Тестови за брзину послужитеља ТуннелБеар-а

ТуннелБеар је једно од најбољих искустава прилагођених корисницима које ћете наћи у ВПН-у. Они можда немају највећу мрежу сервера или листу највећих функција. Али, њихови сервери имају добру константну брзину, њихов софтвер је једноставан за употребу, корисничка подршка је корисна, а њихова политика нерегистровања података је јасна колико може бити. Поготово ако сте почетник ВПН-а, не превидите ТуннелБеар.

Прос
 • Доследне брзине сервера
 • Јака енкрипција
 • Јасна, независно ревидирана политика непојављивања
 • Врло једноставан софтвер
 • Бесплатна верзија (ограничена на 500 МБ месечно)
Цонс
 • Мало напредних функција
 • Не ради са Нетфликом или другим сервисима за стриминг
 • Веома мала мрежа сервера
 • Нема подршке за ћаскање

Брзи тестови

За разлику од скоро сваког другог ВПН провајдера, ТуннелБеар не износи никакве јавне тврдње о добрим перформансама сервера. Иако сам, након мојих последњих круга тестова брзине, уверен сам да би могли.

На скоро свакој локацији коју сам тестирао, брзине преузимања су довољно велике да би свакога могао учинити срећним. И они су невероватно доследни. То је, по мени, знак доброг управљања мрежом и уравнотежења оптерећења сервера.

Једини резултат који искаче попут болног палца је Аустралија. Ускоро ћу покренути још један тест и ажурирати овај чланак ако се резултати побољшају. Али, за сада, ако је Аустралија тамо где бисте се желели повезати, можда бисте требали потражити негде друго. ПуреВПН-ови брзи тестови дали су најбоље резултате у том делу света.

У другом правцу, ТуннелБеар-ове перформансе преноса биле су подједнако конзистентне, али не и надахњујуће. Огромна већина нас брине о преузимањима, па вероватно то није велико питање. Али, ако имате тенденцију да често шаљете велике датотеке, НордВПН нуди тамо најбрже брзине.

Једна ствар коју морам схватити својим тестовима је да користим веома брзу интернетску везу. Намерно је довољно брз да ниједан ВПН провајдер не може да га успореди. Тестирање на овај начин омогућава ми да откријем праве максималне брзине сваког сервера.

Све ово да кажем, бројеви које видите можда нису тако добри као они. Ако имате ограничење преузимања интернета са брзином од 30 Мбпс, једноставно није могуће видети ВПН брзине у распону од 60 Мбпс. У том случају, очекивао бих бројеве само јужно од 25 Мбпс.

Ево сада резултата испитивања брзине ТуннелБеар за седам локација на које најчешће користе ВПН корисници. Укључио сам и резултате за оно што је клијентска апликација сматрала мојим најбољим сервером (тј. Сервер који би ми теоретски требао да пружи најбоље перформансе).

А ако вас занима како ТуннелБеар вреднује у односу на друге провајдере, погледајте моју поређење најбржих ВПН-ова.

Најбољи сервер
Резултати теста за брзину ВПН сервера на ТуннелБеар-уСа ВПН-ом Резултати теста за најбољу почетну брзину сервера на ТуннелБеар-уНема ВПН-а
Америка
Резултати испитивања тест брзине ВПН сервера ТуннелБеар Унитес СтатесСа ВПН-ом Резултати испитивања тест брзине на почетној брзини компаније ТуннелБеар Унитес СтатесНема ВПН-а
Велика Британија
Резултати испитивања брзине ВПН сервера компаније ТуннелБеарСа ВПН-ом Резултати испитивања брзих тестова на основној брзини компаније ТуннелБеарНема ВПН-а
Канада
Резултати испитивања брзе пробе брзине сервера ТуннелБеар Цанада ВПНСа ВПН-ом Резултати испитивања основних брзина за ТуннелБеар ЦанадаНема ВПН-а
Аустралија
Резултати испитивања брзине сервера ВПН сервера ТуннелБеарСа ВПН-ом Резултати испитивања основних брзина за ТуннелБеар АустралиаНема ВПН-а
Низоземска
Резултати испитивања брзе пробе брзине сервера ТуннелБеар Холандија ВПНСа ВПН-ом Резултати испитивања брзе основне брзине компаније ТуннелБеарНема ВПН-а
Немачка
Резултати испитивања брзине ВПН сервера ТуннелБеар ГерманиСа ВПН-ом Резултати испитивања тест брзине на основној брзини компаније ТуннелБеарНема ВПН-а
Француска
Резултати теста за брзину сервера ВПН сервера ТуннелБеар ФранцеСа ВПН-ом Резултати испитивања основних брзина за ТуннелБеар ФранцеНема ВПН-а

