Hogyan lehet megállítani az internetszolgáltató adatainak fojtását

Lehet, hogy észrevette, hogy az internetkapcsolat sebessége néha sokkal lassabb, mint amilyennek kellene lennie. És ez gyakran előfordul, amikor meghatározott webhelyeket vagy szolgáltatásokat használ.


Egyes esetekben ezeket a kérdéseket egyszerű hálózati torlódásokra lehet felvetni. Néhány másban ezek hardverhiba vagy más karbantartással kapcsolatos tevékenység következményei.

De az Internet sebességének hirtelen lelassulására lehet még egy más, kissé rosszabb oka is. Lehet, hogy internetszolgáltatója szándékosan gátat enged a forgalmának.

Sokk lehet, hogy az internetszolgáltató szándékosan lelassítja az internetkapcsolatot. De sajnos ez megtörténik.

Valójában a Comcast azon politikája, hogy 2007-ben gátolja a BitTorrent protokollt, a leg közvetlen módon vezette az FCC frissített hálózatsemlegességi szabályok elfogadását 2015-ben. Röviden szólva, az FCC a gyakorlatot illegálissá tette..

Sajnos az internetes felhasználók számára ezeket a szabályokat a közelmúltban hatályon kívül helyezték. Így ismét nyitott szezon áll rendelkezésre az internetszolgáltatók számára az olyan adatok fojtására, amelyek nem tetszik.

Ezen a ponton a legmegfelelőbb védelem az informált nyilvánosság. És ezt szem előtt tartva írtam ezt az útmutatót. Ez segít megérteni, mi az internetes fojtás, és hogy az internetszolgáltatók hogyan csinálják. Ez azt is pontosan megmutatja, hogyan lehet megkerülni. Merüljünk közvetlenül be.

Mi az az adatfojtás?

A forgalomirányítás az internetszolgáltatók által alkalmazott gyakorlat, hogy szándékosan korlátozzák a felhasználók és az internet néhány vagy egész része közötti adatátvitel sebességét vagy mennyiségét..

Ha hallottál az internetről, amelyet információs utaknak hívnak, akkor fontolja meg ezt a metaforát a sávszélesség csökkentésének megértéséhez:

Képzelje el, hogy autóval indul a helyi szupermarketbe. Egyfelé egy közúti személyzetbe kerül. Az útvonal mentén a rendelkezésre álló három forgalmi sávból kettőt bezártak. Sőt, ami még rosszabb, egyszerre csak bizonyos számú autót engednek be a fennmaradó nyitott sávba.

A közúti személyzet fellépése nem akadályozza meg teljesen a forgalom áramlását az útvonalon. De aktívan ellenőrzik, hogy mely autók mikor lépnek be, és milyen gyorsan utazhatnak.

A különbség a fojtott és a gáz nélküli internet kapcsolat között

Dióhéjban ez a forgalom fojtása.

Az egyetlen különbség az, hogy ha az internetszolgáltató ezt megteszi, akkor senki sem lesz olyan fényvisszaverő mellényben, amely zászlót viselt, hogy tudatja Önnel, hogy mi történik.

Miért az internetszolgáltatók fojtószelep-forgalmat?

Első pillantásra egy internetszolgáltató, amely szándékosan beavatkozik saját ügyfeleik forgalmába, kissé ellentmondásosnak tűnhet. Végül is a lassú csatlakozási sebesség az egyik leggyakoribb ok, amiért felhívjuk őket és panaszkodunk (és néha még zöldebb legelőkre is megyünk).

Hát nem követné azt, hogy egy internetszolgáltató elkerülne valamit, hogy rossz tapasztalatokat szerezzen nekünk? Furcsa módon a válasz nem.

Az internetes fojtás jogszerű okai

Számos oka van annak, hogy egy internetszolgáltató bizonyos típusú forgalom gátlásával kockáztathatja ügyfeleinek dühét. Sokuk valójában törvényes. Segítenek az internetszolgáltató valamennyi felhasználójának megbízható szolgáltatás biztosításában, és a következők:

 • A hálózati torlódások kezelése csúcsigényes időpontokban
 • A kifejezetten meghatározott adatátviteli korlátozások betartása
 • A forgalom prioritása és optimalizálása
 • A DDoS támadások megelőzése

Ez mind jó példa, és véleményem szerint elfogadható okok lehetnek arra, hogy az Ön internetszolgáltatója miért folytathat forgalomcsillapítást.

