakršnih koli pritožb glede avtorskih pravic uporabnikom njihovih storitev.

Ker dnevniki niso več na sliki, vas VyprVPN ne more prepoznati in zato postane črna luknja za vse pritožbe.

Še vedno vsebujejo klavzule v svojih pogojih o potrebi spoštovanja avtorskih pravic. Ampak, gre za prazno grožnjo – večinoma za razstavo – saj VyprVPN nima več načina, da bi jo uveljavil.

Več istočasnih povezav

Ko se naročite na VyprVPN, vam je dovoljeno uporabljati več naprav hkrati z le enim računom.

Številka naprave se razlikuje glede na vaš naročniški načrt.

Z osnovnim načrtom lahko hkrati povežete do tri naprave. Če se odločite za Premium načrt, ta številka poskoči na pet.

Druge funkcije Opombe

Poleg vseh zgornjih funkcij je treba opozoriti tudi, da VyprVPN ne blokira Tor povezav. Vendar hkrati Tor nad VPN ni izrecno podprt.

V mojih testih uporaba Torja ni povzročila nobenih težav med povezavo z VyprVPN, vendar nisem preveril niti vsakega strežnika.

Zaključno je, da se lahko vaša kilometraža razlikuje, vendar so vaše možnosti za uspeh dobre.

Prav tako moram poudariti, da ni podpore za dvojno povezavo VPN. To pa ni tako presenetljivo, saj gre za malo nišno funkcijo.

Če rečem, da je dvojna VPN ena od vaših zahtev, program VyprVPN ni za vas. NordVPN, Surfshark in ProtonVPN vsebujejo funkcijo in so odlične alternative.

Zasebnost in varnost VyprVPN

Za mnoge od nas uporabnikov VPN ni nič pomembnejšega od zasebnosti in varnosti, ki jo ponuja VPN. To je drugo področje, kjer VyprVPN ne razočara.

To je tudi področje, kjer je VyprVPN v zadnjem času resno napredoval, predvsem s svojo novo politiko brez zapisovanja.

Pristojnost

Kot sem že omenil, VyprVPN deluje iz Švice, ki je prijazna do zasebnosti, prav tako tudi matično podjetje Golden Frog.

Obe podjetji imata koristi od strogih zakonov o zasebnosti podatkov v državi, ki močno nagibajo v pravice posameznikov.

Kritično ni, da Švica ni povezana z zloglasnimi sporazumi o delitvi obveščevalnih podatkov s 5, 9 ali 14 očmi. Kot takšni ne bodo nikoli predali zasebnih podatkov drugim državam brez ustreznega postopka v svojem sodnem sistemu.

V svetu, kjer se vohunjenje dogaja povsod, je Švica nekaj oaze pravic do zasebnosti.

Politika beleženja

Odkar je VyprVPN začel delovati pred več kot desetletjem, so bili splošno znani kot ponudnik, ki je vodil dnevnike povezav.

Nikoli niso spremljali, kaj uporabniki počnejo na svoji platformi. Vseeno so spremljali, kdo se je povezal, za koliko časa in koliko podatkov je poslal.

Še huje je, da so vse shranjene informacije vsebovale dejanski naslov uporabnika. Zaradi tega je bilo za tretje osebe nepomembno, da nekoga navezujejo na določeno spletno dejavnost.

Konec leta 2018 pa je VyprVPN pozval k prehodu na strogo politiko brez prijave. Celotno infrastrukturo so celo oddali na neodvisno revizijo tretjih oseb, da bi dokazali, da je njihova preobrazba končana.

Ta revizija je našla nič sledov ohranjenih podatkov o uporabnikih in VyprVPN je uradno postal ponudnik ničelne evidence.

Lastništvo strežnika

Kot sem se že dotaknil, je VyprVPN lastnik vseh njihovih strežnikov. To jim daje naravno varnostno prednost pred večino drugih storitev, ki namesto tega izberejo zakup svoje strojne opreme.

VyprVPN ima strog nadzor nad tem, kdo lahko dobi dostop do svoje opreme, zaradi česar so stroji fizično bolj varni.

Za nas uporabnike to pomeni manjše tveganje, da bodo naši podatki padli v napačne roke.

