VPN Windows 10 Terbaik 2020

Windows telah menjadi sistem operasi paling popular di dunia selama beberapa dekad. Dengan populariti, datang banyak kelebihan, salah satunya adalah dengan pelbagai pilihan perisian untuk dipilih.


Ini juga berlaku untuk VPN. Hampir setiap penyedia di luar sana (dan ada banyak) menyokong bukan sahaja Windows 10 tetapi juga banyak versi sebelumnya.

Kerana seberapa besar pasaran itu, semua perkhidmatan berusaha untuk menjadi VPN terbaik mutlak untuk Windows terlebih dahulu dan bimbangkan sistem operasi dan platform lain yang kedua.

Terdapat, bagaimanapun, kelemahan untuk semuanya. Masalah dengan terlalu banyak pilihan adalah … mempunyai terlalu banyak pilihan. Memilih hanya satu penyedia boleh menakutkan.

Tapi, itulah saya di sini untuk membantu anda. Saya akan membimbing anda mengenai senarai, menurut pendapat saya, apa yang terbaik adalah Windows VPN dan semoga, melalui proses itu, dapat membantu anda memilih yang betul-betul memenuhi keperluan anda.

5 VPN Terbaik untuk Windows

1. CyberGhost

Logo CyberGhost

CyberGhost adalah pilihan saya sebagai VPN terbaik untuk Windows.

Sebagai permulaan, mereka menawarkan liputan pelayan geografi yang sangat mengagumkan dengan hampir 3500 pelayan di 59 negara. Setiap negara besar yang pernah saya fikirkan ingin berhubung dengan mereka, dan kemudian beberapa negara.

Prestasi juga terkenal. Sama ada saya menggunakan pelayan terdekat saya atau yang jaraknya ribuan batu, kelajuan tinggi secara konsisten dan mudah digunakan walaupun untuk aplikasi berat lebar seperti streaming video 4K.

CyberGhost juga merupakan perkhidmatan mesra P2P dan Torrent, belum lagi berfungsi dengan BBC iPlayer dan Netflix (sebenarnya, ia mempunyai pelayan streaming khas hanya untuk tujuan tersebut).

Perisian pelanggan telah mengalami kemas kini besar menjelang akhir tahun 2018 dan kini lebih baik daripada sebelumnya. Ia intuitif dan menunjukkan semua yang anda perlukan dan tidak lebih dari itu. Sangat sesuai untuk kita yang mempunyai sedikit pengalaman dengan VPN.

Tetapi, jika mengubah hubungan anda adalah apa yang anda mahukan, terdapat banyak tetapan lanjutan juga. Semuanya tersimpan rapi dan hanya satu atau dua klik sahaja.

Anda boleh memilih dari beberapa protokol sambungan, memilih untuk menggunakan TCP dan bukannya UDP, dan mematikan IPv6. Terdapat juga suis kill, perlindungan Wi-Fi, serta fungsi split-tunneling.

Setiap ciri yang anda harapkan dari VPN peringkat teratas, CyberGhost memberikan. Kebocoran DNS juga dijaga.

Di sisi privasi, CyberGhost adalah salah satu penyedia VPN yang benar-benar tanpa pembalakan, fakta yang dinyatakan dengan jelas dalam Dasar Privasi mereka.

Mereka juga didasarkan dari Romania yang ramah privasi dalam talian, yang bermaksud tidak ada pengawasan internet atau peraturan yang dikenakan pemerintah mengenai perkongsian perisikan dengan negara lain. Dengan CyberGhost, anda tidak dikenali seperti apa adanya.

Dan kemudian ada harganya.

Walaupun menawarkan rangkaian pelayan global yang luas dan berkinerja baik dan mempunyai hampir semua ciri keselamatan dan privasi di bawah terik matahari, CyberGhost lebih berpatutan daripada kebanyakan pertandingan. Ceri di atas? Mereka juga menawarkan jaminan pengembalian wang 45 hari terbaik dalam perniagaan!

