VPN terbaik untuk iOS (Kajian 2020)

Adakah anda tahu bahawa orang yang sejak kelas 7 entah bagaimana selalu mempunyai iPhone terkini? Seperti, sehari selepas dikeluarkan? Atau jika anda tidak tahu siapa yang kita bicarakan, anda mungkin adalah anak sendiri. Sekiranya anda pengguna iPhone khusus atau bahkan pengguna iPad, anda akan mencari perisian terbaik untuk peranti anda. Anda juga tahu betapa pentingnya keselamatan mudah alih dan bahawa walaupun menggunakan internet di telefon atau iPad, ia masih merupakan tempat di mana maklumat atau data dapat dikompromikan.


Memiliki VPN akan melindungi diri anda, identiti anda, dan data yang disimpan di dalam peranti anda. Terutama jika anda adalah orang yang sering melakukan perjalanan, dapat menggunakan iPhone atau iPad anda dengan cara yang sama di seluruh dunia adalah sangat penting untuk memastikan segala sesuatu terus berjalan lancar.

Sekiranya anda tertanya-tanya mengapa anda memerlukan VPN untuk iPhone atau iPad anda, mudah untuk dilupakan bahawa walaupun anda tidak aktif melayari internet, peranti anda mempunyai aplikasi yang mungkin tersambung dalam beberapa cara dan maklumat yang tersimpan pada peranti tersebut sedang dikongsi.

Dalam senarai ini, kami akan mencuba 3 pilihan terbaik untuk menjalankan VPN di iOS, dan anda boleh mendapatkan pilihan yang paling sesuai untuk anda!

TLDR

Tidak mempunyai masa untuk membaca keseluruhan artikel ini secara mendalam?

Kami meletakkan NordVPN sebagai VPN keseluruhan terbaik untuk iOS. Kami akan membuat hujah kukuh untuk Surfshark dan ExpressVPN, tetapi Surfshark mempunyai privasi, kelajuan tertinggi, dan harga yang berpatutan yang sukar ditandingi ketika memilih VPN yang tepat. Ketiga-tiga perkhidmatan patut diperiksa dan anda tidak boleh salah dengan semua ini.

1. NordVPN

Gambaran Keseluruhan dan Ciri

Sekiranya anda serius mengenai privasi dan keselamatan daripada perkara lain, NordVPN mungkin paling sesuai untuk anda. Maksud saya, mereka secara harfiah menggunakan enkripsi kelas tentera untuk melindungi data pengguna mereka. Mereka menambahkan komitmen mereka terhadap keselamatan kerana ciri VPN ganda mereka, yang mengiklankan lapisan keamanan tambahan di atas enkripsi asli, dengan melewati pelayan VPN kedua dan mengenkripsi dirinya untuk kali kedua. Ini dikenali sebagai rantai pelayan VPN. Dengan melakukan ini, aktiviti anda disembunyikan oleh dua pelayan yang berbeza, memberikan privasi tambahan untuk apa sahaja yang mungkin anda lakukan dalam talian.

NordVPN

Kaedah lain yang melindungi NordVPN penggunanya adalah dengan teknik suis Bunuh Automatiknya. Ciri ini terus memantau aktiviti dalam talian anda, dan bila-bila masa jika sambungan anda ke VPN terputus dengan sebab apa pun, Tombol Bunuh akan menyekat peranti atau aplikasi yang telah anda pilih untuk disambungkan. Ini penting kerana beberapa sebab, tetapi kebanyakannya sebagai garis pertahanan terakhir dari sebarang data peribadi anda yang terdedah secara tidak sengaja.

NordVPN

NordVPN juga tidak mencatat sebarang data peribadi anda. Ini bererti mereka tidak menyimpan apa sahaja aktiviti anda semasa disambungkan ke VPN. Cap waktu, lalu lintas, alamat IP, dan banyak lagi disimpan secara peribadi dan tidak disimpan dengan cara apa pun. Ini penting jika penggunaan internet anda termasuk menggunakan pilihan pembayaran atau melancong ke negara-negara yang mungkin memerlukan syarat pengumpulan data.

NordVPN

Terakhir, NordVPN berkesan kerana sebilangan besar pelayan yang ada. Terdapat lebih daripada 5,500 pelayan yang tersedia di hampir 60 negara. Walaupun terdapat perkhidmatan VPN yang dapat diakses ke lebih banyak negara, sejumlah besar pelayan bermaksud pengguna dapat menjadi privasi dan sambungan yang diperlukan.

pelayan nordvpn

NordVPN

Harga

NordVPN, seperti pilihan lain dalam senarai ini, juga cukup berpatutan, terutama ketika mendaftar untuk komitmen jangka panjang. Mereka juga menawarkan jaminan pengembalian wang selama 30 hari yang boleh berguna jika anda seorang yang baru sahaja menguji VPN untuk melihat apakah jangka panjangnya dapat dilaksanakan dan mereka juga menjalankan tawaran istimewa yang dapat membuat rancangan 3 tahun serendah $ 2.49 sebulan. Untuk harga biasa mereka, $ 4,99 sebulan untuk rancangan 2 tahun, pelan satu tahun adalah $ 6,99 sebulan dan langganan dari bulan ke bulan akan dikenakan $ 11,95 sebulan.

