VPN më e mirë për iOS (Shqyrtim 2020)

A e njihni atë person që qysh prej klasës së 7-të, ka në një farë mënyre gjithmonë iPhone-in e fundit? Si, një ditë pasi u lirua? Ose nëse nuk e dini për kë po flasim, ju ndoshta keni qenë vetë ai fëmijë. Nëse jeni një iPhone i dedikuar apo edhe një përdorues i iPad, do të kërkoni programin më të mirë për pajisjen tuaj. Ju gjithashtu e dini se sa e rëndësishme është siguria celulare dhe që edhe kur përdorni internetin në telefonin tuaj ose iPad, është ende një vend ku informacioni ose të dhënat mund të rrezikohen.


Pasja e një VPN do të mbrojë veten, identitetin tuaj dhe të dhënat e ruajtura në pajisjen tuaj. Sidomos nëse jeni dikush që udhëton shpesh, të qenit në gjendje të përdorni iPhone ose iPad tuaj në të njëjtën mënyrë në të gjithë botën është me të vërtetë e rëndësishme për të mbajtur gjërat që rrjedhin në rrugë.

Nëse po pyesni pse keni nevojë për një VPN për iPhone ose iPad tuaj, është e lehtë të harroni se edhe kur nuk jeni duke kërkuar surfing në internet, pajisja juaj ka aplikacione që ndoshta janë të lidhura në një farë mënyre dhe atë informacion të ruajtur në atë pajisje po ndahet.

Në këtë listë, ne do të përpiqemi të zbërthim 3 opsionet më të mira për drejtimin e një VPN në iOS, dhe mund të gjeni atë që është më i përshtatshmi për ju!

TLDR

Mos kini kohë ta lexoni të gjithë këtë artikull në thellësi?

Ne renditëm NordVPN si VPN më e mirë e përgjithshme për iOS. Ne do të bëjmë argumente të ngurta për Surfshark dhe ExpressVPN, por Surfshark ka intimitetin e sigurt, shpejtësitë më të larta dhe një çmim të përballueshëm që është vështirë të mposhtet kur bëhet fjalë për zgjedhjen e duhur të VPN. Të tre shërbimet ia vlen të kontrollohen dhe me të vërtetë nuk mund të gabosh me asnjë prej këtyre.

1. NordVPN

Pasqyrë dhe tipare

Nëse jeni serioz në lidhje me intimitetin dhe sigurinë më shumë se gjithçka tjetër, NordVPN mund të jetë më e përshtatshme për ju. Dua të them që ata përdorin fjalë për fjalë encryption në shkallë ushtarake për të mbrojtur të dhënat e përdoruesve të tyre. Ata shtojnë angazhimin e tyre për sigurinë për shkak të veçorisë së tyre të dyfishtë VPN, e cila reklamon një shtresë shtesë sigurie në krye të enkriptimit origjinal, duke kaluar përmes një serveri të dytë VPN dhe duke encryptuar vetë një herë të dytë. Ky është i njohur si zinxhir i serverëve VPN. Duke e bërë këtë, aktiviteti juaj është i fshehur nga dy serverë të ndryshëm, duke i dhënë asaj intimitetin shtesë për çdo gjë që mund të bëni në internet.

NordVPN

Një mënyrë tjetër që NordVPN mbron përdoruesit e saj është me teknikën e tij automatike të ndërrimit të Kill. Kjo veçori monitoron vazhdimisht aktivitetin tuaj në internet dhe në çdo kohë nëse lidhja juaj me VPN është hequr për ndonjë arsye, Kill Switch do të bllokojë pajisjen tuaj ose çdo aplikacion që keni zgjedhur nga lidhja. Kjo është e rëndësishme për disa arsye, por kryesisht si një linjë e fundit e mbrojtjes nga ndonjë prej të dhënave tuaja private që ekspozohen aksidentalisht.

