ProtonVPN Sebességteszt

Nagyon tetszik a ProtonVPN. Ez egy biztonsági és magánélet-orientált szolgáltatás, gyors kiszolgálókkal, kiváló szoftverrel és számos praktikus funkcióval, amelyeket a többi szolgáltató nem zavar. Igen, a drága oldalon vannak, de ha a cél az interneten névtelenség marad, akkor néhány VPN jobban megcsinálja.

Előnyök
 • Kiváló adatvédelmi és biztonsági szolgáltatások
 • Kettős VPN minden támogatott országban
 • Nincs napló
 • Könnyen használható ügyfél
 • Jó szerver teljesítmény
 • Torrent és P2P barátságos
 • Ingyenes verziót kínál
Hátrányok
 • Drága
 • Nincs élő chat támogatás
 • P2P szerverek csak négy országban

A ProtonVPN a biztonsággal és a magánélettel kapcsolatos erős álláspontjáról ismert. De mi a jó egy biztonságos VPN-hez, amikor olyan lassú, minden alkalommal ki akarja húzni a haját.

Szerencsére nem ez a helyzet a ProtonVPN esetében. Nem is közel.

Számos VPN iparági szabványú „nagysebességű” igényt nyújtanak be saját weboldalukon, ám sok más szolgáltatótól eltérően valóban teljesítik ezeket.

És bár nem a leggyorsabb VPN körül, a ProtonVPN sebességteszt eredményei határozottan az összes szolgáltató felső szintjére helyezik őket..

A letöltési sebesség mindenütt egységes. Az Egyesült Államok egy kicsit lassabb volt, mint amire számíthattam volna, a többi helyszín tevékenysége alapján. De összességében jó számok.

A ProtonVPN kiváló kettős VPN-megvalósításán keresztül is a Secure Core-n keresztül történő csatlakozáskor a dolgok jól néztek ki. Meglehetősen következetes 1/3-os sebességcsökkenést láttam a szokásos kapcsolat fölött, ami egy dupla VPN esetén kiváló.

A feltöltés oldalán az eredmények kissé rosszabbak voltak, de tiszteletre méltóak. Az amerikai szerverek vártnál alacsonyabb sebessége mellett Kanada és Ausztrália al-par teljesítményét is láttam.

Mivel azonban többségünk számára a letöltési teljesítmény sokkal fontosabb, mint a feltöltési sebesség, nem hiszem, hogy ez óriási probléma.

Ennek megfelelően rendszeresen teszteltem a VPN-eket, és frissítem az itt közzétett eredményeket, ha jelentős változások történnek (mindkét irányban).

Legjobb szerver
A ProtonVPN legjobb VPN-kiszolgálósebesség-teszt eredményeiVPN-vel A ProtonVPN legjobb szerver kiindulási sebesség-teszt eredményeiNincs VPN
Egyesült Államok
A ProtonVPN egyesíti az állam VPN-kiszolgáló sebességének tesztelési eredményeitVPN-vel A ProtonVPN egyesíti az alapszintű sebesség-teszt eredményeitNincs VPN
Egyesült Királyság
ProtonVPN Egyesült Királyság VPN szerver sebesség teszt eredményeiVPN-vel ProtonVPN Egyesült Királyság alapsebesség-teszt eredményeiNincs VPN
Kanada
ProtonVPN Kanada VPN szerver sebesség teszt eredményeiVPN-vel A ProtonVPN kanadai alapsebesség-teszt eredményeiNincs VPN
Ausztrália
ProtonVPN Australia VPN szerver sebesség teszt eredményeiVPN-vel ProtonVPN Ausztrália kiindulási sebesség-teszt eredményeiNincs VPN
Hollandia
ProtonVPN Hollandia VPN szerver sebesség teszt eredményeiVPN-vel A ProtonVPN holland alapsebesség-teszt eredményeiNincs VPN
Németország
ProtonVPN Németország VPN szerver sebesség teszt eredményeiVPN-vel A ProtonVPN Németország alapsebesség-teszt eredményeiNincs VPN
Franciaország
ProtonVPN France VPN szerver sebesség teszt eredményeiVPN-vel A ProtonVPN Franciaország kiindulási sebesség-teszt eredményeiNincs VPN

Érdemes rámutatni, hogy miért olyan nagy a különbség a VPN nélküli alapkoncentrációs tesztek és a VPN-en keresztül elvégzett alapteszt között..

