Как да спрете трафика на данни от ISP

Може би сте забелязали, че понякога скоростите на вашата интернет връзка са много по-бавни, отколкото трябва да бъдат. И това често се случва, когато използвате конкретни уебсайтове или услуги.


В някои случаи тези проблеми могат да бъдат предизвикани до просто задръствания в мрежата. В някои други те може да са резултат от повреда на хардуер или друга дейност, свързана с поддръжката.

Но може да има и друга, по-опасна причина за внезапно забавяне на скоростта на интернет. Вашият доставчик на интернет услуги може да умишлено заглушава трафика ви.

Може да дойде като шок, че вашият интернет доставчик може умишлено да забави вашите интернет връзки. Но за съжаление това се случва.

Всъщност политиката на Comcast за ограничаване на протокола BitTorrent през 2007 г. най-пряко доведе до приемането на FCC на актуализирани правила за неутралност на мрежата през 2015 г. Накратко, FCC направи практиката незаконна.

За съжаление за нас, интернет потребителите, тези правила наскоро бяха отменени. И така, отново са отворени сезоните за интернет доставчиците, за да дросели данни, които не им харесват.

На този етап най-добрата защита срещу този вид дейност е добре информирана общественост. Имайки предвид това, написах това ръководство. Това ще ви помогне да разберете какво е дроселиране в интернет и как интернет доставчиците го правят. Той също така ще прецени как точно можете да го заобиколите. Нека се потопим направо.

Contents

Какво представлява дросела на данни

Заглушаването на трафика е практиката на интернет доставчиците умишлено да ограничават скоростта или обема на прехвърляне на данни между своите потребители и някои или всички части на интернет.

Ако сте чували за интернет, обозначаван като информационна магистрала, помислете за тази метафора, за да разберете ограничаването на честотната лента:

Представете си, че пътувате до местния супермаркет. Един от начините, ти се натъкваш на пътен екипаж. Те затвориха две от наличните три ленти за движение по вашия маршрут. Още по-лошото е, че допускат само определен брой автомобили наведнъж в оставащата отворена лента.

Действията на пътния екипаж няма да предотвратят трафика по вашия маршрут. Но те активно контролират кои коли влизат кога и колко бързо могат да пътуват.

Разликата между дроселна и невключена интернет връзка

Накратко, това е ограничаване на трафика.

Единствената разлика е, че когато вашият интернет доставчик го прави, няма да има никой в ​​светлоотразителна жилетка, развяваща флаг, за да ви уведоми какво се случва.

Защо интернет доставчиците на трафик на дроселите

На пръв поглед интернет доставчик, умишлено намесващ трафика на собствените си клиенти, може да изглежда малко интуитивен. В крайна сметка, бавната скорост на връзката е една от най-честите причини да ги наричаме и да се оплакваме (а понякога дори да оставим за по-зелени пасища).

Не би ли последвало, че интернет доставчикът би избягвал да прави каквото и да било, за да ни даде лошо преживяване? Отговорът, странно, е не.

Законни причини за дроселиране в Интернет

Има няколко причини, поради които интернет доставчикът би рискувал да разгневи клиентите си, като заглуши определени видове трафик. Много от тях всъщност са легитимни. Те помагат да се осигури надеждна услуга за всички потребители на интернет доставчика и са както следва:

 • Управление на задръстванията на мрежата по време на пиковите нужди
 • Изпълнение на изрично посочените граници за пренос на данни
 • Приоритизиране на трафика и оптимизация
 • Предотвратяване на DDoS атаки

Всичко това са добри примери и според мен приемливи причини, поради които доставчикът на вашия интернет може да участва в трафик на трафика.

Всяка компютърна мрежа има ограничение за общия си капацитет. Трябва да има някои контроли, за да сте сигурни, че никой потребител или група потребители не го затрупват. Сега наличието на такива ограничения може бързо да направи мрежата неизползваема за другите.

За съжаление има и други, не толкова законни причини, че интернет доставчикът може да избере да ограничи определен трафик.