О ТуннелБеару

Неколико ВПН компанија има боље препознавање имена од ТуннелБеар-а. Они су од 2011. године, што га чини једним од првих пионира потрошачких ВПН производа и поузданим именом у индустрији..

Компанију су основали у Торонту у Канади Даниел Даниел Калдор и Риан Доцхук, два ветерана технолошке индустрије. Обоје су ушли у подухват са вишегодишњим искуством у технолошком сектору, укључујући искуства у Мицрософту и Ресеарцх ин Мотион. 2018. године ТуннелБеар је удружио снаге са МцАффее-ом, дајући јој још већи назив.

Приватност и сигурност

Једна од ствари коју већина нас ВПН корисника очекује од нашег провајдера је гаранција наше приватности. ТуннелБеар пружа управо то, са детаљним и јасним језиком. Они прецизно прецизирају које податке прикупљају, зашто и за шта их користе.

У многим случајевима ТуннелБеар чак пружа детаљна објашњења како су одредили које податке треба да прикупљају и шта одустајете у замену (попут не примања персонализованих порука е-поште у замену за не прикупљање вашег пуног имена). Међу главним добављачима ВПН-а, ниво детаља који се проналазе у политици приватности ТуннелБеар-а није ничији.

Поред своје опште политике приватности, Туннел Беар такође не води евиденцију о било каквим активностима корисника док су повезани са услугом. То значи да не похрањују ниједну евиденцију ваших ИП адреса, ДНС упита или веб локација и услуга које се користе. Не морате бринути да вас неко погледа преко рамена.

То такође значи да ТуннелБеар може обећати да никада неће продати или продавати ваше податке трећим лицима из било којег разлога. За почетак, они их не задржавају. Можда ова изјава из њихове политике приватности најбоље резимира све ово.

ТуннелБеар НЕ похрањује оригиналне ИП адресе корисника када су повезани са нашом услугом и на тај начин не може идентификовати кориснике када им се пружају ИП адресе наших сервера. Уз то, не можемо открити информације о апликацијама, услугама или веб локацијама које наши корисници конзумирају док су повезани са нашим Услугама; јер ТуннелБеар НЕ складишти ове информације.

Давање изјава о приватности и њихово придржавање две су посебне ствари. А многи ВПН провајдери (нажалост) не воле да се играју по својим правилима. Није тако са ТуннелБеар-ом. Они су само неколицина провајдера који пролазе годишњу независну ревизију безбедности, а затим објављују резултате које ће сви видети. Сурфсхарк-ова ревизија је једина друга позната примера ВПН провајдера која то ради.

Осим добре приватности, ТуннелБеар нуди и најсавременију сигурност. Говоримо о 256-битној АЕС енкрипцији преко ОпенВПН или ИПсец / ИКЕв2 протокола (зависно од платформе коју користите).

Снага шифровања мудра, што чини ТуннелБеар што је могуће ближим отпорним на метке са данашњом технологијом шифровања. Можете бити прилично самоуверени да нико никада неће моћи да завири у ваше податке.

Али, зашто се тамо сместити. ТуннелБеар одлази још корак даље и нуди функцију познату као ГхостБеар. Његова сврха је прикривање ВПН промета на начин који ће било којем добављачу интернетских услуга отежати његово откривање. Ова технологија подиже вашу сигурност и приватност на потпуно други ниво.

Карактеристике

Једна од тврдњи компаније ТуннелБеар за славу је да су један од неколико главних ВПН провајдера који нуде бесплатни ниво услуге. Свако месечно вам је дозвољено до 500 МБ промета по рачуну.

