Zasebni pregled dostopa do interneta

Zasebni logotip za dostop do internetaRezultat:
7,7 / 10


Odličen ponudnik VPN in eden vodilnih v industriji, zasebni dostop do interneta, ponuja vse, kar potrebujete za VPN. Od funkcionalno na novo preoblikovanega odjemalca in hitrih strežnikov do stroge politike brez beleženja in odličnih varnostnih funkcij, vse to pride po ceni, ki zlahka premaga večino konkurentov.

Prednosti
 • Dokazano ni ponudnika dnevnikov
 • Vrhunsko šifriranje in varnost
 • Zelo cenovno ugodno
 • Dobre hitrosti strežnika
 • Odlične novo preoblikovane aplikacije
 • Omogoča hudourništvo in P2P
Slabosti
 • Nahaja se v ZDA – ni idealen za zasebnost
 • Slaba podpora za Netflix in BBC iPlayer

Če prodajate zasebno omrežje VPN, obstaja velika možnost, da ste slišali za zasebni dostop do interneta (znan tudi kot PIA). Delajo že skoraj desetletje in so zagotovo eden največjih ponudnikov.

PIA je znana po tem, da je poceni storitev VPN, ki zagotavlja solidne zmogljivosti in podporo. Zanimivo, če vidim, ali je ta ugled zaslužen, sem prevzel nase, da jih bom preizkusil.

In v tem pregledu zasebnega dostopa do interneta bom prelistala vse, kar sem odkrila – dobro, slabo in mejno grdo.

Pregled PIA

Da bi stvari postavili v boljši kontekst, začnimo z nekaj ozadja zasebnega dostopa do interneta in ljudi, ki stojijo za njim.

Podružnica podjetja, imenovanega London Trust Media, PIA deluje od avgusta 2010. Za storitev VPN, ki jim pomeni nekaj starejšega državnika.

Podjetje je vključeno v široko paleto odprtokodnih projektov in projektov, osredotočenih na zasebnost, s podporo neprofitnih organizacij, kot sta Electronic Frontier Foundation in Creative Commons.

PIA je tudi eden redkih ponudnikov VPN, ki ponuja odprtokodno skladišče v GitHubu. Repozitorij vključuje njihove razširitve brskalnika in nekatere (vendar ne vse) njihove programske opreme za stranke.

Zaenkrat se vse sliši precej dobro. Na žalost je v omari PIA tudi nekaj okostnjakov.

Londonski Trust Media – in s tem razširjen zasebni dostop do interneta – ima sedež v Denverju v Koloradu. To pomeni, da delujejo izven nekoliko tvegane zasebnosti.

Pred kratkim so pripeljali tudi kazensko obsojenega Marka Karpelesa z Mt. Gox Bitcoin izmenjava zlog, kot CTO. Ta poteza je, kar ni presenetljivo, povzročila nemir med uporabniško bazo PIA – in še vedno ni popolnoma zamrla..

Vse to dodaja nekaj mešane vrečke.

Da, PIA deluje zelo podobno kot podjetje, ki je namenjeno preglednosti in zasebnosti. Toda hkrati so izbrali težko pristojnost, da jo ohranijo, in CTO, povezano z enim najdražjih in katastrofalnih hekerjev v zadnjem spominu.

Radovedno, res.

Z malo hrane za razmislek pojdimo globlje in preglejte, kaj ponuja storitev PIA.

Lastnosti

Kar je značilno, veliko je všeč, kaj PIA prinese na mizo. Imajo zelo celovito rešitev VPN, ki vključuje vse glavne funkcije varnosti in zasebnosti, ki smo jih pričakovali od ponudnika najvišjega nivoja.

Varnostne funkcije

Število možnosti šifriranja, ki jih podpira PIA, je drugo za nobeno.

Za šifriranje podatkov imate na voljo štiri možnosti:

 • AES-128 (GCM)
 • AES-128 (CBC)
 • AES-256 (GCM)
 • AES-256 (CBC)

128-bitna zaščita je hitrejša, a nekoliko manj varna. Na drugi strani je 256-bitni industrijski standard, medtem ko tad počasnejši, poleg tega ni mogoče prebiti.