Схематични причини за дроселиране в Интернет

Прехвърлянето на (или пряката намеса) на Comcast с помощта на протокола BitTorrent през 2007 г. на Comcast е отличен пример за интернет доставчик, използващ сиви и противоречиви причини за ограничаване на честотната лента.

Comcast твърди, че потребителите на популярната система за споделяне на файлове заемат прекомерно честотна лента в тяхната мрежа. Те заявиха, че тяхната акция има за цел да защити други клиенти.

FCC обаче разследва и не се съгласява. Те стигнаха до извода, че Comcast се опитва да принуди потребителите да спрат да изтеглят филми и други материали чрез торент, за да увеличат използването на собствените си платени поточни услуги (които те предлагат на пазара като алтернатива).

Това, разбира се, не беше единственият път, когато един интернет доставчик беше извикан за умишлено понижаване на услугата им по по-малко от законните причини. Едно бързо търсене в Google може да разкрие до каква степен доставчиците на интернет услуги се опитват да подредят тестето в тяхна полза. В почти всеки случай нещата се свеждат до чиста алчност.

Дали трафикът на лентата е легален

След като чуете някои от причините, поради които доставчиците на интернет услуги се стремят да намалят трафика в своите мрежи, е естествено да се чудите дали практиката всъщност е легална.

Тъй като отмяната на правилата на FCC за 2015 г. за неутралност на мрежата, на този въпрос е трудно да се отговори, поне в Съединените щати. В Европейския съюз дроселирането по някаква причина, различно от законното управление на мрежата, е незаконно съгласно разпоредбите на регионалните неутралности за мрежата, приети през 2014 г..

В САЩ единствената реална правна рамка, на която трябваше да попречим на интернет доставчиците да се ангажират с какъвто и да е тип дроселиране, който избират, изтекъл с правилата за неутралност на мрежата на 11 юни 2018 г. Вече няма юридически ограничения, с които трябва да се справят доставчиците на интернет услуги трафик на трафика.

Невъзможно е да се знае как основните доставчици на интернет в САЩ ще продължат от този момент нататък. Но въз основа на техните публични изявления нещата не изглеждат обнадеждаващи.

Сред основните доставчици на интернет услуги в САЩ, само AT&T и Cox посочиха, че не възнамеряват да правят много повече от необходимото за управление на съответните мрежи. Всички останали издадоха смесица от некомерсиални изявления за дроселирането, които оставят много място за промени в бъдеще.

Дори изявленията, издадени от AT&T и Cox не казват дали ще участват в платен приоритет на трафика, практика, която вероятно ще принуди интернет компаниите да плащат за по-бърз достъп за своите крайни потребители (което със сигурност ще бъде предадено на нас).

Платеното приоритизиране на трафика ще създаде система за плащане за игра. Би трябвало отделните интернет бизнеси (Netflixes и Hulus на света) да се откажат от дроселирането от ISP. Вие, други крайни потребители и аз, разбира се, нямаме дума по въпроса.

С правилата на FCC вече няма, всяка от тези практики на дроселиране вече е честна игра.

Как да заобиколите дросела на данни

Когато разберете, че вашият интернет доставчик прекъсва връзката ви или дори просто подозирате, че го правят, е време да намерите решение.

В някои ситуации можете да победите неща като заглушаване на трафик на BitTorrent, като активирате криптиране в клиент като uTorrent. Това криптиране може да прикрие трафика достатъчно, за да предотврати активирането на механизма за дроселиране.

За съжаление в наши дни повечето интернет доставчици не се заблуждават толкова лесно (макар че са останали няколко). Те използват прогресивно усъвършенствани системи за откриване и приемат многостранен анализ на потоците от трафик, за да класифицират данни за своите политики на дроселиране.

За да разберат какво обикаля тяхната мрежа, интернет доставчиците ще вземат предвид неща като броя на едновременните връзки, общата скорост на предаване на данни и използваните портове. Проверката на заглавките на трафика (еквивалент на пощенски адрес на плик), за да се види откъде отиват и идват данни също е често срещана практика.

