Моите тестове за скорост на ExpressVPN сървърите

Един от най-известните VPN доставчици, ExpressVPN предлага бърза производителност, страхотен дизайн на клиентски софтуер и някои от най-силните функции за сигурност, които ще намерите. И начинаещите са лесни за вземане и стартиране, и набират повече от достатъчно мощност за всеки напреднал потребител.

Професионалисти
 • Богат на функции и интуитивен клиент
 • Силна бек-енд технология
 • Много сървъри и сървър местоположения
 • Бързи и постоянни скорости на връзката
 • Работи с американския Netflix
 • Превъзходна поддръжка на клиенти
Против
 • Някои агрегирани сеч
 • Не е най-евтиното

Тестове за скорост на ExpressVPN

На почти всяка страница от уебсайта на ExpressVPN ще видите връзки с изявления „висока скорост“ или „свръхбърза“. Малко са кокетни? Може би. Но, бидейки един от по-утвърдените доставчици на VPN, бързите скорости са това, което бих очаквал, като нищо по-малко би било разочарование. След като пусна обичайната си батерия от тестове, мога да кажа, че с едно малко изключение, Express VPN доставя. И двете скорости за изтегляне и качване бяха отлични и много последователни във всичките ми тестови серии.

Единственото малко изключение бяха изтеглянията за Канада, където видях доста лоши резултати при всеки един тест. Скоростите на всички други места по света варираха от над средното до пламтящо бързо. Не съм сигурен каква е била сделката с Канада, но скоро отново ще пусна тестовете си, за да видя дали проблемите са отстранени. Междувременно, ако Канада е държава, с която трябва да се свързвате често, препоръчвам или частен достъп до Интернет, или VPN за невидимо сърфиране. И двамата показаха отлично представяне там.

Ако се интересувате от това как Express VPN оценява спрямо други доставчици, прескочете към началната страница, където сравнявам всички високоскоростни VPN услуги помежду си. Освен това, не забравяйте да разгледате моето цялостно ревю на ExpressVPN, за да видите как се постига освен самото изпълнение.

Най-добрият сървър
Резултати от тестовете за бързи VPN сървъри на ExpressVPNС VPN Резултати от теста за най-добрите скоростни стойности на сървъра за ExpressVPNНяма VPN
Съединени щати
ExpressVPN Обединява състоянията на резултатите от теста за скорост на VPN сървъраС VPN ExpressVPN Съединява резултатите от изпитванията за изходна скорост на базата на щатитеНяма VPN
Великобритания
Резултати от тестовете за скорост на VPN сървъра на ExpressVPN Обединено кралствоС VPN Резултати от тестовете за изходна скорост на ExpressVPN на Обединеното кралствоНяма VPN
Канада
Резултати от теста за скорост на VPN сървъра на ExpressVPN CanadaС VPN Резултати от тестовете за изходна скорост на ExpressVPN CanadaНяма VPN
Австралия
Резултати от тестовете за скорост на VPN сървъра на ExpressVPN AustraliaС VPN Резултати от тестовете за изходна скорост на ExpressVPN AustraliaНяма VPN
Холандия
Резултати от тестовете за скорост на VPN сървъра на ExpressVPN ХоландияС VPN Резултати от тестовете за базова скорост на ExpressVPN ХоландияНяма VPN
Германия
Резултати от теста за скорост на VPN сървъра на ExpressVPN ГерманияС VPN Резултати от тестовете за изходна скорост на ExpressVPN ГерманияНяма VPN
Франция
Резултати от теста за скорост на сървъра ExpressVPN Франция VPN сървърС VPN Резултати от тестовете за изходна скорост на ExpressVPN ФранцияНяма VPN

Относно ExpressVPN

ExpressVPN работи извън Британските Вирджински острови. Основана е през 2009 г., което я прави един от по-старите и утвърдени първокласни доставчици на VPN на пазара. Той е и един от най-големите и най-популярните. Express VPN е основен застъпник за поверителност и свобода на Интернет и за разлика от няколко други доставчици, те не просто говорят. Те го подкрепят със значителна финансова подкрепа на различни организации с нестопанска цел, които се борят за защита на свободата на Интернет и правата за поверителност. И това е чудесно нещо да се види.