Bármely számítógépes hálózat korlátozza teljes kapacitását. Bizonyos vezérlőelemekkel meg kell győződni arról, hogy egyetlen felhasználó vagy felhasználói csoport sem fárasztja azt. Ha ilyen korlátozások vannak érvényben, akkor a hálózat mások számára használhatatlanná válhat.

Sajnos vannak más, kevésbé legitim okok is, amelyek alapján az internetszolgáltató választhat bizonyos forgalom fojtására.

Vázlatos okok az internet fojtására

A Comcast 2007-ben a BitTorrent protokollt használó forgalmának fékezése (vagy egyenes zavarása) kiváló példája egy internetszolgáltatónak, amely szürke és ellentmondásos okokat használ a sávszélesség korlátozására.

A Comcast állítása szerint a népszerű fájlmegosztó rendszer felhasználói túlságosan sok sávszélességet vesznek igénybe hálózatukon. Azt állították, hogy fellépésük célja más ügyfelek védelme.

Az FCC azonban kivizsgálta és nem értett egyet. Arra a következtetésre jutottak, hogy a Comcast megkísérelte arra kényszeríteni a felhasználókat, hogy mozdulatokkal állítsák le a filmek és egyéb anyagok letöltését, hogy növeljék saját fizetett streaming szolgáltatásaik felhasználását (amelyeket alternatívaként árusítottak)..

Ez természetesen nem volt az egyetlen alkalom, amikor egy internetszolgáltatót hívtak fel, hogy jogosulatlan okokból szándékosan rontják szolgáltatásaikat. A gyors Google-keresés feltárja, hogy az Internet szolgáltatók milyen mértékben próbálják a fedélzetet a javukra rakni. Nagyon sok esetben a dolgok tiszta kapzsiságra merülnek fel.

A sávszélesség fojtása legális

Miután meghallottuk azokat az okokat, amelyek miatt az internetszolgáltatók megpróbálták gátolni a forgalmat a hálózatukon, természetesen kíváncsi, hogy a gyakorlat valóban legális-e.

Az FCC 2015. évi hálózatsemlegességi szabályainak visszavonása óta ezt nehéz kérdés megválaszolni, legalábbis az Egyesült Államokban. Az Európai Unióban a törvényes hálózatkezelésen kívüli okokból a gázszabályozás illegális a régió 2014-ben elfogadott hálózati semlegességi rendelete alapján..

Az Egyesült Államokban az egyetlen valódi jogi keret, amelyet meg kellett akadályoznunk az internetszolgáltatók által az általuk választott gázszabályozástól, a hálózatsemlegességi szabályokkal 2018. június 11-én lejárt. Többé nem léteznek olyan jogi korlátozások, amelyekkel az internetszolgáltatóknak szembesülniük kell forgalom fojtása.

Lehetetlen tudni, hogy a nagy amerikai internetszolgáltatók mennyiben járnak ettől a ponttól kezdve. De a nyilvános kijelentéseik alapján a dolgok nem tűnnek bátorítónak.

A nagy amerikai internetszolgáltatók közül csak AT&T és Cox jelezték, hogy nem szándékoznak sokat megtenni azon, ami a hálózatuk kezeléséhez szükséges. Az összes többi nem-kötelező nyilatkozatokat adott ki a fojtással kapcsolatban, amelyek sok teret hagynak a jövőbeni változásoknak.

Még az AT által kiadott nyilatkozatok is&A T és a Cox nem mondják, hogy a forgalom fizetett prioritásaként fognak részt venni – ez egy olyan gyakorlat, amely valószínűleg arra kényszeríti az internetes vállalatokat, hogy fizessenek a végfelhasználók gyorsabb hozzáféréséért (amelyet akkor biztosan továbbadnának nekünk)..

A fizetett forgalom prioritása fizetendő játékot hoz létre. Az egyes internetes vállalkozások (a világ Netflixe és Hulus) feladata lenne, ha az internetszolgáltatók megtagadják a fojtást. Önnek, más végfelhasználóknak, és én, természetesen, nincs véleményem az ügyben.

Mivel az FCC szabályai már nem léteznek, ezeknek a fojtási gyakorlatoknak most tisztességes játéknak kell lenniük.

Hogyan lehet megkerülni az adatmennyiséget

Amikor rájössz, hogy az internetszolgáltató fojtja a kapcsolatot, vagy akár akkor is, ha csak azt gyanítja, hogy ezt csinálja, ideje megtalálni a megoldást..

