ВипрВПН преглед

ВипрВПН логоРезултат:
8.5 / 10


Швајцарска ВипрВПН је добро етаблирани ВПН провајдер који је увек много улагао у своју технологију. Од верифициране политике нулта евидентирања и пријатељског, богатог клијента на више платформи до стотина брзих самоуверених сервера и подршке за многе популарне сервисе за стриминг, ВипрВПН пружа готово сваки фронт.

Прос
 • Потврђено је да нема потпуне приватности
 • Одличан избор протокола и поставки за шифровање
 • Стотине сервера са великом разноликошћу локација
 • Интуитиван, лаган за употребу клијента са више платформи
 • Деблокира Нетфлик, ББЦ иПлаиер и друге
 • Омогућује П2П и торрент саобраћај
 • Домаћини сопствени сервери (без трећих страна)
Цонс
 • Нема начина да платите анонимно
 • Обфускација ВПН-а није доступна на основном плану

ВипрВПН је етаблирани и познати добављач који постоји од 2009. године. Многи од нас би током година пребацили своју услугу из једног једноставног разлога: они су водили евиденције веза.

Крајем прошле године ВипрВПН је објавио да пребацује нови лист. Сада су постали ВПН без пријављивања.

У исто време, они су такође започели са унапређивањем своје инфраструктуре како би побољшали перформансе сервера и увели оно што је требало да буде позитивне промене у корисничкој подршци.

Сва три подухвата, у најмању руку, била су велика и више него заслужују нови поглед на понуду компаније ВипрВПН.

У том циљу, у овом прегледу ВипрВПН-а размотрићемо како сервис сада функционише, прећи његове главне карактеристике и, што је најважније, одлучити да ли га вреди платити.

ВипрВПН Преглед

Као што је већ споменуто, ВипрВПН постоји већ дуже време – барем по ВПН индустријским стандардима. Основала га је 2009. године интернет компанија за заштиту приватности Голден Фрог.

Смештен у Швајцарској, ВипрВПН делује изван надлежности за приватност.

Ако то комбинујете са компанијом са новом политиком записивања без евидентирања и надоградњом инфраструктуре, имате потенцијал за сигурну, приватну, наменску ВПН.

Дакле, за сада смо на добром почетку.

Карактеристике

Кад су у питању карактеристике, ВипрВПН нуди добар микс који га сврстава међу најбоље ВПН провајдере у индустрији.

Није савршено. Ниједан ВПН који сам икада прегледао није то постигао. Али, нема много области за које би неко озбиљно недостајао.

Килл Свитцх

Прекидач за искључивање је функција коју сваки ВПН вредан своје соли треба да примени и овде, ВипрВПН не разочара. Углавном.

Зашто углавном? Будући да је ова функција, иако је доступна на Виндовс-у, мацОС-у и Андроид-у, велики недостатак на иОС уређајима.

Када је прекидач килл омогућен – а у овом случају није подразумевано – он прекида сав приступ интернету ако је прекинута ВПН веза. Његова сврха је да осигура да нема случајних цурења података или ИП адресе када постоје проблеми са мрежом.

У случају иОС-а, добијате функцију аутоматског поновног повезивања, која би теоретски требала да врати ваш ВПН и покрене се у року од милисекунди ако веза падне.

Али, то и даље оставља мали прозор да би се дошло до цурења, тако да исправна склопка за убиство није.

ДНС заштита од цурења

ВипрВПН спречава пропуштање ДНС-а – који се могу користити за праћење веб локација које посећујете – коришћењем ДНС сервера који су у потпуности власници и раде.

Ова функција је подразумевано омогућена.

Имате могућност да у подешавањима клијента наведете своје ДНС сервере ако то желите. Али у великој већини случајева то није неопходно.

ДНС подешавања у ВипрВПН клијенту

За евиденцију, ДНС сервери ВипрВПН-а следе исту строгу политику записивања као и њихови редовни сервери. То је добра ствар.

Нема закупљених сервера

Врло мало ВПН-а поседује свој хардвер. Већина сервера за изнајмљивање из различитих дата центара широм света.

То није случај са ВипрВПН. Они су један од ретких провајдера који поседују њихову мрежу.

Власништво над сервером значи да ниједна трећа страна не може лако добити приступ инфраструктури. То је главна предност приватности коју ВипрВПН има у односу на већину конкурената.