NordVPN

Kelebihan

 • Perkhidmatan pelanggan 24/7
 • Banyak pelayan
 • Privasi dan keselamatan mewah
 • Perisian penyekat iklan
 • Tidak log data

Keburukan

 • Tidak boleh menggunakan banyak peranti sekaligus
 • Kelajuan internet boleh berbeza-beza

Harga

$ 2.99- $ 11.95 sebulan

Cuba NordVPN untuk iOS!

2. Surfshark

Gambaran Keseluruhan dan Ciri

Surfshark, pilihan keseluruhan kedua dalam ranking kami untuk VPN untuk iOS, mempunyai lebih banyak ciri daripada hanya murah. Walaupun harganya menarik, perkhidmatan ini melakukan banyak perkara yang pengguna mahukan dari VPN. Surfshark menggunakan ciri yang disebut Whitelister, alat yang membolehkan pengguna memilih dan memilih dengan tepat laman web mana yang mereka inginkan di bawah liputan VPN. Ini membolehkan beberapa laman web tertentu untuk memintas VPN menggunakan alat tunnel-split. Pengguna memilih yang mana.

Mengapa perkara ini penting? Tidakkah anda mahu semua yang dilindungi oleh VPN? Tidak semestinya. Anda mungkin mahu menjadi peribadi dan dilindungi semasa menyemak imbas, tetapi anda juga ingin menyambung ke pencetak berdekatan atau mengetahui di mana kedai rawatan anjing terdekat berhampiran Airbnb anda. Hanya laman web atau aplikasi yang anda aktifkan yang akan melalui terowong yang berasingan.

Surfshark

Satu lagi ciri berguna untuk Surfshark adalah keupayaan untuk menyambung ke peranti tanpa had. Sekiranya anda baru dalam dunia VPN, ini sebenarnya adalah masalah yang cukup besar. Sebilangan besar perkhidmatan VPN, terutama untuk harga ini hanya mempunyai 5 peranti yang berbeza. Ini akan menjadikan perkhidmatan ini sempurna untuk keluarga atau orang yang mempunyai banyak alat tambahan untuk bekerja. Ini akan membolehkan anda menjalankan VPN seperti setiap peranti yang anda miliki, menjaga semua perlindungan.

Surfshark

Sejauh privasi berlaku, Surfshark juga telah menutupinya. Mereka menjalankan ciri yang disebut CleanWeb, yang pada dasarnya adalah adblocker kelas atas. Walaupun ini kelihatan seperti menghentikan kegusaran sederhana, perisian seperti ini akan membantu memastikan anda tidak mengklik pautan yang mungkin berbahaya bagi peranti anda. Bagaimanapun, ia menyekat laman web yang mungkin mempunyai perisian hasad dan memastikan tidak ada percubaan pancingan data yang sampai ke Anda.

Surfshark

Surfshark begitu yakin dengan keselamatan mereka, mereka sebenarnya membuat blog mengenai masa sistem mereka diaudit. Itu betul jika anda bertanya kepada kami!

Harga

Sekarang ke puncak, harganya. Surfshark sangat berpatutan, terutamanya apabila anda dapat membuat rancangan jangka panjang. Walaupun harga bulan ke bulan tidak begitu berbeza dengan pesaing, rancangan 2 tahun mereka hanya berharga $ 1,99 sebulan. Selama satu tahun, anda akan memperoleh $ 5.99 sebulan dan bulan ke bulan adalah $ 11.95. Sekiranya anda ingin penggunaan jangka panjang VPN secara berterusan, anda tidak akan mendapat tawaran yang lebih baik daripada rancangan langganan 2 tahun Surfshark.

Surfshark

Kelebihan

 • Penyulitan dan keselamatan teratas
 • Tidak menjejaki Data
 • Berguna untuk penstriman
 • Bagus untuk mengalir
 • Sangat berpatutan

Keburukan

 • Bukan sebilangan besar pelayan
 • VPN yang agak baru

Harga

$ 1.95- $ 11.95 sebulan

Untuk mencuba perkhidmatan Surfshark, muat turun untuk iOS sekarang!

3. ExpressVPN

Gambaran Keseluruhan dan Ciri

Sekiranya anda pernah mendengar tentang perkhidmatan VPN, mungkin ExpressVPN. Ini semacam “Orang besar di kampus” VPN. Ia terkenal kerana sangat mesra pengguna dan mudah digunakan. Artikel ini ditulis menggunakan sambungan dari ExpressVPN, dan saya boleh setuju, saya tidak pernah memikirkan hakikat bahawa saya menggunakan VPN dan itu mungkin perkara baik, betul?