Bizonyos helyzetekben legyőzheti a BitTorrent forgalom-csökkentést, ha engedélyezi a titkosítást egy olyan kliensben, mint az uTorrent. Ez a titkosítás eléggé elfedheti a forgalmat, hogy megakadályozzák a fojtószelep működését.

Sajnos manapság a legtöbb internetszolgáltatót nem ennyire becsapják (bár néhányuk továbbra is). Fokozatosan kifinomult észlelési rendszereket használnak, és a forgalmi folyamatok sokoldalú elemzését fogadják el az adatok besorolására a fojtószelep politikájukra..

Annak kiszámításához, hogy mi halad át a hálózatán, az internetszolgáltatók figyelembe veszik például az egyidejű kapcsolatok számát, a teljes adatátviteli sebességet és a használt portokat. A forgalom fejléceinek (a borítékon szereplő levelezési címnek megfelelő) ellenőrzése az adatok megyétől és érkezéséről is szintén szokásos gyakorlat.

Egyes internetszolgáltatók olyan adatfeldolgozási módszert alkalmazhatnak, amelyet mély csomag ellenőrzésnek (DPI) hívnak. A DPI egy lépéssel tovább lép, és elolvassa az eszközének küldött és fogadott adatok tartalmát (a fejlécek ellenőrzése helyett). Ezen információk alapján a szolgáltatója kitalálhatja, hogy filmet tölt-e le a BitTorrent segítségével, vagy egy képet a Facebook-ról, és ennek megfelelően jár el.

Milyen félelmetes és lehetetlen legyőzni, mivel ez mind hangzik, ne veszítse el a reményt. Függetlenül attól, hogy Windows-ot, Android-ot vagy valamit közt használ, van néhány jó és meglepően könnyű módszer az ISP fojtási mechanizmusának elkerülésére..

Használjon proxyt

A fojtás elkerülése érdekében az első lépés egy proxy szerver használata.

A proxyk a számítógép összeköttetéseinek egy részét vagy egészét harmadik fél szerverén keresztül irányítják. Közvetítőként jár el az adatátvitel során. Ezzel elrejti a forgalom tényleges rendeltetési helyét, valamint az érintett portszámot. Ehelyett úgy tűnik, hogy az összes kapcsolat egyetlen portot használ, és ugyanazon a helyen végződik.

A proxyk hátránya, hogy nem titkosítják az Ön által küldött vagy fogadott adatokat. Ha az internetszolgáltató mély csomagos titkosítást használ a fojtórendszer részeként, akkor is képesek lesznek olvasni, osztályozni és cselekedni minden, amit letöltöttek vagy feltöltöttek.

Személy szerint ezért nem használok proxyk. Van jobb megoldás a problémára. De ha szeretne kipróbálni őket, számtalan kereskedelemben elérhető szolgáltató létezik. Például a CyberGhost ingyenes, névtelen proxyja jó választás.

Használjon VPN-t

Attól függően, hogy az internetszolgáltató hogyan ellenőrzi a hálózat forgalmát, a proxykiszolgáló elkerülheti az érzékelési módszereket. Például a mély csomagok ellenőrzése olyan, amelyet a proxyk nem tudnak legyőzni. A virtuális magánhálózat (VPN) viszont teljesen más történet.

Bár mindkét megoldás közvetítőként működik az adatátvitel során, jelentős különbség van a proxy és a VPN között. Ez utóbbi titkosított alagutat hoz létre az eszköz és a szerver között, amelyen keresztül az összes internetes forgalom átfolyik. A titkosítás a kulcsszó.

Ez a titkosított kapcsolat és a közvetítőként működő VPN szerver kettős szépsége azt jelenti, hogy az internetszolgáltató nem fog tudni kitalálni a forgalom szempontjából lényeges tényeket. Az egyetlen elem, amelyet láthat, az összesített adatok és a cél VPN-kiszolgáló.

A VPN használata megkerülheti a fojtást

Ezért a VPN mellett az internetszolgáltatók soha nem lesznek képesek a forgalom fojtására. Hacsak természetesen nem korlátoznak mindent, ami az Ön IP-címétől származik. És ha ez megtörténik (kivéve a legitim hálózatkezelési célokat), akkor jobb lehet egy jobb internetszolgáltató megtalálása.