Na strani avtentifikacije podatkov in stiskanja s strani – to počne VPN, da potrdi povezavo in poslani podatki niso bili poseženi – prav tako ne boste imeli glasu za izbiro.

Preverjanje pristnosti podatkov lahko nastavite na SHA1 ali SHA256 – čeprav samo, če uporabljate enega od dveh načinov šifriranja AES CBC.

Po drugi strani pa lahko stisk roke nastavite na katero koli od naslednjih, ne glede na druge nastavitve:

 • RSA-2048
 • RSA-3072
 • RSA-4096
 • ECC-256k1
 • ECC-256r1
 • ECC-521

Privzete vrednosti so AES-128 (CBC), SHA1 in RSA-2048 – popolnoma lep izbor za priložnostno uporabo VPN. Toda za raven varnosti, ki jo doseže, vsekakor zasukajte stvari.

Odjemalec programske opreme vključuje popolnoma opremljeno stikalo za uničenje, da prepreči morebitno nenamerno uhajanje podatkov. Preizkusil sem ga na vse možne načine in v vseh primerih so stvari delovale tako, kot je bilo pričakovati.

Aktivira se PIA stikalo za ubijanje

Stikalo PIA kill se lahko konfigurira na enega od treh načinov:

 1. Izklopljeno: Stikalo ubijanja je popolnoma izključeno in ne bo nikoli blokiralo nobenega prometa
 2. Samodejno: Stikalo kill bo blokiralo samo zunanji promet, če VPN povezava pade
 3. Nenehno: Stikalo kill bo blokiralo ves promet, če VPN povezava pade

Privzeto je nastavljena na Samodejno.

PIA vodi svoj zasebni strežnik DNS – kot bi se moral vsak sam spoštljiv ponudnik VPN – in to je tisto, kar se uporablja v polju. Če želite, lahko nastavite tudi DNS po meri ali se držite obstoječih nastavitev brez VPN.

Sistem poimenovanja z ročnim stiskanjem (HNS)

Ko že govorimo o DNS, je bila to že dolgo ahilova peta mnogih ponudnikov VPN, ko gre za anonimnost v internetu. Konec koncev strežnik DNS lahko vodi evidenco o vsakem spletnem mestu in storitvi, s katero se povezujete, tudi če uporabljate popolnoma šifrirano povezavo.

Blokiranje na ravni DNS je pogosto uporabljena metoda internetne cenzure.

Da bi vam zagotovili še en način obvladovanja obeh težav, vam PIA omogoča, da se popolnoma izognete DNS-ju. Namesto tega lahko uporabite sistem za poimenovanje z roko (HNS).

HNS je decentralizirana zamenjava za DNS na osnovi blockchaina. Razvijalci upajo, da bodo končno prenehali vprašanja varnosti, zanesljivosti in cenzure, ki pestijo infrastrukturo DNS.

Čeprav je HNS še vedno v povojih, je čudovito videti, da ga je PIA sprejela in ponudila kot možnost. Njegova uporaba bo na koncu pomenila še večjo zasebnost in celostno cenzorsko odporno internetno izkušnjo.

Blokator oglasov MACE

Kot številne konkurenčne storitve VPN, tudi PIA-jeva stranka ponuja funkcijo za blokiranje oglasov. Za razliko od nekaterih drugih, ni prilagodljiv. Vklopljena ali izklopljena – brez možnosti.

Nastavitve blokatorjev oglasov MIA za PIA

Namen funkcije, ki jo PIA imenuje MACE, je blokirati oglase in zlonamerno programsko opremo, ko ste povezani v omrežje VPN. V praksi pa se mi zdijo rezultati nekoliko premajhni.

Pričakujem, da bo MACE deloval kot zaviralci oglasov, ki temeljijo na brskalnikih, ali celo rešitev, ki temelji na DNS, kot je Pi-Hole (kar, mimogrede, toplo priporočam). Na mojih testih pa je MACE blokiral manj kot polovico oglasov in znanih strani zlonamerne programske opreme, ki jih druge storitve z lahkoto blokirajo.

Čeprav tega ne morem dokazati, se mi zdi, da je šibka predstava nekoliko namerna.

