Преглед ExpressVPN

Преглед ExpressVPN

ExpressVPN логоРезултат:
9.0 / 10


Един от най-известните VPN доставчици, ExpressVPN предлага бърза производителност, страхотен дизайн на клиентски софтуер и някои от най-силните функции за сигурност, които ще намерите. И начинаещите са лесни за вземане и стартиране, и набират повече от достатъчно мощност за всеки напреднал потребител.

Contents

Професионалисти
 • Богат на функции и интуитивен клиент
 • Силна бек-енд технология
 • Много сървъри и сървър местоположения
 • Бързи и постоянни скорости на връзката
 • Работи с американския Netflix
 • Превъзходна поддръжка на клиенти
Против
 • Някои агрегирани сеч
 • Не е най-евтиното

Ако трябваше да избера VPN доставчик, бих могъл да препоръчам на почти всеки, ExpressVPN ще бъде в горната част на моя списък.

Всичко започва с изискан клиент, който е толкова прост, че всеки може да го използва, но има достатъчно функции дори за най-напредналите потребители.

Опциите за сигурност са херметични. И тогава, разбира се, има голямото глобално покритие на мрежата и производителността на сървъра.

Да, може да не е най-евтиният VPN доставчик наоколо – макар и само с няколко долара. Но както ще обясня в този преглед на ExpressVPN, услугата си струва всяка стотинка.

Характеристика

Като по-утвърден доставчик на VPN, очаквате ExpressVPN да се доставя за всяка основна VPN функция. И със сигурност там се справят много добре.

Разделяне на тунели

ExpressVPN има опция за разделно тунелиране, налична на своите Windows и macOS клиенти. Въпреки че, по някакви причини в macOS, той идва под името Connection Per App.

С едно изречение разделеното тунелиране ви позволява да изпращате данни от някои приложения през шифрования тунел за VPN, като в същото време оставяте други приложения да използват вашата обикновена интернет връзка.

Можете да включите функционалността в секцията с общи настройки на клиентския софтуер. Трите възможности, които имате, са:

 • Накарайте всички приложения да използват VPN (еквивалент на изключване на разделените тунели)
 • Посочете кои приложения искате да използвате VPN (по подразбиране всички други приложения ще имате обикновената интернет връзка)
 • Посочете кои приложения не искате да използвате VPN (по подразбиране всички други приложения ще използват VPN)

Опции за конфигуриране на функцията за разделно тунелиране на ExpressVPN

Тествах функцията на двете операционни системи, където тя е налична и в двата случая тя работи точно както се рекламира.

И какво да направите, ако искате да използвате разделен тунелинг, да речем, на устройство с Android? Тогава, за съжаление, ще трябва да отидете с друг доставчик. IPVanish и ProtonVPN, и двете добре прегледани VPN, го предлагат в своите Android клиенти.

BitTorrent и P2P

На никоя от главните страници на уебсайта на ExpressVPN изобщо не се споменава за торент или P2P. Така че на пръв поглед нещата не изглеждат страхотно. За щастие, в този случай нито една новина не е добра новина.

След като разкопаете малко, ще намерите цяла страница, посветена на поддръжката на BitTorrent. Те дори ви помагат да станете и да работите с uTorrent.

Така че да, вие абсолютно можете да използвате ExpressVPN за торент. И в случай че се чудите, можете да го направите на всеки сървър.

Безопасен ли е Expressvpn за торент?

Само защото VPN позволява торент, не означава, че е безопасно да го правите. С ExpressVPN обаче няма какво да се притеснявате.

Тъй като ще разгледам малко по-надолу в този преглед, ExpressVPN не само използва много защитени протоколи и шифроване, но и работи извън юрисдикцията на поверителност и има отлична политика за нулева регистрация.

С други думи, когато използвате ExpressVPN за торент, няма вероятност активността да бъде проследена до вас. Вие сте в безопасност.

ExpressVPN и Netflix

Намирането на VPN не е блокирано от Netflix – особено от версията в САЩ – не беше лесна задача, тъй като компанията въведе забрана за VPN в началото на 2016 г..

