Perkhidmatan VPN Terbaik untuk Kanada

Perkhidmatan VPN Terbaik untuk Kanada


Apabila anda memikirkan negara di mana anda harus menggunakan VPN, Kanada jarang (jika pernah) membuat senarai siapa pun. Tetapi, hanya kerana netizen Great White North cenderung menikmati sejumlah besar kebebasan dalam talian, tidak bermaksud VPN harus diabaikan.

Undang-undang privasi Kanada yang usang, pengawasan dalam talian secara besar-besaran, dan undang-undang hak cipta yang semakin kejam adalah hujah kuat untuk penggunaan VPN. Begitu juga dengan kenyataan bahawa tanpa VPN, anda akan selalu menjadi sasaran yang lebih mudah bagi penjenayah siber, terutamanya pada sambungan Wi-Fi awam.

Kemudian ada kemampuan VPN untuk mengakses perkhidmatan yang disekat geografi yang biasanya tidak dapat diakses oleh orang Kanada, seperti Netflix AS, Hulu, atau BBC iPlayer. Dan ini juga jalan dua hala. Sekiranya anda berada di luar Kanada, VPN adalah cara termudah untuk menonton kandungan Kanada.

Dengan jumlah perkhidmatan yang terdapat di pasaran, apa VPN terbaik untuk Kanada tidak semestinya jelas. Untuk membantu, saya telah menyediakan panduan ringkas ini. Anda bukan sahaja dapat mengetahui dengan lebih terperinci mengapa semua orang Kanada sekurang-kurangnya harus mempertimbangkan VPN, tetapi juga mendapat pemahaman yang lebih baik mengenai apa yang perlu dicari dan VPN mana yang menandakan semua kotak yang betul.

Gambaran keseluruhan VPN Terbaik untuk Kanada

Sekiranya anda sudah terjual menggunakan VPN dan hanya tertanya-tanya dari seberapa banyak perkhidmatan yang membuat pilihan yang baik untuk Kanada, berikut adalah lima pilihan terbaik saya.

 1. CyberGhost

  VPN teratas untuk Kanada, CyberGhost terkenal dengan kemudahan penggunaan, keselamatan, dan privasi. Ia mempunyai rangkaian pantas yang besar yang merangkumi 90 negara, dan pelayan khusus untuk membuka blokir Netflix dan laman streaming lain. Pada 45 hari, ia juga mempunyai jaminan pengembalian wang terpanjang dalam industri VPN.

 2. NordVPN

  Sebagai pelengkap yang terbaik, NordVPN mempunyai dasar log sifar yang kedap udara, dan banyak ciri privasi yang tidak ditawarkan oleh penyedia lain. Dengan kelajuan sambungan yang hebat, perkhidmatan ini juga bagus untuk memuat turun dan streaming.

 3. Surfshark

  Prestasi pelayan yang pantas, aplikasi yang mudah digunakan, privasi dan keselamatan terkemuka, dan akses streaming di seluruh dunia adalah yang anda dapat dengan Surfshark. Dan semuanya datang dengan harga yang tidak dapat dikalahkan oleh VPN lain.

 4. PureVPN

  Dengan kelajuan yang sangat baik dan rangkaian pelayan VPN terbesar di sekitar (kini merangkumi 131 negara yang luar biasa), PureVPN membolehkan anda menyekat dan menyalurkan apa sahaja dari mana sahaja.

 5. ExpressVPN

  Penyulitan dan keselamatan yang kuat, pelayan cepat, akses ke Netflix AS, Netflix Kanada, dan laman streaming lain dari luar negara, dan sokongan pelanggan yang sangat baik adalah beberapa perkara yang dibawa oleh ExpressVPN.