Цхамелеон Протоцол

Да би вам помогао да ограничите мрежна ограничења и владину цензуру, ВипрВПН је изградио прилагођени ВПН протокол под називом Цхамелеон.

Оно што Цхамелеон издваја од главних протокола попут ОпенВПН-а је да шифрира метаподаке пакета.

То значи да ваша ВПН веза може проћи кроз већину фиревалл-а неоткривена. Ово укључује баријере које користе дубинску инспекцију пакета да би спречили употребу ВПН-а.

Дијаграм начина рада ВипрВПН-овог Цхамелеон протокола

И делује изванредно добро.

Цхамелеон је доступан на свим платформама осим за иОС. Такође захтева претплату за премиум.

Да ли ВипрВПН ради у Кини?

Када користите протокол Цхамелеон, ВипрВПН делује чак и ако имате велики кинески фиревалл. То је импресиван подвиг с обзиром на дужину којом влада тамо спречава употребу ВПН-а.

До сада је Камелеон имао велики успех у одупирању свим напорима на откривању, а ВипрВПН и даље уноси промене на њему да би ствари остале на тај начин.

Стреаминг Суппорт

Иако ВипрВПН не подржава изричито обилажење гео-блокираног садржаја, они су прилично добри у томе. Корисничка подршка је чак позната да вам помогне да се повежете ако наиђете на проблеме.

Популарни стреаминг сервиси попут ББЦ-јевог иПлаиера и Хулу раде добро, као и многи други широм света.

Да ли ВипрВПН ради са Нетфликом?

У време када је скоро свака ВПН компанија одустала од рада са Нетфликом, ВипрВПН и даље пролази.

Неколико америчких сервера, укључујући Нев Иорк и Цхицаго, без проблема се повезује на Нетфлик. Аустралија, Канада, Јапан и Велика Британија су такође добро функционисале.

ВипрВПН ради са америчким Нетфликом

ВипрВПН, наравно, не гарантује да ће њихови сервери увек радити. Ниједан провајдер не ради. Али, како пишем ову рецензију, они су без сумње један од најбољих Нетфлик ВПН-ова.

Подршка за БитТоррент и П2П

Дељење датотека је област у којој нова политика записивања без белешки прави разлику.

У прошлости је ВипрВПН подржавао бујице и друге П2П мреже, али би користио евиденције за прослеђивање било каквих жалби због кршења ауторских права корисницима њихових услуга.

С записницима који више нису на слици, ВипрВПН не може да вас идентификује и, самим тим, постаје црна рупа за све жалбе.

У своје Услове и даље садрже клаузуле о потреби поштивања ауторских права. Али, то је помало празна претња – углавном тамо за схов – пошто ВипрВПН више нема начина да је спроведе.

Вишеструка истовремена веза

Када се претплатите на ВипрВПН, дозвољено вам је да користите више уређаја истовремено користећи само један налог.

Број уређаја варира у зависности од вашег плана претплате.

Помоћу Основног плана можете истовремено повезати до три уређаја. Ако се одлучите за Премиум план, тај број скаче до пет.

Остале карактеристике Напомене

Поред свих горе наведених функција, такође је вредно приметити да ВипрВПН не блокира Тор везе. Међутим, истовремено, Тор преко ВПН-а није експлицитно подржан.

У мојим тестовима, чинило се да употреба Тор-а није узроковала проблеме док сте повезани на ВипрВПН, али нисам проверио ни сваки сервер.

Суштина је да ваша километража може варирати, али ваше су шансе за успех добре.

Такође бих требао истаћи да не постоји подршка за двоструку ВПН везу. То, међутим, и није толико изненађујуће јер је то помало нишна карактеристика.

То је речено, ако је двоструки ВПН један од ваших захтева, ВипрВПН није за вас. НордВПН, Сурфсхарк и ПротонВПН сви имплементирају ову функцију и одличне су алтернативе.

Приватност и сигурност ВипрВПН

За многе од нас ВПН корисника, ништа није важније од приватности и сигурности коју ВПН пружа. Ово је још једна област у којој ВипрВПН не разочара.

То је такође област у којој је ВипрВПН у последње време остварио озбиљан напредни напредак, пре свега захваљујући својој новој политици пријављивања.

