ЕкпрессВПН преглед

ЕкпрессВПН преглед

ЕкпрессВПН логоРезултат:
9.0 / 10


Један од најпознатијих ВПН добављача, ЕкпрессВПН нуди брзе перформансе, одличан дизајн софтвера клијента и неке од најјачих безбедносних функција које ћете наћи. За почетнике је лако и да покупе и трче и спакују више него довољно снаге за било којег напредног корисника.

Прос
 • Клијент богат и интуитиван
 • Снажна бацк-енд технологија
 • Много сервера и локација сервера
 • Велике и сталне брзине везе
 • Ради са америчким Нетфликом
 • Врхунска корисничка подршка
Цонс
 • Неке агрегиране сече
 • Није најјефтинији

Ако бих морао да изаберем ВПН провајдера могао бих препоручити готово свима, ЕкпрессВПН би био на врху моје листе.

Све започиње рафинираним клијентом који је тако једноставан да га може свако употребити, али има довољно функција чак и за најнапредније кориснике.

Сигурносне опције су херметичке. А ту је, наравно, и велика глобална покривеност мреже и перформансе сервера.

Да, можда није најјефтинији ВПН добављач около – иако само неколико долара. Али, како ћу објаснити у овом ЕкпрессВПН прегледу, услуга је вредна сваке пени.

Карактеристике

Као етаблиранији ВПН провајдер, очекујете да ЕкпрессВПН испоручи на свим главним ВПН функцијама. И тамо им сигурно иде јако добро.

Сплит Туннелинг

ЕкпрессВПН има подељену опцију тунелирања доступну на Виндовс и мацОС клијентима. Иако из неких разлога на мацОС-у то иде под називом Цоннецтион Пер Апп.

У једној реченици, подељено тунелирање омогућава вам слање података са неких апликација преко шифрованог ВПН тунела, док истовремено допуштате другим апликацијама да користе вашу редовну интернетску везу.

Можете пребацити функционалност у одељку са опћим подешавањима клијентског софтвера. Три опције које имате су:

 • Нека све апликације користе ВПН (еквивалент искључивања подијељеног тунелирања)
 • Наведите које апликације желите да користите ВПН (подразумевано, све остале апликације ће вам бити уобичајена интернет веза)
 • Наведите које апликације не желите да користите ВПН (подразумевано ће све остале апликације користити ВПН)

Опције конфигурације функције ЕкпрессВПН за подељено тунелирање

Тестирао сам функцију на два оперативна система на којима је доступан и у оба случаја је радио тачно онако како је рекламирано.

А шта да радите ако желите да користите подељено тунелирање на, рецимо, Андроид уређају? Тада ћете, нажалост, морати да идете код другог добављача. ИПВанисх и ПротонВПН, оба добро прегледана ВПН-а, нуде их на својим Андроид клијентима.

БитТоррент и П2П

Ни на једној од главних веб страница ЕкпрессВПН-а се не спомиње торрентинг или П2П. Дакле, на први поглед ствари не изгледају сјајно. Срећом, у овом случају ниједна вест није добра вест.

Једном када мало ископате, наћи ћете целу страницу посвећену БитТоррент подршци. Чак вам помажу да устанете и трчите с уТоррент-ом.

Па да, апсолутно можете користити ЕкпрессВПН за бујице. А у случају да се питате, то можете учинити на било којем серверу.

Је Екпрессвпн безбедан за торрент?

То што ВПН омогућава бујицу, не значи да је то сигурно. Међутим, са ЕкпрессВПН-ом се не треба бринути.

Као што ћу мало детаљније описати у овом прегледу, ЕкпрессВПН користи не само сигурне протоколе и шифровање шифрирања, већ делује и ван надлежности приватности и има одличну политику нулта евидентирања.

Другим речима, када користите ЕкпрессВПН торент, нема шансе да вас активност прати. Сте безбедни.

ЕкпрессВПН и Нетфлик

Проналажење ВПН-а који није блокиран од стране Нетфлика – посебно америчке верзије – није био лак задатак јер је компанија почетком 2016. године увела забрану ВПН-а..

