Az TunnelBear szervereinek sebességtesztjei

A TunnelBear az egyik legjobb felhasználóbarát élmény, amelyet egy VPN-ben talál. Lehet, hogy nem rendelkezik a legnagyobb szerverhálózattal vagy a legnagyobb szolgáltatási listával. Szervereik viszont jó állandó sebességgel rendelkeznek, szoftverek rendkívül egyszerűen használhatók, az ügyfélszolgálat hasznos, és a naplózás nélküli politikájuk a lehető legtisztább. Különösen ha VPN kezdő vagy, ne hagyja figyelmen kívül az TunnelBear alkalmazást.

Előnyök
 • Állandó kiszolgálósebesség
 • Erős titkosítás
 • Tiszta, függetlenül ellenőrzött naplózási politika
 • Nagyon felhasználóbarát szoftver
 • Ingyenes verzió (havonta legfeljebb 500 MB)
Hátrányok
 • Kevés fejlett funkció
 • Nem működik a Netflix vagy más streaming szolgáltatásokkal
 • Nagyon kicsi szerverhálózat
 • Nincs csevegési támogatás

Sebességtesztek

Szinte minden más VPN-szolgáltatótól eltérően, az TunnelBear nem tesz nyilvános igényt a jó szerver teljesítményről. Bár a legutóbbi sebességtesztek után bízom benne, hogy meg tudják tenni.

Szinte minden tesztelt helyszínen a letöltési sebesség elég gyors, hogy szinte bárki boldog legyen. Hihetetlenül következetesek is. Ez számomra a jó hálózatkezelés és a szerverterhelés egyensúlyának jele.

Az egyetlen eredmény, amely úgy tűnik ki, mint egy fájó hüvelykujj, Ausztrália. Hamarosan futtatom egy újabb tesztet, és frissítem ezt a cikket, ha az eredmények javulnak. De egyelőre, ha Ausztrália van, ahol szeretne csatlakozni, akkor érdemes máshol keresni. A PureVPN sebességtesztjei adták a legjobb eredményeket a világ ezen részén.

A másik irányba haladva az TunnelBear feltöltési teljesítménye ugyanolyan következetes, ha nem is nagyon inspiráló volt. Nagy többségünk törődik a letöltésekkel, ezért ez valószínűleg nem óriási probléma. De ha gyakran hajlamos nagy fájlokat küldeni, az NordVPN ott a leggyorsabb sebességet kínálja.

A teszteimmel egyet érdemes észrevenni, hogy nagyon gyors internet-kapcsolatot használok. Szándékosan elég gyors, így egyetlen VPN-szolgáltató sem tudja összehasonlítani azt. Az ilyen tesztelés segítségével megtudhatom minden szerver valódi maximális sebességét.

Mindez azt mondja, hogy a látott számok nem olyan jók, mint én. Ha internetkapcsolatának letöltési határideje 30 Mbps, akkor egyszerűen nem látható a 60 Mbps VPN-sebesség. Ebben az esetben számolnék a 25 Mbps-tól délre eső számokat.

Itt vannak a TunnelBear sebességteszt eredményei a hét olyan helyre vonatkozóan, amelyekhez a VPN-felhasználók általában csatlakoznak. Felveszem azokat az eredményeket is, amelyeket az ügyfélalkalmazás a legjobb szervernek tartott (azaz a szervert, amelynek elméletileg a legjobb teljesítményt kellene adnia nekem).

És ha kíváncsi vagy arra, hogy az TunnelBear milyen árakat kínál más szolgáltatókkal szemben, kérjük, nézd meg a leggyorsabb VPN-ek összehasonlítását.

Legjobb szerver
A TunnelBear legjobb VPN-kiszolgálósebesség-teszt eredményeiVPN-vel A TunnelBear legjobb kiszolgálói kiindulási sebesség-teszt eredményeiNincs VPN
Egyesült Államok
Az TunnelBear egyesíti az állam VPN-kiszolgálósebesség-teszt eredményeitVPN-vel A TunnelBear egyesíti az alapsebességű teszt eredményeitNincs VPN
Egyesült Királyság
TunnelBear Egyesült Királyság VPN szerver sebesség teszt eredményeiVPN-vel Az TunnelBear Egyesült Királyság alapsebességi teszt eredményeiNincs VPN
Kanada
Az TunnelBear Canada VPN szerver sebességének teszt eredményeiVPN-vel A TunnelBear kanadai alapsebesség-teszt eredményeiNincs VPN
Ausztrália
Az TunnelBear Australia VPN szerver sebességének teszt eredményeiVPN-vel Az TunnelBear Australia alapsebesség-teszt eredményeiNincs VPN
Hollandia
TunnelBear Hollandia VPN szerver sebesség teszt eredményeiVPN-vel Az TunnelBear holland alapsebesség-teszt eredményeiNincs VPN
Németország
Az TunnelBear Germany VPN szerver sebességének teszt eredményeiVPN-vel A TunnelBear Németország alapsebesség-teszt eredményeiNincs VPN
Franciaország
Az TunnelBear France VPN szerver sebességének teszt eredményeiVPN-vel Az TunnelBear France kiindulási sebesség-teszt eredményeiNincs VPN

Az TunnelBear-ről

Kevés VPN-cég rendelkezik jobb névfelismeréssel, mint az TunnelBear. 2011 óta működnek, így a fogyasztói VPN-termékek egyik korai úttörőjévé és megbízható névvé válnak az iparban.