То, наравно, није много података. А за било какво озбиљније коришћење ВПН-а (попут видео стриминга или преузимања), желећете да уложите у њихов плаћени ниво. Међутим, у малој ситуацији, 500 МБ је довољно да бисте се заштитили (на пример, користећи јавни Ви-Фи).

За разлику од већине бесплатних ВПН решења, међутим, ТуннелБеар не подржава свој бесплатни ниво путем рекламирања или других неподобних корисника активности. Дакле, као бесплатан корисник, нисте присиљени да правите компромисе на својој приватности. Можете чак и да удвостручите ограничење саобраћаја ако желите да твитујете о свом искуству са софтвером.

Наравно, постоји и мноштво других функција које бесплатни и плаћени корисници услуга добијају.

 • Пажљив режим

  Име ТуннелБеар за прекидач за прекидање, оно прекида сав саобраћај са вашег уређаја ако падне ВПН веза. Ако вас брине случајно пуштање података или ИП пропуштања, ова функционалност ће вам помоћи да то спречите.

 • Најближи тунел

  Софтвер ТуннелБеар омогућава вам да управљате тамо где се повезујете. На основу позадинског знања које је само свесно (попут учитавања сервера и загушења мреже), одабире сервер који ће вам пружити најбоље брзине.

 • Подршка за више платформи

  ТуннелБеар нуди клијентима за Виндовс, МацОС, иОС и Андроид, као и додатке за прегледач за Цхроме, Фирефок и Опера. У сваком случају, њихов софтвер ради брзо и један је од најважнијих корисника које сам видео.

 • Торрент Суппорт

  Иако се експлицитно не оглашава, ТуннелБеар подржава БитТоррент и друге П2П протоколе за дељење датотека на свим својим серверима.

Ограничења

На примеру да ниједна вест није добра вест, ТуннелБеар нема много ограничења. Они не блокирају активно саобраћај и не гасају брзину мреже. Постоје само две границе којих треба бити свестан.

Прво, ТуннелБеар омогућава истовремено повезивање до пет уређаја. Али, за већину нас је то доста. Једино друго ограничење односи се на кориснике слободних слојева. Као један, ограничени сте на 500 МБ података месечно.

Подршка муштеријама

Купчева подршка ТуннелБеар-а реагира, колико год ВПН провајдери ишли. Они гарантују одговор одељења за подршку у року од 48 сати од слања проблема. У стварности, међутим, одговор можете очекивати за два сата или мање. Барем је то моје искуство.

Не постоји ливе цхат, али то не би требао бити проблем за већину нас. Представници Туннел Беара много сам детаљно и са лако следљивим корацима бавио свим одговорима на питања путем е-поште. Такође су брзи за уметање плишаних медведа у било коју комуникацију са купцима. Олакшава расположење, и уживам у томе. Али, ако се брзо заморите од таквих ствари, сигурно је то потребно узети у обзир.

У одељку за помоћ, веб локација ТуннелБеар нуди пристојне одељке за почетак и решавање проблема. Иако кратко, обоје могу бити од велике користи у решавању проблема у вези са инсталирањем, повезивањем или брзином.

Такође је вредно напоменути да ТуннелБеар има политику повраћаја новца. Они ће радити са купцима за сваки случај, ако имате проблем са њиховом плаћеном услугом, али нема гаранција. С обзиром да имају слободан ниво, тешко је гледати на ову политику као на велико ограничење. Већина нас већ би узела ТуннелБеар за спин већ пре надоградње на плаћени рачун.

Локације сервера

Са стране мрежне инфраструктуре ствари, ТуннелБеар је помало на лакој страни. Тренутно имају сервере у 23 земље. Будући да су сви уобичајени осумњичени ту, већини нас би то требало бити довољно. Али, то је далеко од 131 државе, на пример ПуреВПН.

ТуннелБеар такође не одређује колико сервера имају на свакој локацији. Сигурно је вишеструко јер обично након повезивања добијем потпуно другачију ИП адресу (користи се снажан индикатор да се користи други дата центар). И док би било лепо знати тачне бројеве, можда то и није велика ствар. Моји тестови брзине показују добре перформансе, а на крају, то је важно.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map