Сурфсхарк Ревиев

Сурфсхарк логоРезултат:
9.2 / 10


Ретко је видети да нова ВПН компанија постаје озбиљна конкуренција онолико брзо колико и Сурфсхарк. Али, када почнете од почетка са апсолутно непропусном политиком приватности, чистим и једноставним клијентом и подуприте га глобалном мрежом сервера добре величине која нуди одличне перформансе и подршку за стриминг, време је да сви преузму објава.

Прос
 • Изврсна приватност и сигурност без пријављивања
 • Одличне перформансе сервера
 • Деблокира Нетфлик, ББЦ и многе друге
 • Једноставан за употребу клијента
 • Неограничене истовремене везе
 • Торрентинг подршка
 • Јефтино
Цонс
 • Неконзистентна брзина на неколико локација
 • Прилично слаба корисничка подршка

ВПН индустрија је посао који потиче грло. Сваки пут када на тржиште дође нови провајдер, готово да им је жао, знајући против какве конкуренције су против.

Сурфсхарк је један од таквих нових провајдера. Али, за разлику од многих других који се боре, они успевају и гурају пуном паром испред.

Као што ћете видети из ове Сурфсхарк рецензије, захваљујући глатком и интуитивном клијенту, сјајним перформансама и импресивним сетом функција, ово је један ВПН који брзо постаје сила са којом се треба суочити. Ох, и јесам ли споменуо приватност такође не постаје пуно боља од ове?

Карактеристике

Будући да је ново, не би требало да буде изговор за штедњу функција. Нудећи готово све што сваки озбиљан ВПН провајдер треба, Сурфсхарк то јасно и добија. У ствари, они чак укључују нешто што нико други (колико знам) не ради.

Границе

Ових дана, подаци и ограничења пропусности нису стандард ВПН индустрије. Сурфсхарк тамо не разочара. То није ограничење на све стране.

Али, они такође подижу анте нудећи неограничен број истодобних веза. То не ради ниједан други ВПН провајдер. Како ићи Сурфсхарк јер је трендсетерица.

Сплит Туннелинг

Сплит тунелирање је прилично уобичајена ВПН значајка и она која је овдје такођер подржана. Доступан је свим клијентима (без додатака за прегледач, где подељено тунелирање нема смисла) и подразумевано је онемогућено..

Обожаватељ сам подељених тунела и срећан сам када је Сурфсхарк изабрао да га спроведе. То је функција коју често користим са П2П. Шаљем П2П клијента путем ВПН-а, а све остало и даље користи моју редовну (и бржу) интернетску везу.

Када само мали подскуп ваших апликација треба да користи ВПН, нема смисла да их све присиљавају на то.

П2П подршка

Већина Сурфсхарк сервера подржава П2П и Торрентинг. То је одлично, посебно ако узмете у обзир њихову снажну политику приватности и изванредне перформансе.

Лоша страна, међутим, није јасно који су ти сервери. Они нису обележени на било који начин, облик или облик.

Одабир локације сервера помоћу апликације Сурфсхарк

Ако се случајно повежете на сервер који не дозвољава П2П и наставите да га користите, бар Сурфсхарк ће вас чувати. Ваш саобраћај ће бити аутоматски преусмерен на сервер у Холандији.

Али, у основи двоструко ВПН-ом који одлази на ваш Торрент саобраћај (без да знате да бих могао додати), брзине преузимања и отпреме несумњиво ће донети некакав хит.

Било би добро када би клијентска апликација јасно означила сервере који омогућавају П2П. Алтернативно, био бих срећан и са филтером који ће приказивати само оне сервере на којима је Торрентинг дозвољен.

У зависности од платформе коју користите, други недостатак Торрентинга је недостатак функције прекидача килл. Имају га Виндовс и Мац клијенти. Ни једно ни друго не чини.

Ако имате ВПН да бисте сакрили употребу П2П-а од свог даватеља интернетских услуга, по мом мишљењу, прекидач за уклањање је обавезан.

Морам да кажем, нисам доживео ниједан пад везе са Сурфсхарком. Али, да се то догодило без присутног прекидача за укидање, сва ваша преузимања срећом би се наставила, остављајући вас изложене.

Дакле, барем док ово пишем, могу само препоручити употребу овог ВПН провајдера за П2П на Виндовс и Мац. Осим ако, наравно, не преузимате већи ризик од мене.