Някои доставчици на интернет услуги могат да използват вид обработка на данни, наречен задълбочена проверка на пакети (DPI). DPI прави нещата крачка напред и чете съдържанието на данните, които вашето устройство изпраща и получава (вместо само да проверява заглавките). Въз основа на тази информация вашият доставчик може да разбере дали изтегляте филм чрез BitTorrent или изображение от Facebook и да действа съответно.

Колкото и страшно и невъзможно да бъде победено, всичко това може да звучи, не губете надежда. Независимо дали използвате Windows, Android или нещо средно, има няколко добри и изненадващо лесни начина да избегнете механизмите за заглушаване на ISP.

Използвайте прокси

Първата стъпка, която можете да направите, за да избегнете дросела, е да използвате прокси сървър.

Проксите са начин за маршрутизиране на някои или всички връзки на вашия компютър чрез сървър на трети страни. Той действа като посредник при прехвърлянето на вашите данни. По този начин се крие действителната дестинация на трафика, както и включените номера на пристанищата. Вместо това изглежда, че всички връзки използват един порт и се оказват на едно и също място.

Недостатъкът на прокси сървърите е, че те не криптират никакви данни, които изпращате или получавате. Ако вашият интернет доставчик използва шифроване на дълбоки пакети като част от тяхната система за дроселиране, той все още ще може да чете, класифицира и действа върху всичко, което изтегляте или качвате.

Лично аз не използвам прокси сървъри по тази причина. Има по-добро решение на проблема. Но ако искате да ги опитате, има безброй търговски достъпни доставчици. Безплатният анонимен прокси сървър на CyberGhost, например, е добър избор.

Използвайте VPN

В зависимост от това как вашият интернет доставчик проверява трафика в тяхната мрежа, прокси сървърът може да не избягва всеки вид метод за откриване. Дълбоката проверка на пакети например е нещо, което прокси не може да победи. Виртуалната частна мрежа (VPN), от друга страна, е съвсем различна история.

Въпреки че и двете решения действат като посредник при вашите трансфери на данни, има значителна разлика между прокси и VPN. Последният създава криптиран тунел между вашето устройство и сървъра, през който протича целият ви интернет трафик. Шифроването е ключовата дума тук.

Това двойно ухажване на криптирана връзка и VPN сървърът, действащ като посредник, означава, че интернет доставчикът няма да може да разбере нищо значимо за вашия трафик. Единственото, което могат да видят, са общите данни и VPN сървъра на местоназначение.

Използването на VPN може да бъде решение за пренасочване

Следователно, с VPN, ISP никога не трябва да може да ограничи вашия трафик. Освен ако, разбира се, не ограничат всичко, идващо от вашия IP адрес. И ако това някога се случи (с изключение на законни цели за управление на мрежата), намирането на по-добър интернет доставчик може да бъде в ред.

Така че всеки VPN ще работи, за да предотврати дроселирането? Само за. Въпреки че има няколко неща, на които да обърнете специално внимание.

Какво да търсите в VPN

Както можете да видите в моето удобно ръководство за избор на VPN, има много функции, за които може да искате да помислите, когато търсите доставчик. Но ако целта ви е да спрете щастливия доставчик на интернет доставчик в неговите песни, ето VPN функциите, върху които бих се съсредоточил.

 • Правилните VPN протоколи

  VPN може да използва много протоколи. Но не всички са създадени равни. Много протоколи са остарели и имат потенциални дупки за сигурност. В идеалния случай искате доставчик, който предлага или OpenVPN, или L2TP / IPsec (или и двете).

  Тези два протокола са не само защитни от броня, но и предлагат някои от най-силните криптиране наоколо. Шансовете на всеки, който наруши някое VPN криптиране, са малки. Но когато използвате най-надеждните налични опции, знаете със сигурност, че вашият интернет доставчик не може да проверява вашите данни и следователно не може да прекъсне връзката ви.