Standardi protokola in šifriranja

Medtem ko vam VyprVPN ne dopušča, da bi poljubno mešali protokole in standarde šifriranja ter jih primerjali, ponujajo več odličnih kombinacij.

Razpoložljivost nekaterih teh dvojic je odvisna od platforme, in poklical jo bom kadar koli.

 • PPTP

  PPTP je najstarejši in najbolj podprt protokol VPN. Prav tako je popolnoma negotovo, saj je bil ogrožen že leta 1998.

  VyprVPN ponuja PPTP s 128-bitno šifriranjem izključno za podporo starejšim napravam in strojni opremi, ki ne morejo uporabljati OpenVPN in samo v sistemu Windows.

  Povedano drugače, tam je, vendar se mu je treba za vsako ceno izogibati.

 • L2TP / IPSec

  Za zaščito podatkov, ki jih nosi, protokol L2TP / IPSec uporablja 256-bitno AES enkripcijo z dvojno enkapsulacijo.

  To je zelo varen in široko podprt standard, za katerega velja, da je nedosegljiv.

  Prednost ima tudi v uporabi motorja z enim navojem šifriranja in dešifriranja, zato je pri novejši strojni opremi morda le najhitrejši protokol VPN na voljo.

  L2TP / IPSec je mogoče uporabiti v odjemalcih sistema Windows, macOS in iOS.

 • OpenVPN

  OpenVPN velja za zlati standard protokolov VPN. Odprta je, popolnoma varna in hitro utripa.

  Lahko se odločite za 256-bitno ali 160-bitno šifriranje. Prvi je bolj varen, drugi hitrejši (čeprav še vedno veliko varen).

  VyprVPN pa ne omogoča izbire med TCP ali UDP. Ves čas uporablja UDP.

  Na splošno je OpenVPN najbolje delujoč protokol med razpoložljivimi možnostmi, zlasti preko nestabilnih internetnih povezav.

  Za večino nas bi to moral biti protokol izbire. Podjetje VyprVPN se strinja in ga je postavilo za privzeto v vseh različicah njihove odjemalske aplikacije, kjer se uporablja.

 • Kameleon

  Kot smo že omenili, je Chameleon po meri prikritega protokola VPN, ki ga je zapravil VyprVPN. Temelji na OpenVPN in za zaščito podatkov uporablja 256-bitno šifriranje.

  Glavna razlika je v tem, da protokol Chameleon znova napiše informacije o glavi, da premaga metode blokiranja VPN, kot je globoka kontrola paketov.

  Funkcionalno je Chameleon prav tako varen kot OpenVPN. Ampak, ker potrebuje nekoliko več režijskih stroškov, da odvleče obmrzitev, bo malo počasneje.

  Chameleon je na voljo na vseh platformah, razen za iOS, vendar le, če ste naročeni na Premium načrt.

DNS puščanje

Če sem želel preveriti, ali je v aplikaciji VyprVPN brez puščanja DNS in ne razkriva nobenih zasebnih podatkov, sem opravil svoj standardni testni test. Preveril sem odjemalce Windows, macOS in Android.

V vseh primerih je VyprVPN prešel z letečimi barvami.

VyprVPN, ki opravi test puščanja DNS

Ni puščanj IPv4 ali IPv6, tudi prek WebRTC. Stranke prav tako nikoli ne uporabljajo ničesar razen zasebnih strežnikov DNS VyprVPN.

Z drugimi besedami, VyprVPN je varen in varen ter vas odlično ščiti in ohranja anonimno v spletu.

Aplikacije in odjemalci

VyprVPN ponuja podporo za številne naprave, povezane z internetom. Imajo prilagojene aplikacije za Windows, macOS, Android in iOS. Prav tako lahko ročno konfigurirate povezave do storitve na nekaterih usmerjevalnikih, pametnih televizorjih in računalnikih z Linuxom.

Sestavljeno pomeni, da je težko najti napravo, ki ni združljiva z VyprVPN.

Aplikacije po meri so precej enotne po svojem videzu in občutku na vseh platformah. So tudi intuitivni in enostavni za uporabo.

