Приватни преглед приступа интернету

Приватни логотип приступа ИнтернетуРезултат:
7.7 / 10


Сјајан ВПН провајдер и један од лидера ове индустрије, Привате Интернет Аццесс нуди све што вам је потребно за ВПН. Од функционално ново редизајнираног клијента и брзих сервера до строге политике без евидентирања и одличних сигурносних карактеристика, све то долази по цени која лако победи већину конкурената.

Прос
 • Није доказано да нема провајдера дневника
 • Врхунска енкрипција и сигурност
 • Веома приступачно
 • Добре брзине сервера
 • Одличне ново редизајниране апликације
 • Омогућује бујицу и П2П
Цонс
 • Смјештен у САД-у – није идеалан за приватност
 • Лоша подршка за Нетфлик и ББЦ иПлаиер

Ако имате тржиште ВПН-а, постоји добра шанса да сте чули за приватни приступ интернету (такође познат као ПИА). Радећи скоро деценију, они су сигурно један од највећих провајдера широм света.

ПИА је позната по томе што је јефтина ВПН услуга која пружа солидне перформансе и подршку. Интересантно да видим да ли је та репутација заслужена, узео сам то на себе да их тестирам.

И у овом прегледу приватног приступа Интернету прећи ћу на све оно што сам открио – добро, лоше и гранично ружно.

Преглед ПИА

Да бисмо ствари поставили у бољем контексту, започнимо с мало позадине о приватном приступу интернету и особама које стоје иза њега.

Подружница компаније која се зове Лондон Труст Медиа, ПИА постоји од августа 2010. За ВПН услугу, која их чини нечим старијим државником.

Компанија је укључена у широк спектар пројеката фокусираних на отворени код и приватност кроз подршку непрофитних организација попут Елецтрониц Фронтиер Фоундатион и Цреативе Цоммонс.

ПИА је такође један од ретких ВПН провајдера који нуде складиште отвореног кода на ГитХуб-у. Репозиториј укључује екстензије њиховог прегледача и неке (али не све) њиховог клијентског софтвера.

За сада све звучи прилично добро. Нажалост, у ормару ПИА-е налази се и неколико костура.

Лондонски Труст Медиа – и даље, приватни приступ интернету – је са седиштем у Денверу, Колорадо. То значи да делују изван помало ризичне приватности.

Такође су недавно привели и кривично осуђеног Марка Карпелеса са Мт. Гок Битцоин размјена срушила се као ЦТО. Тај потез је, што није изненађујуће, изазвао немир међу корисничком базом ПИА – и који још увек није у потпуности умро.

Све ово надовезује се на нешто мешовите торбе.

Да, ПИА делује веома слично као компанија посвећена транспарентности и приватности. Али, истовремено су изабрали тешку надлежност за одржавање и ЦТО, који је повезан са једним од најскупљих и катастрофалнијих хакова у новијој меморији.

Занимљиво, заиста.

Уз мало хране за размишљање, прогурамо се дубље и прегледајмо шта ПИА нуди.

Карактеристике

Што се тиче карактеристика, има пуно тога што ће се свидети о ономе што ПИА доноси на сто. Имају врло комплетно ВПН решење које укључује све главне безбедносне и приватне функције које смо очекивали од врхунског провајдера.

Безбедносне функције

Број опција шифрирања које ПИА подржава није ништа друго.

За шифровање података имате четири избора:

 • АЕС-128 (ГЦМ)
 • АЕС-128 (ЦБЦ)
 • АЕС-256 (ГЦМ)
 • АЕС-256 (ЦБЦ)

128-битна заштита је бржа, али мало мање сигурна. С друге стране, 256-битни индустријски стандард, поред тога што је спорији, поред тога је немогуће пробити се.

Што се тиче потврде идентитета података и руковања стварима – што ВПН чини да потврди везу и послати подаци нису неовлашћени – нећете бити гладни због избора.

Аутентификацију података можете поставити на СХА1 или СХА256 – иако само ако користите један од два АЕС ЦБЦ метода шифровања.

Руковање се, с друге стране, може подесити на било шта од следећег, без обзира на друга подешавања:

 • РСА-2048
 • РСА-3072
 • РСА-4096
 • ЕЦЦ-256к1
 • ЕЦЦ-256р1
 • ЕЦЦ-521

Задане вредности су АЕС-128 (ЦБЦ), СХА1 и РСА-2048 – савршено добар избор за повремену ВПН употребу. Али, за ниво безбедности који је најбољи, дефинитивно покрените ствари.

