Как да си купим VPN с биткойн (и 5-те най-добри VPN, които го приемат)

Как да си купим VPN с биткойн и 5-те най-добри VPN, които го приемат


Ако искате да подобрите поверителността си и да използвате интернет анонимно, VPN е пътят. Това каза, че не можете да бъдете наистина анонимни, ако доставчикът на VPN, който изберете, знае твърде много за вас.

Но ще се изненадате колко хора се регистрират за VPN с кредитна карта или PayPal, оставяйки блестяща хартиена следа и разкривайки всички видове лична информация в процеса.

С право, тези от нас, загрижени за поверителност онлайн, предпочитат да си купят VPN с биткойн или друга криптовалута. Все още не е перфектен метод, но безкрайно по-добър от използването на кредитна карта. И както скоро ще видим, процесът е също толкова лесен, колкото използването на всеки друг начин на плащане.

Тъй като не всички VPN приемат криптовалути, аз също съставих списък с най-добрите, които правят. В случай, че все още нямате предвид конкретен доставчик или вашите VPN-адреси за избор на биткойн, ще намерите този списък малко по-надолу в статията.

Как да закупите VPN с биткойн?

Има две неща, които трябва да направите покупка на VPN с Bitcoin: портфейл и имейл адрес.

Ако все още нямате такъв, да изберете биткойн портфейл и да го настроите е лесно. Моето предложение е да отидете с мобилен портфейл – те са склонни да предлагат най-добрия баланс на удобство и анонимност.

Повечето доставчици на VPN също искат имейл адрес при регистрация. Ако не сте добре да оставите малка следа, можете да използвате своя собствена. Предпочитам да използвам анонимна имейл услуга, като ProtonMail е моето оръжие за избор (макар че има и много други опции).

И ако искате да запазите нещата още по-анонимни, ще искате да завършите регистрацията си за VPN от IP адрес, който не може да бъде свързан с вас. В идеалния случай използвайте мрежата Tor. Но всеки обществен Wi-Fi гореща точка също трябва да се справи добре.

С подредените по-горе елементи, ето стъпките за закупуване на VPN с биткойн.

 1. Изберете VPN услуга, която позволява плащане с криптовалути. CyberGhost е този, който използвам в наши дни, но всеки от най-добрите изброени по-долу VPN също ще работи много добре (не забравяйте, че много от тях предлагат и отстъпки).
 2. На уебсайта на избрания от вас VPN започнете процеса на регистрация, като изберете абонаментен план. Когато стигнете до секцията за плащания, потърсете и изберете опцията за плащане с биткойн или криптовалута. Ето как изглежда това за CyberGhost.

  Избор на биткойн за плащане за VPN

 3. Въведете своя имейл адрес (който почти винаги е необходим за активиране на VPN акаунт) и продължете. В случай на CyberGhost, ще бъдете отведени до портала BitPay. Други доставчици могат да използват други компании за разплащане с криптовалути, но процесът е много подобен.

  Купете VPN с биткойни

 4. Може да бъдете помолени да изберете кой портфейл използвате и в зависимост от портфейла си, коя криптовалута искате да използвате. Тъй като е толкова популярен, плащанията с биткойн винаги трябва да са опция.

  Избор на крипто портфейла, който да използвате
  Различни опции за плащане VPN за криптовалута

 5. След това ще ви се покаже QR код или URL адрес за плащане. Изберете кой метод е най-подходящ за вас (ако използвате мобилен портфейл, всичко, което трябва да направите, е да сканирате QR кода) и да потвърдите транзакцията във вашия портфейл. След това може да се наложи да изчакате няколко минути, за да обработи транзакцията.

  Завършване на VPN транзакция с Bitcoin

 6. След като транзакцията приключи, всички сте регистрирани. Изтеглете и инсталирайте приложението VPN на вашето устройство и се насладете на новооткритата онлайн конфиденциалност и свобода.