Tehát a VPN működni fog a fojtás megakadályozása érdekében? Csak arról. Bár van néhány dolog, amelyre különös figyelmet kell fordítani.

Mit kell keresni egy VPN-ben

Mint ahogyan az a praktikus útmutatóban is látható, amely a VPN kiválasztásáról szól, számos olyan szolgáltatás van, amelyekre érdemes gondolkozni, amikor szolgáltatót keres. De ha a cél az, hogy megállítsd a gázpedál-boldog internetszolgáltatót a pályáin, akkor itt találhatók azok a VPN-szolgáltatások, amelyekre összpontosítanék.

 • A jobb VPN-protokollok

  A VPN számos protokollt használhat. De nem mindegyik teremt egyenlőt. Számos protokoll elavult és potenciális biztonsági réseket tartalmaz. Ideális esetben olyan szolgáltatót szeretne, amely OpenVPN vagy L2TP / IPsec (vagy mindkettőt) kínál.

  Ez a két protokoll nem csak golyóálló, biztonság szempontjából biztonságos, hanem a legerősebb titkosításokat is kínálja. Bármelyik VPN-titkosítást megszakító bárki esélye ritka. De ha a rendelkezésre álló legmegbízhatóbb lehetőségeket használja, akkor biztosan tudja, hogy az internetszolgáltató nem tudja megvizsgálni az Ön adatait, és ezért nem fojthatja a kapcsolatot.

 • Nincs naplózás

  Az utolsó dolog, amit szeretnék, az az, hogy sikeresen megakadályozzam az internetszolgáltatót abban, hogy fojtogassa az internetet, csak hogy a használt VPN-társaság mondja el, mit csináltam. A naplózott VPN-szolgáltatók gyakran értékesítik ezeket az adatokat harmadik felek számára. Kerülje őket.

  Ha szigorúan nulla naplózási politikával rendelkezik egy virtuális magánhálózaton, akkor az internet-szolgáltatónak nem áll módjában kitalálni, mit csinál online, és ennek eredményeként gátat csinálni..

 • Jó VPN-kiszolgáló-választás

  Ennek a szolgáltatásnak kevésbé van köze ahhoz, hogy egy internetszolgáltató képes-e megvizsgálni és fojtani az Ön adatait, és inkább azzal, hogy a VPN használható.

  Néhány VPN nagyon kevés kiszolgálót kínál. Ez azt jelenti, hogy ezek a szerverek általában messze vannak a helyétől, és más felhasználók túlterhelik őket. Ez két fő tényező, amelyek lelassíthatják a kapcsolatot a feltérképezéssel. Az a fajta ellentmondásos, amikor elsősorban a lassú internettel próbálkozik meg.

 • Jó VPN szerver teljesítmény

  Az előző ponttal együtt járva, hacsak nem állsz rendelkezésre gyors VPN-szolgáltatóval (és nem mindegyikük van), akkor körökben futsz. Sikeresen elkerüli az internetszolgáltató azon kísérleteit, hogy lelassítsa a kapcsolatot, csak hogy a VPN gyenge teljesítménye legyőzze.

 • P2P és Torrenting támogatás

  Saját okokból nem minden VPN-szolgáltató engedélyezi a P2P-forgalmat a hálózatukon. Ha a kapcsolat torrenting miatt fojtódik le, akkor a VPN megszerzése, amely nem engedélyezi az ilyen forgalmat, semmit sem old meg.

 • A gyilkos kapcsoló

  Nem számít, mennyire jó a VPN, a leválasztások történnek. A készüléktől a VPN szerverig és a közöttük lévő összes hardverig túl sok változó létezik minden folyamatos vitorlázáshoz.

  Amikor a VPN leesik, az adatok visszatérnek ahhoz, hogy az Internet szolgáltatója teljesen látható legyen. Ez azt jelenti, hogy ismét a fojtás elsődleges célpontjává válik.

  A VPN kill-switch megakadályozza, hogy ez megtörténjen. Ez észlelni fogja, hogy az eszköz már nem beszél a VPN-kiszolgálóval, és automatikusan újracsatlakozik.

A legjobb VPN-k az ISP fojtásának megállításához

Rengeteg VPN-szolgáltató kínál minden olyan szolgáltatást, amelyet a fent leírtam. Mindig határozottan hisztem abban, hogy meg kell vizsgálnom, mit vársz. Ezért arra ösztönzem téged, hogy tegyen egy kicsit a saját ásatása mellett egy kedvelt szolgáltatást.