NordVPN

NordVPN gjithashtu nuk regjistron asnjë nga të dhënat tuaja personale. Kjo do të thotë se ata nuk mbajnë asgjë nga aktiviteti juaj ndërsa jeni i lidhur me VPN. Koha, trafiku, adresat IP dhe më shumë mbahen plotësisht private dhe nuk ruhen në asnjë mënyrë. Kjo është e rëndësishme nëse ndonjë prej përdorimeve tuaja të internetit përfshin përdorimin e opsioneve të pagesës ose udhëtimin në vendet ku mund të ketë kërkesa për mbledhjen e të dhënave.

NordVPN

Së fundmi, NordVPN është efektiv për shkak të numrit të madh të serverëve në dispozicion. Ka mbi 5,500 serverë të disponueshëm në pothuajse 60 vende. Ndërsa ka shërbime VPN që janë të arritshme për më shumë vende, numri i madh i serverëve do të thotë që përdoruesi mund të jetë intimiteti i saktë dhe lidhja e nevojshme.

serverat nordvpn

NordVPN

çmim

NordVPN, si opsionet e tjera në këtë listë, është gjithashtu mjaft i përballueshëm, kryesisht kur regjistroheni për një angazhim afatgjatë. Ata gjithashtu ofrojnë një garanci të kthimit të parave 30-ditore e cila mund të jetë e dobishme nëse jeni dikush që po provon një VPN për të parë nëse është i zbatueshëm afatgjatë dhe ata gjithashtu drejtojnë speciale që mund të bëjnë plane 3-vjeçare aq të ulëta sa 2.49 dollarë në muaj. Për çmimet e tyre të zakonshme, janë 4,99 dollarë në muaj për një plan 2-vjeçar, një plan një vjeçar është 6.99 $ në muaj dhe abonimi nga një muaj në muaj do t’ju ekzekutojë 11,95 $ në muaj.

NordVPN

rekuizitë

 • Shërbimi 24/7 ndaj klientit
 • Shumë serverë
 • Intimitet dhe siguri e nivelit të lartë
 • Softuer reklamues
 • Nuk i logon të dhënat

Cons

 • Nuk mund të përdorim një ton pajisje menjëherë
 • Shpejtësia e Internetit mund të ndryshojë

çmim

2,99 – 11,95 $ në muaj

Provoni NordVPN për iOS!

2. Surfshark

Pasqyrë dhe tipare

Surfshark, zgjedhja e dytë e përgjithshme në renditjen tonë për VPN për iOS, ka më shumë veçori sesa thjesht të jesh i lirë. Ndërsa çmimi është tërheqës, ky shërbim bën shumë gjëra që çdo përdorues do të dëshironte nga një VPN. Surfshark përdor një veçori të quajtur Whitelister, një mjet që lejon përdoruesin të zgjedhë dhe të zgjedhë saktësisht se cilat faqe dëshirojnë nën mbulimin e VPN. Kjo lejon që disa site specifike të anashkalojnë VPN duke përdorur një mjet të tunelimit të ndarë. Përdoruesit zgjedhin cilat.

Pse do të kishte rëndësi kjo? A nuk do të dëshironit gjithçka të mbuluar nga një VPN? Epo, jo domosdoshmërisht. Ju mund të dëshironi të jeni privat dhe të mbrojtur kur kërkoni, por gjithashtu dëshironi të lidheni me një printer aty pranë ose të zbuloni se ku është dyqani më i afërt për kujdesjen e qenve pranë Airbnb tuaj. Vetëm faqet ose aplikacionet që aktivizoni do të kalojnë nëpër një tunel të veçantë.

Surfshark

Një tjetër veçori e dobishme për Surfshark është aftësia për t’u lidhur me pajisje të pakufizuara. Nëse jeni i ri në botën VPN, kjo është në të vërtetë një punë mjaft e madhe. Shumica e shërbimeve VPN, veçanërisht ato për këtë çmim kanë vetëm deri në 5 pajisje të ndryshme më së miri. Kjo do ta bënte këtë shërbim të përsosur për një familje ose dikë që ka një ton pajisje shtesë për punë. Kjo do t’ju lejojë të keni VPN të funksionojë si çdo pajisje që keni, duke i mbajtur të mbrojtur të gjithë.