 • Без регистрация

  Последното нещо, което бих искал, е да предотвратя успешно ISP да заглуши моя интернет, само за да може VPN компанията, която използвах, да ми каже какво съм решил. VPN доставчиците, които се регистрират, често продават тези данни на трети страни. Избягвайте ги.

  Като вървите с виртуална частна мрежа, която има строга политика за нулева регистрация, няма обиколен начин вашият доставчик на интернет услуги да разбере какво правите онлайн и да ви дросе в резултат.

 • Добър избор на VPN сървър

  Тази функция има по-малко общо с това, че доставчик на интернет услуги може да инспектира и дроселира вашите данни и повече, като VPN може да се използва.

  Някои VPN предлагат много малко сървъри. Това означава, че тези сървъри обикновено са далеч от вашето местоположение и са претоварени от други потребители. Това са два основни фактора, които могат да забавят връзката ви с обхождане. Вид контрапродуктивна, когато бавен интернет е това, което се опитвате да избегнете на първо място.

 • Добра производителност на VPN сървъра

  Ако вървите ръка за ръка с предишната точка, освен ако не се свържете с бърз доставчик на VPN (и не всички са), вие се движите в кръгове. Вие успешно ще заобиколите опитите на вашия интернет доставчик да забави връзката си, само за да бъдете победени от слабата производителност на VPN.

 • Поддръжка за P2P и торент

  Поради собствени причини, не всички доставчици на VPN позволяват P2P трафик в своите мрежи. Ако връзката ви е прекъсната поради торент, получаването на VPN, който не позволява такъв трафик, не решава нищо.

 • A Kill Switch

  Без значение колко добър е VPN, прекъсванията се случват. От вашето устройство до VPN сървъра и всеки хардуер между тях има твърде много променливи за плавно плаване през цялото време.

  Когато VPN не падне, вашите данни се връщат към напълно видими за вашия интернет доставчик. Това означава, че отново се превръщате в основна мишена за дроселирането.

  VPN превключвател ще предотврати това да се случи. Той ще открие, че вашето устройство вече не говори с VPN сървъра и автоматично ще го свърже отново.

Най-добрите VPN мрежи за спиране на ISP Throttling

Има много доставчици на VPN, които предлагат всяка функция, която изложих по-горе. Винаги съм бил твърд вярващ в това, че трябва да проверявам какво очаквате. Ето защо аз ви насърчавам да направите малко от собствените си копаене за услуга, която харесвате.

Въпреки това, ако искате да започнете с по-малък списък или просто не се интересувате от размишляне наоколо (и честно, достатъчно от нас не са), ето три VPN, които ще свършат чудесна работа за предотвратяване на скоростта на интернет дроселиране.

CyberGhost

CyberGhost лого

С въздухонепроницаема политика за незаписване и използване на най-силните възможни стандарти за криптиране, CyberGhost ще спре всеки ISP мъртъв в своите песни. Кажете сбогом, че анализирате вашите данни и интернет връзката е спряна.

CyberGhost има над 7100 сървъра в 90 страни по света, така че винаги трябва да има близък до вас. Тези сървъри също осигуряват най-добрата производителност.

Всички P2P протоколи са разрешени от CyberGhost и винаги вграден превключвател за интернет убийства е вграден точно в клиентския софтуер. Това е един доставчик на VPN, с който почти не можете да се объркате.

Професионалисти
 • Нулева регистрация за максимална поверителност
 • Отлична сървърна дистрибуция с над 7100 сървъра в 90 страни
 • Много големи скорости на връзката
 • Работи с американските Netflix и BBC iPlayer
 • Позволява P2P торент
 • Дълга 45-дневна гаранция за връщане на парите
Против
 • Родителска компания със съмнителна репутация
 • Съвместима ръчна настройка на OpenVPN
 • Не работи от Китай

NordVPN

NordVPN лого

Подобно на CyberGhost, NordVPN прави поверителността много добре. Въз основа на неприкосновената от интернет конфиденциалност на Панама (и извън обсега на почти всяка компания и правителство), те не регистрират абсолютно нищо.