Aplikacija za odjemalce trenutno ne more dodati seznamov naslovov. In brez tega PIA ne more tvegati, da bo preveč agresivna do blokade ali pa nam lahko prepreči dostop do spletnih mest, ki jih želimo obiskati.

Kljub temu je MACE boljši kot nič. Upam tudi, da ga bo zasebni dostop do interneta še naprej razvijal in ga sčasoma dokončno izkoristil.

PIA Netflix in druga podpora za pretakanje

Ena najpopularnejših uporab VPN je pretakanje geoblokiranih vsebin iz drugih regij sveta. Govorim o spletnih mestih, kot so Netflix, Hulu ali BBC iPlayer.

Težava je v tem, da se ponudniki vsebin tega dejstva dobro zavedajo in so že leta v križarski vojni, da bi preprečili dostop VPN do svojih storitev. In PIA je na žalost na koncu vojne.

Napaka proxy Netflix US pri uporabi PIA

Z nekaj majhnimi izjemami zasebni dostop do interneta ne deluje z Netflixom. Velika večina strežnikov je blokirana. Tudi druge države ne ocenjujejo veliko bolje.

Enako velja za skoraj vse druge storitve pretakanja. Na primer kljub mojim naporom nisem uspel odblokirati BBC iPlayerja.

Vendar ti rezultati niso presenetljivi. Pred nekaj leti je PIA priznala, da preprečevanje geo-blokade ni njihova prioriteta, in, jasno, to so mislili.

Če torej iščete pretočno predvajanje videoposnetkov iz drugih držav – ali svoje iz tujine – priporočam, da pogledate drugje. Vsi VPN-ji, ki deblokirajo Netflix, bodo ponavadi odlična izbira.

Torrenting in P2P Podpora

Zasebni dostop do interneta je prijazen zasebni zasebni dostop do P2P in ne vodi dnevnikov. Če torej storitev uporabljate za hudourništvo, lahko to storite, ne da bi se kdo bal, da bi vaše dejavnosti spet zasledile.

Dejstvo, da PIA deluje zunaj ZDA, lahko nekatere od nas povzroči neprijetno in pošteno.

Vendar pa je po njihovem mnenju zasebni dostop do interneta v več sodnih zadevah dokazal, da njihovi zahtevki za beleženje niso resnični. Naročeni za prestavljanje dnevnikov niso – preprosto zato, ker jih niso imeli.

Če kljub temu uporaba PIA za P2P ne presega vaše ravni udobja, imate druge možnosti. Obstaja veliko drugih VPN-jev, ki niso v ZDA, na katere se lahko obrnete za vse svoje potrebe po hudourništvu.

Ali PIA deluje na Kitajskem?

To pogosto zastavljeno vprašanje je bilo tisto, za kar sem se zelo trudil najti odgovor.

Prvič, ker nisem na Kitajskem, ne morem sam preizkusiti storitve. Drugič, PIA zagotavlja nične garancije, da bo storitev delovala izza velikega požarnega zidu v državi.

In res, mnogi uporabniki poročajo o težavah z uporabo PIA iz Kitajske. Toda nekateri tudi pravijo, da lahko pridejo prek protokola IPSec / L2TP.

Na žalost PIA nima na voljo skrivnega protokola, da bi se izognil blokadi, za razliko od VyprVPN – enega najboljših VPN-jev za kitajski trg..

Na podlagi informacij, ki sem jih zbral, se zdi, da bo zasebni dostop do interneta na Kitajskem morda deloval veliko. In verjetno boste bolje izbrali drugega ponudnika.

Zasebnost in varnost PIA

Mnogi od nas uporabljajo VPN za povečanje naše zasebnosti in varnosti na spletu. Glede tega in s tehničnega stališča je zasebni dostop do interneta dober kot vsaka storitev, ki sem jo kdaj pregledal.

PIA je tudi preizkušen ponudnik VPN brez dnevnika in ne hrani osebnih podatkov, ki bi nas lahko povezali s katero od naših spletnih dejavnosti.

Slon v sobi je, da PIA ima sedež v ZDA – ni ravno idealen za zasebnost. Toda, kot bomo videli, konec koncev to morda ne bo tako veliko.