Primerjava odjemalcev Windows, macOS in Android VyprVPN

Vse napredne funkcije se lepo prilegajo v meniju za prilagajanje. Med vsakodnevno uporabo vam ne ovirajo poti, vendar so do njih enostavno dostopni, ko jih potrebujete.

Vse je tam, od povezave do aplikacije in možnosti preklopa do izbire protokola in nastavitev DNS.

Pregled menija za prilagoditev odjemalca VyprVPN

Podpora paradižniku

VyprVPN izstopa tudi nad večino drugih ponudnikov s ponudbo prilagojene izdelave priljubljene programske opreme usmerjevalnika Tomato, ki ima vgrajeno programsko opremo VPN.

Če imate podprti usmerjevalnik, ga morate samo bliskati, povezati z internetom in samodejno dobite omrežni VPN.

Vdelana programska oprema vam omogoča celo nadzor nad tem, katere naprave bodo uporabljale povezavo VPN, s čimer so konfiguracije na napravi poskočne.

Lokacije strežnika VyprVPN

Na podlagi številk – 700+ strežnikov na 73 lokacijah in 64 državah – VyprVPN se lahko pohvali s svojim strežniškim omrežjem.

Toda tisto, kar še bolj navduši, je dejstvo, da imajo za razliko od skoraj vseh svojih konkurentov svojo strojno opremo.

Od Evrope in Azije do Amerike je tamkajšnja lokacija, ki bi si jo velika večina kdaj želela. Celoten seznam strežnikov VyprVPN si lahko ogledate tukaj.

Ko izberete strežnik, s katerim se lahko povežete v odjemalcu, lahko po seznamu iščete po državi ali – v primeru, da je znotraj ene države država več lokacij. Svoje najljubše lokacije lahko označite tudi pozneje.

Zaslon za izbiro strežnika v odjemalcu VyprVPN

Seznam strežnikov je razvrščen glede na regijo, državo ali hitrost.

Tu je izraz hitrost lahko malo napačen in povzroči zmedo. Pravzaprav predstavlja zamudo.

Zamuda ni merilo hitrosti prenosa podatkov s strežnika. Namesto tega vam pove, kako hitro se strežnik odzove, ko mu pošljete zahtevo.

Kako hiter je VyprVPN?

VyprVPN je dovolj hiter. V bistvu so celo naredili moj najhitrejši seznam VPN.

Hitrosti so več kot dovolj dobre tudi za velike pasovne širine, kot so na primer torrenting ali pretakanje 4K video, kaj šele preprosto brskanje..

Spodaj je vzorčenje z osmih lokacij, ki sem jih preveril med mojim celovitim testom hitrosti VyprVPN. Najboljši strežnik je bil izbran s funkcijo stranke »Najhitrejši strežnik« stranke.

Najboljši strežnik
Najprimernejši rezultati preizkusa hitrosti strežnika VPNZ VPN Najprimernejši rezultati za test hitrosti v izhodiščni hitrostiBrez VPN
Združene države
Rezultati testiranja hitrosti strežnika VPN v ZDAZ VPN VyprVPN Združi rezultate izhodiščnega preskusa hitrostiBrez VPN
Nizozemska
Rezultati preskusa hitrosti strežnika VyprVPN Nizozemska VPNZ VPN Rezultati preizkusa hitrosti za bazno hitrost v podjetju VyprVPN NizozemskaBrez VPN

Morda ste opazili veliko odstopanje med VPN in brez rezultatov VPN. To je zato, ker namerno testiram hitrost z internetno povezavo veliko hitreje kot to, kar zmore vsak ponudnik VPN.

S povezavo 500 Mbps navzdol in 100 Mbps zagotavljam, da vidimo resnične hitrosti, ki jih lahko ponudi strežnik, ne pa tiste, ki so omejene z omejitvami mojega ponudnika internetnih storitev..

Storitev za stranke

V preteklosti je bil VyprVPN znan po nekoliko manjši podpori strankam. Dobra novica je, da se zdi, da so sporočilo prejeli in svojo službo za podporo resno nadgradili.

Da bi jih preizkusili, sem v tri različne čase dneva svoji ekipi za podporo predložil vprašanja. Vsakič sem imel odgovor v manj kot petnajstih minutah.