Надлежност

Као што сам раније напоменуо, ВипрВПН послује из Швајцарске прилагођене приватности, као и матична компанија Голден Фрог.

Обе компаније имају користи од строгих закона о приватности података у земљи, који се у великој мери нагињу у корист појединачних права.

Критично је да Швајцарска такође није повезана са злогласним споразумима о дељењу обавештајних података од 5, 9 или 14 очију. Као такви, они никада неће предати приватне податке другим земљама без прописног поступка у свом судском систему.

У свету где се шпијунирање дешава свуда, Швајцарска је нешто као оаза права на приватност.

Политика евидентирања

Откако је ВипрВПН почео са радом пре више од деценије, били су надалеко познати као провајдер који чувају евиденције веза.

Никада нису надгледали шта су корисници радили на својој платформи. Они су, међутим, пратили ко се конектовао, колико дуго и колико података је послао.

Што је још горе, све сачуване информације садржавале су стварну корисничку ИП адресу. То је учинило тривијалним да треће стране некога вежу за одређене онлине активности.

Међутим, крајем 2018. године, ВипрВПН је позвао на прелазак на строгу политику записивања без дневника. Чак су целокупну своју инфраструктуру предали независној ревизији независних страна да би доказали да је њихова трансформација потпуна.

Та је ревизија пронашла нулте трагове задржаних корисничких података и ВипрВПН је званично постао провајдер нулте евиденције.

Власништво сервера

Као што сам се дотакао раније, ВипрВПН је власник свих њихових сервера. То им даје природну сигурносну предност у односу на већину других сервиса који умјесто тога одлуче да изнајме свој хардвер.

ВипрВПН има строгу контролу над тим ко може добити приступ својој опреми, чинећи машине физички сигурнијима.

За нас кориснике то претвара у мањи ризик од пада наших података у погрешне руке.

Стандарди протокола и шифрирања

Иако вам ВипрВПН не дозвољава да на било који начин мешате и успоређујете протоколе и стандарде шифрирања, они нуде неколико одличних комбинација.

Доступност неких од ових упаривања зависи од платформе и назваћу је кад год је то случај.

 • ППТП

  ППТП је најстарији и најчешће подржани ВПН протокол. Такође је потпуно несигурно, јер је угрожен још од 1998. године.

  ВипрВПН нуди ППТП са 128-битном енкрипцијом искључиво ради подршке за наслеђене уређаје и хардвер који не може да користи ОпенВПН и то само на Виндовс-у.

  Другим речима, то је тамо, али треба га избегавати по сваку цену.

 • Л2ТП / ИПСец

  Да би заштитио податке које носи, Л2ТП / ИПСец протокол користи 256-битну АЕС енкрипцију са двоструком енкапсулацијом.

  То је високо сигуран и широко подржан стандард који се сматра нераскидивим.

  Такође има предност у кориштењу механизма за енкрипцију и дешифровање са више навоја, тако да је за новији хардвер то можда само најбржи ВПН протокол доступан.

  Л2ТП / ИПСец се може користити на Виндовс, мацОС и иОС клијентима.

 • ОпенВПН

  ОпенВПН се сматра златним стандардом ВПН протокола. Отворен је, потпуно сигуран и брзо се пали.

  Можете се одлучити за 256-битну или 160-битну енкрипцију. Први је сигурнији, други бржи (мада још увек доста сигуран).

  ВипрВПН, међутим, не дозвољава да бирате између ТЦП или УДП. Користи УДП стално.

  Све у свему, ОпенВПН је најбољи протокол доступних опција, посебно преко нестабилних интернетских веза.

  За већину нас би то требао бити протокол избора. ВипрВПН се слаже и поставља га подразумеваним за све верзије њихове клијентске апликације у којима је имплементиран.

 • Камелеон

  Као што је већ поменуто, Цхамелеон је ВипрВПН-ов прилагођени закрчени ВПН протокол. Заснован је на ОпенВПН-у и користи 256-битну енкрипцију за заштиту података.

  Главна разлика је у томе што Цхамелеон протокол такође преписује информације у заглављу како би се поразиле методе блокирања ВПН-а попут дубинске инспекције пакета.

  У функционалном смислу, Цхамелеон је подједнако сигуран као и ОпенВПН. Али, јер ће јој требати мало више глава да би се скинула замрака, биће мало спорије.

  Цхамелеон је доступан на свим платформама осим за иОС, али само ако се претплатите на Премиум план.