ЦлеанВеб

Ако користите блокатор огласа, уз Сурфсхарк, више не морате. ЦлеанВеб је у основи верзија оне која је уграђена директно у ВПН клијент.

Подразумевано је онемогућено и може да се укључи из поставки на било којој верзији апликације, укључујући проширења прегледача.

Једном када сам омогућио, установио сам да је ЦлеанВеб радио врло добро. Није оглас на видику.

Поред тога што блокира огласе, требало би да вам помогне и да будете сигурни онемогућавањем различитих пратилаца и спречавањем инфекције злонамјерним софтвером.

Ради ли Сурфсхарк са Нетфликом?

Дохватити се за Нетфлик библиотеку са другог тржишта није лако као некада. Многи ВПН провајдери бацили су се у капу и више га не подржавају. Неки тврде да то подржавају када у стварности немају. Сурфсхарк износи сличну тврдњу и … заправо доноси.

Имао сам нула проблема да мењам своју Нетфлик земљу и гледам емисије било из САД-а, Велике Британије или канадске библиотеке – наравно користећи сервере у одговарајућим земљама..

Захваљујући квалитети перформанси сервера, такође нисам имао проблема са стримингом у сјајном, славном 4К.

Ако желите да гледате Нетфлик са ВПН-ом, неколицина обавља бољи посао од Сурфсхарка.

Приватност и сигурност

Од вођења операција у земљи прилагођеној приватности и без строге политике евидентирања, до јаке енкрипције и неколико функција дизајнираних да заштите ваше податке, Схарксурф се врло добро сналази на фронту приватности и сигурности..

Надлежност

Сурфсхарк је смештен на Британским Девичанским острвима (БВИ). То је врло добра ствар за приватност.

БВИ тренутно нема законе о чувању података. Такође нису део споразума о размени обавештајних података.

Сурфсхарк Логгинг Полици

Чак и ако би неко покуцао на врата Сурфсхарка и тражио информације о вашим мрежним активностима (што се, опет, једноставно неће догодити у БВИ-у), не би имали среће. То је због једне врло стриктне политике записивања.

Након прегледа свих легала Сурфсхарка, ево цитата директно из њихових Услова пружања услуге који можда сажима ствари најбоље:

„Политика без евиденције једна је од најважнијих карактеристика наших услуга. То значи да се ваше активности ни на који начин не региструју, задржавају или преносе трећим лицима када се повежете са нашим Услугама. Не прикупљамо ИП адресе, историју прегледавања, информације о сесији, кориштен пропусни опсег, временске ознаке везе, мрежни саобраћај и друге сличне податке. “

Будући да Сурфсхарк нуди неограничено све (истовремено повезивање, пропусност и податке), у њихову политику евидентирања је лако веровати.

Многи други провајдери тврде да не пријављују евиденцију, али ипак, на пример, ограничавају ваше везе на неки одређени број. Како је то могуће ако ништа не забележе? Они морају најмање да складиште да тренутно користите четири везе да би вам одбили пету.

Приватност при регистрацији

Током процеса регистрације потребно је да наведете адресу е-поште и облик плаћања. Обе се чувају у евиденцији.

Према Сурфсхарку, ваш е-маил је потребан само из разлога опоравка лозинке, а подаци о плаћању за случајеве у којима је потребан поврат новца. У било којем тренутку можете затражити уклањање оба дела података контактирањем подршке.

У том случају, ако желите да то учините, слободно користите лажну адресу е-поште. Нисам морао да потврдим е-пошту коју сам послао и могао сам добро да користим услугу. Само запамтите / запишите ту лозинку.

Када је плаћање мудро, приватни облик који је Сурфсхарк прихватио је крипто валута. Битцоин, Етхереум и Риппле су све опције.

Функције приватности и безбедности Сурфсхарка

Сви знакови упућују на Сурфсхарк који покушава озбиљно схватити приватност и сигурност корисника. Иако још увек нису све повезане функције доступне на свакој платформи, ствари су готово ту.

Ипак, у зависности од ваших потреба, бар док се Сурфсхаркови клијенти не ухвате једни са другима, можда ћете морати да привремено прегледате друге провајдере.

Изборник сигурносних опција на Сурфсхарк клијентском софтверу

Свака самостална апликација тренутно садржи двоструку ВПН функцију. Исто важи и за ВПН аутоматско повезивање на Ви-Фи.

Засад је функционалност прекидача килл доступна само на Виндовс и мацОС клијентима. Иако би, према ономе што разумијем, требало би да дође врло брзо на мобителе.