Mengapa Menggunakan VPN di Kanada

Terdapat banyak sebab mengapa orang Kanada harus mempertimbangkan untuk menggunakan VPN – dan mengapa banyak yang sudah melakukannya. Dari peningkatan privasi dan anonim serta keselamatan dalam talian yang lebih baik hingga pengalaman internet yang tidak terhad, berikut adalah gambaran keseluruhan pemacu utama penggunaan VPN di Kanada.

 • Kanada adalah Ahli Piagam Lima Mata

  Pada akhir Perang Dunia 2, Kanada bergabung dengan perjanjian pengumpulan dan perkongsian risikan yang dikenali sebagai Five Eyes. Anggota lain adalah AS, UK, Australia, dan New Zealand.

  Perjanjian itu meminta semua lima negara menyerahkan data dan maklumat pengawasan antara satu sama lain. Perkongsian ini berlaku secara lalai dan atas permintaan. Itu, sayangnya, meletakkan privasi pengguna internet Kanada di atas belas kasihan agensi perisik pemerintah asing, yang dapat meminta maklumat mengenai aktiviti dalam talian dengan alasan apa pun yang mereka pilih.

 • Kebimbangan Privasi Umum

  Seperti yang diungkapkan beberapa tahun yang lalu, pemerintah Kanada menjalankan sistem pengawasan massa di seluruh dunia. Ia memantau aktiviti seperti muat turun fail dan paparan halaman dan mencatat alamat IP semua pengguna internet yang mereka tonton.

  Tidak ada waran, tidak ada pendedahan awam, dan ada sedikit perlindungan undang-undang untuk sasaran. Ini hampir seperti versi Big Brother dari dunia nyata dari George Orwell 1984, dan, di Kanada, ia selalu ditonton.

 • Pembalakan ISP

  Bukan hanya pemerintah yang perlu dibimbangkan oleh orang Kanada ketika mereka menggunakan internet. ISP sama buruknya – jika tidak lebih buruk – dalam hal privasi pengguna.

  Kajian mengenai ISP Kanada utama mendapati bahawa banyak yang terlibat dalam aktiviti pengumpulan dan perkongsian data yang tidak jelas dengan sedikit atau tanpa ketelusan. Dalam beberapa keadaan, ISP bahkan mungkin melanggar undang-undang privasi Kanada – yang tidak begitu ketat.

 • Keprihatinan Hak Cipta

  Sukar untuk mencari banyak tempat yang lebih ketat daripada AS dalam hal penguatkuasaan hak cipta. Tetapi, percaya atau tidak, Kanada adalah salah satu daripadanya.

  Status hak cipta Kanada yang baru dikemas kini memberikan hak kepada pemegang hak untuk mengejar pelanggar yang disyaki. Dan, mahkamah Kanada sejauh ini juga berada di pihak mereka.

  Bagi pengguna internet, ini bermaksud ketakutan berterusan terhadap troll hak cipta atau ancaman denda besar untuk apa-apa yang boleh dilihat sebagai pelanggaran. Contohnya, contoh seorang lelaki Kanada yang didenda lebih dari $ 11,000. Kenapa? Dia membaca artikel yang dikirimkan kepadanya oleh pelanggan dari laman berita berbayar.

 • Menstrim Kandungan Terhad Geo

  Orang Kanada tidak selalu beralih ke VPN kerana mementingkan privasi dalam talian. Kadang-kadang, mereka melakukannya untuk hiburan.

  VPN adalah salah satu kaedah terbaik untuk menonton kandungan yang terhad secara geografi ke negara lain. Dengan penyedia yang betul, sangat mudah untuk mengakses Netflix dari mana-mana negara, BBC iPlayer, atau untuk streaming TV dari Perancis, Jerman, atau negara lain.

  Begitu juga, sesiapa sahaja di luar negara boleh menggunakan VPN untuk menonton Netflix Kanada atau menstrim siaran televisyen negara. Mungkin sedikit aksi Hoki Malam di Kanada?