ExpressVPN обаче изглежда е едно от малкото изключения и работи отлично (поне докато пиша това).

ExpressVPN работи с Netflix

Не всеки американски сървър получава пропуск. Около половината от тях бяха отхвърлени с страховитата грешка „Изглежда, че използвате разблокиращ или прокси сървър“. Но намирането на такъв, който работи, трябва да отнеме най-много няколко опита за повторно свързване.

На други места ExpressVPN се справи по-добре с Netflix. Например нямах проблеми с достъпа до канадската или британската версия на услугата.

Ограничения за данни, честотна лента и връзка

ExpressVPN не поставя никакви ограничения за данни или честотна лента, нито бих очаквал те да. Никой уважаващ себе си VPN доставчик не прави тези дни.

Има обаче ограничение за броя на едновременните връзки.

Колко потребители могат да използват ExpressVPN?

С един абонамент за ExpressVPN ви е позволено да свързвате пет потребители или устройства едновременно.

Можете да инсталирате клиента на толкова устройства, колкото искате. Просто не можете да свържете повече от пет от тях с VPN едновременно.

Five е повече или по-малко стандарт за индустрията и на практика рядко ще ви се наложи да стартирате повече връзки наведнъж. Всъщност за мен три го разтягам.

Въпреки това, ако все пак видите съобщение „Ограничение на връзката достигнато“ твърде често, ExpressVPN работи на рутери. Когато е настроен така, само рутерът се счита за активна връзка, а потенциално десетки устройства, седнали зад него, не.

Освен това, ако лимитът на връзката стане проблем, можете да разгледате и други добре прегледани доставчици като Surfshark, които изобщо не ограничават едновременните връзки..

Други функции

Има няколко други забележителни функции ExpressVPN.

Единият е тестване на VPN скоростта на клиента. Тя ви позволява да тествате текущата латентност и скоростта на изтегляне на всеки ExpressVPN сървър (можете да разбиете нещата по региони).

Резултатите от латентността изглеждаха достатъчно точни. Резултатите от скоростта на изтегляне обаче бяха далеч, както и в много по-бавни темпове, отколкото са всъщност.

Например моите собствени тестове за скорост на местоположението в Амстердам показват ефективността на изтегляне над 50 Mbps.

ExpressVPN преглед на скоростите на връзката

Най-доброто, което получих чрез инструмента на клиента, беше ниските 11,79 Mbps.

Резултати от тестовете за бързи тестове на ExpressVPN

Виждам, че тази функция е полезна за избиране на най-бързия текущ сървър (и може би точно това е предназначено). Но изглежда не връща числа, показващи действителното представяне, за които ще говоря повече малко по-късно.

По-полезна функция ExpressVPN също предлага превключвател за убийство. Този също ще разбера съвсем скоро, в секцията за поверителност и сигурност по-долу.

Поверителност и сигурност

Когато доставчик на VPN работи извън страната на поверителност, има ясно дефинирана политика без регистрация и използва някои от най-стабилните налични опции за криптиране, знаете, че вие ​​(и вашите данни) сте в добри ръце.

С Express VPN получавате точно това.

компетентност

ExpressVPN работи извън Британските Вирджински острови (a.k.a. BVI). Това е добра новина за поверителност.

Първо, BVI няма закони за запазване на данни. Второ, те не са част от пакти за споделяне на интелигентност (5-те очи, 9-те очи или 14-те очи на света).

Трето, BVI е известен като малко данъчно убежище. Ако запазването на поверителността някога е било проблем, сериозно се съмнявам, че това ще е така.

Политика за регистрация

Въпреки че ExpressVPN е доста близък до това, че няма абсолютно никаква политика за регистрация, те наистина са малко по-кратки.

Те не съхраняват критични подробности, които биха могли да се използват за идентифициране на вас, като вашия IP адрес, DNS заявки или трафик дестинация (както можете да видите от екрана на уебсайта им по-долу).