Szándékosan gyors internetkapcsolatot futtatom – 500 Mbps lefelé, 100 Mbps fel. Sokkal nagyobb sebességgel bírnak, mint amit jelenleg a fogyasztói szintű VPN-kiszolgálók kínálhatnak.

Egy ilyen gyors kapcsolat használatának az az előnye, hogy felfedi nekünk a VPN valódi maximális teljesítményét – anélkül, hogy az internetszolgáltató korlátozásai alapján eltorzítanám az eredményeket.

Ha például csak 50 MB / s sebességű kapcsolatot működtetnék, és egy VPN-kiszolgáló 75 MB / s sebességű lenne, akkor ezt soha nem tudnánk..

A ProtonVPN-ről

A ProtonVPN egy jól felülvizsgált VPN, amely, mint az anyavállalat, a ProtonMail, Svájcban található. Ez egy nagyon magánélet-barát jurisdikciót jelent.

Szigorúan nem naplózási szolgáltató, és jelenleg biztonsági ellenőrzésen megy keresztül, amely várhatóan hamarosan nyilvánosan elérhető lesz.

A magánélet tiszteletben tartása szempontjából ezek mindazok, amelyekre érdemes figyelmet fordítani.

Érdemes megemlíteni, hogy a ProtonVPN szülői szervezete közismert az internetes adatvédelmi körökben. Felelős az OpenPGPjs és a GopenPGP nyílt forrású titkosítási könyvtárakért, és aktív résztvevője a digitális közösségnek..

Ez a ProtonVPN-nek bizonyos mértékű magánélet tiszteletben tartását biztosítja, amelyet egyetlen versenytárs sem remélhet.

Adatvédelem és biztonság

Mint már talán kitaláltad, a ProtonVPN kiemelkedik mind a biztonság, mind a magánélet szempontjából. Ez a teljes oka annak, hogy a szolgáltatás elsősorban létezik.

E célból a ProtonVPN a legkorszerűbb technológiát és egy olyan szolgáltatáskészletet vezet be, amelynek célja az adatbiztonság a tevékenységük középpontjában állni.

Mint láttuk, a csatlakozási sebesség veszélyeztetése nélkül teszik ezt.

Először: a ProtonVPN csak titkosítást és protokollokat használ, amelyeknek semmilyen ismert sebezhetősége nincs. Ez azt jelenti, hogy nem fogja találni a PPTP-hozzáférést, még kompatibilitási tartalékként sem.

Ehelyett az összes kapcsolat 256 bites AES titkosítást, 4096 bites RSA kulcscserét és HMAC-SHA384-et használ az üzenet hitelesítéséhez..

Röviden: az adatátvitel minden fázisa kihasználja a rendelkezésre álló legmagasabb szintű titkosítást. Ez negatívan befolyásolja a teljesítményt, és valószínűleg ezért a sebességteszt eredménye nem olyan csúcspontú, mint a többi szolgáltató esetében.

PC-ken és Linux gépeken az összeköttetés az OpenVPN protokollon keresztül történik. Ez az iparág jelenlegi konszenzusszabványa, és a ProtonVPN ragaszkodik hozzá.

MacOS, iOS és Android eszközökön az IKEv2 / IPSec a választott protokoll.

Ráadásul a rendszer forgó titkosítási kulcsokat és tökéletes titkosítást használ annak megakadályozására, hogy a támadók az adatok sértetlen kulcsokkal történő visszafejtését megakadályozzák..

Mint már említettem, a ProtonVPN szigorúan nem naplózott szolgáltató. Ez azt jelenti, hogy nulla nyilvántartást vezetnek arról, amit csinálsz, miközben csatlakozik a szolgáltatáshoz.

A ProtonVPN tiszteletben tartja felhasználói adatvédelmét és végrehajtja a Nincs naplózás irányelvet. Ez azt jelenti, hogy VPN-kapcsolata privát marad, és nem tárolunk információkat a kapcsolatokról vagy a meglátogatott webhelyekről.

Fiókja biztonságának biztosítása és annak biztosítása érdekében, hogy Ön jelentkezzen be, a fiókjainak legutóbbi bejelentkezéséhez egyetlen időbélyegzőt tárolunk. Ismét nem tárolunk semmilyen információt arról, ahonnan bejelentkezett, vagy mennyi ideig volt bejelentkezve.