 • Mendapatkan Alamat IP Kanada

  Perkhidmatan streaming dan stesen TV tidak sendirian menggunakan lokasi sebagai kaedah mengawal akses. Tidak juga terdengar untuk laman web lain, seperti bank atau institusi kewangan lain, juga melakukannya.

  Sekiranya anda adalah orang Kanada yang berurusan dengan laman web seperti itu, beralih ke VPN dan selalu mempunyai alamat IP Kanada adalah idea yang baik. Ini akan membolehkan anda terus berhubung dengan akaun dan perniagaan penting anda di mana pun anda berada.

Adakah VPN sah di Kanada?

Ya, menggunakan VPN adalah sah di Kanada. Sesiapa sahaja di negara ini boleh melakukannya atas sebab-sebab yang dinyatakan di atas. Itu termasuk privasi internet yang lebih baik, mencegah pengawasan, dan mengakses pelbagai laman web dan perkhidmatan dalam talian. Tidak ada undang-undang atau peraturan pemerintah yang melarang VPN di peringkat persekutuan atau wilayah dan wilayah.

Di luar penggunaan peribadi, VPN juga dapat dan sering digunakan oleh pekerja terpencil Kanada, wartawan, dan pegawai pemerintah untuk kegiatan yang berkaitan dengan pekerjaan yang tidak terhitung jumlahnya.

Itu semua dikatakan, walaupun peraturan tidak menghalangi anda menggunakan VPN di Kanada, anda tidak boleh menggunakannya untuk melakukan perkara haram. Apa sahaja yang anda lakukan dalam talian masih menjadi tanggungjawab anda. Sekiranya didapati melanggar undang-undang, anda boleh dipertanggungjawabkan secara sah, rangkaian peribadi maya atau tidak.

Apa yang Perlu Diperhatikan dalam VPN untuk Kanada

Semasa memilih VPN Kanada, terdapat beberapa ciri yang perlu dimiliki oleh penyedia yang perlu dipertimbangkan. Walaupun sebilangan ini tidak kritikal, semakin banyak kotak ini yang VPN periksa, semakin baik.

Ciri-ciri yang perlu dicari termasuk:

 • Pelayan Pelbagai Kanada

  Tidak kira sama ada anda menggunakan VPN dari dalam Kanada atau cuba mengakses perkhidmatan Kanada dari luar negara, semakin banyak pelayan yang ada di negara ini, semakin baik.

  Sejumlah pelayan membolehkan keseimbangan beban rangkaian yang betul. Itu akhirnya menjadi kurang kesesakan dan kelajuan muat turun dan penstriman yang lebih baik untuk anda.

  Perhatikan juga jumlah lokasi Kanada yang boleh anda sambungkan. Ini sangat penting bagi negara-negara besar seperti Kanada.

  Untuk prestasi terbaik, anda mahukan pelayan VPN sedekat mungkin secara fizikal dengan anda. VPN terbaik akan mempunyai pusat data di beberapa bandar Kanada – dua atau lebih di timur (biasanya Montreal dan Toronto) dan sekurang-kurangnya satu di barat (biasanya Vancouver).

 • Pelayan di Negara Lain

  Tidak kira bagaimana anda merancang untuk menggunakan VPN, ada baiknya memilihnya dengan senarai pelayan yang merangkumi seberapa banyak negara di luar Kanada.

  Banyak pilihan bermaksud banyak kelenturan untuk anda. Anda bukan sahaja dapat menggunakan laman web dan perkhidmatan di lebih banyak tempat tetapi juga akan mempunyai akses yang lebih baik ke negara-negara yang memberikan keselamatan privasi dan data peribadi terbaik dalam talian kepada anda.

 • Dasar Tanpa Pembalakan

  Aspek kritikal lain dari VPN adalah bagaimana ia mengendalikan maklumat anda. Sebaik-baiknya, pilih penyedia dasar tanpa pembalakan – itu bermaksud data sifar yang disimpan jika dan ketika anda menyambung ke perkhidmatan, dari mana anda bersambung, dan aktiviti dalam talian yang anda ambil.