ExpressVPN adalah salah satu yang terbaik dalam hal kelajuan internet, yang sangat penting, terutama jika anda menggunakan VPN untuk torrent atau menonton Netflix. Mereka membolehkan anda menjalankan ujian kelajuan di mana-mana pelayan yang mungkin anda pilih, jadi anda boleh memilih mana yang anda gunakan. Ia juga akan menilai pelayan yang berbeza untuk digunakan mengikut kelajuan sebelum anda memilihnya.

ExpressVPN

Ciri lain yang baik dari ExpressVPN adalah teknologi split-tunneling. Ini membolehkan anda mengarahkan sebahagian lalu lintas peranti anda melalui terowong yang disulitkan sementara yang lain terus berhubung. Kami telah membincangkan di atas mengapa ciri ini berguna, tetapi kebanyakannya jika anda cuba memuat turun sesuatu dengan selamat sambil menyambung ke internet tempatan atau jika anda cuba menyambung ke peranti berdekatan. Ciri ini akan membolehkan anda menggunakan ciri internet tempatan dan asing pada masa yang sama.

ExpressVPN

Perkhidmatan ini juga bagus untuk digunakan untuk tujuan keselamatan. Selain daripada praktik VPN standard mencampurkan lalu lintas dan menyembunyikan alamat IP anda, ExpressVPN menyulitkan data antara komputer anda dan pelayan VPN yang selamat. Mereka menggunakan AES (Advanced Encryption Standard), yang juga digunakan oleh pemerintah AS untuk perlindungan komputer. Dengan cara ini, walaupun maklumat anda diakses oleh pihak ketiga, mereka tidak akan dapat membacanya.

ExpressVPN

Harga

Walaupun ExpressVPN sama sekali tidak mahal, mereka tidak mempunyai potongan harga sebenar yang dilakukan oleh pilihan lain ketika datang ke rancangan jangka panjang. Anda akan menjimatkan sedikit dengan mendaftar untuk rancangan mereka sepanjang tahun, tetapi ia tidak begitu ketara. Untuk komitmen satu tahun, ia mencapai $ 8.32 sebulan. 6 bulan akan memberi anda $ 9,99 sebulan, dan langganan bulan ke bulan adalah $ 12,95. Sekali lagi, tidak semurah yang lain, tetapi ada sebab mengapa ia sangat popular, dan secara peribadi, saya dapat menyatakannya.

ExpressVPN

Kelebihan

 • 24 / perkhidmatan pelanggan dengan sembang langsung
 • Ujian kelajuan diri
 • Keselamatan yang ditingkatkan
 • Jaminan wang dikembalikan

Keburukan

 • Hanya boleh menggunakan begitu banyak peranti sekaligus
 • Tidak cukup potongan untuk rancangan jangka panjang

Harga

$ 8.50 – $ 12.95 sebulan

Muat turun perisian ExpressVPN iOS!

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai VPN?

Sekiranya anda berjaya melalui senarai ini dan masih tidak pasti apakah sebenarnya VPN, lihat panduan ini untuk mendapatkan lebih banyak bantuan. Di atas perlindungan dan privasi, menggunakan VPN akan memungkinkan Anda menggunakan internet seperti yang Anda lakukan di rumah ketika dalam perjalanan. Sama ada anda menyedarinya sekarang atau tidak, anda akan melakukannya semasa anda berada di jalan raya tanpa VPN.

Apa Yang Perlu Dilakukan Seterusnya

Baiklah, pilih satu! Serius, ketiga-tiga pilihan ini bagus. Sebilangannya sangat murah, yang lain menawarkan perlindungan maksimum, dan yang lain bagus untuk streaming atau sangat mesra pengguna. Sebaik sahaja anda membuat pilihan, ada sumber sekiranya anda menghadapi masalah untuk mengaturnya di iPhone atau iPad anda. Semoga berjaya!

Lebih Banyak Panduan Berkaitan

 • VPN terbaik untuk Android
 • VPN terbaik untuk Windows
 • VPN Terbaik untuk Penstriman

Soalan Lazim

Adakah VPN baik untuk iPhone?

Adalah idea yang baik untuk melindungi data peribadi anda, tidak kira peranti apa yang anda gunakan. Dengan iPhone, mudah difikirkan bahawa anda tidak menyemak imbas seperti yang dilakukan di komputer, tetapi ingat bahawa aplikasi sentiasa berjalan dan mengumpulkan data. Perkhidmatan VPN akan melindunginya.

Adakah VPN sah?

Ya! Semua aktiviti undang-undang dalam talian juga sah di bawah VPN. Juga, semua aktiviti haram dalam talian masih tidak sah dengan VPN.

Bolehkah anda membiarkan VPN berjalan sepanjang masa?

Seperti yang telah kita bincangkan beberapa kali dalam artikel, ada kalanya anda ingin menggunakan split-tunneling dan berhubung terus ke internet. Dengan iOS, penting untuk diingat bahawa aplikasi mungkin mengumpulkan data walaupun anda tidak menggunakannya. Oleh itu, mempunyai perlindungan berterusan adalah positif.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map