NordVPN има масивна мрежа от бързи сървъри (5645, докато пиша това – можете да видите целия списък тук), разпространена в 58 страни. Непропорционален брой от тези сървъри са в САЩ и Великобритания, което е отлична новина за всеки, който живее там. По-голямата част от сървърите също позволяват P2P трафик (те са маркирани съответно).

Както бихте очаквали от всеки топ доставчик на VPN, клиентът на Nord включва многофункционален превключвател за убийство и голям брой протоколи и стандарти за криптиране (включително, разбира се, онези опции за броня, които споменах по-рано).

Страхотен широкообхватен доставчик, NordVPN е една от само две услуги, с които винаги поддържам активен абонамент.

Професионалисти
 • Отлична поверителност с нулева сеч
 • Голяма (и все по-нарастваща) сървърна мрежа
 • Добро свързване
 • Специализирани сървъри (включително двоен VPN, объркан и Tor над VPN)
 • Чист, лесен за използване клиент
 • Работи с Netflix и повечето други стрийминг услуги
 • Позволява Torrenting и P2P
 • Предлага специални IP адреси
Против
 • Няма функция за разделно тунелиране
 • Малко скъпо за краткосрочните планове

Surfshark

Surfshark лого

Те не са съществували толкова дълго, колкото повечето VPN доставчици. Но както споменах в ревюто си, Surfshark е услуга, която прави нещата много, много добре. Това включва да се уверите, че имате всичко необходимо, за да не допуснете вашия ISP да прекъсне връзката ви.

Работейки от неприкосновеността на личните данни на Британските Вирджински острови, Surfshark е друг строг доставчик без регистрация. Те предлагат всички правилни VPN протоколи, както и военни стандарти за криптиране.

С над 1040 сървъра в 63 държави, Surfshark има отлично глобално покритие. Ще можете да се свържете от където и да сте до където и да искате.

Не на последно място, опакован в едно от най-чистите и лесни за използване приложения, които съм виждал, е функцията за превключване на убийства. Surfshark определено не разочарова (особено като се има предвид колко малко струва услугата).

Професионалисти
 • Отлична поверителност и сигурност без регистрация
 • Страхотна производителност на сървъра
 • Деблокира Netflix, BBC и много други
 • Лесен за използване клиент
 • Неограничени едновременни връзки
 • Поддръжка на торент
 • евтин
Против
 • Несъответстваща скорост на няколко места
 • Доста бавна поддръжка на клиенти

Как да разберете дали вашият интернет е заглушен

Както беше обяснено по-рано, за разлика от задръстванията на магистрала, причинени от пътни работи, ограничаването на трафика от интернет доставчиците не е задължително да идва с предупреждение за крайните потребители.

В миналото някои доставчици на интернет услуги са се занимавали с намаляване на данни в продължение на месеци или години, преди някой да може да докаже, че го прави. Причината, поради която дроселирането по интернет е толкова трудно да се открие, е, че може да приеме много форми, хвърляйки за цикъл всеки, който търси идентифициращ се модел.

Когато интернет доставчикът спира трафика, той може:

 • Случва се само по време на голямо търсене
 • Насочете само към конкретни видове трафик
 • Случва се периодично (понякога напълно случайно)
 • Засяга само части от абонаментната база на доставчика

Въпреки че тези фактори правят предизвикателство за откриване на трафик на трафика, е възможно. Но преди да стигнем до това, има едно отличие, което е важно да отбележим.

Ако интернет доставчик прилага дроселиране към целия интернет трафик, а не само подмножество от него, това не е нещо необичайно или е причина за безпокойство (макар и все още досадно). Когато те насочват към конкретни видове трафик, това е, когато той е включен. Тогава е време да започнете да пропуквате решение, за да избегнете забавянето.

ISP Дроселни тестове

Първата стъпка при откриване на трафик на трафика е да установите базова скорост за вашата интернет връзка. Трябва да направите това, разбира се, преди да приложите каквито и да е байпасови методи.