Сурфсхарк тренутно не нуди ништа слично ТОР-у преко ВПН-а. Али недавно су додали замрачење сервера (који се назива режим НоБордерс). Нажалост, тренутно то такође недостаје на мобилном уређају.

Такође треба да имате на уму да ни Цхроме додатак ни додатак Фирефок не имплементирају ниједну од ових безбедносних или приватних функција.

Сурфсхарк Доубле ВПН

МултиХоп је Сурфсхаркова верзија двоструког ВПН-а. Можете је омогућити када успоставите везу помоћу клијента.

Листа двоструких опција ВПН везе

Када је ова функција омогућена, ваши подаци се шаљу преко два ВПН сервера уместо само једног. То је двоструко шифровање, што, ако мислите на приватност, није лоше.

Недостатак употребе МултиХоп-а (и заиста било које друге двоструке ВПН имплементације) је хит за перформансе. Будући да су подаци два пута шифровани и морају да путују на други ВПН сервер пре него што стигну до крајњег одредишта, брзина ваше везе ће пасти.

Провео сам брзи тест упоређујући директну везу са сервером из Лос Ангелеса са МултиХоп везом која је прво прошла кроз Канаду. Потоњи је показао додатни пад брзине од 20% до 25% изнад стандардне ВПН везе.

Али, у зависности од брзине ваше основне интернетске везе и онога што покушавате да урадите са ВПН-ом, ти капи могу и даље бити више него прихватљиви.

Двострука ВПН упаривања подржана у вријеме овог прегледа су сљедећа:

 • Француска преко Велике Британије
 • Немачку преко Велике Британије
 • Холандија преко САД-а
 • Португал преко САД-а
 • Шведска преко Француске
 • Велика Британија преко Немачке
 • САД преко Холандије
 • САД преко Канаде

Аутоматско повезивање на Ви-Фи

Још једна корисна безбедносна функција компаније Сурфсхарк је могућност аутоматског повезивања на ВПН када уређај користи Ви-Фи. Сврха је овде да заштити вас и ваше податке кад год се налазите на јавној мрежи.

Ова функција је подразумевано искључена.

Прегледавање могућности повезивања Сурфсхарк клијента

Када је омогућено, ради на бази беле листе. Клијентска апликација претпоставља да су све Ви-Фи мреже јавне (и стога потенцијално опасне) уколико није наведено другачије.

Дакле, у случајевима када сте код куће, у месту пријатеља или било где где верујете мрежи, можете рећи клијенту Сурфсхарка да аутоматски не успоставља ВПН везу. На овај начин, не узимате непотребан хит ВПН перформанси код куће, али ћете и даље бити заштићени према задатку кад год посетите вашу локалну кафану.

Протоколи и шифрирање

Сурфсхарк тренутно подржава два протокола: ИКЕв2 и ОпенВПН. Ових дана то је све што вам треба. Оба су брза, сигурна и између две ћете моћи да се повежете са било које платформе.

ИОС и Андроид апликације користе ИКЕв2, што је врло разуман избор.

ИКЕв2 је на батерији вашег телефона много лакши од осталих протокола. Такође аутоматски успоставља ВПН везу након било ког интернетског прекида. Тако ћете остати повезани чак и док ваш телефон мења мреже провајдера или прелази са мобилног на Ви-Фи.

И Виндовс и Мац клијенти вам омогућавају да одредите који од два доступна протокола желите да користите. Ако се одлучите за ОпенВПН, можете бирати између протокола транспортног слоја УДП или ТЦП.

На оба оперативна система је задани избор ОпенВПН овер УДП.

Одабир УДП или ТЦП протокола ОпенВПН

А ако вам је довољно удобно да радите мало ручно подешавање уместо да користите апликацију клијент, добићете још једну опцију. Сурфсхарк омогућава ручно подешавање ОпенВПН-а на Андроид-у.

Када је у питању шифровање, добијамо АЕС-256-ГЦМ шифру са СХА-512 потписима. Ако неко нема бесконачне ресурсе (и временске и рачунске), нико то никада не може прекршити.

АЕС-256-ГЦМ такође има благу предност у односу на АЕС-256-ЦБЦ који користи већина других провајдера. Има уграђену аутентификацију која шифрирање чини бржим.

Разлика неће бити огромна, али свака ситница се рачуна. Дакле, кудос тамо Сурфсхарку.