Pristojnost

Kot že omenjeno, zasebni dostop do interneta in njegova matična družba delujeta iz Denverja v Koloradu. To jih postavlja povsem v pravno pristojnost ZDA.

Z vidika zasebnosti uporabnika to ni super.

V skladu s pravnim svetovalcem službe PIA nikoli ni prejela pooblastil za tajno beleženje uporabniških dejavnosti ali izročitev šifrirnih ključev ameriškim (ali tujim) organom. Toda dejstvo je, da bi se te stvari lahko zgodile kadarkoli in o tem ne bi mogli vedeti.

V ZDA oblasti skoraj ne preverjajo pooblastil za izvajanje nadzora, kadar se jim to zdi potrebno. To se je zgodilo že prej, kot kaže zgodba šifriranega ponudnika e-pošte Lavabit.

Seveda v praksi kršite precej resne zvezne zakone, da vas FBI opazi. In če imate njihovo pozornost, imate verjetno vseeno večje težave.

Torej, za uporabnike P2P in povprečnega zagovornika zasebnosti PIA pristojnost ne bi smela biti veliko vprašanje. Je pa treba imeti nekaj v mislih.

Politika poročanja PIA

V svojem središču je cilj PIA storitev, ki je usmerjena v zasebnost. Kot takšni so bili od svoje ustanovitve brezskrbni ponudniki VPN in so te trditve že večkrat dokazali.

Gre za zasebno zasebno omrežje (VPN), ki ga na sodišču izpodbijajo za izdelavo dnevnikov. V vseh primerih pa PIA ni imela ničesar za predajo, za razliko od več konkurentov, ki so bili ujeti, da kršijo svojo politiko brez zapisovanja.

Točno število vladnih in sodnih zahtevkov za podatke lahko pregledate v poročilu PIA o preglednosti.

Stališče zasebnega dostopa do interneta glede beleženja je zelo dobro povzeto tudi z enim stavkom njihovega pravilnika o zasebnosti:

Upravljavec podatkov ne zbira in ne beleži nobenega prometa ali uporabe svojega virtualnega zasebnega omrežja (“VPN”) ali proxyja.

Kljub vprašljivi pristojnosti menim, da lahko verjamemo, da PIA to pomeni, ko pravijo, da ne vodijo dnevnikov. Konec koncev so svoj ugled – in prihodnost podjetja – postavili na vrsto na sodišču, da to dokažejo.

DNS puščanje

Kot bi pričakoval, da gre pri ponudniku VPN, ki je usmerjen v zasebnost, PIA ne trpi zaradi DNS na nobeni od podprtih platform. To pomeni, da ne puščajo IPv4 ali IPv6, ne puščajo WebRTC – ničesar, kar bi oddaljilo vašo resnično lokacijo ali identiteto.

PIA, ki opravi test puščanja DNS

Če je popolna anonimnost, ki jo iščete, z vidika uhajanja informacij zasebni dostop do interneta tako dober, kot ga dobite..

Aplikacije in odjemalci

Zasebni dostop do interneta ima aplikacije za vse glavne platforme in operacijske sisteme. Trenutno podpirajo:

 • Windows
 • macOS
 • Android
 • iOS
 • Linux (Ubuntu, Mint, Arch ali Debian)

PIA ima tudi razširitev za brskalnik za Chrome, Firefox in Opera ter podporo za proxy za druge spletne brskalnike in odjemalce P2P.

Če je zaščita, ki jo potrebujete za celotno omrežje, je mogoče celo nastaviti VPN na združljive usmerjevalnike, vključno z DD-WRT, Tomato, AsusWRT in številnimi drugimi.

PIA vsekakor opravlja odlično delo z uporabnostjo. Pred kratkim so v celoti prenovili uporabniški vmesnik svojih aplikacij in to je veliko izboljšanje v primerjavi s starimi.

Za začetek imajo vse stranke in razširitve zelo podoben videz. Tu so posnetki zaslona razširitve Firefox ter aplikacij za Windows in Android:

Pregled različnih različic aplikacije PIA odjemalec

Pregledane aplikacije PIA – Linux je edini, s katerim se nisem igrala – so preproste za uporabo, imajo jasen in enostaven za razumevanje vmesnik in vse glavne nastavitve lahko hitro nastavite.