Изгледа да је ЕкпрессВПН једна од ретких изузетака и делује сасвим у реду (бар док ово пишем).

ЕкпрессВПН ради са Нетфлик-ом

Није сваки амерички сервер пролазан. Отприлике половина њих одбијена је страшном грешком „Чини се да користите деблокадер или проки“. Али, проналажење неког који би требао радити треба потрајати највише покушаја поновне везе.

Иначе, ЕкпрессВПН се боље снашао с Нетфликом. На пример, нисам имао проблема са приступом канадској или британској верзији услуге.

Ограничење података, пропусности и везе

ЕкпрессВПН не поставља никаква ограничења за податке или ширину опсега, нити бих то очекивала. Данас не поштује ВПН провајдер.

Постоји, међутим, ограничење броја истовремених веза.

Колико корисника може користити ЕкпрессВПН?

Помоћу једне ЕкпрессВПН претплате омогућено вам је истовремено повезивање пет корисника или уређаја.

Клијента можете инсталирати на већем броју уређаја. Једноставно не можете истовремено да повежете више од пет са ВПН-ом.

Пет је мање или више индустријски стандард, а у пракси ћете ретко требати да покренете више веза одједном. Заправо, за мене су три истезања.

То је рекло, ако наиђете на поруку “Ограничена граница везе” пречесто, ЕкпрессВПН ради на рутерима. Када се постави тако, само рутер се сматра активном везом, а потенцијално десетине уређаја који седе иза њега не раде.

Алтернативно, ако ограничење везе постане проблем, можете истражити и друге добро прегледане провајдере попут Сурфсхарка који уопште не ограничавају истовремене везе.

Остале карактеристике

Постоји још неколико значајних ЕкпрессВПН функција.

Једно је тестирање брзине ВПН-а унутар клијента. Омогућава вам да тестирате тренутну латенцију и брзине преузимања сваког ЕкпрессВПН сервера (можете рашчланити ствари по регионима).

Резултати кашњења чинили су се довољно тачним. Резултати брзине преузимања, међутим, били су далеко, много спорији него што заправо јесу.

На пример, моји сопствени тестови брзине локације у Амстердаму показују перформансе преузимања веће од 50 Мбпс.

ЕкпрессВПН преглед брзине везе

Најбоље што сам добио преко клијентовог алата био је јаких 11,79 Мбпс.

Резултати испитивања брзине клијента ЕкпрессВПН-а

Видим да је ова функција корисна за одабир најбржег тренутног сервера (а можда је и оно за шта је намењен). Али не чини се да враћају бројеве који указују на стварне перформансе, о којима ћу више говорити мало касније.

Кориснија функција, ЕкпрессВПН такође нуди и прекидач. И овог ћу сазнати врло брзо, у секцији о приватности и сигурности испод.

Приватност и сигурност

Када ВПН провајдер ради из земље која није погодна за приватност, има јасно дефинисану политику записивања и користи неке од најатрактивнијих доступних опција шифровања, знате да сте (и ваши подаци) у добрим рукама.

Са Екпресс ВПН добијате управо то.

Надлежност

ЕкпрессВПН дјелује ван Британских Дјевичанских острва (а.к.а. БВИ). То је добра вест за приватност.

Прво, БВИ нема законе о чувању података. Друго, они нису део било каквих пакта о дељењу обавештајних података (5 Очи, 9 Очи или 14 Очи света).

Треће, БВИ је познат као мало уточиште. Ако би одржавање приватности икада било забрињавајуће, озбиљно сумњам да би то био случај.

Политика евидентирања

Иако је ЕкпрессВПН прилично близу да нема апсолутне политике записивања, они су мало краћи.

Не похрањују никакве критичне детаље који би се могли користити за идентификацију, попут ваше ИП адресе, ДНС упита или одредишта саобраћаја (као што можете видети са снимка екрана са њихове веб локације).