Kelebihan
 • Pembalakan sifar untuk privasi maksimum
 • Pengedaran pelayan yang sangat baik dengan lebih daripada 7100 pelayan di 90 negara
 • Kelajuan sambungan yang sangat pantas
 • Bekerja dengan Netflix AS dan BBC iPlayer
 • Membolehkan P2P mengalir
 • Jaminan wang dikembalikan selama 45 hari
Keburukan
 • Syarikat induk dengan reputasi yang dipersoalkan
 • Persediaan OpenVPN manual berbelit
 • Tidak berfungsi dari China

2. NordVPN

Logo NordVPN

NordVPN telah berada dalam senarai VPN Terbaik saya untuk Windows selama bertahun-tahun kerana banyak sebab, bermula dengan keselamatan.

Ya, mereka menawarkan protokol selamat dan penyulitan yang sama seperti yang dilakukan oleh setiap VPN lain yang bernilai garamnya hari ini. Mereka juga tidak membocorkan maklumat DNS.

Tetapi, di mana NordVPN menonjol adalah dengan menawarkan beberapa jenis pelayan khusus, mana-mana yang boleh menjadikan nama dan privasi anda tidak dikenali ke tahap yang baru.

Terdapat pelayan VPN berganda, yang menyebarkan data anda bukan melalui satu, tetapi dua pelayan untuk lapisan perlindungan tambahan. Terdapat pelayan Onion over VPN yang juga menambahkan tahap anonimitas tambahan dengan menggabungkan pelayan VPN dengan rangkaian Tor. Dan kemudian ada pelayan yang kabur yang menyembunyikan fakta bahawa Anda menggunakan VPN sama sekali (ciri penting di negara-negara di mana pemerintah tidak menyukai penggunaan VPN).

Terdapat juga satu lagi jenis pelayan yang dijalankan oleh NordVPN, dan itu adalah pelayan IP khusus. Dengan tambahan beberapa dolar per bulan, anda dapat mengunci alamat IP yang akan anda gunakan setiap kali anda menyambung ke VPN (dan tidak ada orang lain yang dapat mengaksesnya).

Bergantung pada apa yang anda cuba lakukan, IP khusus mungkin lebih disukai daripada IP yang dikongsi (yang semua VPN memberikan anda secara lalai).

Pelanggan Windows NordVPN adalah dan selalu menjadi yang paling bersih dan mudah digunakan. Semua keperluan ada di dalamnya, tersembunyi secara intuitif dalam menu ketika anda memerlukannya, tetapi tidak menghalangi penggunaan seharian.

Berasaskan Panama dan mematuhi dasar pembalakan yang ketat, NordVPN juga merupakan pilihan terbaik untuk privasi dalam talian yang lengkap. Dengan lebih daripada 5000 pelayan pantas di 61 negara, anda boleh memanfaatkannya.

NordVPN jatuh di suatu tempat di tengah-tengah bungkusan dengan kos yang tinggi. Mereka bukan VPN Windows termurah, tetapi pasti berpatutan. Ini adalah perkhidmatan VPN yang mantap dan bernilai harga masuk.

Kelebihan
 • Privasi yang sangat baik dengan pembalakan sifar
 • Rangkaian pelayan yang besar (dan terus berkembang)
 • Prestasi sambungan yang baik
 • Pelayan khusus (termasuk VPN berganda, kabur, dan Tor over VPN)
 • Pelanggan yang bersih dan senang digunakan
 • Berfungsi dengan Netflix dan kebanyakan perkhidmatan penstriman lain
 • Membolehkan Torrenting dan P2P
 • Menawarkan alamat IP khusus
Keburukan
 • Tidak ada ciri tunneling berpecah
 • Sedikit mahal pada rancangan jangka pendek

3. PureVPN

Logo PureVPN

Sekiranya ini adalah pilihan negara yang anda inginkan, jangan cari lebih jauh daripada PureVPN.

Dengan pelayan di 133 negara, tidak ada penyedia VPN lain yang lebih baik. Dan, seperti yang dibuktikan oleh hasil ujian kepantasan saya, PureVPN adalah iblis laju (terima kasih, sebahagian kecilnya, untuk beberapa peningkatan infrastruktur baru-baru ini).

Klien PureVPN merangkumi banyak ciri yang sama dengan penyedia lain, termasuk kill switch, split tunneling, dan DNS leak protection. Tetapi, ada beberapa pilihan unik juga, seperti penyekat iklan atau kemampuan membuat hotspot VPN anda sendiri.

Tidak semestinya ini diperlukan untuk pengalaman VPN yang hebat, tetapi pasti senang dimiliki.