Тестови за пропуштање

ВПН је сјајан начин да сакријете свој ИП уз претпоставку да ИП не пропушта некако. Након насумичног одабира и повезивања на неколико Сурфсхарк сервера, покренуо сам своју стандардну батерију тестова који покушавају да идентификујем такве проблеме.

Преглед резултата ИП теста за пропуштање Сурфсхарк-а

Сваки тест је прошао летећим бојама. Ниједна ИПв4, ИПв6 или ДНС адреса није процурила, укључујући путем ВебРТЦ-а.

Апликације и клијенти

Када покренете Сурфсхарк клијент, прво што приметите је како чисто изгледа. Осјећате како ће се ово врло радо искористити. И то је.

Софтвер Сурфсхарк

Клијент је постављен врло логично. Све је тамо где бисте очекивали да је то, а навигација између различитих функција и одељка је лака.

За разлику од многих других ВПН провајдера, Сурфсхарк такође држи изглед доследним између различитих платформи (укључујући и проширења прегледача). Можда шалим ниткове, али свакако то ценим. Не волим да ме присиљавају да поново учим исту апликацију сваки пут када прелазим између телефона, рачунара и МацБоок-а.

Сурфсхарк подржане платформе

Клијентска апликација је доступна за све главне платформе. Ово укључује Андроид, иОС, мацОС и Виндовс.

Ако користите Мац, имајте на уму да морате користити најмање верзију 10.12 мацОС (Сиерра) да би Сурфсхарков софтвер могао да функционише..

Листа доступног софтвера клијената Сурфсхарк-а

Цхроме проширење и додатак Фирефок деле свој изглед и осећај са осталим имплементацијама. Добро раде и, како показује недавна независна ревизија, су лепи и сигурни.

С друге стране, тренутно им недостају неке функције које самостални клијенти имају (на пример, двоструки ВПН).

У случају да се питате, проширењима прегледача потребне су следеће дозволе:

 • Приступ вашим подацима за све веб локације
 • Приступ вашој локацији
 • Дозвола за читање и мењање поставки приватности
 • Контрола поставки проки прегледача
 • Приступ картицама прегледача

Да ли Сурфсхарк ради на усмјеривачима?

Сурфсхарк се такође може подесити на одређеним рутерима. Они имају детаљна упутства како то учинити за производе АсусВРТ, ДД-ВРТ и Томато.

Фирмвер на већини других рутера (Нетгеар, ТП-Линк, Линксис итд.) Не подржава ОпенВПН везе, што је услов. Да бисте их покренули, требаћете да пребаците на прилагођени фирмвер попут ДД-ВРТ или Томато.

Локације сервера

За релативно новог ВПН провајдера, Сурфсхарк се веома добро сналази у глобалној покривености сервера. Тренутно имају преко 1040 сервера у 63 земље широм света.

Неколико земаља такође добија више локација, попут САД-а и Велике Британије, чиме је локација укупно 108. Сви ови бројеви налазе се на горњем крају скале. У ствари, из воде избацују још неколико етаблираних добављача.

Мудро у земљи, сваки главни са којим бих се икада могао повезати постоји и на њему се обрачунава. Овде можете видети целокупну листу сервера Сурфсхарк.

Ако вас посебно занима мања азијска или афричка држава, можда ћете требати да потражите негде друго. ПуреВПН има велику мрежу сервера и може бити одличан избор. Али за 99% нас, покривеност Схурфсхарка требало би да делује сјајно.

Брзина и перформансе

Добар број сервера и сјајна глобална покривеност су једна ствар. Али обоје не значе ништа ако не потпомогнуте чврстим перформансама.

Добра вест је да и овде Сурфсхарк ради веома, веома добро.

Резултати испитивања брзине говоре сами по себи многобројно. Али то су и мали детаљи, попут одабира брже АЕС-256-ГЦМ шифре која показује посвећеност овог провајдера брзини.

Тестови у наставку изведени су користећи везу за преузимање од 500 Мбпс и 100 Мбпс из Европе. Допустио сам клијенту Сурфсхарка да одабере оно што је сматрао да је моја најбоља локација.