ExpressVPN изявление за тяхната политика за без регистрация

Те обаче регистрират няколко детайли за заявените цели, за да осигурят добро потребителско изживяване. Те са очертани в политиката за поверителност на ExpressVPN и включват:

 • Коя версия на приложението, което използвате
 • Датите, на които се свързвате към VPN сървър (макар и не часовете)
 • От коя държава или ISP се свързвате (но не и вашия IP … това е важно)
 • С кой VPN местоположение се свързвате (но не с изходящия IP …, което е също толкова важно)
 • Общата дневна сума на вашите трансфери на данни

Нищо от горното, дори когато се комбинира с регистрационни файлове от вашия интернет доставчик и всеки уебсайт или услуга, която посещавате, не е достатъчно, за да ви идентифицира по уникален начин.

Така че, макар да предпочитам напълно нулеви доставчици на регистрация (защо да рискувате), ExpressVPN идва доста по-близо и със сигурност достатъчно близо, за да ви остане напълно анонимни.

Може да се проследи ExpressVPN?

Както току-що видяхме, ExpressVPN не регистрира никакъв интернет трафик. Вашият IP адрес, IP адресът на споделения ви сървър или точните времена, когато използвате услугата, никога не се съхраняват.

Това означава, че докато сте свързани с VPN, нито една ваша онлайн активност не може да бъде проследена обратно към вас.

Поверителност при регистрация

Когато за първи път се регистрирате за ExpressVPN, трябва да им дадете своя имейл адрес. Избраният от Вас начин на плащане диктува каква друга лична информация трябва да предоставите.

Опцията за плащане, изискваща най-малко количество информация, е биткойн (единствената приета криптовалута, между другото). Така че, ако не желаете да се разделяте с никакви лични данни извън имейла си, това е какво трябва да използвате.

Докато се регистрирате, уебсайтът на ExpressVPN, разбира се, ще съхранява вашия IP и бисквитка вашия браузър. Това също може да бъде въпрос за поверителност на някои от нас.

Лесен начин да го заобиколите е да се регистрирате от местното кафене с помощта на частен прозорец на браузъра. И ако вече вземате неща толкова далеч, в същото време можете също да създадете изхвърлящ имейл адрес и просто да го дадете на ExpressVPN. По този начин никой не получава вашия истински IP адрес.

Има ли ExpressVPN превключвател за убийство?

Както и всички първокласни VPN доставчици, ExpressVPN идва с превключвател за интернет убийство. И както много VPN доставчици, те също избраха да му дадат своето име. В случай че го търсите, то се нарича Network Lock.

Прозорецът с общи опции на приложението ExpressVPN има превключване на превключвателя за убийство

Мрежовото заключване е включено по подразбиране и е настроено да спира целия интернет трафик – но само интернет трафик – когато / ако VPN внезапно спадне. Локалната мрежа ще продължи да бъде разрешена. За мен това има идеален смисъл.

Ако обаче по някаква причина искате да прекратите изцяло мрежовата си връзка по време на неочаквано прекъсване на VPN, тази опция също е достъпна.

Моля, обърнете внимание, че функцията за превключване на убийства е достъпна само за клиенти на Windows и Mac. Понастоящем никоя друга платформа не го поддържа.

Сървъри със специално предназначение

Може би една област, в която ExpressVPN намалява малко, е като не предлага специална функционалност на сървъра като двойна VPN, TOR през VPN или сърфиране. Когато поверителността и анонимността са от изключително значение, това са функциите (комбинирани с ключ за убийство), които искате да използвате.

Съгласен съм, че малко от нас трябва да вземат неща толкова далеч. Вероятно затова ExpressVPN избра да не инвестира времето и парите си там.

Но, заслужава да се спомене И ако това е важна за вас функционалност, друг доставчик като NordVPN може да бъде по-подходящ за вашите нужди.

Протоколи и криптиране

Вашият избор на протоколи с ExpressVPN е доста близо до завършване.

Опциите включват OpenVPN през UDP или TCP, SSTP (само за Windows), L2TP / IPsec и PPTP. IKEv2 е странният човек и не се поддържа в момента.