Поверителност и сигурност

На своя уебсайт ExpressVPN твърди, че има най-добрата анонимна VPN защита и обещава никога да не регистрирате историята на вашите сърфиране, данни за трафика или DNS заявки. Макар че всичко това е чудесно, дяволът често е в детайлите. Претенциите на страница за продажби не винаги ви дават цялата истина.

Както и с всеки доставчик на VPN, който разглеждам, прочетох Общите условия на Express VPN и установих, че те наистина могат да запазят някои допълнителни битове информация относно използването ви. Това включва датите (макар и не пъти) от момента на свързване към услугата, местоположението на сървъра, към който се свързвате, и общото количество данни, прехвърляни всеки ден. Тъй като тази информация се съхранява анонимно, добрата новина е, че никоя от нея не може еднозначно да идентифицира всеки потребител. Твърди се, че целта е анализ и ефективност на мрежата.

Фактът, че ExpressVPN е базиран на Британските Вирджински острови (BVI), също не предизвиква малко притеснение. Въпреки че е британска територия, BVI няма задължителни закони за съхраняване на данни и е свободен да наблюдава своите вътрешни работи без външна намеса. Предполагам, че в бъдеще Обединеното кралство би могло да окаже натиск върху правителството на BVI, за да приведе законите си за запазване на данните в съответствие със законите (ужасни за поверителност), които съществуват във Великобритания. Но засега нищо подобно не се е случило.

За криптиране ExpressVPN буквално предлага най-силните опции, които можете да получите. Техният избор включва AES-256-CBC за криптиране на контролния канал с ръкостискане RSA-4096 и аутентификация на хеш SHA-512. Ако тези техни термини не означават много за вас, знайте, че някои почти биха считали тези криптиращи нива за прекомерни, това е колко са силни. Използването на силно криптиране обикновено идва с цената на производителността, но както видяхме, ExpressVPN няма такива проблеми. Някак си успяха да измъкнат това, което много други не успяват, така че кудо им.

Друг важен аспект на поверителността на VPN са течовете на DNS и WebRTC, които, ако съществуват, могат да разкрият вашия IP адрес, което прави цялото упражнение за използване на VPN спор. И тук ExpressVPN получава чиста сметка за здравето, тъй като тестовете ми разкриха нула такива течове.

Едно последно нещо, което си струва да се спомене на фронта на поверителността е, че от 2016 г. Express VPN управлява .onion версия на своя уебсайт, което го прави достъпно за анонимни потребители на Tor. Комбинирайте това с възможността да плащате за услугата, използвайки биткойн, и можете да си получите абонамент за ExpressVPN без нито една следа от истинската ви идентичност или местоположение.

Характеристика

ExpressVPN свърши добра работа по балансирането на функциите с лекота на използване. Намирам техния клиент за много логично изложен и интуитивен. Отнема около 5 секунди, за да получите лагерите си и да работите. Достъпът до всички по-модерни опции, като например функцията за превключване на интернет убийства, е точно там, където бих го очаквал.

Клиентският софтуер е наличен на всички основни платформи, включително Windows, Mac, Android и iOS, но ExpressVPN може да се инсталира и работи на Linux, Chromebook и различни рутери.

ExpressVPN поддържа всички четири основни VPN протокола: OpenVPN използвайки TCP и UDP, SSTP, L2TP / IPSec и PPTP. Софтуерът по подразбиране на всички платформи е OpenVPN, но можете лесно да преминавате към всеки друг протокол, когато пожелаете.

Има няколко допълнителни функции ExpressVPN оферти, които много други доставчици на VPN нямат. SmartDNS е едно такова предложение. Въпреки че използването на SmartDNS не прави нищо за вашата поверителност и онлайн сигурност, е идеално, ако искате да получите достъп до Netflix, BBC iPlayer или други географски блокирани стрийминг услуги. Тъй като не криптира данни, SmartDNS води до по-малко проблеми с буферирането. Той може да бъде инсталиран на почти всяко устройство с интернет, вариращо от интелигентни телевизори до игрови конзоли и подобни на Roku устройства. SmartDNS на Express VPN е включен в абонамента.