Софтверски клијент укључује потпуно опремљен преклопник за спречавање било каквог случајног цурења података. Тестирао сам га на сваки начин замислив, и у свему су ствари функционирале онако како се и очекивало.

Активира се прекидач ПИА

ПИА прекидач може бити конфигурисан у један од три режима:

 1. Ван: Прекидач килл потпуно је искључен и никада неће блокирати ниједан саобраћај
 2. Ауто: Прекидач килл блокира само спољни саобраћај ако ВПН веза падне
 3. Увек: Прекидач килл блокират ће сав промет ако ВПН веза падне

Подразумевано је постављено на Ауто.

ПИА покреће сопствени приватни ДНС сервер – као и сваки ВПП провајдер који се поштује – и то је оно што се користи ван оквира. Ако желите, можете поставити и прилагођени ДНС или држати се постојећих подешавања без ВПН-а.

Систем именовања руку (ХНС)

Када је у питању ДНС, он је дуго био Ахилова пета многих ВПН добављача када је у питању интернетска анонимност. На крају, ДНС сервер може да води евиденцију о свим веб локацијама и услугама на које се повезујете, чак и ако користите потпуно шифровану везу.

Блокирање на нивоу ДНС-а је такође често коришћена метода Интернет цензуре.

Да би вам пружио још један начин решавања оба проблема, ПИА вам омогућава да у потпуности избегнете ДНС. Уместо тога, можете користити систем хемирања (ХНС).

ХНС је децентрализована, блоцкцхаин-ова замена за ДНС. Програмери се надају да ће коначно зауставити питања сигурности, поузданости и цензуре која муче ДНС инфраструктуру.

Иако је ХНС још увек у повојима, супер је видети како га ПИА усваја и нуди као опцију. Његова употреба у коначници ће значити и већу приватност, као и потпуно цензорско отпорно интернет искуство.

МАЦЕ Ад Блоцкер

Попут многих конкурентских ВПН услуга, ПИА-ов клијент долази са функцијом блокирања огласа. За разлику од неких других, то није прилагодљиво. Укључено је или искључено – без опција.

ПИА подешавања блокатора огласа МАЦЕ

Ова функција, коју ПИА назива МАЦЕ, има за циљ да блокира огласе и злонамерни софтвер када сте повезани на ВПН мрежу. У пракси, међутим, резултати ми помало падају.

Очекујем да МАЦЕ делује попут блокатора огласа заснованих на претраживачу или чак решења заснованог на ДНС-у као што је Пи-Холе (што, успут, топло препоручујем). Међутим, у мојим тестовима, МАЦЕ је блокирао мање од половине огласа и познатих страница са злонамерним софтвером које друге услуге блокирају са лакоћом.

Иако то не могу доказати, сумњам да је слаба представа помало намерна.

Клијентска апликација тренутно не може да садржи белу листу УРЛ адреса. И без тога, ПИА не може рискирати да буде превише агресивна са блокирањем или нас може спречити да дођемо до места које желимо да посетимо.

Ипак, МАЦЕ је бољи него ништа. Надам се да ће га приватни приступ Интернету и даље развијати и с временом га до краја искористити.

ПИА Нетфлик и остала подршка за струјање

Једна од најпопуларнијих употреба ВПН-а је да струји геоблокирани садржај из других региона света. Говорим о веб локацијама попут Нетфлика, Хулуа или ББЦ иПлаиера.

Проблем је што су добављачи садржаја свесни ове чињенице и годинама су у крижарском рату како би спречили ВПН приступ њиховим услугама. А ПИА је, нажалост, на губитку тог рата.

Нетфлик УС проки грешка када се користи ПИА

Уз неколико малих изузетака, приватни приступ интернету не ради с Нетфликом. Велика већина сервера је блокирана. Ни друге земље се не цене много боље.

Исто важи и за било који други стреаминг сервис. На пример, упркос мојим најбољим напорима, нисам успео да деблокирам ББЦ иПлаиер.

Ови резултати, међутим, нису изненађујући. Пре неколико година, ПИА је признала да заобилажење гео-блокаде није њихов приоритет, и, јасно, они су то мислили.

Дакле, ако желите да гледате видео из других земаља – или своје из иностранства – препоручујете да потражите негде другде. Било који од ВПН-а који деблокирају Нетфлик обично ће бити одличан избор.