Преглед на опциите за протокол за връзка на ExpressVPN

По подразбиране клиентският софтуер на всички платформи избира автоматичния избор на протокол. Това ще избере най-подходящото за текущите ви мрежови условия.

На мобилни устройства са достъпни само OpenVPN през UDP и TCP. В по-голямата част от случаите обаче така или иначе искате. Така че, ограниченият брой опции не е непременно проблем.

За криптиране ExpressVPN използва AES-256-CBC шифър с SHA-256 HMAC удостоверяване на данни.

Ако тези стандарти не ви означават много, отнемането на вашите данни е много, много безопасно. Това е нивото на криптиране, което правителствените агенции и банките използват за осигуряване на своите неща.

Тестове за теч

Всички функции за поверителност и анонимност означават малко, ако доставчик на VPN изтича вашия DNS или IP адрес. За щастие, с ExpressVPN няма никакви притеснения.

Извърших стандартните си тестове и не се откриваха течове. Всички IPv4, IPv6 и DNS преминаха с летящи цветове, включително през WebRTC.

Екранна снимка на резултатите от тестовете за теч на ExpressVPN

ExpressVPN разполага със собствени тестове за течове на DNS и WebRTC, достъпни на своя уебсайт. Преки пътища до тях са достъпни в Помощта & Подменю за поддръжка на клиента. Въпреки че изглеждат достатъчно точни, само по принцип предпочитам да използвам уебсайтове на трети страни.

Приложения и клиенти

Вече играх на ExpressVPN клиента няколко пъти. Сега е време да се разровите и да видите колко е добро в действителност.

Първото нещо, което вероятно ще забележите, е колко чисто изглежда. Изобщо не се преуморява.

Приложение ExpressVPN изключено от услугата

Всичко е логично изложено, а по-разширените функции са добре скрити далеч в менюто с настройки. Така че те няма да пречат на вашето преживяване, освен ако не искате.

Бутонът за интелигентно местоположение избира най-добрия ви наличен в момента сървър и го задава на избраното от вас място. Изборите като този обикновено се случват въз основа на комбинация от разстояние, закъснение и зареждане на сървъра.

Ако искате да се свържете някъде конкретно, можете също да изберете местоположение с бутона Избор на местоположение.

Избор на местоположение в приложението ExpressVPN

След като избраното ви местоположение е настроено, изключете, като натиснете гигантския бутон за захранване в средата. Прекъсвате връзката, като кликнете отново върху същия бутон.

Това е прям и интуитивен процес.

Що се отнася до ръчния избор на сървър, тази функция може да е малко объркваща в началото (но това ще свикне от втория или третия път).

Прозорецът, който се появява след щракване върху бутона Избор на местоположение, има три раздела върху него, включително тези, наречени препоръчителни и всички. Сървърите, изброени, както се препоръчва, са малко подмножество от всички налични сървъри. Не всяко място е там.

Например, ако искате да се свържете със сървъра на UK Kent, не можете от списъка с препоръчани. И тъй като там са изброени няколко други сървъра във Великобритания, може да мислите, че UK Kent дори не съществува. Прави се, точно под раздела Всички.

След като разберете какво се случва, това е достатъчно просто. Но както казах. Първоначално може да ви отхвърли.

Поддържани платформи

Отказвате ли да пуснете телефона си Blackberry? Ако е така, ExpressVPN може да не е за вас. Но за почти всяка друга платформа, която можеш да си представиш, те те покриват.

О, чакай. Blackberry също се поддържа.

Списък на устройства, поддържани от ExpressVPN

ExpressVPN също има разширения за браузър за Chrome, Firefox и Safari.

В случай, че се чудите, ето обширният списък с разрешения, разширението Firefox поиска от мен:

 • Достъп до вашите данни за всички уебсайтове
 • Разменяйте съобщения с програми, различни от Firefox
 • Показвайте известия до вас
 • Прочетете и променете настройките за поверителност
 • Контрол върху настройките на прокси браузъра
 • Достъп до раздели на браузъра
 • Съхранявайте неограничено количество данни от страна на клиента
 • Достъп до активността на браузъра по време на навигация

От гледна точка на поверителността, това е просто. Ако това не беше преглед на Express VPN, а на някой друг доставчик, бих бил по-загрижен. Но се доверявам на ExpressVPN достатъчно, за да знам, че няма да се опитат да извадят нещо схематично.