Извършете тест в Speedtest.net, за да разберете колко бърз е вашият интернет при нормални обстоятелства. В Windows и Mac можете да направите това направо от вашия браузър по избор. На устройства с Android и iPhone ще трябва да изтеглите приложение.

След като забележите типичната производителност на връзката си, имате какво да сравните със скоростите, които изпитвате със сайт или услуга, за която подозирате, че е заглушена.

Базова линия за тест за скорост на интернет връзка за сравнение

За съжаление няма наличен тест „всичко в едно“, който да обхване всеки сайт или услуга онлайн. Но има тестове, които проверяват общи цели за дроселиране. Едно предимство е, че някои доставчици на интернет услуги могат да се опитат да бъдат подъл и да деактивират дроселирането веднага щом открият вашите тестове. В този случай вашият пробег по тях може да варира.

Как да спрем да се занимавате с Netflix

Ако наблюдавате спад на качеството, докато гледате медии в Netflix, преминете към Fast.com и проверете скоростта на връзката си към видео сървърите на Netflix.

Ако полученото отчитане на скоростта се различава значително от основната ви скорост, завиването на ISP може да бъде виновно. Също така е важно да проверявате през различни часове на деня, за да видите дали вашите констатации са съвместими.

Снимка на тест за скорост на сървъра на Netflix

Ако подозирате, че вашият интернет е заглушен, когато гледате Netflix, решението е просто.

 1. Инсталирайте приятелско VPN на Netflix на вашето устройство (всеки от тези, които споменавам в този раздел, ще работи чудесно).
 2. Свържете се с леко натоварен VPN сървър, който е физически близо до вашето местоположение.
 3. Насладете се на ненадминато преживяване на Netflix.

След като се свържете с VPN, можете да стартирате отново теста на Fast.com, за да потвърдите подозренията си в дросела. Ако скоростта се увеличава, вие бяхте прави. И сега също успешно се заобиколихте с опитите си за забавяне на интернет доставчиците.

Спрете да пускате в YouTube

Ако имате проблеми с YouTube, Google е създал удобен инструмент за отчитане на качеството на поточно видео. Той ще ви каже как функционира тяхната услуга в мрежата на вашия конкретен доставчик.

Инструментът показва резултати за 24-часов период, така че дори ще можете да определите кога е най-голямото време за трафик за потребителите на вашия интернет доставчик.

Понякога избягването само на тези времена ще реши вашите проблеми. Ако вече стриймирате в извънработни часове, но не можете да получите стабилна или бърза връзка, вашият доставчик на интернет услуги може да заглуши вашата услуга.

Преглед на YouTube инструмент за качество на поточно видео

Отвъд това, което споменах по-рано, няма нищо специално, което трябва да направите, за да заобиколите дроселирането на ISP на YouTube. Просто вземете VPN, свържете се с него и започнете да се наслаждавате на скоростите и качеството, за което плащате.

Това каза, за да сте сигурни, че получавате най-доброто изживяване, обърнете внимание на кой VPN сървър се свързвате. Изберете тази, която е под леко натоварване и близо до мястото, където се намирате. Ако направите това, ще намалите до минимум режима на работа и използването на VPN.

Как да заобикаляте ISP Throttling докато Torrenting

Torrenting е най-често спираният тип трафик. Това е и най-трудният вид за заглушаване.

Най-добрият начин да проверите за BitTorrent дроселиране е да използвате uTorrent (или всеки друг клиент), за да изтеглите файл с много утвърдени сеялки. Това би трябвало да гарантира, че изтеглянето ви е имунизирано срещу бавността поради ниската наличност.

Отличен избор тук е да вземете инсталатор за популярната дистрибуция на Linux Ubuntu. Това е много безопасно изтегляне, което трябва да е достъпно с много висока скорост по всяко време на деня и нощта. Ако не можете да изтеглите файла с разумна скорост, вашият интернет доставчик може да заглуши торентите ви.

Преодоляването на дроселирането на BitTorrent (или който и да е P2P за този въпрос) е също толкова лесно, както и във всички други споменати по-горе случаи. За пореден път VPNs ни помагат. Стъпките са следните.