  Hanya jika VPN anda tidak log anda boleh memastikannya tidak akan ada sesuatu untuk diserahkan kepada pihak ketiga (bahkan penguatkuasaan undang-undang) sekiranya mereka selalu mengetuk.

 • Bidang Kuasa yang Baik

  Cuba bersandar pada VPN yang beroperasi di luar bidang kuasa dengan undang-undang privasi yang kuat yang melindungi data dan maklumat peribadi anda. Tempat seperti Panama, Cyprus, Sweden, atau Switzerland adalah pilihan yang baik (walaupun ada juga yang lain).

  Sayangnya, Kanada bukanlah pilihan terbaik di sini. Tetapi, jika, walaupun begitu, anda berkeras untuk menggunakan VPN yang berpusat di Kanada, maka kebijakan tanpa pembalakan adalah mustahak mutlak.

 • Persembahan bagus

  Untuk memuat turun fail besar, menstrimkan kandungan berkualiti tinggi, atau memuatkan kebanyakan laman web dalam jangka masa yang mencukupi, anda memerlukan sambungan internet yang pantas. Kerana VPN adalah lapisan tambahan – dan berpotensi membatasi – yang berada di atas sambungan biasa anda, ia juga perlu menawarkan kelajuan yang baik.

  Walaupun terdapat banyak VPN pantas untuk dipilih, terdapat lebih banyak lagi dengan prestasi sub-par. Sentiasa pergi dengan pantas – tanpanya, anda akan mempunyai pengalaman internet yang terhad dan sangat mengecewakan setiap kali anda berhubung.

 • Sokongan P2P

  Perlindungan VPN hampir selalu menjadi keharusan ketika menggunakan BitTorrent dan perkhidmatan P2P lain. Oleh itu, tidak semua penyedia membenarkan jenis lalu lintas itu, dan ada yang melakukannya hanya pada beberapa pelayan tertentu.

  Sekiranya anda menggunakan rangkaian peer-to-peer, perhatikan dasar penyedia mengenai perkara ini. Juga, pilih VPN yang membolehkan lalu lintas P2P pada rangkaian pelayannya sebanyak mungkin. Dengan cara itu, anda boleh torrent tanpa rasa takut troll hak cipta – isu yang diketahui di Kanada.

 • Keupayaan untuk Menyekat Kandungan Terhad Geo

  Kerana pelbagai perjanjian pelesenan, banyak laman web dan perkhidmatan (fikir Netflix) bukan peminat besar kami menggunakan VPN untuk mengatasi sekatan geo mereka. Mereka melakukan yang terbaik untuk menyekat VPN – dan, sebahagian besarnya, mereka berjaya.

  Akibatnya, kebanyakan penyedia tidak akan berfungsi dengan perkhidmatan penstriman pasaran. Tetapi, segelintir melakukan usaha untuk terus mengakses laman web tersebut. VPN yang berfungsi dengan Netflix, sebagai contoh, walaupun hanya sedikit dan jauh di antara, wujud.

  Oleh itu, jika anda akan menggunakan VPN anda untuk menonton kandungan yang disekat geo, sama ada di Kanada atau di luar negara, periksa semula terlebih dahulu jika penyedia mendapat akses yang anda mahukan. Tidak setiap laman web VPN menyatakan maklumat ini dengan jelas. Sekiranya anda tidak pasti, sembang pantas dengan sokongan pelanggan akan memberi anda jawapan.

Meneliti penyedia untuk setiap ciri ini mungkin kelihatan menakutkan. Tetapi, anda akan terkejut seberapa cepat anda dapat menyelesaikannya. Dan masa yang dihabiskan dengan baik juga, untuk mengelakkan kekecewaan dan kekecewaan di kemudian hari.