A vállalatot Torontoban (Kanada) alapították Daniel Kaldor és Ryan Dochuk, két tech ipar veteránja. Mindkettő több éves tapasztalattal rendelkezik a technológiai ágazatban, ideértve a Microsoft és a Research in Motion is. 2018-ban az TunnelBear egyesítette erőit a McAffee-vel, még több csapást kölcsönözve a nevének.

Adatvédelem és biztonság

Az egyik dolog, amelyet VPN-felhasználók közül legtöbbünk elvár a szolgáltatótól, a magánélet garantálása. Az TunnelBear pontosan ezt biztosítja, nagy részletességgel és egyértelmű nyelven. Pontosan meghatározzák, milyen adatokat gyűjtenek, miért és miért használják.

Sok esetben az TunnelBear még részletes magyarázatot ad arra, hogy miként határozta meg, mely adatokat gyűjti, és mire feladja a cserét (például ha nem kap személyre szabott e-maileket cserébe azért, mert nem gyűjtik a teljes nevét). A nagy VPN-szolgáltatók körében a TunnelBear adatvédelmi politikájának részletességi szintje felülmúlhatatlan.

Az általános adatvédelmi politikájuk mellett az Tunnel Bear nem tart nyilvántartást a szolgáltatáshoz való csatlakozás közben végzett felhasználói tevékenységekről. Ez azt jelenti, hogy nem tárolják az Ön IP-címeit, DNS-lekérdezéseit vagy a használt webhelyeket és szolgáltatásokat. Nem kell aggódnia senkiért, aki a válla felett néz.

Ez azt is jelenti, hogy az TunnelBear megígéri, hogy soha nem értékesíti vagy cseréli az Ön adatait harmadik felek számára bármilyen okból. Először nem tartanak fenn. Lehet, hogy a magánélet politikájának ez a kijelentése mindent összegez.

A TunnelBear NEM tárolja a felhasználók származó IP-címeit, amikor csatlakozik a szolgáltatásunkhoz, és így nem tudja azonosítani a felhasználókat, ha kiszolgálóink ​​IP-címét megadtuk. Ezenkívül nem hozhatunk nyilvánosságra információkat azokról az alkalmazásokról, szolgáltatásokról vagy webhelyekről, amelyeket felhasználóink ​​fogyasztanak, miközben kapcsolódnak a Szolgáltatásainkhoz; mivel az TunnelBear NEM tárolja ezeket az információkat.

Az adatvédelmi nyilatkozatok megfogalmazása és azok követése két különálló dolog. És sok VPN-szolgáltató (sajnos) nem szereti a saját szabályaikat. Nem az TunnelBear esetében. Ők egyike azon néhány szolgáltatónak, akik éves független biztonsági ellenőrzésen esnek át, majd közzéteszik az eredményeket mindenki számára. A Surfshark ellenőrzése az egyetlen jól ismert példája a VPN-szolgáltatóknak, akik ezt teszik.

A jó magánélet mellett az TunnelBear a legmodernebb biztonságot is kínálja. 256 bites AES titkosításról beszélünk az OpenVPN vagy az IPsec / IKEv2 protokollon keresztül (a használt platformtól függően).

A titkosítási szilárdság bölcs, ami az TunnelBear-t a lehető legközelebb a golyóállóhoz teszi a mai titkosítási technológiával. Nagyon bátran érezheti magát, hogy senki sem lesz képes arra, hogy megnézi az Ön adatait.

De miért telepedjenek oda? Az TunnelBear még egy lépéssel tovább lép, és a GhostBear néven ismert funkciót kínálja. Ennek célja a VPN-forgalom álcázása oly módon, hogy az minden internetszolgáltató számára nehezen tudja észlelni azt. Ez a technológia biztonságát és magánéletét egészen más szintre helyezi.

Jellemzők

Az TunnelBear egyik hírneve azt állítja, hogy ők azon kevés fő VPN-szolgáltatók között, akik ingyenes szolgáltatási szintet kínálnak. Havonta ingyenesen 500 MB forgalom megengedett fiókban.

Ez természetesen nem sok adat. És bármilyen komolyabb VPN-használathoz (például video streaming vagy letöltés) érdemes befektetni a fizetett rétegbe. Ugyanakkor egy csipetnyi 500 MB elegendő ahhoz, hogy védett legyen (például nyilvános Wi-Fi használata esetén).