A ProtonVPN csak dedikált szervereket használ VPN-kiszolgálóinak számára, és privát DNS-kiszolgálókat futtat, hogy megakadályozza a felhasználói tevékenységek rossz kezekbe kerülését..

A felhasználók figyelmét a kíváncsiskodó szemektől tartva ez az egyetlen VPN-szolgáltató, amely lefedi az összes alapot. És 2020 januárjától még harmadik féltől származó biztonsági ellenőrzési jelentésük is van annak igazolására.

ProtonVPN szolgáltatások

A magánélet és a biztonság azonban nem az egyetlen szempont, amikor VPN-t választanak. Arról is van szó, hogy milyen funkciók érhetők el.

Hacsak egy VPN-szolgáltatás nem rendelkezik a megfelelő szolgáltatáskészlettel, függetlenül attól, hogy milyen gyors, a gyenge illeszkedés lehet attól függően, hogy mit próbálsz vele csinálni.

 • Öld meg a kapcsolót

  A ProtonVPN egy kill kapcsolót kínál Windows és MacOS klienseinél.

  A kill kapcsoló blokkolja az eszköz összes internetes forgalmát a VPN-ből való leválasztás esetén. Ez biztosítja, hogy ne szivárogjon adat az olyan titkosítatlan internetszolgáltató által biztosított internetes kapcsolaton keresztül, amelyet az eszköz általában használ.

 • DNS szivárgásvédelem

  Egy másik módja annak, hogy az Ön személyes adatait online veszélyeztetheti, az általuk használt DNS-kiszolgálók által vezetett nyilvántartások révén. A DNS-kiszolgáló feltárhatja a látogatások minden helyét és szolgáltatását, valamint az internetszolgáltató által biztosított IP-címet.

  A ProtonVPN saját DNS-kiszolgálóit üzemelteti, és mindenkor érvényesíti azok használatát, amikor csatlakozik a szolgáltatáshoz.

  A DNS-é, a VPN-hez hasonlóan, nem tart naplót, maximális adatvédelmet biztosítva.

 • Biztonsági mag

  A ProtonVPN dupla VPN-konfigurációt is kínál, amelyet Secure Core-nek hívnak.

  A Secure Core növeli a biztonságot és a magánélet védelmét azáltal, hogy kapcsolatokat átirányít egy második VPN szerverre. Ezek a szerverek biztonságos létesítményekben találhatók, magánélet-barát országokban.

  Ez a mechanizmus garantálja az Ön adatainak biztonságát, még akkor is, ha végül áthalad egy olyan országon, amely megfigyelési megállapodásokban részt vesz, vagy a határokon belül tartja az internetes forgalom lapjait.

  A kettős VPN kicsit lelassítja a kapcsolatot, és a ProtonVPN Secure Core megvalósítása nem különbözik egymástól. A kiszolgálók használatakor várhatóan körülbelül 1/3 sebességcsökkenés várható.

 • Támogatás a Tor számára

  Néhányunk számára nincs elegendő garantált adatvédelem. Ezért engedélyezi a ProtonVPN a Tor magánhálózathoz való kapcsolódást a VPN szolgáltatásán keresztül.

  Ezzel a védelem második rétegével bárki mélyen aggódhat a névtelenség miatt. Ide tartoznak az újságírók, a politikai disszidensek és a bejelentők, akiknek az expozíció valódi veszélyt jelenthet.

  A Tor keverőbe dobása negatív hatással lesz a feltöltési és letöltési sebességre. Mivel a Tor hálózatot önkéntesek üzemeltetik, a teljesítmény nagyobb esése várható el, mint a Secure Core használatakor.

 • Streaming Service támogatás

 • Noha a ProtonVPN nem nyújt garanciát, ezek azon kevés fennmaradó VPN-szolgáltatások egyike, amelyek továbbra is képesek a felhasználókat a Netflixhez kapcsolni – legalábbis az Egyesült Államokban.

  Ugyanez vonatkozik a Hulu-ra, az ITV-re és az Összes 4-re.

  A BBC iPlayer vagy az Amazon Prime Video felhasználóinak azonban nem lesz szerencséje. De ez a VPN-felhasználók egyre gyakoribb életének tényévé válik.