Навсякъде, независимо дали е самостоятелно, мобилно или разширение за браузър, всички клиенти споделят едно и също логично оформление. Така че скачането между различните версии е полъх.

Преглед на ExpressVPN клиенти на различни платформи

Освен клиентите и разширенията за изтегляне, вие също получавате подробни ръководства за настройка за почти всяко друго устройство, за което може да искате VPN. От рутери и конзоли за игри до умни телевизори и различни стрийминг устройства, те всички са там.

Местоположение на сървъра

Дори най-богатият на функции, интуитивен и сигурен VPN доставчик е предимно безполезен, ако не можете да се свържете с местоположение, което трябва. С ExpressVPN съм готов да залагам добри пари, които никога няма да са проблем.

Със сървъри в 95 страни и 151 места ExpressVPN разполага с една от най-големите мрежи. Северна Америка и Европа, разбира се, получават по-голямата част от покритието. Но това не означава, че другите световни региони са пренебрегвани. Можете да видите пълния списък със сървъри тук.

Изображение на местоположението на цялата страна, поддържано от ExpressVPN

Ако по някакъв малък шанс ExpressVPN няма местоположението, което искате, първо бих искал да знам какво е това местоположение (наистина съм любопитен). След това можете да разследвате няколкото други доставчици, които имат още по-голямо покритие на сървъра, включително PureVPN и HideMyAss !. Както вече казах, се съмнявам да стигне до това.

Всички сървъри ExpressVPN поддържат P2P трафик.

Скорост и производителност

ExpressVPN има много силни страни, а производителността е още едно перо в шапката им. Техните сървъри са бързи и последователни, така че лесно ги превръщат в един от най-бързите VPN доставчици на пазара.

Както при всички услуги, които преглеждам, проведох пълен набор от проверки на ефективността на осем от най-популярните места по света. Ето няколко проби, взети от резултатите от тестовете с пълна скорост.

Най-добрият сървър
ExpressVPN най-добри резултати за тестване на скоростта на сървъраС VPN Изходни резултати на теста за скорост на сървъра ExpressVPN най-добриНяма VPN
Съединени щати
Резултати от теста за скорост на сървъра на ExpressVPN в САЩС VPN Изходни резултати за тест за скорост на сървъра на ExpressVPN в САЩНяма VPN
Холандия
Резултати от тестовете за бързи тестове на сървъра ExpressVPN ХоландияС VPN Изходни резултати за тест за скорост на сървъра ExpressVPN ХоландияНяма VPN

По-горе включих най-добрия си сървър, определен от клиента на ExpressVPN (теоретично това трябва да е най-бързата връзка), един сървър в Северна Америка и един европейски сървър.

Резултатите са доста впечатляващи. Освен това те са повече от добри за дори и най-интензивните честотни дейности като големи изтегляния и 4K поточно видео.

С други думи, представянето не е нещо, за което трябва да се тревожите с ExpressVPN.

ExpressVPN забавя ли скоростта на интернет?

Да, използването на ExpressVPN – или която и да е друга VPN услуга по този въпрос – ще забави вашия интернет. От колко зависи колко бърза е връзката ви.

В моя случай, тъй като интернетът ми е много по-бърз, отколкото скоростите, които сървърите на ExpressVPN могат да достигнат, забавянето е значително – поне по отношение на процентите. Макар и чисти, но връзката все още е много бърза и ми позволява да правя всичко, което искам онлайн.

Ако обаче вашият интернет е по-бавен от това, с което VPN сървърът, с който се свързвате, може да управлявате, не бива да гледате повече от 10% до 15% спад на производителността.

Обслужване на клиенти

VPN индустрията не винаги е известна със звездното си обслужване на клиенти. И тук ExpressVPN стои над тълпата.