Торрентинг и П2П подршка

Приватни приступ интернету је ВПН прилагођен П2П и не води евиденције. Дакле, ако користите услугу за мучење, то можете учинити без страха да ће неко пратити ваше активности ка вама.

Чињеница да ПИА послује изван САД-а може учинити неке од нас неугодним и коректним.

Али, по њиховој заслузи, приватни приступ интернету доказао је у више судских случајева да њихови захтеви за бележење нису тачни. Наређено да пребаце трупце, нису – једноставно зато што их нису имали.

Ако упркос томе, коришћење ПИА за П2П превазилази ваш ниво комфора, имате друге могућности. Постоји пуно других ВПН-ова без евидентирања који нису засновани на САД-у на које се можете обратити за све своје потребе за мучењем.

Да ли ПИА ради у Кини?

Ово често постављено питање било ми је мало напора за проналажење одговора.

Прво, пошто нисам у Кини, не могу сам да тестирам услугу. Друго, ПИА даје нулту гаранцију да ће сервис радити иза великог заштитног зида у земљи.

И заиста, многи корисници пријављују да имају проблема са коришћењем ПИА из Кине. Међутим, неки кажу да се могу пробити коришћењем ИПСец / Л2ТП протокола.

Нажалост, за разлику од ВипрВПН – једног од најбољих ВПН-ова на кинеском тржишту – ПИА нема на располагању скривени протокол за избегавање блокирања.

Дакле, на основу информација које сам прикупио чини се да иако приватни приступ интернету може радити у Кини, ваша километража ће се увелико разликовати. И вероватно је боље да изаберете другог добављача.

Приватност и сигурност ПИА

Многи од нас користе ВПН да би повећали нашу приватност и сигурност на мрежи. С тим у вези и са техничког становишта, приватни приступ интернету је добар као и свака услуга коју сам икада прегледао.

ПИА је такође проверени добављач ВПН-а без евиденције и не задржава личне податке који би нас могли довести у везу са било којом од наших активности на мрежи.

Слон у соби је то што је ПИА са седиштем у САД – што није баш идеално за приватност. Али, као што ћемо видети, ипак то можда и није тако велик посао.

Надлежност

Као што је већ споменуто, приватни приступ интернету и његова матична компанија послују ван Денвера у држави Колорадо. То им јасно поставља правну надлежност САД-а.

Са становишта приватности корисника, то није сјајно.

Према правном савету службе, ПИА никада није добила никакав мандат за тајно евидентирање корисничких активности или за предају било каквих кључева за шифровање америчким (или страним) властима. Али чињеница је да би се те ствари могле догодити у било којем тренутку и да не би било начина да то сазнамо.

У САД-у власти имају скоро неконтролиране овласти за провођење надзора кад то сматрају неопходним. То се догодило и раније, као што показује прича шифрованог добављача е-поште Лавабит.

Наравно, у пракси сте прекршили прилично озбиљне савезне законе да вас ФБИ примети. И, ако имате њихову пажњу, вероватно ћете имати већих проблема.

Дакле, за кориснике П2П-а и просечни привржени приватност, надлежност ПИА-е не би требала бити велико питање. Међутим, има нешто на уму.

Политика евиденције ПИА-е

У свом срцу, ПИА има за циљ да буде услуга оријентисана на приватност. Као такви, били су добављачи ВПН без евидентирања од свог оснивања и те су тврдње више пута доказали.

Они су ВПН који је на суду оспорен за прављење дневника. И у свим случајевима, за разлику од неколицине конкурената који су ухваћени у кршењу својих правила без евидентирања, ПИА није имала шта да преда.

Тачан број захтева владе и суда можете да прегледате у извештају о транспарентности ПИА-е.

Став приватног приступа Интернету о евидентирању такође је врло добро сажет једним реченицом у њиховим Правилима о приватности:

Контролор података не прикупља и не бележи било какав промет нити користи своју виртуелну приватну мрежу („ВПН“) или проки.

Дакле, упркос упитној надлежности, верујем да можемо да верујемо да ПИА то значи кад кажу да не воде евиденције. Напокон, они су своју репутацију – и будућност компаније – ставили на ред на суду да би то доказали.

ДНС цурења

Као што бих очекивао да ће бити случај од ВПН провајдера који је усмерен на приватност, ПИА не трпи пропуштања ДНС-а на ниједној подржаној платформи. То значи да нема цурења ИПв4 или ИПв6, нема цурења ВебРТЦ – ништа што би вам одало стварну локацију или идентитет.