A legtöbb ingyenes VPN-megoldással ellentétben az TunnelBear azonban nem támogatja azok ingyenes szintjét hirdetés vagy más felhasználóbarát tevékenységek mellett. Tehát, mint ingyenes felhasználó, nem kénytelen kompromittálni magánéletét. A forgalmi korlátot is megduplázhatja, ha hajlandó csipogni a szoftverrel kapcsolatos tapasztalatairól.

Természetesen rengeteg más szolgáltatás is elérhető, mind a szolgáltatás ingyenes, mind a fizetős felhasználói számára.

 • Éber mód

  Az TunnelBear neve egy kill kapcsolónak, amely letiltja az eszköz összes forgalmát, ha a VPN-kapcsolat megszakad. Ha aggódik az adatok vagy az IP szivárgások véletlenszerű felszabadítása miatt, ez a funkció segít megelőzni ezeket.

 • Legközelebbi alagút

  A TunnelBear szoftver lehetőséget ad arra, hogy kezelje a csatlakozási helyet. Csak a háttértudás alapján, amelyet tudatában van (például a szerver terhelése és a hálózati torlódások), olyan szervert választ, amely a legjobb sebességet fogja nyújtani Önnek.

 • Többplatformos támogatás

  A TunnelBear ügyfeleket kínál Windows, MacOS, iOS és Android operációs rendszerekhez, valamint böngésző plugin-eket a Chrome, Firefox és Opera számára. Minden esetben a szoftverük gyorsan fut, és a leginkább felhasználóbarát, amit láttam.

 • Torrent támogatás

  Noha nem kifejezetten reklámozzák, az TunnelBear támogatja a BitTorrent és más P2P fájlmegosztási protokollokat minden szerveren.

korlátozások

Például, ha egyetlen hír sem jó hír, az TunnelBear-nek nincs sok korlátozása. Nem aktívan blokkolják a forgalmat, és nem fojtják a hálózati sebességet. Csak két határ létezik, amelyeknek tudatában kell lenniük.

Az egyik, az TunnelBear csak öt eszköz csatlakoztatását teszi lehetővé egyszerre. De a legtöbbünk számára ez elég. Az egyetlen másik korlátozás az ingyenes rétegű felhasználókra vonatkozik. Elsőként havonta 500 MB adatot korlátozhat.

Vevőszolgálat

Az TunnelBear ügyfélszolgálata rugalmas, a VPN-szolgáltatók részéről. A kérdés benyújtásától számított 48 órán belül garantálják a támogatási osztály válaszát. A valóságban azonban legfeljebb két órán belül várható válasz. Legalább ez a tapasztalatom.

Nincs elérhető élő chat, de a legtöbbünk számára ez nem okozhat problémát. Az Alagút Medve képviselői Az e-mailekkel válaszolt kérdéseimkel nagyon részletesen és könnyen követhető lépésekkel foglalkoztam. Gyorsan beillesztik a medvékkel kapcsolatos büntetet minden, az ügyfelekkel folytatott kommunikációba. Megvilágítja a hangulatot, és ezt élvezem. De ha gyorsan fárad az ilyen dolgokról, akkor mindenképpen figyelembe kell venni.

A Súgó részben az TunnelBear weboldala néhány tisztességes kezdési és hibaelhárítási szakaszt kínál. Bár rövid, mindkettő nagyon hasznos lehet a telepítéssel, a csatlakozással vagy a sebességgel kapcsolatos kérdések megoldásában.

Érdemes megjegyezni, hogy az TunnelBear visszatérítés-mentességi politikával rendelkezik. Esettől függően együttműködnek az ügyfelekkel, ha problémája van az ügyfelek fizetett szolgáltatásával, de nincs garancia. Mivel azonban szabad szintjük van, nehéz ezt a politikát korlátozásként tekinteni. Legtöbbünk már jóval azelőtt megkapta az TunnelBear-t, hogy fizetett fiókra frissítsen.

Szerver helyek

A dolgok hálózati infrastrukturális oldalán az TunnelBear egy kicsit a könnyű oldalon. Jelenleg szervereket működtetnek 23 országban. Mivel az összes szokásos gyanúsított létezik, a legtöbbünk számára ennek elégnek kell lennie. De távolról van például a PureVPN által kínált 131 országból.

Az TunnelBear ezenkívül nem határozza meg, hogy hány szerverük van az egyes helyekre. Ez természetesen többszörös, mivel általában teljesen más IP-címet kapok a csatlakozás után (erős jelző, hogy más adatközpont van használatban). És bár jó lenne megtudni a pontos számokat, talán ez nem nagy ügy. A sebességtesztjeim jó teljesítményt mutatnak, és végül is ez számít.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map