За начало те предлагат поддръжка за чат на живо 24/7, 365 дни извън годината. И не само всяка чат поддръжка. Знание и полезна поддръжка за чат.

Имейлът също е, разбира се, опция, ако предпочитате да правите нещата малко по-старо училище.

Можете да подадете билет за поддръжка на клиенти директно от клиента също. Харесва ми. Не само всеки проблем, който сте изпитали все още свежо в ума си (и следователно можете да го опишете по-подробно), но и клиентът може по желание да включи подробности за всички открити от него грешки..

Тази комбинация прави много по-голяма вероятността проблемът ви да бъде решен бързо и по ваш вкус.

Порталът за поддръжка на ExpressVPN

И ако сте по-скоро да си направите сами, базата от знания на ExpressVPN е мястото за вас. Всичко от настройката до различни ръководства за отстраняване на проблеми има. До базата от знания може да се стигне и директно от клиента.

Цена и стойност

Ако сте прочели всичко до този момент, трябва да е ясно, че ExpressVPN е премиум доставчик. И с това, за съжаление, идват премиум цени.

Колко струва ExpressVPN?

ExpressVPN има три абонаментни плана: 1 месец, 6 месеца и 12 месеца. Текущите цени са както следва:

 • 1 месец: $ 12.95 на месец
 • 6 месеца: $ 9,99 на месец
 • Една година: $ 6.67 на месец

Текущите цени за абонамент ExpressVPN

Въпреки че 12-месечният план (плюс три месеца безплатно) за 6,67 долара на месец е най-добрата отстъпка ExpressVPN в момента, той е в по-горния край на скалата.

Въпреки това, въпреки сравнително високата цена, това все още е цена, която си струва да платите.

Как купувате ExpressVPN?

За да закупите абонамент за ExpressVPN, следвайте тези стъпки:

 1. Кликнете тук, за да отидете на страницата за скрити отстъпки на ExpressVPN, за да сте сигурни, че получавате възможно най-добрата цена.
 2. На страницата с отстъпки щракнете върху някой от червените бутони. Това ще активира продажбата и ще ви отведе до друга страница, която показва свързаните планове ExpressVPN и техните цени.
 3. Изберете плана, който искате.
 4. Попълнете своя имейл адрес (необходим за ExpressVPN да ви изпрати абонаментния си ключ) и продължете с плащането.

начини за плащане

Когато дойде време да платите абонамента си, ExpressVPN го прави лесно. Приема се всеки основен начин на плащане.

Списък на наличните методи за плащане ExpressVPN

Единствената област, в която те може би ще отслабнат е в избора на криптовалути. Наличен е само биткойн. Но ако сте достатъчно криптовалутни, за да вървите по този начин, само едната опция няма да е проблем.

Безплатна пробна версия и възстановяване на средства за ExpressVPN

Няма безплатна пробна версия с ExpressVPN. Това, което имат, обаче е отлична политика за възстановяване.

Когато купувате абонамент, имате щедра 30-дневна гаранция за връщане на парите. За разлика от други, може и други доставчици, и тук не се задават въпроси.

Технически въпроси? Няма значение. Просто променихте мнението си? Няма значение. Не е необходимо обяснение, връщане на парите в банката.

Само имайте предвид, че това е 30-дневна гаранция, а не пълна месечна. Избягвайте всяко разочарование там.

Заключителни мисли

Като цяло ExpressVPN е отличен доставчик, с който никой, който търси онлайн поверителност, анонимност или сигурност, не може да се обърка.

От огромен глобален пул от добре работещи сървъри и стабилни функции за защита до един от най-добрите отдели за обслужване на клиенти, с които съм се занимавал, вие повече, отколкото получавате парите.

Опитът ми с ExpressVPN винаги е бил положителен, както по време на този процес на преглед, така и през многото пъти, когато съм ги използвал преди. Това е причината, поради която мога толкова лесно да ги препоръчам.

ExpressVPN логоРезултат:
9.0 / 10

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map