Тестове за скорост на сървърите на NordVPN

NordVPN е доставчик, който изглежда прави всичко правилно. Това е истински услуги без регистрация, има голям брой бързи сървъри с голямо глобално покритие и предлага тона разширени функции. И всичко това също е обвито в супер приятелски и интуитивен клиент. NordVPN е една услуга, с която не можете да сбъркате.


Професионалисти
  • Отлична поверителност с нулева сеч
  • Голяма (и все по-нарастваща) сървърна мрежа
  • Добро свързване
  • Специализирани сървъри (включително двоен VPN, объркан и Tor над VPN)
  • Чист, лесен за използване клиент
  • Работи с Netflix и повечето други стрийминг услуги
  • Позволява Torrenting и P2P
  • Предлага специални IP адреси
Против
  • Няма функция за разделно тунелиране
  • Малко скъпо за краткосрочните планове

Тестове за скорост

Когато разглеждате уебсайта на NordVPN, ще четете изявления като „Светкавична скорост“ и „Свръхбързи сървъри навсякъде“. Ясно е, че NordVPN обича да вярва, че е на върха на производителността.

Както се оказва, те са абсолютно прави.

Преди да стигнем до подробностите, трябва да изясним едно нещо. Тествам с интернет скорости, много по-високи от това, което може да съответства на всеки VPN (500 Mbps надолу, 100 Mbps нагоре). Това е, за да се уверите, че резултатите не са ограничени от моята собствена връзка.

Ако редовният ви интернет е по-бавен от номерата на NordVPN, тези по-ниски скорости са това, което можете да очаквате. С това извън пътя, обратно към резултатите!

Скоростите за изтегляне на NordVPN са бързи и постоянни във всички дъски.

Австралия е единственото място, което може да използва малко подобрение. Но дори и да стоят нещата, скоростите от над 30 Mbps не са нищо за оплакване и повече от достатъчни за по-голямата част от нас.

Скоростите за качване също са отлични и също така много последователни.

Всъщност представянето на NordVPN тук е едни от най-добрите, които съм виждал. По принцип повечето от нас се интересуват повече от изтеглянията над качванията. Но ако попадате в последната група, това определено е VPN доставчик.

Друго, което трябва да се отбележи, е, че мислех, че изборът на клиентския софтуер на моя най-добър сървър е малко изключен. Това върши разумна работа, но открих, че избирането на сървъра с най-ниско натоварване в моя район обикновено ми дава малко по-добри скорости.

Разликата не беше огромна Но ако се опитвате да изтръгнете всеки последен бит от вашата VPN, ръчният избор на сървър изглежда е по-добрият избор тук.

Ако ви интересува как NordVPN се подрежда спрямо други услуги, моля, прегледайте моята най-бърза страница за сравнение на VPN. И в случай, че се чудите, на същата тази страница, аз също се задълбочавам по-подробно как точно се провеждат тестовете ми.

Най-добрият сървър
Най-добрите резултати от теста за скорост на VPN сървъра на NordVPNС VPN Резултати от теста за най-добрите скоростни стойности на сървъра за NordVPNНяма VPN
Съединени щати
NordVPN Съединява състоянията на резултатите от тестовете за скорост на VPN сървъраС VPN NordVPN обединява резултатите от тестовете за базова скорост на изходните състоянияНяма VPN
Великобритания
Резултати от тестовете за скорост на VPN сървъра на NordVPN, ВеликобританияС VPN Резултати от изпитванията за изходна скорост на NordVPN Обединеното кралствоНяма VPN
Канада
Резултати от теста за скорост на сървъра на NordVPN Canada VPNС VPN Резултати от тестовете за базова скорост на NordVPN CanadaНяма VPN
Австралия
Резултати от теста за скорост на сървъра на NordVPN Australia VPNС VPN Резултати от изпитванията за изходна скорост на NordVPN AustraliaНяма VPN
Холандия
Резултати от тестовете за скорост на VPN сървъра на NordVPN ХоландияС VPN Резултати от тестовете за базова скорост на NordVPN ХоландияНяма VPN
Германия
Резултати от теста за скорост на VPN сървъра на NordVPN ГерманияС VPN Резултати от изпитванията за скоростта на NordVPN ГерманияНяма VPN
Франция
Резултати от теста за скорост на сървъра на NordVPN Франция VPNС VPN Резултати от изпитванията за скорост на база NordVPN ФранцияНяма VPN

Относно NordVPN

NordVPN е базиран извън Панама.