Surfshark

Sa i përket intimitetit, Surfshark e ka të mbuluar gjithashtu. Ata drejtojnë një veçori të quajtur CleanWeb, e cila në thelb është një reklamues i nivelit të lartë. Ndërsa kjo mund të duket sikur është thjesht ndalja e një bezdie të thjeshtë, një program i tillë do t’ju ndihmojë të siguroheni që nuk po klikoni në ndonjë lidhje që mund të jetë e dëmshme për pajisjen tuaj. Ajo bllokon gjithsesi faqet e internetit që mund të kenë malware dhe sigurohet që asnjë përpjekje phishing të mos ju marrë.

Surfshark

Surfshark është aq i sigurt në sigurinë e tyre, ata në fakt kanë bloguar në lidhje me kohën kur u kontrolluan sistemet e tyre. Kjo është ndikim nëse na pyet!

çmim

Tani mbi çmimin, çmimi. Surfshark është seriozisht i përballueshëm, veçanërisht kur mund të angazhoheni për një plan afatgjatë. Ndërsa çmimi i tyre nga muaji në muaj nuk është aq i ndryshëm nga konkurrentët, plani i tyre 2-vjeçar kushton vetëm 1.99 dollarë në muaj. Për një vit, do t’ju ekzekutojë 5,99 $ në muaj dhe muaji në muaj është 11,95 $. Nëse do të doni përdorimin e vazhdueshëm të një VPN afatgjatë, nuk do të gjeni një marrëveshje më të mirë sesa plani i pajtimeve 2-vjeçare i Surfshark.

Surfshark

rekuizitë

 • Kriptimi dhe siguria më e lartë
 • Nuk i gjurmon të dhënat
 • Dobishme për transmetim
 • E shkëlqyeshme për përrua
 • Shumë e përballueshme

Cons

 • Jo një sasi e madhe e serverëve
 • Një VPN mjaft e re

çmim

1.95 – 11,95 $ në muaj

Për të provuar shërbimin e Surfshark, provoni tani për iOS!

3. ExpressVPN

Pasqyrë dhe tipare

Nëse keni dëgjuar për një shërbim VPN, me siguri është ExpressVPN. Lloji i tij i “burrit të madh në kampus” të VPN. Shtë i njohur për shumë miqësor dhe i lehtë për t’u përdorur. Ky artikull është duke u shkruar duke përdorur një lidhje nga ExpressVPN, dhe unë mund të pajtohem, kurrë nuk mendoj për faktin që unë jam duke përdorur një VPN dhe kjo është ndoshta një gjë e mirë, apo jo?

ExpressVPN është një nga më të mirat kur bëhet fjalë për shpejtësinë e internetit, e cila është me të vërtetë e rëndësishme, veçanërisht nëse jeni duke përdorur një VPN për torrenting ose shikuar Netflix. Ata ju lejojnë të ekzekutoni një test të shpejtësisë në çdo server që mund të zgjidhni, kështu që ju mund të jeni i zgjedhur nga i cili po përdorni. Ai gjithashtu do të rendisë serverët e ndryshëm për t’u përdorur me shpejtësinë përpara se të zgjidhni një të tillë.

ExpressVPN

Një tipar tjetër i mirë i ExpressVPN është teknologjia e tij e ndarjes-tunelimit. Kjo ju lejon të drejtoni disa nga trafiku i pajisjes tuaj përmes një tuneli të koduar, ndërsa të tjerët lidhen drejtpërdrejt. Ne diskutuam më lart pse kjo veçori mund të vijë e dobishme, por kryesisht nëse po përpiqeni të shkarkoni diçka të sigurt duke u lidhur edhe me internetin lokal ose nëse po përpiqeni të lidheni me një pajisje aty pranë. Kjo veçori do t’ju lejojë të përdorni veçoritë e internetit lokale dhe të huaj në të njëjtën kohë.