Както споменах, не всички VPN приемат криптовалути, включително няколко доставчици на големи имена. Например, въпреки че сте имали възможност да не можете да плащате IPVanish с Bitcoin.

Това каза, все още има много отлични възможности. Ако сте отворени за предложения, разгледайте пет от любимите ми по-долу.

Най-добрите VPN, които приемат биткойн

За да направи моя списък с най-добрите VPN, които можете да закупите с биткойни, на първо място трябва да е доставчик, който да приеме Bitcoin (разбира се). Освен това VPN трябва да:

 • Имайте стриктна политика без регистрация
 • Използвайте силни стандарти за криптиране и разполагате със здрави функции за защита от течове
 • Използвайте споделени IP адреси на динамичен сървър, за да увеличите анонимността
 • Имат отлично и постоянно изпълнение

Сега, без допълнително обожание, тук са моите пет най-добри избора.

1. CyberGhost

CyberGhost лого

Криптовалути, приети от CyberGhost: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, XRP

Доставчик на платежни услуги: BitPay

Голяма причина, поради която CyberGhost се озова в горната част на този списък, е поради това колко лесно е да се използва. Дори тези от нас с нулев VPN опит могат да станат и да работят за нула време.

Лесната употреба е, разбира се, не единствената причина. CyberGhost също разполага с огромна, географски разнообразна VPN сървърна мрежа с прозорливи 7159 сървъра в 90 страни.

Всеки от тези сървъри публикува отлични резултати от тестови скорости, поддържа най-доброто криптиране и протоколи и е 100% без регистрация (както е доказано от годишните отчети за прозрачност на CyberGhost).

P2P се поддържа и дори има сървъри, посветени на поточни конкретни услуги (BBC iPlayer или US Netflix, например). По този начин никога не трябва да се досещате къде да се свържете за най-добро преживяване.

Има много неща за харесване на CyberGhost, но не приемайте само моята дума за това. С най-добрата в бизнеса 45-дневна гаранция за връщане на парите ще имате достатъчно време да изпробвате тази отлична VPN услуга за себе си.

Професионалисти
 • Нулева регистрация за максимална поверителност
 • Отлична сървърна дистрибуция с над 7100 сървъра в 90 страни
 • Много големи скорости на връзката
 • Работи с американските Netflix и BBC iPlayer
 • Позволява P2P торент
 • Дълга 45-дневна гаранция за връщане на парите
Против
 • Родителска компания със съмнителна репутация
 • Съвместима ръчна настройка на OpenVPN
 • Не работи от Китай

2. Частен достъп до Интернет

Частно лого за достъп до Интернет

Криптовалути, приети от PIA: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Zcash

Доставчик на платежни услуги: BitPay

PIA беше една от първите VPN услуги, приели Bitcoin и наистина го прави и до днес. Със списък на сървърите, който включва 3235 сървъра на 50 места, Private Internet Access комбинира лесна употреба с висок клас функции за едно отлично цялостно VPN решение.

Те имат строга политика за без регистрация (и са единствената VPN услуга от най-високо ниво, която доказва това в съда), шифроване на върха на линията и скорости, които ви позволяват да извършвате дори най-интензивната честотна лента на онлайн дейностите.

И ако това е най-добрата анонимност на плащанията, която търсите – дори и извън това, което криптовалутите могат да дадат – PIA е една от малкото VPN, които приемат закупени от магазина подаръчни карти, които можете да платите с пари в брой.

Частният достъп до Интернет има безусловна, 30-дневна гаранция за връщане на парите. И можете да получите възстановяване, дори ако сте анулирали преди, ако приемем, че са минали поне три месеца оттогава. Опитайте PIA и ако не сте много щастливи, можете да изчакате три месеца и опитайте отново. Няма какво да губиш.