Изјава ЕкпрессВПН о њиховој политици бележења

Међутим, забележују неколико детаља како би обезбедили добро корисничко искуство. Они су изнесени у ЕкпрессВПН-овој политици приватности и укључују:

 • Коју верзију апликације коју користите
 • Датуми на које се повезујете на ВПН сервер (иако не у временима)
 • Из које земље или даватеља интернетских услуга се повезујете (али не и ваш ИП … то је важно)
 • На коју ВПН локацију се повезујете (али не и одлазни ИП … то је једнако важно)
 • Укупна дневна количина ваших података

Ништа од горе наведеног, чак и ако се комбинује са записницима вашег даватеља интернетских услуга и било које веб локације или услуге коју посетите, није довољно да вас јединствено идентификује..

Дакле, иако више волим провајдере који биљеже потпуно нулу (зашто да предузимам било какве шансе), ЕкпрессВПН долази прилично близу и сигурно довољно близу да вас потпуно анонимним.

Може се ући у траг ЕкпрессВПН-а?

Као што смо недавно видели, ЕкпрессВПН не бележи ниједан интернет саобраћај. Ваша ИП адреса, ИП адреса вашег дељеног сервера или тачна времена када користите услугу никада се не чувају.

То значи, све док сте повезани са ВПН-ом, ниједна од ваших мрежних активности не може вас пратити.

Приватност при регистрацији

Када се први пут пријавите за ЕкпрессВПН, морате им дати своју адресу е-поште. Начин плаћања који одаберете диктира које друге личне податке требате да наведете.

Опција плаћања која захтева најмање количине информација је Битцоин (успут једина прихваћена крипто валута). Дакле, ако не желите да се делите са било каквим личним подацима изван е-поште, то би требало да користите.

Док се пријављујете, веб локација ЕкпрессВПН ће, наравно, чувати ваш ИП и цоокие прегледач. И то може бити проблем приватности неких од нас.

Једноставан начин да се то реши је да се пријавите из своје локалне кафетерије помоћу приватног прозора прегледача. А ако већ узимате ствари тако далеко, у исто време можете да креирате и е-маил адресу која се баца и само је дате ЕкпрессВПН-у. На овај начин нико не добија вашу праву ИП адресу.

Да ли ЕкпрессВПН има прекидач за убијање?

Као и сви премиум ВПН провајдери, ЕкпрессВПН долази са прекидачем за интернет. Као и многи ВПН провајдери, такође су одлучили да јој дају своје име. У случају да га тражите, то се зове Нетворк Лоцк.

Прозор опћих опција апликације ЕкпрессВПН има прекидач за искључивање

Мрежно закључавање је подразумевано укључено и постављено је да заустави сав интернет саобраћај – али само интернет саобраћај – када / ако ВПН изненада падне. Локална мрежа и даље ће бити дозвољена. За мене то има савршен смисао.

Међутим, ако из било ког разлога желите да у потпуности прекинете своју мрежну везу током неочекиваног ВПН-а, та опција је такође доступна.

Имајте на уму да је функција прекидача за искључивање доступна само на Виндовс и Мац клијентима. У овом тренутку ниједна друга платформа га не подржава.

Сервери посебне намене

Можда је једна област у којој ЕкпрессВПН мало краће не нуди посебне функције сервера попут двоструког ВПН-а, ТОР-а преко ВПН-а или облучења сервера. Када су приватност и анонимност од највеће важности, то су карактеристике (у комбинацији са прекидачем килл) које желите да користите.

Слажем се да мало од нас треба да однесе ствари толико далеко. То је вероватно разлог зашто је ЕкпрессВПН одабрао да не улажу своје време и новац тамо.

Али, то је вредно помена. А ако вам је то најважнија функција, други провајдер попут НордВПН-а можда ће бити прикладнији за ваше потребе.

Протоколи и шифрирање

Ваш избор протокола са ЕкпрессВПН-ом прилично је близу довршетка.

Опције укључују ОпенВПН преко УДП или ТЦП, ССТП (само за Виндовс), Л2ТП / ИПсец и ППТП. ИКЕв2 је необичан човјек и тренутно није подржан.