Pelanggan juga menyokong lebih dari 50 sistem dan platform operasi lain, sekiranya anda ingin menggunakan VPN anda pada sesuatu selain Windows.

Orang baik di PureVPN memahami bahawa banyak daripada kita menggunakan VPN untuk menstrimkan kandungan yang disekat secara geo, sebab itulah mereka memilih untuk memasukkan pelayan streaming khas untuk semua perkhidmatan dan saluran yang popular. Tidak perlu dikatakan, PureVPN berfungsi dengan baik seperti Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime dan Hulu.

Torrenting dibenarkan di setiap pelayan PureVPN, dan anda boleh membuat sehingga 5 sambungan serentak. Dan dengan beberapa dolar tambahan sebulan, anda juga boleh mendapatkan alamat IP pelayan statik anda sendiri.

Mengenai dolar dolar sebulan, PureVPN menunjukkan prestasi yang baik jika dibandingkan dengan persaingan dan harganya berada di hujung bawah skala. Memandangkan rangkaian pelayan mereka yang besar, dan ciri berdasarkan ciri yang dimasukkan ke dalam klien Windows, anda mendapat keuntungan yang lumayan.

Kelebihan
 • Kelajuan yang sangat baik
 • Rangkaian pelayan besar (131 negara)
 • Buka sekatan Netflix, iPlayer, dan lebih daripada 70 perkhidmatan penstriman lain
 • Sesuai dengan lebih daripada 50 peranti dan platform
 • Penyedia VPN log sifar yang disahkan secara bebas
 • Pilihan IP khas
 • Nilai yang hebat
Keburukan
 • Aplikasi boleh menggunakan sedikit penggilap
 • Beberapa masalah sambungan berselang

4. ExpressVPN

Logo ExpressVPN

Pemalar lain dalam senarai penyedia VPN terbaik saya untuk Windows ialah ExpressVPN. Tahun demi tahun, mereka adalah perkhidmatan yang disemak dengan baik yang lebih bernilai daripada pelaburan anda.

Berpusat di Kepulauan Virgin Britain (yang merupakan berita baik untuk privasi), ExpressVPN mempunyai rangkaian 2000+ pelayan yang luas di 94 negara. Kelajuan pelayan tersebut sangat baik dan dapat mengatasi apa sahaja yang anda lemparkan kepada mereka.

Kembali ke privasi, ExpressVPN juga berjaya. Syarat perkhidmatan mereka mengandungi dasar pembalakan sifar yang jelas mengenai apa pun yang dapat mengenali anda secara unik, termasuk IP sambungan atau data lalu lintas.

Pelanggan ExpressVPN mudah digunakan untuk pengguna paling baru, tetapi cukup kuat untuk mana-mana veteran VPN.

Untuk yang terakhir, ciri seperti pemilihan protokol, kill switch, dan split tunneling, tentu saja, semuanya ada. Perlindungan kebocoran DNS diaktifkan untuk semua orang secara lalai.

Trafik P2P dialu-alukan di pelayan ExpressVPN, dan perkhidmatan ini berfungsi dengan baik dengan Netflix AS.

Kemudian ada sokongan pelanggan yang, pada pendapat saya, adalah yang terbaik dalam perniagaan. Mereka berpengetahuan dan bermanfaat (keduanya tidak selalu diberikan), dan tersedia 24/7, 365 hari setahun melalui e-mel atau sembang langsung.

Harga untuk ExpressVPN sedikit lebih tinggi daripada penyedia lain dalam senarai ini tetapi sangat berbaloi bagi sesiapa yang mencari VPN Windows yang mapan dan lengkap. Ini benar terutamanya jika anda memanfaatkan potongan istimewa ExpressVPN.

Apabila anda melanggan, anda juga akan mendapat jaminan wang dikembalikan selama 30 hari tanpa memberi soalan, memberi anda banyak masa untuk menendang ban peribahasa.

Kelebihan
 • Pelanggan yang kaya dengan ciri dan intuitif
 • Teknologi belakang yang kuat
 • Banyak pelayan dan lokasi pelayan
 • Kelajuan sambungan yang pantas dan konsisten
 • Bekerja dengan Netflix AS
 • Sokongan pelanggan terkemuka
Keburukan
 • Beberapa pembalakan agregat
 • Bukan yang paling murah

5. Surfshark

Logo Surfshark

Entri baru untuk senarai VPN Windows terbaik tahun ini ialah Surfshark. Mereka sudah lama tidak bergerak, tetapi adakah mereka membuat pergerakan yang betul.