Sebagai tambahan, semua penyedia VPN yang saya cadangkan di halaman ini sebagai pilihan yang baik untuk Kanada tandakan semua kotak di atas. Oleh itu, anda selalu dapat melihatnya terlebih dahulu. Mana-mana daripadanya mungkin sesuai untuk anda.

VPN terbaik untuk Kanada

Anda sekarang tahu apa yang perlu dicari dalam VPN untuk Kanada. Berikut adalah apa yang saya percayai sebagai beberapa pilihan terbaik.

1. CyberGhost

Logo CyberGhost

Sekiranya anda memerlukan penyedia VPN yang melakukan hampir semua perkara dengan baik, jangan mencari lebih jauh daripada CyberGhost.

Mereka mempunyai rangkaian lebih dari 7159 pelayan di 90 negara. Daripada jumlah itu, 259 pelayan berada di Kanada, kehabisan pusat data di Montreal, Toronto, dan Vancouver. Prestasi pada semua perkakasan itu sangat baik.

CyberGhost berpusat di Romania – bidang kuasa yang sangat baik untuk VPN – dan tidak menyimpan log.

Mereka juga merupakan salah satu dari tidak banyak VPN yang menumpukan sumber daya yang signifikan untuk mengekalkan akses streaming, dengan beberapa pelayan khusus untuk perkhidmatan tertentu. P2P, tentu saja, juga disokong di hampir seluruh rangkaian mereka.

CyberGhost dapat membuat pilihan yang sangat baik untuk pengguna VPN, di dalam atau di luar Kanada. Dan memandangkan betapa murahnya perkhidmatan ini – terutamanya jika ada kod kupon – digabungkan dengan jaminan pulangan wang 45 hari terbaik dalam industri, anda tidak boleh salah.

Kelebihan
 • Pembalakan sifar untuk privasi maksimum
 • Pengedaran pelayan yang sangat baik dengan lebih daripada 7100 pelayan di 90 negara
 • Kelajuan sambungan yang sangat pantas
 • Bekerja dengan Netflix AS dan BBC iPlayer
 • Membolehkan P2P mengalir
 • Jaminan wang dikembalikan selama 45 hari
Keburukan
 • Syarikat induk dengan reputasi yang dipersoalkan
 • Persediaan OpenVPN manual berbelit
 • Tidak berfungsi dari China

2. NordVPN

Logo NordVPN

Beberapa penyedia mempunyai profil awam setinggi NordVPN. Dan ia juga wajar. Mereka hanyalah VPN yang sangat baik dan hebat.

NordVPN memanggil Panama pulang dan mempunyai dasar pembalakan sifar yang diaudit oleh pihak ketiga yang ketat. Ia juga menawarkan banyak ciri privasi seperti VPN berganda, pelayan kabur, dan TOR melalui VPN. Itu semua adalah berita baik bagi kita yang tidak mahu dikenali.

Senarai pelayan mereka merangkumi lebih dari 5600 pelayan di 58 negara, dengan kehadiran 421 pelayan di tiga lokasi di Kanada. Ia juga rangkaian yang sangat pantas.

NordVPN juga melakukan tugas luar biasa untuk menyekat penyekat kandungan geo-block, termasuk Netflix, di hampir semua negara di planet ini. Dan P2P dibenarkan di mana sahaja.

Sokongan pelanggan mudah dihubungi melalui e-mel atau sembang 24/7, dan jika anda berada di pagar, anda mendapat jaminan wang dikembalikan selama 30 hari untuk memastikan penyedia ini betul-betul yang anda perlukan.

Kelebihan
 • Privasi yang sangat baik dengan pembalakan sifar
 • Rangkaian pelayan yang besar (dan terus berkembang)
 • Prestasi sambungan yang baik
 • Pelayan khusus (termasuk VPN berganda, kabur, dan Tor over VPN)
 • Pelanggan yang bersih dan senang digunakan
 • Berfungsi dengan Netflix dan kebanyakan perkhidmatan penstriman lain
 • Membolehkan Torrenting dan P2P
 • Menawarkan alamat IP khusus
Keburukan
 • Tidak ada ciri tunneling berpecah
 • Sedikit mahal pada rancangan jangka pendek

3. Surfshark

Logo Surfshark

Walaupun syarikat yang agak muda dan tidak begitu terkenal dengan sebilangan pesaingnya, Surfshark dengan cepat membuat nama untuk dirinya sendiri sebagai perkhidmatan VPN terkemuka.