ПИА пролази ДНС тест пропуштања

Ако је савршена анонимност коју тражите, из перспективе пропуштања информација, приватни приступ интернету је добар колико добија..

Апликације и клијенти

Приватни приступ интернету има апликације за све главне платформе и оперативне системе. Тренутно подржавају:

 • Виндовс
 • мацОС
 • Андроид
 • иОС
 • Линук (Убунту, Минт, Арцх или Дебиан)

ПИА такође има проширење за прегледач за Цхроме, Фирефок и Опера, као и подршку за проки за остале веб прегледаче и П2П клијенте.

А ако желите заштиту широм мреже, чак је могуће и поставити ВПН на компатибилне рутере, укључујући ДД-ВРТ, Томато, АсусВРТ, као и неколико других.

Поред тога, ПИА одлично обавља посао са употребљивошћу. Они су недавно у потпуности прерадили кориснички интерфејс својих апликација и то је велико побољшање у односу на старе.

За почетак, сви клијенти и проширења имају врло сличан изглед. Ево снимака екрана екстензије Фирефок, као и Виндовс и Андроид апликација:

Преглед различитих верзија ПИА клијентске апликације

ПИА апликације које сам прегледао – Линук је једини са којим се нисам играо – једноставне су за употребу, имају јасан и једноставан за разумевање интерфејс и чине све главне поставке једноставним за подешавање..

Сви клијенти такође садрже сличне функције. Изузетан изузетак су Андроид и иОС апликације, којима недостаје МАЦЕ блокада функционалности. Али, сумњам да ће то бити прекршај за многе од нас.

Нисам имао никаквих замрзавања, пад сустава или других проблема уобичајених за прилагођене ВПН апликације, тако да је то такође плус.

У основи, има врло мало не воље око ПИА-ових апликација. Они су тако добри.

Локације приватних локација за приступ интернету

Уз ВПН сервере на 50 локација у 30 земаља, географска разноликост ПИА мреже је на мањој страни. Чини се да је тренутно 50 просјечних земаља тренутни просјек.

Међутим, већини нас није потребно да се повезујемо са Еквадором или Филипинима. А осим ако то не учините, шансе су да ПИА понуди сваку локацију коју ћете икада пожелети или требати.

То је рекло, ако је Еквадор оно што тражите, погледајте ПуреВПН и њихову импресивну мрежу 131 државе.

Ако вас икад занимају тачне доступне локације, прегледајте моју детаљну листу ПИА сервера.

Брзо је ПИА?

За разлику од већине конкурената, приватни приступ интернету не пуно се хвали што је најбржи ВПН који постоји. Али, сигурно су могли.

Иако нису апсолутно најбржи, ПИА-ини сервери су поставили импресивне бројеве, са преузимањем на најбољем серверу – према избору клијентске апликације – са брзином од 72,8 Мбпс, и просечном тестираном на осам локација од 51,9 Мбпс..

Испод су три узорка локације узета из теста пуне брзине ПИА.

Најбољи сервер
Приватни Интернет приступ најбољи резултати испитивања брзине ВПН сервераСа ВПН-ом Приватни Интернет приступ најбољи резултати испитивања брзинеНема ВПН-а
Америка
Резултати приватног приступа интернету путем Интернета САД ВПН сервераСа ВПН-ом Приватни приступ интернету обједињује резултате почетних тестова брзинеНема ВПН-а
Низоземска
Резултати испитивања приватног приступа интернету Холандији ВПН сервераСа ВПН-ом Резултати испитивања приватног приступа Интернету у ХоландијиНема ВПН-а

Можда сте приметили велико одступање између ВПН и без ВПН брзине. Не схватајте то као лош знак.

Изводим тестове брзине користећи везу за преузимање од 500 Мбпс и 100 Мбпс, што је брже од било којег ВПН-а који тренутно може да поднесе. И то намјерно радим тако да можемо видјети стварни максималан учинак сваког сервера, умјесто бројева који су ограничени од мог ИСП-а.

Дно црта је ПИА брза, са брзинама сервера више него довољним за било какве широке пропусне активности, као што су стриминг 4К видео или велика преузимања.

Кориснички сервис

Иако нисам наишао на проблеме током тестирања ПИА-е за овај преглед, детаљно сам разгледао радове њихове корисничке подршке. На крају, то је једна од ствари по којима су оне требале бити познате.