Компанията е създадена през 2012 г. и въпреки че е сравнително нова, не позволявайте това да ви заблуждава. NordVPN прави всичко както трябва.

Те предоставят отлична, богата на функции услуга, като същевременно избягват много от грешките, които някои от конкурентите й правят.

Според страницата им за страницата, NordVPN е вдъхновен от идеали за иновативни технологии и свобода, доверие и увереност на клиентите. И показва.

Ето защо, въпреки сравнително младата си възраст, услугата е препоръчана от харесванията на PCMag, Wired, Yahoo! Tech, CNet, Forbes и TechRadar.

Поверителност и сигурност

Що се отнася до личния живот, никой не го прави по-добре от NordVPN.

Като за начало те са базирани в Панама, страна без закони за запазване на данни, нулев правителствен надзор и изцяло нецензуриран интернет. Панама е далеч извън обсега на американските организации NSA и британските GCHQ.

NordVPN също е един от шепа доставчици, които наистина не извършват регистрация, както ясно е посочено в Общите им условия:

NordVPN не следи, съхранява и не записва регистрационни файлове за нито един VPN потребител. Не съхраняваме времеви марки за връзка, използвана честотна лента, дневници за трафик, IP адреси.

И това трябва да бъде.

Въпреки че анонимните времеви печати и използваната честотна лента изглеждат като неща, които не могат да бъдат използвани за идентифицирането ви по уникален начин, това за съжаление не е така. Ако имате правилните ресурси (а-ля правителството), ще се изненадате какво можете да направите с тези данни.

Като не поддържате тези статистики, най-добрият NordVPN може да направи, когато бъде помолен да ги обърне, е да вдигне рамене (игнорирайки факта, че стигането до тази точка в Панама би било трудно, за начало).

Единствената лична информация, която NordVPN изисква, е имейл адрес. Плащането може да се извърши напълно анонимно с помощта на биткойн.

Що се отнася до сигурността, NordVPN използва военно криптиране.

По подразбиране с Windows, macOS и Android е протоколът OpenVPN през UDP с криптиране AES-256-CBC и 2048-битов ключ Diffie-Hellmann. Клиентът на iOS използва IKEv2 / IPsec с алгоритъма за криптиране AES-256-GCM и 3072-битови клавиши Diffie-Hellmann.

Ако тези съкращения и цифри не означават много за вас, всичко, което трябва да знаете, е, че вашите данни са напълно безопасни.

За тези, които се интересуват, също така ще се радвате да чуете, че тестът ми NordVPN не разкри течове на IPv4, IPv6 или WebRTC.

Ако нивата на защита по подразбиране просто няма да я намалят, NordVPN предлага и две допълнителни функции, от които може да се интересувате.

Първият се нарича двоен VPN. NordVPN е един от малкото доставчици, за които знам, че го поддържа.

С две думи, двойният VPN ви позволява да свържете два VPN сървъра. Данните оставят вашето устройство кодирано както обикновено и пътуват до първия VPN сървър. Веднъж там, вместо да отидете в интернет, вашите данни се кодират втори път и се препращат към втори VPN сървър. Само веднъж на втория сървър ще има достъп до интернет.

Втората функция, Onion over VPN – също често наричана Tor над VPN – е подобна, но вместо да свързва верига на втори VPN сървър, той изпраща вашите данни през Tor мрежата. Цялата ви комуникация завършва достъпа до интернет от реле Tor.

Моля, обърнете внимание, че използването на двоен VPN или Onion over VPN ще забави връзката ви. Но ако сигурността и поверителността са от изключително значение, използването на някоя от тези функции може да си заслужава.

Една последна функция за сигурност, която си струва да се спомене, поддържана от NordVPN, е функцията за превключване на убийства. Ако по някаква причина вашата VPN връзка трябваше да изпадне внезапно, превключвателят kill ще изключи всеки сайт или софтуер, който предварително сте конфигурирали с него преди време.

По този начин можете да сте сигурни, че няма да бъдат открити случайни данни.

Характеристика

NordVPN е съвместим с почти всяка платформа под слънцето. Всички големи имена, които очаквате като Windows, macOS, iOS и Android са там, но така е и с Windows Home, Chrome OS, Linux, RaspberryPi и огромен брой рутери.