Berdasarkan Kepulauan Virgin Britain – negara yang mempunyai undang-undang penyimpanan data sifar – Surfshark tidak memantau, mengesan, atau menyimpan apa-apa mengenai perkara yang anda lakukan dalam talian.

Mereka mempunyai lokasi pelayan yang sedikit lebih sedikit daripada rakan sebayanya, tetapi lebih dari 1040 pelayan di 63 masih belum dapat disinari. Kanada terwakili dengan sebilangan besar pelayan di Montreal, Toronto, dan Vancouver.

Pelanggan Surfshark dilengkapi dengan ciri – penyekat iklan, suis membunuh, perlindungan kebocoran DNS, konfigurasi VPN berganda, dan mod penyamaran VPN khas semuanya masuk dalam senarai. Mereka juga satu-satunya penyedia yang menawarkan sambungan serentak tanpa had.

Sebagai tambahan, Surfshark adalah penyedia paling murah dalam senarai ini – terutamanya jika anda dapat memanfaatkan penjualan. Tidak ada VPN lain yang menawarkan begitu banyak orang Kanada.

Kelebihan
 • Privasi dan keselamatan yang sangat baik tanpa pembalakan
 • Prestasi pelayan yang hebat
 • Nyahsekat Netflix, BBC dan banyak lagi
 • Pelanggan yang senang digunakan
 • Sambungan serentak tanpa had
 • Sokongan Torrenting
 • Mahal
Keburukan
 • Kelajuan tidak konsisten di beberapa lokasi
 • Sokongan pelanggan yang agak perlahan

4. PureVPN

Logo PureVPN

Seorang veteran industri VPN yang disegani, PureVPN telah wujud sejak 2007.

Tuntutan mereka untuk terkenal adalah rangkaian pelayan besar yang merangkumi 131 negara yang menakjubkan. Tidak ada penyedia VPN lain yang dekat. Mereka juga tentu saja menjalankan banyak pelayan di Kanada dengan pusat data di Montreal, Quebec City, dan Vancouver.

Tuntutan PureVPN yang lain untuk kemasyhuran adalah kemampuan mereka untuk mengelilingi blok geografi kandungan. Sebenarnya, mereka menjalankan pelayan khusus untuk hampir 70 saluran dari negara-negara di seluruh dunia, termasuk penyiar Kanada CTV dan RDS. Dan keputusan ujian kelajuan mereka yang sangat baik bermaksud streaming pada tetapan kualiti tertinggi bahkan tanpa pikseling atau penyanggaan yang mengganggu.

PureVPN juga ramah P2P, tidak menyimpan log, dan menawarkan banyak ciri dalam aplikasi klien yang disokong di lebih dari 50 platform dan peranti.

Dengan harga yang sangat kompetitif, PureVPN memberi anda jaminan pengembalian wang selama 31 hari – banyak masa untuk mencubanya.

Kelebihan
 • Kelajuan yang sangat baik
 • Rangkaian pelayan besar (131 negara)
 • Buka sekatan Netflix, iPlayer, dan lebih daripada 70 perkhidmatan penstriman lain
 • Sesuai dengan lebih daripada 50 peranti dan platform
 • Penyedia VPN log sifar yang disahkan secara bebas
 • Pilihan IP khas
 • Nilai yang hebat
Keburukan
 • Aplikasi boleh menggunakan sedikit penggilap
 • Beberapa masalah sambungan berselang

5. ExpressVPN

Logo ExpressVPN

ExpressVPN adalah penyedia perkhidmatan VPN lain yang tidak boleh anda salah untuk Kanada.