Vse stranke vsebujejo tudi podobne funkcije. Najpomembnejša izjema so aplikacije za Android in iOS, ki nimajo funkcionalnosti za blokiranje oglasov MACE. Toda dvomim, da bo to za marsikoga od nas prekinilo posel.

Nisem imel nobenih zamrznitev, zrušitev ali drugih težav, ki so običajne pri VPN aplikacijah, ki so narejene po meri, tako da je to tudi plus.

V bistvu je v programih PIA premalo naklonjeno. Oni so tako dobri.

Lokacije zasebnega dostopa do internetnega strežnika

Z VPN strežniki na 50 lokacijah v 30 državah je geografska raznolikost omrežja PIA manjša. Zdi se, da je trenutno približno 50 držav.

Vendar se večini od nas ni treba povezovati v Ekvador ali Filipine. Če ne, pa je verjetnost, da PIA ponuja vsako lokacijo, ki jo boste kdaj želeli ali potrebovali.

Če želite slediti Ekvadorju, poglejte PureVPN in njihovo impresivno 131 državno mrežo.

Če vas kdaj zanimajo natančno razpoložljive lokacije, preglejte moj podroben seznam strežnikov PIA.

Ali je PIA hitra?

Za razliko od večine konkurentov se zasebni dostop do interneta ne hvali prav s tem, da je najhitrejši VPN. Ampak, zagotovo bi lahko.

Čeprav PIA-jevi strežniki niso absolutno najhitrejši, so številni prenosi s najboljšega strežnika – po izbiri odjemalca – s hitrostjo 72,8 Mb / s in povprečno 51,9 Mb / s na osmi lokaciji..

Spodaj so tri vzorčne lokacije, odvzete s celotnim testom hitrosti PIA.

Najboljši strežnik
Zasebni dostop do interneta z najboljšimi rezultati hitrosti VPN strežnikaZ VPN Zasebni dostop do interneta z najboljšimi rezultati preskušanja hitrostiBrez VPN
Združene države
Zasebni rezultati dostopa do interneta ZDA VPN hitrostni preizkusi hitrostiZ VPN Zasebni dostop do interneta združuje izhodiščne rezultate preskusov hitrostiBrez VPN
Nizozemska
Zasebni rezultati dostopa do interneta Nizozemska VPN hitrosti preizkusa hitrostiZ VPN Zasebni rezultati za dostop do interneta Nizozemska izhodiščne hitrostiBrez VPN

Morda ste opazili veliko odstopanje med hitrostmi VPN in brez hitrosti VPN. Ne jemljite tega kot slab znak.

Izvajam hitrostne preskuse s povezavo za prenos 500 Mbps in prenosom s hitrostjo 100 Mbps, kar je hitrejše, kot lahko trenutno upravlja VPN. In to namenoma storim, da bomo lahko videli dejansko največjo zmogljivost vsakega strežnika, namesto številk, ki jih omejuje moj ISP.

V nadaljevanju je PIA hitra, hitrosti strežnika pa so več kot dovolj dobre za kakršne koli pasovne širine, kot so pretakanje 4K videov ali veliki prenosi.

Storitev za stranke

Čeprav med preizkušanjem PIA za ta pregled nisem naletel na težave, sem podrobno preučil njihova dela za podporo strankam. Navsezadnje naj bi bila ena izmed stvari, po katerih bi morali biti znani.

Ugotovil sem, da je bila mešana torba ena največjih slabosti celotne službe PIA.

Za začetek, če se poskušate prijaviti in imate vprašanje, ne morete uporabljati sistema za klepet PIA v živo. Namesto tega morate predložiti vozovnico za podporo in čakati na odgovor po e-pošti.

Če boste imeli srečo, boste dobili hitro, še posebej, če boste podnevi povprašali v časovnem pasu Mountain Standard. Čez noč pa boste verjetno morali še malo počakati.

Ko imate račun, je na voljo PIA-jeva podpora za klepet v živo, vendar od ponedeljka do petka od 9.00 do 18.00 MST.