Клиентският софтуер е гладък и интуитивен за използване.

Можете да се свържете или от карта на света, или от списъчни сървъри. Свързването от картата ще избере най-добрия наличен сървър в страната, предполага се въз основа на натоварване и разстояние до вашето местоположение.

Свързването от списъка със сървъри ви дава много повече контрол. Списъкът ще ви даде текущите натоварвания на сървъра и техните разстояния до вас. От това меню можете също да изберете конкретен сървър за, да речем, peer-to-peer или двоен VPN.

За тези, които са свикнали да избират сървъри по име на града, това не е нещо, което клиентът на NordVPN поддържа. В крайна сметка това изобщо няма значение, тъй като можете да изберете въз основа на истинската важна показател, разстояние.

Мисля, че просто се открои и в началото ми се стори малко странно, защото съм свикнал да мога да се свързвам по този начин.

Забелязах няколко разлики между версиите на Windows и macOS. Последното не се чувстваше толкова пълно, макар и все още много използваемо.

Например липсата на възможност за сортиране на сървъри в списъка със сървъри по натоварване или разстояние. Не шоупрепятник по никакъв начин, а функция, която би било хубаво да има. Представям си, тъй като е внедрена във версията на Windows, в крайна сметка ще премине и към другите платформи.

Функцията Kill Switch, Onion over VPN и Double VPN са достъпни с NordVPN. Моля, прегледайте секцията за поверителност и сигурност по-горе за повече подробности относно трите функции.

Smart DNS, който в случая се нарича Smart Play, също присъства и се отчита.

Тази функция работи като разрешава DNS заявки на конкретни места, което ви позволява да гледате геоблокирано съдържание. Всъщност NordVPN работи с Netflix и iPlayer на BBC по-добре от повечето други доставчици.

Не е нужно да правите нищо за вашия край, за да постигнете Smart DNS. Той автоматично открива кога е необходимо и съответно маршрутизира вашите търсения.

За много по-задълбочена информация за всички тези функции, моля, преминете към моя преглед на NordVPN.

Ограничения

Единственото ограничение, което всеки доставчик на VPN има, е броят на едновременните връзки. За NordVPN той е зададен на 6. Това е висок отрасъл, който никой друг доставчик не може да изравнява.

Ако имате много устройства (или много членове на семейството), които ще бъдат свързани към VPN едновременно, определено дръжте NordVPN на радара си.

Няма други ограничения, за които трябва да се притеснявате при NordVPN.

Поддръжка на клиенти

24/7 Поддръжката в NordVPN идва под формата на чат на живо (предпочитан от мен метод), система за билети или имейл. Facebook и Twitter също са полезни варианти за по-малко чувствителни въпроси.

Реакцията е бърза и изглежда знаеща.

Двата пъти, когато се свързах с поддръжка по чата, за да проверя тяхната бързина и знания, разговарях с някого след по-малко от две минути. Хората, с които говорих, сякаш знаят за какво говорят и не усещах, че са ми прочетени от сценарий.

За поддръжка за самообслужване, уебсайтът на NordVPN предоставя също и обширни уроци за често задавани въпроси и настройки за почти всяка операционна система, устройство и рутер, които могат да се представят.

Доскоро NordVPN предлагаше 7-дневна безплатна пробна версия. Това вече не е така. Те обаче имат някои големи отстъпки, които са подкрепени от тяхната щедра 30-дневна политика за възстановяване, в случай че не сте напълно доволни от услугата.

Едното предупреждение е, че ако поиска възстановяване на пари поради технически проблем (не че попаднах на някакъв), NordVPN ще се опита първо да го отстрани..

Местоположение на сървъра

NordVPN има доста впечатляваща мрежа от сървъри. Понастоящем броят им е 5645 машини в 58 страни.

Чистият брой сървъри е на второ място след частния достъп до Интернет. Въпреки че, с NordVPN можете да изберете към кой сървър да се свържете. Не можете с PIA.

Броят на страните също не е най-високият (тази чест принадлежи на HideMyAss! И PureVPN), но бих бил добър пари, това ще бъде повече от достатъчно за 99% от потребителите. Не бих могъл да се сетя за една държава, с която може да искам да се свържа, че не е в списъка със сървъри на NordVPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me