Професионалисти
 • Доказано няма доставчик на регистрационни файлове
 • Превъзходно криптиране и сигурност
 • Много достъпни
 • Добра скорост на сървъра
 • Отлични новопроектирани приложения
 • Позволява торент и P2P
Против
 • Намира се в САЩ – не е идеален за поверителност
 • Лоша поддръжка на Netflix и BBC iPlayer

3. NordVPN

NordVPN лого

Криптовалути, приети от NordVPN: Bitcoin, Bitcoin Cash, BTT, Dash, Ethereum, Litecoin, Monero, TRON, XRP, Zcash

Платежна система: CoinPayments

Тъй като, може би, най-известното име в света на VPN, не би трябвало да е изненада, че NordVPN направи този списък.

Здравата глобална мрежа от над 5600 сървъра в 58 държави ви дава много възможности за връзка. И тъй като услугата разчита на нечупливо криптиране AES-256, те също са отличен избор за сигурност.

NordVPN предлага много функции. От двойни VPN конфигурации и убийни превключватели към TOR през VPN и SmartPlay DNS за безпроблемен международен достъп за поточно предаване, всичко е там. С други думи, нищо NordVPN няма да ви позволи да направите.

С най-дългия списък с приети криптовалути от всички доставчици в този списък, отлична поддръжка на клиенти и дълга 30-дневна гаранция за връщане на парите, това е VPN, от който всеки ще бъде доволен.

Професионалисти
 • Отлична поверителност с нулева сеч
 • Голяма (и все по-нарастваща) сървърна мрежа
 • Добро свързване
 • Специализирани сървъри (включително двоен VPN, объркан и Tor над VPN)
 • Чист, лесен за използване клиент
 • Работи с Netflix и повечето други стрийминг услуги
 • Позволява Torrenting и P2P
 • Предлага специални IP адреси
Против
 • Няма функция за разделно тунелиране
 • Малко скъпо за краткосрочните планове

4. Surfshark

Surfshark лого

Опции за плащане с криптовалута: Beam, Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Nano, TRON, XRP

Доставчик на платежни услуги: CoinGate, CoinPayments

Сравнително новодошъл, Surfshark много бързо се превърна в един от най-добрите VPN доставчици. Въпреки че сте млада компания, получавате също толкова – ако не и повече – отколкото при установената конкуренция. Вземете например впечатляващо бързата и голяма сървърна мрежа, която обхваща например не по-малко от 63 държави.

Surfshark е и единствената VPN услуга, която няма ограничения за едновременна връзка – можете да я използвате на толкова устройства, колкото искате всички наведнъж. И всяко устройство ще се възползва от сигурно 256-битово криптиране, политика за нулева регистрация и едно от най-добрите изживявания и поточни изживявания.

Независимо дали плащате с Bitcoin, Ethereum или Ripple, можете да получите възстановяване до 30 дни. А споменах ли, че Surfshark е най-евтиният VPN в този списък? Никой друг доставчик не ви дава толкова много за толкова малко.

Професионалисти
 • Отлична поверителност и сигурност без регистрация
 • Страхотна производителност на сървъра
 • Деблокира Netflix, BBC и много други
 • Лесен за използване клиент
 • Неограничени едновременни връзки
 • Поддръжка на торент
 • евтин
Против
 • Несъответстваща скорост на няколко места
 • Доста бавна поддръжка на клиенти

5. ExpressVPN

ExpressVPN лого

Криптовалути, приети от ExpressVPN: Bitcoin

Платежен процесор: BitPay

Последно, но в никакъв случай не е ExpressVPN. С мрежа, която се гордее с 3000+ сървъри в огромни 151 места, разпространени в 95 страни, почти няма кът от земното кълбо, до което ExpressVPN не достига. Техните сървъри също са известни с отлични скорости.

ExpressVPN разполага с политика без регистрация, поддържа торентинг и предлага превключвател за убийство и защита от течове на DNS във всички версии на блестящото им приложение. Техните персонализирани DNS сървъри улесняват поточното предаване на любимите ви услуги на свързан телевизор или телевизор, без да досаждат регионални ограничения.