Čeprav sem prek storitve klepeta dobil hiter odziv, sem prebral veliko pritožb uporabnikov, kar pomeni, da stvari ne gredo vedno gladko.

Nekateri so rekli, da je klepet onemogočen pogosto, ko ne bi smel biti, drugi pa trdijo, da je za odgovor potrebnih nekaj ur. Nobena od teh stvari se med mojim testiranjem ni zgodila, vendar je treba imeti v mislih nekaj.

Je pa nekaj dobrih novic.

Spletno mesto PIA ponuja zelo obsežno zbirko znanja in veliko koristnih vodnikov za reševanje pogostih težav. In glede na to, kako dobro delujejo aplikacije, sumim, da velika večina od nas tako ali tako ne bo naletela na težave.

Na splošno so bile možnosti podpore spodobne, a še zdaleč ne odlične – pričakoval sem, da bodo boljše, a tudi precej slabše. Če v prihodnosti opazim kakšne spremembe, bom seveda ustrezno posodobil ta pregled.

Cena in vrednost

Zasebni dostop do interneta je že dolgo znan kot poceni ponudnik VPN. In še vedno je tako.

Cene naročnin za zasebni dostop do interneta

Izbirate lahko med tremi različnimi dolžinami izrazov:

Mesečno: 11,95 USD / mesec
Šest mesecev: 5,99 USD / mesec
Letno: 3,33 USD / mesec

To je približno cena povprečne pijače Starbucks (čeprav sem verjetno preveč prijazna). Težko je tudi trditi, da po teh cenah ne boste zaslužili svojega denarja.

Na voljo imate tudi veliko načinov za plačilo naročnine za zasebni dostop do interneta. Obstajajo običajni osumljenci, kot so vse glavne kreditne kartice (Visa, Mastercard, Amex, Discover in JCB), PayPal in Amazon Pay.

Toda PIA vam omogoča tudi anonimno plačevanje z več kriptovalutami, vključno z:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Zcash
 • Greda

PIA vam bo v zameno za storitev celo dovolila trgovanje z darilnimi karticami velikih blagovnih znamk (Starbucks, Walmart, Best Buy itd.). Vendar boste za to plačali nekoliko premije.

Seveda, če je vaša glavna skrb anonimnost, se kompromis verjetno izplača.

Obstaja 30-dnevna popolna garancija za vračilo denarja, ki podpira vse naročnine zasebnega dostopa do interneta. Če iz kakršnega koli razloga niste zadovoljni s storitvijo, lahko dobite vračilo, brez vprašanj.

Na žalost ne obstaja možnost brezplačnega preizkušanja PIA, zato boste morali uporabiti pot vračila, če želite storitev prevzeti za testno vožnjo.

Zasebni pregled dostopa do interneta Zaključne misli

Ko sem nekaj tednov uporabljal PIA in natančno uporabljal svojo navadno storitev VPN, preizkušal in pregledal vse, kar sem lahko, sem prišel do teh šestih zaključkov:

 1. Storitev PIA je hitra, poceni in zelo dobro deluje na področju zasebnosti in varnosti
 2. Njihove aplikacije so dobro zasnovane in naredijo vse, kar bi morale
 3. Če želite pretakati geo-blokirano vsebino, poglejte drugje
 4. Njihova podpora, čeprav je prehodna, vsekakor ima še prostor za izboljšave
 5. PIA pristojnost in izbira CTO puščata zaželeno, toda njihovi odlični rezultati to skorajda nadomeščajo
 6. So odličen način, da se znebite darilnih kartic, ki jih sploh niste želeli

Vsi ti dejavniki pomenijo, da priporočam zasebni dostop do interneta vsem, ki iščejo poceni in zanesljiv VPN.

Glede na to so za primerljivo ceno na voljo tudi druge odlične storitve VPN, ki nudijo podobne ugodnosti brez pomanjkljivosti. V teh dneh sta moja ponudnika gostov CyberGhost in NordVPN.

Če izberete PIA, bom prepričan, da boste veseli, vendar bi najprej preučil nekaj drugih možnosti.

Zasebni logotip za dostop do internetaRezultat:
7,7 / 10

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map