ExpressVPN

Ky shërbim është gjithashtu i mirë për t’u përdorur për qëllime të sigurisë. Përveç praktikës standarde VPN të përzierjes së trafikut dhe fshehjes së adresave tuaja IP, ExpressVPN kodon të dhënat midis kompjuterit tuaj dhe serverëve të sigurt VPN. Ata përdorin një AES (Advanced Encryption Standard), e cila përdoret gjithashtu nga qeveria amerikane për mbrojtjen e kompjuterave. Në këtë mënyrë, edhe sikur informacioni juaj të arrihej disi nga një palë e tretë, ata nuk do të ishin në gjendje ta lexojnë atë.

ExpressVPN

çmim

Ndërsa në asnjë mënyrë nuk është e kushtueshme ExpressVPN, atyre u mungon një zbritje e vërtetë që bëjnë opsionet e tjera kur bëhet fjalë për planin afatgjatë. Do të kurseni pak duke regjistruar planin e tyre për një vit, por nuk është me të vërtetë domethënëse. Për një angazhim një vjeçar, ai arrin në 8.32 dollarë në muaj. 6-muajsh do ju drejtojnë 9,99 dollarë në muaj, dhe abonimi nga muaji në muaj është 12,95 dollarë. Përsëri, jo aq i lirë sa të tjerët, por ka arsye që është kaq popullor, dhe personalisht, unë mund të garantoj për të.

ExpressVPN

rekuizitë

 • 24 / shërbimi ndaj klientit me chat live
 • Teste vetjake të shpejtësisë
 • Siguria e përmirësuar
 • Garanci për kthimin e parave

Cons

 • Mund të përdorin vetëm kaq shumë pajisje menjëherë
 • Nuk ka zbritje të mjaftueshme për planet afatgjata

çmim

8,50 dollarë – 12,95 dollarë në muaj

Shkarkoni programin ExpressVPN iOS!

Po kërkoni të dini më shumë rreth VPN-ve?

Nëse e keni bërë atë përmes kësaj liste dhe ende nuk jeni të sigurt se çfarë është me të vërtetë një VPN, shikoni këtë udhëzues për një ndihmë më shumë. Mbi mbrojtjen dhe privatësinë, përdorimi i një VPN do t’ju lejojë të përdorni internetin ashtu si do të bëni në shtëpi kur udhëtoni. Pavarësisht nëse e kuptoni tani apo jo, do të jeni kur të dilni në rrugë pa një VPN.

Tofarë duhet të bëni tjetër

Epo, zgjedh një tashmë! Rëndësisht, të tre këto mundësi janë të mira. Disa janë vërtet të lira, të tjerët ofrojnë mbrojtje maksimale, dhe të tjerët janë të mirë për transmetim ose me të vërtetë miqësor. Pasi të bëni një zgjedhje, ekzistojnë burime në rast se keni ndonjë problem gjatë vendosjes së tij në iPhone ose iPad. Paç fat!

Udhëzues më të afërt

 • VPN më e mirë për Android
 • VPN më e mirë për Windows
 • VPN më e mirë për transmetim

FAQ

A është e mirë VPN për iPhone?

Shtë gjithmonë një ide e mirë për të mbrojtur të dhënat tuaja private, pa marrë parasysh se çfarë pajisje përdorni. Me një iPhone, është e lehtë të mendoni se nuk shfletoni ashtu siç bëni në një kompjuter, por mos harroni se aplikacionet vazhdimisht funksionojnë dhe mbledhin të dhëna. Një shërbim VPN do ta mbrojë atë.

.Shtë një legal VPN?

Po! Të gjitha aktivitetet ligjore në internet janë gjithashtu ligjore nën një VPN. Gjithashtu, të gjitha aktivitetet e paligjshme në internet janë ende të paligjshme me një VPN.

Mund të lini një VPN të funksionojë gjatë gjithë kohës?

Ndërsa diskutuam disa herë në artikull, ka raste kur dëshironi të përdorni tunelin e ndarjes dhe të lidheni direkt me internetin. Me iOS, është e rëndësishme të mbani mend që aplikacionet mund të mbledhin të dhëna edhe kur nuk i përdorni. Pra, mbrojtja e vazhdueshme është pozitive.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me