ДНС цурења

Да видим да ли је ВипрВПН без ДНС-а и не открива никакве приватне податке, покренуо сам своју стандардну батерију тестова. Проверио сам Виндовс, мацОС и Андроид клијенте.

У свим случајевима, ВипрВПН је пролазио летећим бојама.

ВипрВПН пролази ДНС тест пропуштања

Нема пропуштања ИПв4 или ИПв6, укључујући преко ВебРТЦ-а. Клијенти такође никада не користе ништа осим приватних ВипрВПН ДНС сервера.

Другим речима, ВипрВПН је сигуран и сигуран и обавља сјајан посао заштите и одржавања анонимности на мрежи.

Апликације и клијенти

ВипрВПН нуди подршку за многе уређаје повезане на Интернет. Имају прилагођене апликације за Виндовс, мацОС, Андроид и иОС. Такође можете ручно да конфигуришете везе на услугу на неким рутерима, паметним телевизорима и рачунарима који раде на Линук-у.

Састављено то значи да је тешко пронаћи уређај који није компатибилан са ВипрВПН.

Прилагођене апликације су прилично уједначене по свом изгледу и осећају на свим платформама. Такође су интуитивни и једноставни за употребу.

Поређење клијената за Виндовс, мацОС и Андроид компаније ВипрВПН

Све напредне функције су уредно уклопљене у мени за прилагођавање. Они вам не сметају током свакодневне употребе, али лако им је приступити када вам требају.

Све је ту, од везе по апликацији и могућности пребацивања до избора протокола и ДНС поставки.

Преглед менија за прилагођавање клијента ВипрВПН

Томато Суппорт

ВипрВПН се такође истиче изнад већине других провајдера нудећи прилагођену верзију популарног софтвера Томато роутер који има уграђен њихов ВПН софтвер..

Ако имате подржани рутер, све што требате је да га покренете, повежете на Интернет и аутоматски добијате ВПН широм мреже..

Уграђени софтвер чак вам омогућава да контролишете који ће уређаји употребљавати ВПН везу чинећи конфигурацију по уређају кратким.

Локације сервера ВипрВПН

На основу броја – 700+ сервера у 73 локације и 64 земље – ВипрВПН може бити поносан на своју мрежу сервера.

Али оно што још више импресионира је чињеница да, за разлику од готово свих својих конкурената, поседују свој хардвер.

Од Европе и Азије до Америке, постоји свака локација коју би велика већина нас икада могла пожелети. Комплетну листу сервера ВипрВПН можете видети овде.

Кад одаберете сервер на који ћете се повезати у клијенту, можете претраживати листу по земљи или – у случају да постоји више локација у једној држави – граду. Такође можете да означите своје омиљене локације са касније.

Екран за одабир сервера у клијенту ВипрВПН

Листа сервера је сортирана према региону, земљи или брзини.

Овде је термин брзина можда мало погрешан и узрокује неку збрку. Заправо представља латенцију.

Латенција није мерило колико брзо можете преузети податке са сервера. Уместо тога, он вам говори колико брзо сервер реагује након што му пошаљете захтев.

Колико је брз ВипрВПН?

ВипрВПН је доста брз. У ствари, чак су направили и моју најбржу ВПН листу.

С друге стране, брзине су више него добре чак и за велике пропусне активности попут торрентинга или струјања 4К видео а камоли за једноставно прегледавање.

Испод је узорковање са осам локација које сам проверио током свеобухватног теста брзине ВипрВПН. Најбољи сервер је изабран функцијом „Најбржег сервера“ клијентске апликације.

Најбољи сервер
Резултати испитивања најбољих брзина ВПН сервера на ВипрВПНСа ВПН-ом Најбољи резултати испитивања брзине основне брзине за ВипрВПННема ВПН-а
Америка
Резултати тестирања брзине ВПН сервера у ВипрВПН-уСа ВПН-ом ВипрВПН обједињује резултате тестова за почетну брзинуНема ВПН-а
Низоземска
Резултати испитивања брзине ВПН сервера за ВипрВПН ХоландијаСа ВПН-ом Резултати испитивања тест брзине за почетну брзину у ХоландијиНема ВПН-а

Можда сте приметили велико одступање између ВПН-а и нема резултата ВПН-а. То је зато што сам намерно тестирао брзину са интернетском везом много брже од онога што може поднијети било који ВПН провајдер.