Mari mulakan dengan rangkaian pelayan mereka. Dengan lebih daripada 800 pelayan di 50 negara, terdapat banyak VPN yang lebih mantap (tidak ada yang termasuk dalam senarai ini) yang memalukan Surfshark. Prestasi juga sangat baik, menyaingi beberapa VPN terpantas di luar sana.

P2P dibenarkan dan menyahsekat Netflix AS berfungsi seperti daya tarikan setiap masa.

Secara privasi, Surfshark adalah perkhidmatan pembalakan tanpa izin yang berpusat di Kepulauan Virgin Britain. Kedua-dua perkara itu adalah berita baik untuk tidak dikenali.

Terdapat juga fitur VPN berganda yang akan menghantar lalu lintas anda melalui dua pelayan untuk lapisan abstraksi tambahan yang memaksimumkan privasi anda.

Dari segi keselamatan, Surfshark juga menyediakan enkripsi kelas ketenteraan pada semua sambungan anda, pilihan protokol VPN yang baik (termasuk OpenVPN yang sangat selamat) dan juga penyekat iklan yang akan menghentikan perisian hasad di treknya.

Perkhidmatan ini juga mencegah kebocoran DNS dengan beralih secara automatik ke pelayan DNS sendiri pada masa sambungan.

Seperti yang saya nyatakan dalam tinjauan saya tentang Surfshark, mereka adalah satu-satunya penyedia yang saya tahu yang membenarkan sambungan serentak tanpa had. Ada baiknya kita mempunyai pilihan untuk memasang klien di setiap PC Windows di rumah dan jangan bimbang kehabisan sambungan jika kita menggunakan perkhidmatan di telefon kita juga.

Dan, jika anda mencari tawaran terbaik pada Windows VPN anda, inilah dia.

Mungkin syarikat merasakan bahawa kerana mereka agak baru, mereka perlu mengatasi persaingan mereka. Apa pun alasannya, Surfshark memberikan tawaran VPN terbaik di pasaran sekarang.

Kelebihan
 • Privasi dan keselamatan yang sangat baik tanpa pembalakan
 • Prestasi pelayan yang hebat
 • Nyahsekat Netflix, BBC dan banyak lagi
 • Pelanggan yang senang digunakan
 • Sambungan serentak tanpa had
 • Sokongan Torrenting
 • Mahal
Keburukan
 • Kelajuan tidak konsisten di beberapa lokasi
 • Sokongan pelanggan yang agak perlahan

Apa yang perlu dicari dalam Windows VPN

Menganalisis setiap perincian setiap penyedia VPN Windows yang berpotensi dapat membuat kepala anda berputar. Berita baiknya ialah anda tidak perlu berbuat demikian.

Hanya ada beberapa ciri yang perlu anda perhatikan ketika memilih VPN untuk PC anda atau peranti lain yang menggunakan Windows. Sebahagian daripada ini akan menjadi lebih penting daripada yang lain bergantung pada apa yang anda mahu gunakan VPN.

 • Keserasian Windows

  Sekiranya anda menjalankan Windows 10, anda akan baik-baik saja tidak kira dengan siapa anda pergi. Setiap penyedia VPN akan menyokong sistem anda. Perkara yang sama berlaku untuk Windows 7.

  Namun, jika anda adalah 2% pengguna Windows yang enggan melepaskan Windows XP, pastikan anda memeriksa apakah komputer anda disokong sebelum mendapat langganan.

 • Kualiti Pelanggan

  Ringkas, kuat, stabil. Itu, dalam tiga perkataan, adalah bagaimana saya menyukai klien VPN saya. Setiap VPN suka melakukan sesuatu dengan sedikit berbeza. Kecuali pelanggan dilekatkan secara intuitif dan mudah difahami, itu boleh menghalang pengalaman anda.

  Anda juga tidak mahu pelanggan Windows anda membeku kepada anda, sesuatu yang malangnya belum dikuasai oleh setiap penyedia VPN di pasaran.