Digabungkan dalam Kepulauan Virgin Britain yang mesra privasi, ExpressVPN adalah VPN tanpa pembalakan yang ketat. Ia dilengkapi dengan beberapa ciri dan standard keselamatan termaju yang tersedia, termasuk kunci RSA 4096-bit, pengesahan SHA256, dan penyulitan 256-bit.

Dengan pelayan yang dioptimumkan untuk kelajuan, ExpressVPN adalah penyelesaian yang tepat untuk sesiapa sahaja yang suka menstrim video definisi tinggi atau menggunakan perkongsian fail P2P – yang terakhir tersedia di seluruh rangkaian.

Dan mengenai rangkaian, senarai pelayan ExpressVPN adalah luas, dengan 3000+ pelayan di 95 negara dan 151 lokasi. Tiga dari lokasi tersebut adalah bandar Montreal, Toronto, dan Vancouver.

Sekiranya ada kelemahan untuk ExpressVPN adalah bahawa harganya sedikit lebih mahal (pastikan anda memanfaatkan diskaun semasa). Walaupun begitu, memandangkan betapa baiknya perkhidmatan ini, saya rasa wang itu dilaburkan dengan baik. Dan, tentu saja, ada jaminan wang dikembalikan 30 hari, memberi anda banyak masa untuk membuat panggilan terakhir.

Kelebihan
 • Pelanggan yang kaya dengan ciri dan intuitif
 • Teknologi belakang yang kuat
 • Banyak pelayan dan lokasi pelayan
 • Kelajuan sambungan yang pantas dan konsisten
 • Bekerja dengan Netflix AS
 • Sokongan pelanggan terkemuka
Keburukan
 • Beberapa pembalakan agregat
 • Bukan yang paling murah

Cara Mendapatkan Kelajuan VPN Terbaik di Kanada

Untuk pengalaman terbaik dalam talian yang mungkin semasa menggunakan VPN – di Kanada dan di tempat lain di dunia – ada dua perkara besar yang perlu dipertimbangkan.

Pertama, gunakan VPN yang mempunyai keputusan ujian kelajuan bintang. Semua penyedia yang saya senaraikan di atas memenuhi kriteria tersebut.

Seterusnya, anda harus cuba menyambung ke pelayan sedekat mungkin secara fizikal dengan anda. Ia mengurangkan jarak yang perlu dilalui oleh data anda. Itulah sebabnya penting untuk memilih penyedia dengan banyak lokasi baik di Kanada dan di negara lain yang ingin anda akses – ini memberi anda pilihan sambungan VPN dekat.

Jadi, sebagai contoh, jika anda ingin mengalirkan CBC dari Eropah, pilih lokasi di pantai timur Kanada. Menyambung ke pelayan Vancouver akan menambahkan ribuan kilometer yang tidak perlu dalam perjalanan data anda.

Walaupun anda mengikuti nasihat di atas, anda kadang kala masih mengalami hubungan yang perlahan. Sekiranya demikian, terdapat beberapa perkara lain yang boleh anda cuba untuk mempercepat VPN anda.

Juga, perhatikan bahawa, kecuali untuk kes pendarahan ISP, VPN tidak akan menjadikan sambungan internet anda lebih cepat. Apa pun kelajuan sambungan biasa anda adalah yang terbaik yang anda boleh jangkakan.

Perincian Undang-Undang Pengawasan Kanada

Sebelumnya, saya menyentuh mengenai situasi privasi internet sub-par di Kanada. Berikut adalah lebih banyak perincian mengenai undang-undang yang menjadikan pelaburan dalam VPN adalah idea yang bagus.