Кориштењем везе од 500 Мбпс и 100 Мбпс нагоре осигуравам да видимо праве брзине које сервер може понудити, а не оне ограничене ограничењима мог ИСП-а..

Кориснички сервис

У прошлости је ВипрВПН био познат по помало слабојјој корисничкој подршци. Добра вест је да су изгледа добили поруку и озбиљно побољшали одељење за подршку.

Да бих их тестирао, слао сам питања свом тиму за подршку у три различита доба дана. Сваки пут сам имао одговор за мање од петнаест минута.

То време одговора ВипрВПН сврстава међу најбоље од било које ВПН услуге коју сам прегледао.

Мада је време одзива само половина битке. Колико се успешно решавају и захтеви за подршку.

У мом случају, нашао сам одговоре који су ми били корисни, иако не савршени.

Наравно, без саботирања моје ВПН везе, било је тешко прочитати колико је технички компетентно особље компаније ВипрВПН. Али, они су запослени у кући и изгледа да прилично добро познају њихов софтвер.

Веб локација ВипрВПН-а такође има приличан одељак за самопомоћ са више него довољно информација за решавање најосновнијих проблема.

Колико кошта ВипрВПН?

Већина ВПН провајдера радије нуди један план с више дужина претплате. ВипрВПН купује тај тренд и нуди две врсте претплате: Басиц и Премиум.

Свака се може купити на месечном или годишњем нивоу. Ако се одлучите за друго, уштедећете близу 50% током године.

Преглед цена плана ВипрВПН

Највећа разлика између два плана – поред њихове цене – је оно што имате карактеристике.

Претплатници основног плана добијају до три истовремено веза уређаја и неограничене податке.

Премиум претплатници могу истовремено да повежу до пет уређаја, плус да добију приступ Цхамелеон протоколу.

За већину нас би основни план требао бити доста – изузеци су ако имате пуно уређаја за повезивање или сједите иза рестриктивног фиревалл-а.

Претплату можете платити помоћу било које веће кредитне картице, ПаиПал-а или УнионПаи-а.

Нажалост, ВипрВПН не плаћа крипто валуте, тако да овде опсједнута приватношћу можда није срећна..

Све претплате испуњавају услове за безусловну гаранцију поврата новца од 30 дана. Ако из било којег разлога нисте задовољни услугом, једноставно поднесите захтев корисничкој подршци за повраћај новца у року од 30 дана од прве уплате.

Све у свему, ВипрВПН нуди пристојну вредност за оно што наплаћују, посебно имајући у виду многа побољшања која су уложила у решавању својих бивших слабих тачака.

ВипрВПН Фрее Триал

До недавно је ВипрВПН нудио тродневно бесплатно пробно суђење. То више није случај.

Када је бесплатно пробно суђење, гаранција за поврат новца није постојала. Имали смо та три дана да одлучимо да ли је услуга тачна за нас – не нужно и пуно времена.

На основу повратних информација корисника, ВипрВПН је одлучио да одустане од бесплатне пробне верзије и уместо тога се определи за временски ограничену гаранцију за повраћај новца, што је пут који готово сви провајдери узимају.

ВипрВПН преглед Завршне мисли

Решавањем две највеће слабости – евидентирање и лоша услуга купцима – ВипрВПН је постао солидна ВПН опција.

Нуде одличну апликацију за клијенте, широку подршку за уређаје, више протокола, велике брзине, па чак и поседују сваки део њихове серверске мреже за побољшање физичке сигурности. Нису вам многи други пружаоци све те ствари.

Поврх тога, ВипрВПН је прешао додатну миљу како би третиране стране прегледао њихове захтеве за бележење дневника. То је такође нешто што мали број пружалаца услуга ради.

Једини недостатак који сам пронашао током прегледа је неколико недостајућих функција на иОС клијенту и недостатак опција плаћања крипто валуте. Ако вам је било шта од тога, погледајте моју листу најбољих ВПН-а за могуће алтернативе.

Дно црта је, иако то нисам могао да урадим пре само годину дана, сада лако могу да препоручим ВипрВПН.

И кудос њима да изврше промене које су учинили. То није био лак посао и један су га одлично обављали.

ВипрВПН логоРезултат:
8.5 / 10

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map