 • Dasar Pembalakan

  Sekiranya privasi dan kerahsiaan dalam talian menjadi perhatian utama anda, tanpa keraguan, anda pasti ingin memilih VPN tanpa pembalakan. Cari penyedia yang tidak menjejaki apa-apa – tidak ada laman web yang dikunjungi, tidak ada penggunaan lebar jalur, bahkan tarikh anda menyambung ke pelayan.

  Semua penyedia harus menyatakan dengan jelas apa yang mereka log masuk sama ada dasar privasi atau syarat perkhidmatan mereka. Sekiranya anda tidak menemui maklumat itu, itu adalah bendera merah. Terdapat banyak VPN Windows lain di luar sana. Teruskan.

 • Bidang Kuasa Penyedia

  Selari dengan kebijakan pembalakan, jika anda mencari privasi terbaik, pilih VPN yang beroperasi di luar negara yang ramah privasi dalam talian. Pilihan yang baik termasuk Romania, Panama, Switzerland, dan Kepulauan Virgin Britain.

  Elakkan perkhidmatan keluar dari AS, UK atau 5 mata lain, 9 Mata, atau 14 negara pengawasan Mata. Walaupun sekali lagi, yang penting ialah privasi sangat penting bagi anda.

 • Persembahan

  Prestasi harus berada di puncak senarai anda tanpa mengira apa yang anda mahu gunakan VPN anda. Anda mahukan perkhidmatan yang pantas. Sekiranya VPN yang anda pilih sangat perlahan sehingga akhirnya anda tidak menggunakannya, apa gunanya mendapatkannya di tempat pertama.

 • Nyahsekat Perkhidmatan Penstriman

  Ramai di antara kita menggunakan VPN untuk mencari-cari kandungan yang disekat geo seperti itu di US Netflix, Hulu, atau BBC iPlayer.

  Sekiranya anda tergolong dalam kategori tersebut, anda pasti ingin memilih penyedia yang sesuai dengan perkhidmatan streaming kegemaran anda. Bergantung pada apa itu, beberapa VPN akan berfungsi lebih baik daripada yang lain.

 • Perlindungan Terhadap Kebocoran DNS

  Sekiranya anda menjalankan Windows 10, perlindungan kebocoran DNS adalah suatu keharusan. Kerentanan sistem operasi yang diketahui bahawa, apabila tidak ditangani dengan baik oleh layanan VPN, dapat memperlihatkan apa yang Anda lakukan dalam talian (sesuatu yang seharusnya dapat dihalang oleh VPN).

  Kebocoran DNS juga dapat mengelakkan anda membebaskan bahan larangan geo.

 • Batasan

  Beberapa pembekal mengehadkan berapa banyak sambungan VPN yang dapat anda jalankan pada masa yang sama. Yang lain tidak membenarkan lalu lintas P2P atau Torrenting. Periksa semula sekatan tersebut dan tidak menjadi masalah bagi anda.

Sekiranya anda menginginkan titik permulaan yang baik dalam usaha anda mencari VPN yang bagus untuk Windows, semua penyedia yang saya senaraikan di halaman ini menandakan setiap kotak pada senarai semak di atas.

Mengapa Saya Memerlukan VPN pada Windows

Menjalankan VPN pada PC Windows anda membolehkan anda tetap tanpa nama dalam talian, selamat di rangkaian Wi-Fi awam, dan membantu anda mengakses kandungan yang disensor atau terhad geo.

Apabila anda menyambung ke VPN, perisian klien yang dipasang membuat terowong yang dienkripsi antara peranti Windows anda dan pelayan VPN. Semua maklumat yang anda hantar menjadi tidak dapat dibaca oleh sesiapa sahaja yang cuba mendengarkannya (seperti penyedia perkhidmatan internet anda, penggodam yang duduk di sebelah anda di kedai kopi, atau, di beberapa negara, pemerintah).

Aktiviti dalam talian anda dijaga dengan selamat dan peribadi.

Setelah data anda sampai ke pelayan VPN, ia akan mengganti alamat IP anda dengan alamatnya sendiri. Kemudian, apabila data anda mencapai tujuan utamanya di internet, data tersebut akan dilihat berasal dari pelayan VPN yang anda sambungkan dan lokasi geografinya, bukan dari komputer anda. Pertukaran IP ini mempunyai dua kebaikan.