  A fellépés előtt nincs aggodalom. A ProtonVPN szerverhálózata több mint elég gyors, akár 4K-os video streaminghez.

 • BitTorrent és P2P támogatás

  A ProtonVPN emellett lehetővé teszi a BitTorrent és más P2P fájlok megosztását a szerverek egy meghatározott részhalmazán keresztül.

  Mivel szolgáltatók nem jelentkeznek be, biztos lehet benne, hogy ilyen szolgáltatások használatakor mentes lesz a szerzői jogok trollok valódi fenyegetésétől..

 • Több eszköz támogatása

  ProtonVPN felhasználóként több eszközt csatlakoztathat a szolgáltatáshoz egyetlen előfizetéssel.

  Ha feliratkozik az Alapcsomagra, akkor akár két eszközt is csatlakoztathat – a Plusz csomaggal ez a szám ötre ugrik.

  Ha a Visionary tervre készül – és ez nem olcsó – egyszerre akár tíz eszközt is használhat. Szép bónuszként ProtonMail számlát is kaphat.

korlátozások

A ProtonVPN a felhasználókra vonatkozó korlátozások útján nem sokkal érvényesül. Minden bizonnyal nincs sávszélesség vagy sebességkorlátozás.

Noha a P2P szolgáltatásokat szerzői jogok megsértésére vagy más megkérdőjelezhető felhasználásra tiltják a szolgáltatási feltételek, addig a bejelentkezési tilalom miatt ez a tilalom végrehajthatatlan..

A rendelkezésre álló szolgáltatási tervek között azonban vannak különbségek, amelyeket valóban korlátozásként lehet értelmezni.

Például az alapvető felhasználók használhatják a P2P-t egy meghatározott kiszolgálón, de sokkal kisebb számra korlátozódnak. Az alap azt is jelenti, hogy nincs biztonságos mag, nincs Tor támogatás és nincs streaming támogatás.

Plusz terv felhasználók megkapják ezeket a dolgokat, ami jelentős frissítés.

A Visionary terv egyetlen előnye a ProtonMail fiók hozzáadása. Örülök annak is, hogy tudják, hogy az ingyenes szintet támogatják azokban az emberekben, akiknek ez szó szerinti mentőkötél..

Vevőszolgálat

Azon felhasználók számára, akiknek segítségre van szükségük a szolgáltatáshoz, a ProtonVPN közvetlen e-mail támogatást kínál, amelynek átlagos válaszideje kevesebb, mint 24 óra. A legtöbb esetben azonban szinte ilyen sokáig nem fogsz várni.

Képviselőik tájékozottak és teljes választ adnak a kérdésekre.

Az „emberi” ügyfélszolgálat növelése érdekében a ProtonVPN webhely támogatási szakaszában található egy átfogó önsegítő szakasz, amely felöleli az összes leggyakoribb problémát, amellyel szembesülhet.

Noha nincs élő csevegés vagy telefonos támogatás, az ügyfélszolgálat általános szintjének elég jónak kell lennie ahhoz, hogy kielégítse az átlagos felhasználót.

Ráadásul a ProtonVPN hírneve az, hogy nem hagyja a felhasználókat lógni – addig fognak ragaszkodni, amíg a problémád megoldódik. Könyveimben ez minden bizonnyal pótolja az észlelt támogatási hiányosságokat.

ProtonVPN szerver helyek

A ProtonVPN szerverhálózata az egyik kisebb, amellyel szembesül. 44 országot foglal magában, és az írás idején 698 egyedi szerverből áll.

Mivel néhány versenytársa sokszor nagyobb méretű hálózatokat kínál – mint például a NordVPN és az 58 ország, az 5645 erős szerverhálózat -, itt kissé hiányzik a ProtonVPN.

Amit hiányoznak a méretük, azt a minőséget pótolják.

A ProtonVPN hálózat érett és stabil, azaz nem szenvednek sok szolgáltatáskimaradást. Amint a sebességteszt eredményei azt mutatják, a teljesítmény is jó.

El kell dobni azt a tényt, hogy a Secure Core szerverek olyan helyeken találhatók, mint egy 1000 m mély svájci hadsereg volt menedékhelye, és a ProtonVPN hálózati hiányosságait könnyebben lehet figyelmen kívül hagyni.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map