Пронашао сам мешовиту торбу и једну од највећих слабости свеукупне услуге ПИА-е.

За почетак, ако се покушавате регистровати и имате питање, не можете користити ПИА-ин систем за чет уживо. Уместо тога, морате да пошаљете карту за подршку и чекате одговор путем е-маила.

Ако будете имали среће, добићете један брз, посебно ако поднесете захтев током дана у временској зони Моунтаин Стандард. Ноћу ћете, међутим, вероватно морати мало сачекати.

Једном када имате налог, ПИА је подршка за ћаскање уживо доступна, али само од понедељка до петка од 9.00 до 18.00 МСТ.

Иако сам добио брзи одговор путем сервиса за ћаскање, прочитао сам пуно жалби од стране корисника, што указује да ствари не иду увек без проблема.

Неки су рекли да је цхат онемогућен често када то не би требало, док су други тврдили да су били потребни сати да би се добио одговор. Ниједна од тих ствари се није догодила током мог тестирања, али то је нешто на уму.

Постоје ипак добре вести.

Веб локација ПИА нуди веома свеобухватну базу знања и много корисних упутстава за решавање уобичајених проблема. А због тога колико добро раде апликације, сумњам да се велика већина нас ионако неће суочити са проблемима.

Опћенито, могућности подршке биле су пристојне, али далеко од сјајне – очекивао сам и боље, али видио сам и пуно горе. Ако у будућности приметим било какве промене, наравно, у складу с тим ажурирам ову рецензију.

Цена и вредност

Приватни приступ интернету дуго је познат као јефтин ВПН провајдер. И то је још увек случај.

Цене претплате за приватни приступ интернету

Можете одабрати између три различите дужине термина:

Месечно: 11,95 УСД / месец
Шест месеци: $ 5,99 / месец
Годишње: 3,33 УСД / месец

То је отприлике цена просечног пића Старбуцкс (иако сам вероватно превише љубазан). Такође је тешко тврдити да овим ценама нећете добити свој новац.

Имате и много начина да платите претплату за приватни приступ интернету. Постоје уобичајени осумњичени попут свих главних кредитних картица (Виса, Мастерцард, Амек, Дисцовер и ЈЦБ), ПаиПал и Амазон Паи.

Али, ПИА вам такође омогућава да анонимно плаћате неколико криптовалута, укључујући:

 • Битцоин
 • Битцоин Цасх
 • Етхереум
 • Литецоин
 • Зцасх
 • Ширина

ПИА ће вам чак омогућити да тргујете поклон-картицом већег бренда (Старбуцкс, Валмарт, Бест Буи итд.) У замену за услугу. Ипак ћете платити мало премије за то.

Наравно, ако је ваша главна брига анонимност, компромис је вероватно вредан тога.

Постоји 30 дана потпуна гаранција поврата новца која подржава све приватне претплате на Интернет. Ако из било којег разлога нисте задовољни услугом, можете добити поврат новца, без постављања питања.

Нажалост, не постоји опција ПИА бесплатног пробног периода, па ћете морати да користите руту повраћаја новца ако желите да преузмете услугу за пробну вожњу.

Приватни преглед приступа интернету Затварање мисли

Након што сам неколико недеља користио ПИА, користећи га тачно како бих користио своју редовну ВПН услугу, тестирао и прегледао све што могу успут, дошао сам до ових шест закључака:

 1. Услуга ПИА-е је брза, јефтина и веома добро се односи на приватност и сигурност
 2. Њихове су апликације добро дизајниране и раде све што треба
 3. Ако желите да струјате гео-блокирани садржај, потражите негде друго
 4. Њихова подршка, иако проходна, дефинитивно има простора за напредак
 5. Надлежност ПИА-е и избор ЦТО-а помало је пожељан, али њихова одлична искуства то скоро надокнађују
 6. Они су сјајан начин да се ослободите поклон картица које нисте желели пре свега

Сви ти фактори значе да се осећам угодно препоручујући приватни приступ интернету свима који траже јефтин, поуздан ВПН.

То је речено, за упоредиву цену постоје и друге одличне ВПН услуге које нуде сличне погодности без недостатака. Моји данашњи добављачи услуга су ЦиберГхост и НордВПН.

Ако одаберете ПИА, сигуран сам да ћете бити сретни – али прво бих преиспитао још неколико опција.

Приватни логотип приступа ИнтернетуРезултат:
7.7 / 10

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map