Клиентският софтуер се предлага с вградена функция за тестване на скоростта, която проверява всички сървъри в реално време, за да установи кои в момента имат най-бързите скорости за изтегляне. Разбира се, само защото сървърът има бърза скорост в този момент, не означава, че ще стане след 10 минути. Все пак тази функция ви позволява да вземете по-образовано решение за това къде да се свържете, което е много по-добре от това да отидете на сляпо.

ExpressVPN също поддържа тъмен уебсайт, достъпен чрез браузъра Tor на адрес http://expressobutiolem.onion/, който е идеален за тези, които живеят в страни, където използването на VPN е „намръщено“. Доста лесно е правителствата да ограничат достъпа до уебсайтове за VPN и да попречат на техните граждани да се регистрират. Като е достъпен чрез .onion адрес, ExpressVPN става толкова трудно да се цензурира, колкото получава.

Ограничения

ExpressVPN ограничава броя на устройствата, които можете да свържете едновременно до 3. Това е само половината от това, което лидерът в индустрията предлага NordVPN. На практика, в зависимост от вашите нужди, това може би е достатъчно. Ако откриете, че имате нужда от повече, можете или да изберете друг доставчик като частен достъп до Интернет или IPVanish или да инсталирате VPN на рутер (ExpressVPN предоставя подробни инструкции за настройка), който се счита за само едно устройство. Последният вариант обаче е малко по-усъвършенстван.

Освен броя на едновременните връзки, единственото друго ограничение, което трябва да следвате, е да се уверите, че играете добре, когато използвате VPN. Лошото поведение включва спам, хакерство и т.н. Това са неща, които всеки доставчик на VPN няма да ви позволи, с риск да прекратите акаунта ви.

ExpressVPN няма ограничения на честотната лента, времето на деня или ограниченията на сървъра. Те също така позволяват споделяне на BitTorrent и peer-to-peer файлове на всички свои сървъри.

Поддръжка на клиенти

Поддръжката на клиенти за Express VPN е на разположение 24/7. Ако трябва да се свържете, имате две възможности: чат на живо и имейл. Чатът на живо обикновено е най-бързият ви залог.

Като цяло представителите за обслужване на клиенти са били приятелски настроени и много осведомени.

Няколко пъти първоначалните им отговори са от не толкова полезното разнообразие за „преинсталиране на приложението ви“. Но дори и в тези случаи, след като преминете тази първа размяна, нещата се получават. Дори и на най-сложните въпроси ми отговориха на пълно удовлетворение.

ExpressVPN предлага задълбочена онлайн база от знания, която трябва да се грижи за повечето, ако не и всичките ви основни нужди. Имате подробни ръководства за настройка, които включват стъпка по стъпка изобразителни инструкции за почти всяка платформа под слънцето. Те също имат обширно ръководство за отстраняване на проблеми, което предлага решения за най-често срещаните технически проблеми.

Въпреки че ExpressVPN е от скъпата страна – дори и да се възползвате от код на талон – абонаментът ви е подкрепен с 30-дневна гаранция, ако не сте напълно доволни от него. Персоналът за поддръжка първо ще се опита да ви помогне да разрешите какъвто и да е проблемът ви, но ако разрешението не е по ваше удовлетворение, ще можете да получите пълно възстановяване.

Местоположение на сървъра

Въпреки че не държи първото място, ExpressVPN със сигурност е близо до главата на пакета, когато става въпрос за сървърни местоположения и страни. С мощен хардуер в 151 места в 95 държави те изпреварват почти всеки друг VPN доставчик, с изключение на лидера на сървъра HideMyAss! и PureVPN на поддръжника на сървъра. Пълният списък на ExpressVPN сървърите можете да разгледате тук.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map