Преглед опција протокола за повезивање ЕкпрессВПН-а

Подразумевано, клијентски софтвер на свим платформама избор протокола је постављен на аутоматски. Ово ће одабрати најприкладнијег за ваше тренутне мрежне услове.

На мобилним уређајима доступни су само ОпенВПН преко УДП и ТЦП. У великој већини случајева, то је свеједно. Дакле, ограничени број опција не представља нужну бригу.

За шифровање, ЕкпрессВПН користи АЕС-256-ЦБЦ шифар са СХА-256 ХМАЦ аутентификацијом података.

Ако вам ти стандарди не значе много, одузимање података су врло, веома сигурни. Ово је ниво шифрирања који државне агенције и банке користе да би осигурале своје ствари.

Тестови за пропуштање

Све карактеристике приватности и анонимности мало значе ако ВПН провајдер пропушта вашу ДНС или ИП адресу. Срећом, са ЕкпрессВПН-ом нема брига.

Извршио сам своје стандардне тестове и није било цурења. ИПв4, ИПв6 и ДНС прошли су летећим бојама, укључујући и преко ВебРТЦ-а.

Снимка екрана резултата ТестВВН-овог испитивања пропуштања

ЕкпрессВПН има сопствене тестове пропуштања ДНС и ВебРТЦ на својој веб локацији. Пречаци до њих доступни су у оквиру помоћи & Подмени за подршку клијента. Иако дјелују довољно тачно, на принципу, радије користим веб странице трећих страна.

Апликације и клијенти

Већ сам неколико пута играо ЕкпрессВПН клијент. Сада је време да се ископате и видите колико је заиста добро.

Прво што ћете вероватно приметити је како изгледа чисто. То уопште не преплављује.

Апликација ЕкпрессВПН прекинута је са услугом

Све је логично постављено, а напредније функције су лепо сакривене у менију поставки. Дакле, неће се мешати у ваше искуство уколико то не желите.

Дугме Паметна локација бира ваш најбољи тренутно доступни сервер и поставља га на вашу одабрану локацију. Овакви избори се обично дешавају на основу комбинације растојања, кашњења и учитавања сервера.

Ако се желите повезати негде одређено, локацију можете одабрати и дугметом Селецт Лоцатион.

Избор локације у апликацији ЕкпрессВПН

Након што је одабрана локација постављена, искључите се притиском на џиновско дугме за напајање у средини. Прекинете везу кликом поново на исто дугме.

То је директан и интуитиван процес.

На тему ручног избора сервера, једна функција која у почетку може бити мало збуњујућа (али на то ће се навикнути други или трећи пут).

Прозор који се појави након што се кликне на дугме Изабери локацију има три картице на себи, укључујући оне под називом Препоручене и Све. Сервери наведени као препоручени су само мали подскуп свих доступних сервера. Нису све локације ту.

На пример, ако се желите повезати са УК Кент сервером, не можете са листе препоручених. Будући да је тамо пописано неколико других сервера у Великој Британији, мислите да УК Кент уопће не постоји. То се догађа, одмах испод картице Све.

Једном када схватите шта се догађа, то је довољно једноставно. Али као што сам рекао. У почетку вас може одбацити.

Подржане платформе

Да ли одбијате да пустите свој Блацкберри телефон? Ако је тако, ЕкпрессВПН можда није за вас. Али, за било коју другу платформу која се може замислити, они су вас покривали.

Чек. Подржана је и Блацкберри.

Списак уређаја који подржава ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН такође има проширења за прегледач за Цхроме, Фирефок и Сафари.

У случају да се питате, ево опсежне листе дозвола које је од мене тражило проширење Фирефока:

 • Приступ вашим подацима за све веб локације
 • Размењујте поруке са програмима који нису Фирефок
 • Прикажите обавештења вама
 • Прочитајте и измените поставке приватности
 • Контрола поставки проки прегледача
 • Приступ картицама прегледача
 • Чувајте неограничену количину података на страни клијента
 • Приступите претраживачу током навигације

Са становишта приватности, то је у реду. Да ово није преглед Екпресс ВПН-а, али неког другог провајдера, ја бих био више забринут. Али, верујем ЕкпрессВПН довољно да знам да неће покушати да повуче ништа шкакљиво.