Pertama, ia membantu anda tetap tidak dikenali. Ini adalah IP pelayan, bukan milik anda, yang dapat dilihat oleh sesiapa yang melewati pelayan VPN. Semua tindakan akan dikaitkan dengannya.

Pertukaran IP juga dapat memberi anda akses ke bahan yang disekat geo. Permintaan untuk melihat kandungan dilihat berasal dari pelayan VPN. Selagi pelayan berada di bahagian dunia di mana kandungannya tersedia, anda akan dapat melihatnya.

Kesimpulannya

Perkhidmatan yang saya cadangkan di atas adalah semua pilihan berpotensi besar dan titik permulaan yang sangat baik. Tetapi, pada akhirnya, VPN terbaik untuk Windows 10 (atau versi OS lain yang anda jalankan) adalah yang sesuai untuk anda dan keperluan anda.

Sekiranya perkhidmatan tidak mempunyai pelayan di lokasi yang perlu anda sambungkan, langkau. Sekiranya VPN yang anda cuba terlalu lambat, gunakan jaminan wang dikembalikan dan pergi dengan orang lain. Semua penyedia di halaman ini memberi anda sekurang-kurangnya 30 hari tempoh pengembalian dana, memberi anda banyak masa untuk menyesuaikan pilihan anda tanpa risiko.

Ringkasan VPN Windows Terbaik

Kos Pembekal

Ujian Kelajuan | Senarai Pelayan
Negara:90
Pelayan:7159
Protokol:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
Platform:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Penghala
Sambungan:7
Pembalakan:Tanpa Pembalakan
Lokasi:Romania
Pelan 1 Bulan:$ 12.99 / bulan
Rancangan Tahunan:$ 2.75 / bulan
Cubaan percuma:Ya
Wang Dikembalikan:45 Hari
Bayaran:Kad Kredit, PayPal, Bitcoin

Ulasan | Ujian Kelajuan | Senarai Pelayan
Negara:58
Pelayan:5645
Protokol:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
Platform:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Router
Sambungan:6
Pembalakan:Tanpa pembalakan
Lokasi:Panama
Pelan 1 Bulan:$ 11.95 / bulan
Rancangan Tahunan:$ 3.49 / bulan
Cubaan percuma:Tidak
Wang Dikembalikan:30 hari
Bayaran:Kad kredit (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Lain-lain

Ujian Kelajuan | Senarai Pelayan
Negara:131
Pelayan:2070
Protokol:OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, IPSec / IKEv2
Platform:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Router
Sambungan:5
Pembalakan:Tarikh sambungan, jumlah lebar jalur yang digunakan
Lokasi:Hong Kong
Pelan 1 Bulan:$ 10.95 / bulan
Rancangan Tahunan:$ 3.33 / bulan
Cubaan percuma:Tidak
Wang Dikembalikan:31 hari
Bayaran:Kad Kredit, PayPal, BitCoin, Alipay, Kad Hadiah Utama, CashU, Cryptocurrency lain, Paymetwall

Ulasan | Ujian Kelajuan | Senarai Pelayan
Negara:95
Pelayan:3000+
Protokol:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP, SSTP
Platform:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Blackberry, Router
Sambungan:3
Pembalakan:Jumlah tempoh sambungan harian, jumlah pemindahan data harian, lokasi pelayan
Lokasi:Pulau British Virgin
Pelan 1 Bulan:$ 12.95 / bulan
Pelan 6 Bulan:$ 9.99 / bulan
Rancangan Tahunan:$ 6.67 / bulan
Cubaan percuma:Tidak
Wang Dikembalikan:30 hari
Bayaran:Kad Kredit, PayPal, Bitcoin, Alipay, Paymentwall

Ulasan | Ujian Kelajuan | Senarai Pelayan
Negara:63
Pelayan:1040+
Protokol:OpenVPN, IKEv2
Platform:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Router
Sambungan:Tanpa had
Pembalakan:Tanpa pembalakan
Lokasi:Pulau British Virgin
Pelan 1 Bulan:$ 11.95 / bulan
Rancangan Tahunan:$ 1.99 / bulan
Cubaan percuma:Tidak
Wang Dikembalikan:30 hari
Bayaran:Kad Kredit, PayPal, Bitcoin, Alipay
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me