Odzivni čas VyprVPN-a uvršča med najboljše storitve VPN, ki sem jih pregledal.

Vendar je odzivni čas le polovica bitke. Kako dobro so obravnavane tudi zahteve za podporo.

V mojem primeru sem ugotovil, da so mi odgovori koristni, čeprav ne popolni.

Seveda, brez sabotiranja moje VPN povezave, je bilo težko natančno prebrati, kako tehnično je usposobljeno osebje družbe VyprVPN. Vendar so zaposleni v podjetju in zdi se, da njihovo programsko opremo zelo dobro poznajo.

Spletno mesto VyprVPN ima tudi precej temeljit razdelek za samopomoč z več kot dovolj informacijami za reševanje najosnovnejših vprašanj.

Koliko stane VyprVPN?

Večina ponudnikov VPN raje ponuja en načrt z več dolžinami naročnine. Podjetje VyprVPN kupuje ta trend in ponuja dve vrsti naročnin: Basic in Premium.

Vsako lahko kupite mesečno ali letno. Če se odločite za slednje, boste v enem letu prihranili skoraj 50%.

Pregled cenovnega načrta VyprVPN

Največja razlika med obema načrtoma – poleg njihovih stroškov – je v tem, do katerih funkcij imate dostop.

Naročniki osnovnega načrta dobijo do tri hkratne povezave z napravo in neomejeno število podatkov.

Premium naročniki lahko hkrati povežejo do pet naprav in dobijo dostop do protokola Chameleon.

Za večino nas mora biti osnovni načrt dovolj – izjeme so, če imate veliko naprav za povezavo ali sedete za omejevalnim požarnim zidom.

Naročnino lahko plačate s katero koli večjo kreditno kartico, PayPal ali UnionPay.

Na žalost VyprVPN ne prevzema plačil s kriptovalutami, zato obsedena zasebnost med nami morda ni srečna.

Vse naročnine so upravičene do brezpogojne 30-dnevne garancije za vračilo denarja. Če iz kakršnega koli razloga niste zadovoljni s storitvijo, v 30 dneh po prvem plačilu vložite zahtevo za podporo strankam za vračilo..

Vse v celoti ponuja VyprVPN spodobno vrednost za to, kar zaračunavajo, še posebej ob upoštevanju številnih izboljšav, ki so jih vložili za odpravo svojih nekdanjih šibkih točk.

VyprVPN Brezplačna preizkušnja

Do nedavnega je VyprVPN ponujal tridnevno brezplačno preskusno različico. To ni več tako.

Ko je bilo brezplačno sojenje, garancija za vračilo denarja ni obstajala. Vsi trije dnevi smo se odločili, ali je storitev primerna za nas – ne nujno veliko časa.

Na podlagi povratnih informacij uporabnikov se je VyprVPN odločil, da ukine brezplačno preskusno različico in se namesto tega odločil za časovno omejeno garancijo za vračilo, kar je pot skoraj vseh ponudnikov.

VyprVPN Pregled Zaključne misli

Z reševanjem njihovih dveh najbolj očitnih slabosti – beleženja in slabe storitve za stranke – je VyprVPN postal dobra možnost VPN.

Ponujajo odlično aplikacijo za stranke, široko podporo za naprave, več protokolov, visoke hitrosti in celo lastnik vsakega dela svojega strežniškega omrežja za povečanje fizične varnosti. Vseh teh stvari vam ne daje veliko drugih ponudnikov.

Poleg tega je podjetje VyprVPN doseglo dodatno miljo, da je svoje zahtevke brez beleženja revidirala tretja oseba. To počne tudi nekaj ponudnikov.

Edina pomanjkljivost, ki sem jo našel med pregledom, je nekaj manjkajočih funkcij na odjemalcu iOS in pomanjkanje možnosti plačila s kriptovalutami. Če vam je katero od teh zadev, poglejte moj seznam najboljših VPN-jev za možne alternative.

Bottom line je, čeprav tega nisem mogel storiti tako malo kot pred enim letom, zdaj lahko enostavno priporočam VyprVPN.

In hudo jim je, da so naredili spremembe. To delo ni bilo lahko in eno zelo dobro opravilo.

Logotip VyprVPNRezultat:
8.5 / 10

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map