 • Akta Pemodenan Hak Cipta (Bill C-11) – Lulus pada tahun 2011, tinjauan menyeluruh undang-undang hak cipta Kanada ini memberikan hak penguatkuasaan yang belum pernah terjadi sebelumnya kepada pemegang hak. Ini juga memaksa tangan mesin pencari dan ISP untuk bertindak sebagai penguatkuasa hak cipta. Pada akhirnya, ia melanggar privasi pengguna atas nama kepentingan korporat yang besar.
 • Akta Antiterorisme 2015 (Bill C-51) – Undang-undang ini memungkinkan salah satu sistem pengawasan massa tanpa jaminan yang paling meluas di mana-mana negara barat. Ini memberikan kuasa undang-undang yang belum pernah terjadi sebelumnya kepada agensi kerajaan Kanada dan memungkinkan mereka memantau apa sahaja yang melalui internet – dengan sedikit pengawasan dan sekatan.
 • Melindungi orang Kanada dari Akta Jenayah Dalam Talian – Undang-undang 2014 ini disahkan sebagai sebahagian daripada usaha pemerintah untuk menghentikan penyebaran buli siber. Malangnya, itu semua tidak dapat dicapai. Ini memberi hak kepada pihak berkuasa Kanada untuk mengakses data pengguna dalam talian, rekod telefon, dan aset digital lain yang mereka inginkan dengan mendakwa mempunyai “alasan kecurigaan yang munasabah.” Ini juga memberikan kekebalan dari tuntutan undang-undang kepada ISP yang menyerahkan data pengguna, walaupun mereka tidak mempunyai alasan undang-undang untuk melakukannya.

Menggunakan VPN Percuma untuk Kanada

Sayangnya, penggunaan perkhidmatan VPN percuma di Kanada, walaupun untuk penggunaan sekali-sekala, bukan pilihan terbaik. Penyedia percuma terus mempunyai reputasi buruk kerana tidak melindungi penggunanya. Kadang kala, mereka tidak sengaja meletakkannya dalam bahaya.

Masalah dengan VPN percuma adalah bahawa ia betul – percuma. Memerlukan sejumlah wang dan sumber daya yang baik untuk menjalankan VPN. Oleh kerana penyedia percuma tidak mempunyai yuran langganan untuk bergantung, mereka beralih kepada taktik seperti suntikan iklan dan penjualan data pengguna dan sejarah aktiviti dalam talian.

Untuk mengelakkan rangkaian mereka terbeban, mereka juga biasanya mempunyai sekatan kelajuan dan lebar jalur yang ketara.

Dan kami bahkan tidak menyentuh kenyataan bahawa banyak aplikasi VPN percuma – pada satu ketika 38% di kedai Google Play – mengandungi perisian hasad.

Pada pendapat saya, perkhidmatan VPN percuma tidak sepadan dengan risiko, terutamanya dengan pilihan yang sangat berpatutan seperti Surfshark di pasaran.

Kesimpulannya

Dari pengumpulan data pemerintah dan praktik privasi ISP yang dipersoalkan hingga sistem perundangan yang dapat menghukum anda untuk pelanggaran hak cipta yang dirasakan, ada banyak alasan untuk menggunakan VPN di Kanada.

VPN juga merupakan kaedah terbaik untuk berhubung dengan rumah ketika berada di luar negara atau untuk mengakses banyak pilihan hiburan dalam talian yang ditawarkan oleh Great White North dan negara lain.

Apa pun alasan anda menginginkan VPN untuk Kanada, anda kini tahu bagaimana mencari yang terbaik dari yang terbaik. Anda juga mempunyai senarai lima penyedia teratas untuk dilihat sebagai titik permulaan (kebanyakan mereka juga mempunyai penjualan yang besar sekarang).

Mula menggunakan VPN dan dapatkan kebebasan, keselamatan, dan privasi dalam talian yang kita semua berhak.

Awak juga mungkin menyukai:
 • VPN Terbaik untuk Netflix
 • Cara Menghentikan ISP Anda Dari Menjejaki Anda
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map