Преко плоче, било да је то самостално, мобилно или проширење за прегледач, сви клијенти имају исти логички изглед. Тако је скакање између различитих верзија без ветра.

Преглед ЕкпрессВПН клијената на различитим платформама

Поред преузетих клијената и проширења, добијате и детаљне водиче за подешавање за готово сваки други уређај на којем ћете можда желети ВПН. Од рутера и конзола за игре до паметних телевизора и разних уређаја за стриминг, сви су тамо.

Локације сервера

Чак је и најинтимитивнији, интуитиван и сигуран ВПН провајдер углавном бескористан ако не можете да се повежете на локацију која вам је потребна. Помоћу ЕкпрессВПН-а вољан сам се кладити у добар новац који никада неће бити проблем.

Са серверима у 95 земаља и 151 локацији, ЕкпрессВПН има једну од највећих доступних мрежа. Северна Америка и Европа, наравно, имају највећи део покривености. Али то не значи да су и други светски региони занемарени. Комплетну листу сервера можете видети овде.

Слика целе локације коју подржава ЕкпрессВПН

Ако из неке мале шансе ЕкпрессВПН нема локацију коју желите, прво бих волео да знам шта је та локација (заиста сам радознао). Затим можете истражити још неколико провајдера који имају још већу покривеност сервера, укључујући ПуреВПН и ХидеМиАсс !. Као што рекох, међутим, сумњам да ће доћи до тога.

Сви ЕкпрессВПН сервери подржавају П2П саобраћај.

Брзина и перформансе

ЕкпрессВПН има много предности, а перформансе су им још једно перо у капу. Њихови сервери су брзи и доследни, тако да их лако чине једним од најбржих ВПН провајдера на тржишту.

Као и код свих сервиса које прегледавам, извео сам комплетан сет провјера перформанси на осам најпопуларнијих локација широм свијета. Ево неколико узорака узетих из резултата резултата пуне брзине испитивања.

Најбољи сервер
Најбољи резултати испитивања брзине сервера ЕкпрессВПНСа ВПН-ом Основни резултати брзих тестова брзине сервера ЕкпрессВПННема ВПН-а
Америка
Резултати тестирања брзине америчког сервера ЕкпрессВПНСа ВПН-ом Основни резултати брзих тестова за брзину сервера у САД-уНема ВПН-а
Низоземска
Резултати тестирања брзине сервера ЕкпрессВПН ХоландијеСа ВПН-ом Резултати основне брзине сервера брзине сервера ЕкпрессВПННема ВПН-а

Изнад тога, укључио сам свој најбољи сервер, што је утврдио клијент ЕкпрессВПН-а (ово би теоретски требало да буде најбржа веза), један северноамерички сервер и један европски сервер.

Резултати су прилично импресивни. Такође су и више него добри за чак и најинтензивније пропусне активности као што су велика преузимања и 4К видео стриминг.

Другим речима, перформансе нису нешто о чему треба да бринете са ЕкпрессВПН-ом.

Да ли ЕкпрессВПН успорава брзину интернета?

Да, коришћење ЕкпрессВПН – или било које друге ВПН услуге по том питању – успориће ваш Интернет. Колико зависи од тога колико је брза веза.

У мом случају, пошто је мој интернет много бржи од брзине коју сервери ЕкпрессВПН могу да постигну, успоравање је значајно – барем у смислу процената. Међутим, чиста бројка, веза је и даље врло брза и омогућава ми да радим све што желим на мрежи.

Ако је, међутим, ваш интернет спорији од онога на чему може управљати ВПН сервер са којим не бисте могли да гледате на више од 10% до 15% пада перформанси.

Кориснички сервис

ВПН индустрија није увек позната по својим звјезданим услугама за кориснике. И овде ЕкпрессВПН стоји изнад гомиле.