Един недостатък е, че ExpressVPN приема само биткойн плащания (освен традиционните методи, разбира се). Това не е голямо нещо, като се има предвид популярността на Bitcoin, но все пак, други крипто опции биха били хубави.

Но дори и като се има предвид това, като се има предвид колко добро е обслужването на ExpressVPN, тяхната изключителна поддръжка на клиенти и 30-дневна гаранция за връщане на пари без зададени въпроси, те са повече от заслужаващи място в този най-добър VPN списък.

Професионалисти
 • Богат на функции и интуитивен клиент
 • Силна бек-енд технология
 • Много сървъри и сървър местоположения
 • Бързи и постоянни скорости на връзката
 • Работи с американския Netflix
 • Превъзходна поддръжка на клиенти
Против
 • Някои агрегирани сеч
 • Не е най-евтиното

Защо да купувате VPN с криптовалути

Най-голямата причина за закупуване на VPN криптовалута е подобрената анонимност в сравнение с повечето други форми на плащане. Когато плащате с Биткойн или с някой от неговите братя, няма лична информация, която може да бъде идентифицирана.

Въпреки че това не гарантира пълна анонимност, е по-добре, отколкото сляпо да се доверите на компания, за която в крайна сметка знаете много малко с вашата кредитна карта и лична информация.

Най-малкото, биткойн плащанията предлагат допълнителен слой сигурност, който прави много по-трудно за всеки да ви свърже с вашия VPN акаунт и, като разширение, много, много по-трудно да ви свърже с всяка онлайн активност.

Криптовалутите са напълно анонимни?

Краткият отговор е „не“, криптовалутите не са напълно анонимни. Обменът е много повече под микроскопа, отколкото преди. За да продължат да работят, повечето трябва да събират и отчитат различни видове информация за своите потребители (предимно за целите на прилагането на данъците).

Много глобални шпионски и правоприлагащи агенции, включително NSA, също искат да водят раздели за обмена и за какво се използват.

Това каза, въпреки че някой потенциално винаги гледа, освен ако не участвате в международно пране на пари или други подобни схематични дейности, няма от какво да се притеснявате.

В крайна сметка използването на биткойн като начин на плащане за вашия VPN абонамент дава отличен допълнителен слой на поверителност и анонимност. Не, не е перфектно, но според мен все пак си заслужава.

Трябва ли да платите за VPN с криптовалути?

След като каза всичко това, трябва ли да купувате VPN с биткойн? Зависи от това какво правите и колко се притеснявате за личния си живот.

За обикновения човек, онези, които използват VPN, за да предотвратят изтеглянето на интернет доставчика или да предават гео блокирано съдържание, отговорът вероятно е „не“. Дори и да използвате BitTorrent, стига да използвате доказан VPN без регистрация, отговорът вероятно все още е не.

Но ако вече имате биткойн портфейл и някаква монета под ръка, няма никакъв недостатък да го използвате за заплащане на VPN. Бих го обмислил и ако сте мъртъв, че не споделяте личните си данни с никого, който наистина не се нуждае от тях.

И така, най-долният ред за повечето от нас е този – използвайте криптовалути, ако е удобно, но не го изпотявайте твърде много, ако не.

заключение

Въпреки че това не е опция за анонимност при броня, много от нас смятат, че е, когато купувате VPN с биткойни, получавате силен допълнителен слой защита на поверителността, няма да получите друго. Но, абсолютно задължително, не е така.

Получаването на период на VPN услуга обаче си заслужава. С толкова много предимства, които идват с използването на едно, биткойн плащане или не, ще се радваме, че го направихте.

Може също да ти хареса:
 • Най-добрите VPN-и без регистрация през 2020 г.
 • Как да спрете вашия интернет доставчик да ви проследи
 • 4 лесни начина да скриете своя IP адрес
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me