Најбољи сервер
Сурфсхарк најбољи резултати ВПН брзине тестирања на серверуСа ВПН-ом Сурфсхарк најбољи резултати испитивања брзине сервераНема ВПН-а
Америка
Резултати тестирања брзине ВПН брзине америчког сервера СурфсхаркСа ВПН-ом Резултати основног теста за брзину америчког сервера СурфсхаркНема ВПН-а
Низоземска
Резултати тестирања брзине ВПН брзине Сурфсхарка Холандије сервераСа ВПН-ом Резултати почетних тестова брзине сервера Сурфсхарк ХоландијеНема ВПН-а

У сваком случају изнад, резултати су били одлични. Сурфсхарк је несумњиво један од најбржих ВПН-а које сам икада тестирао. Пружатељи услуга који нуде боље брзине су мало и далеко су, а ви бисте били тешко притиснути да своју везу убрзате.

Са оваквим перформансама, било шта од преноса 4К видеа до преузимања великих датотека је лагано.

Кориснички сервис

Када се укаже потреба, помоћ особља Сурфсхарка је лако доступна. Компанија нуди 24/7 корисничку подршку путем цхат-а или е-поште.

Подршка се чини и на лопти. Након ажурирања Виндовс клијента, налетео сам на место где се нисам могао повезати због свих ТАП-Виндовс адаптера који се користе. Проблем је решен у року од неколико сати (а испоставило се да нема никакве везе са Сурфсхарком).

Снимање екрана на порталу подршке за Сурфсхарк

За оне од нас који преферирају практичнији приступ, веб локација компаније такође има све већу базу знања. Али са само око 35 чланака између ФАК-а, водича за подешавање, наплате, рачуна и техничких категорија, количина информација осећа мало светлости.

То је, међутим, изгледа да су покривене све основе.

Отказивање претплате на Сурфсхарк

Контактирање корисничке подршке службени је начин отказивања било које текуће претплате. Сматрам да је то мало досадно. Ако је могуће, радије избегавам људски контакт.

Али, да дам кредит тамо где треба кад сам отказао претплату коју сам користио за ову рецензију, они су реаговали и нису ме жалили.

Ако плаћате ПаиПал-ом, требали бисте моћи и отказати заустављањем понављајуће се претплате путем вашег ПаиПал рачуна. То је пут који често пратим са другим услугама.

Цена и вредност

Волим да не трошим више новца него што морам, и сигуран сам да и ви то радите. И зависно од тога за коју претплату се одлучите, Сурфсхарк може понудити једну од најбољих (ако не и најбољих) понуда у околини.

Структура цена је тренутно подељена на планове за једномесечне, 12 месеци и 24 месеца.

Преглед планова цена Сурфсхарка

Прва два су упоредива са многим другим провајдерима, дају или узму долар.

Међутим, 24-месечни план није само најбоља понуда коју је компанија икада понудила, већ је и најјефтинија претплата било којег врхунског ВПН-а. Биће вам тешко притиснути да нађете другог провајдера који вам омогућава приступ за 1,99 долара месечно, а камоли оног који нуди функције, приватност и перформансе које Сурфсхарк ради.

Начини плаћања

Што се тиче начина плаћања, Сурфсхарк има све стандардне форме. Главне кредитне картице и ПаиПал су ту, плаћају се у једној од шест валута (АУД, ЦАД, ЦНИ, ЕУР, ГБП и УСД). Доступан је и АлиПаи.

Листа доступних опција плаћања

А за оне који су више усмерени на приватност, Сурфсхарк прихвата крипто валуте. Постоји више опција укључујући Беам, Битцоин, Битцоин Цасх, Етхереум, Литецоин, Нано, ТРОН и КСРП.

Бесплатно суђење и повраћаји новца за Сурфсхарк

Можете да добијете 7-дневну бесплатну пробну верзију Сурфсхарка на Андроиду и иОС-у.

Ако желите да узмете ВПН за предење на било којој другој платформи, мораћете да се ослоните на 30-дневну гаранцију поврата новца. Током тог периода, из било ког разлога можете затражити цео поврат новца контактирајући корисничку подршку.

Завршне мисли

Када се суочавате са многим добро етаблираним компанијама, посао вам је потребан. Сурфсхарк је ипак више него изазов и спреман је да иде до врха до неких највећих играча у ВПН индустрији.

Да, као што је показао овај преглед Сурфсхарка, постоји неколико проблема ту и тамо за које је још потребно пеглање.

Али, клијент једноставан и чист, фантастична приватност, сјајна глобална покривеност и перформансе сервера и Нетфлик и Торрентинг подржавају више него што надокнађују мале недостатке..

Дно црта је Сурфсхарк да провјери све кутије и врло је једноставна препорука.

Сурфсхарк логоРезултат:
9.2 / 10

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map