За почетак нуде подршку у ливе цхату 24/7, 365 дана у години. И не било какве подршке за ћаскање. Знање и корисна подршка за ћаскање.

Е-пошта је, наравно, опција и ако радите ствари мало старије школе.

Улазницу за корисничку подршку можете предати и директно од клијента. Свиђа ми се то. Не само да је било који проблем који сте доживели још увек свјеж у вашем уму (и можете га, стога, описати детаљније), већ и клијент може опционо да укључи детаље о недавним грешкама које је пронашао.

Та комбинација чини много вероватнијим да ће ваше питање бити брзо решено и на ваше задовољство.

Портал подршке ЕкпрессВПН-а

А ако сте више „уради сам“, база знања ЕкпрессВПН је место за вас. Све, од подешавања до разних водича за решавање проблема, постоји. Бази знања се такође може приступити директно од клијента.

Цена и вредност

Ако сте прочитали све до овог тренутка, требало би бити јасно да је ЕкпрессВПН врхунски провајдер. А уз то, нажалост, долазе и премиум цене.

Колико кошта ЕкпрессВПН?

ЕкпрессВПН има три плана претплате: 1 месец, 6 месеци и 12 месеци. Тренутне цене су следеће:

 • 1 месец: 12,95 УСД месечно
 • 6 месеци: 9,99 УСД месечно
 • 1 година: 6,67 УСД месечно

Тренутне цене претплате на ЕкпрессВПН

Иако је 12-месечни план (плус три месеца бесплатно) за 6,67 долара месечно најбољи ЕкпрессВПН попуст који је тренутно доступан, он се налази на вишем крају лествице.

То је, упркос релативно високим трошковима, и даље цена коју је вредно исплатити.

Како купујете ЕкпрессВПН?

Да бисте купили претплату на ЕкпрессВПН, следите ове кораке:

 1. Кликните овде да бисте отишли ​​на страницу са скривеним попустима ЕкпрессВПН-а да бисте били сигурни да ћете добити најбољу могућу цену.
 2. На страници с попустом кликните било који од црвених дугмета. Ако то учините, активират ћете продају и одвести вас на другу страницу која приказује повезане ЕкпрессВПН планове и њихове цене.
 3. Одаберите план који желите.
 4. Попуните своју адресу е-поште (потребну да вам ЕкпрессВПН пошаље кључ претплате) и наставите с одјавом.

Начини плаћања

Када дође време за плаћање претплате, ЕкпрессВПН олакшава посао. Сваки главни облик плаћања се прихвата.

Листа доступних начина плаћања ЕкпрессВПН

Једина област у којој можда мало заостају је избор крипто валута. Доступан је само Битцоин. Али, ако сте довољно паметни за криптовалуте да идете тим путем, имати само једну опцију неће бити проблем.

Бесплатна пробна и повратна средства ЕкпрессВПН

Нема бесплатног суђења са ЕкпрессВПН-ом. Међутим, оно што они имају је одлична политика поврата новца.

Када купите претплату, имате издашну гаранцију враћања новца у року од 30 дана. За разлику од других могућих провајдера, и овде није постављено питање.

Техничка питања? Није битно. Једноставно се предомислио? Није битно. Није потребно никакво објашњење, новац у банци.

Само имајте на уму да је гаранција од 30 дана, а не цео месец. Избегавајте било какво разочарање тамо.

Завршне мисли

Све у свему, ЕкпрессВПН је одличан провајдер са којим нико не тражи приватност на мрежи, анонимност или сигурност не може погријешити.

Од огромног глобалног базена добро изведених сервера и робусних безбедносних функција до једног од најбољих одељења за услуге купцима с којима сам се бавио, више добијате него што вредите свој новац.

Моје искуство са ЕкпрессВПН-ом је увек било позитивно, како током овог поступка прегледа, тако и током више пута када сам их раније користио. То је разлог зашто их лако могу препоручити.

ЕкпрессВПН логоРезултат:
9.0 / 10

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me