 1. Изтеглете и инсталирайте VPN клиент.
 2. Поставете на пауза всички активни торенти (ако има такива).
 3. Свържете се с VPN сървър, който не е под голям товар.
 4. Върнете се към uTorrent и възобновете изтеглянията си.

Това е.

Няколко неща, които трябва да отбележим. Не забравяйте да използвате VPN за цялата система, а не само разширение за браузър. Тъй като uTorrent е отделно приложение, последното няма да направи нищо за вас.

Освен това не е нужно да се занимавате с физическото си разстояние до VPN сървъра. Torrenting е децентрализиран и ще изтегляте от сеялки по целия свят. Просто се съсредоточете върху избора на сървър, който не е под голям товар и този, който е в приятелска за P2P държава. Обикновено ходя с Холандия.

Тест за улов на всички

Ако някой от горните тестове е неубедителен, пуснете този интернет здравен тест. Той ще ви покаже скоростта на връзката ви чрез пет основни гръбначни мрежи. Всички те трябва да дадат подобен резултат.

Екранна снимка на тестване на вашата инертност спрямо гръбначните мрежи, за да откриете каквото и да е дроселиране

Ако забележите, че една или повече мрежи се представят по-лошо от другите, това може да е знак за задръстване. Това трябва да е временно състояние.

Но ако забележите постоянен проблем с свързването с някоя от тестваните мрежи, е време да подадете официална жалба с вашия интернет доставчик.

Долния ред

С късмет никога няма да се сблъскате със ситуация, в която трябва да се справите с ограничаването на трафика. Няма конкретни статистически данни, които да показват колко е широко разпространена практиката. Това се провежда безспорно, но повечето доказателства подсказват, че това не е стандартна оперативна процедура за повечето доставчици на интернет услуги – все още.

Смъртта на неутралитета на мрежата в САЩ може (и вероятно ще се промени) това по-рано, отколкото по-късно.

Добрата новина е, че ако някога се окажете засегнати от заглушаване на трафика, имате опции (с VPN мрежата в момента е най-добрият избор). И има голям шанс, че когато доставчиците на интернет услуги внедряват все по-сложни инструменти за мониторинг на трафика, противодействие ще съществува винаги.

Както казах в началото, най-добрата защита е добре информирана общественост. Ако сте го направили досега, сега сте част от просветените малцина.

Дроселно сравнение на VPN сравнение

Характеристики на доставчика Характеристики на анти дросела

Тест за скорост | Списък на сървъри
Държави:90
Сървъри:7159
протоколи:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
платформи:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Рутери
Връзки:7
Влизане:Без регистрация
местоположение:Румъния
Поддръжка на P2P:да
Kill Switch:да
1-месечен план:$ 12.99 / месец
Годишен план:$ 2.75 / месец
Безплатен пробен период:да
Парите обратно:45 дни
Начин на плащане:Кредитна карта, PayPal, биткойн

Преглед | Тест за скорост | Списък на сървъри
Държави:58
Сървъри:5645
протоколи:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
платформи:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, рутери
Връзки:6
Влизане:Без регистрация
местоположение:Панама
Поддръжка на P2P:да
Kill Switch:да
1-месечен план:$ 11.95 / месец
Годишен план:$ 3.49 / месец
Безплатен пробен период:Не
Парите обратно:30 дни
Начин на плащане:Кредитни карти (Visa, MC, Amex, Discovery), крипто (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, други

Преглед | Тест за скорост | Списък на сървъри
Държави:63
Сървъри:1040+
протоколи:OpenVPN, IKEv2
платформи:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, рутери
Връзки:неограничен
Влизане:Без регистрация
местоположение:Британски Вирджински острови
Поддръжка на P2P:да
Kill Switch:да
1-месечен план:$ 11.95 / месец
Годишен план:$ 1.99 / месец
Безплатен пробен период:Не
Парите обратно:30 дни
Начин на плащане:Кредитна карта, PayPal, биткойн, Alipay
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me