Ennek ellenére, ha szeretne egy kisebb listát indítani, vagy csak egyáltalán nem érdekli a játékot (és elég tisztességes, sokunk nem vagyunk), akkor itt áll három olyan VPN, amelyek nagyszerű munkát fognak tenni az internet sebességének megakadályozása érdekében fojtás.

CyberGhost

CyberGhost logó

Légmentesen bejelentkezési szabálytalansággal és a lehető legszigorúbb titkosítási szabványokkal a CyberGhost megállítja a nyomában minden internetes szolgáltatót. Mondjon búcsút az adatok elemzéséről és az internetkapcsolat fojtásáról.

A CyberGhost több mint 7100 szerverrel rendelkezik a világ 90 országában, tehát mindig legyen egy közeli. Ezek a szerverek szintén kiváló teljesítményt nyújtanak.

Az összes P2P protokollt a CyberGhost engedélyezi, és egy állandóan bekapcsolt internetes kikapcsolót éppen beépített az ügyfélszoftverbe. Ez egy olyan VPN-szolgáltató, amellyel nagyjából nem hibázhat.

Előnyök
 • Nulla naplózás a maximális adatvédelem érdekében
 • Kiváló szerverelosztás több mint 7100 szerverrel 90 országban
 • Nagyon gyors csatlakozási sebesség
 • Együttműködik az USA Netflix-szel és a BBC iPlayer-rel
 • Lehetővé teszi a P2P torrent alkalmazását
 • Hosszú 45 napos pénz-visszafizetési garancia
Hátrányok
 • Megkérdőjelezhető hírnevű anyavállalat
 • Konvertált kézi OpenVPN beállítás
 • Nem működik Kínából

NordVPN

NordVPN logó

Akárcsak a CyberGhost, az NordVPN is rendkívül jól látja az adatvédelmet. Az internetes adatvédelmi szempontból barátságos panamai (és szinte minden cég és kormány elérhetetlen részén) alapjául teljes mértékben semmi nem jelentkezik.

A NordVPN hatalmas gyors kiszolgálókkal rendelkezik (5645, ahogy írok – a teljes listát itt láthatod) 58 országban terjed. Az ilyen kiszolgálók aránytalan aránya az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban található, ami kiváló hír az ott élők számára. A kiszolgálók túlnyomó többsége szintén engedélyezi a P2P forgalmat (ennek megfelelően vannak megjelölve).

Mint bármelyik legfőbb VPN-szolgáltatótól elvárható, a Nord ügyfele multifunkcionális kill kapcsolót, valamint számos protokollt és titkosítási szabványt tartalmaz (természetesen beleértve azokat a golyóálló lehetőségeket is, amelyeket korábban említettem)..

Nagyszerű, mindenre kiterjedő szolgáltató, a NordVPN egyike annak a két szolgáltatásnak, amelybe mindig aktív előfizetést tartok.

Előnyök
 • Kiváló adatvédelem nulla naplózással
 • Nagy (és egyre növekvő) szerverhálózat
 • Jó kapcsolatteljesítmény
 • Speciális kiszolgálók (beleértve a dupla VPN-t, az elmosódott felhasználót és a Tor-ot a VPN felett)
 • Tiszta, könnyen használható ügyfél
 • Együttműködik a Netflix-szel és a legtöbb más streaming szolgáltatással
 • Lehetővé teszi a Torrenting és a P2P használatát
 • Dedikált IP-címeket kínál
Hátrányok
 • Nincs osztott alagút funkció
 • Kicsit drága a rövidebb távú terveknél

Surfshark

Surfshark logó

Nem léteznek olyan sokáig, mint a legtöbb VPN-szolgáltató. De, ahogy a felülvizsgálatban említettem, a Surfshark olyan szolgáltatás, amely nagyon-nagyon jól csinál dolgokat. Ez magában foglalja annak biztosítását, hogy minden megvan ahhoz, hogy megakadályozza az internetszolgáltatókat a kapcsolat fojtásában.

A magánélet-barát Brit Virgin-szigeteknél működő Surfshark egy másik szigorúan nem fakitermelési szolgáltató. Minden megfelelő VPN protokollt és katonai titkosítási szabványt kínálnak.

A Surfshark 63 országban több mint 1040 szerverrel rendelkezik, kiváló globális lefedettséggel. Bárhonnan csatlakozhat a kívánt helyhez.

Végül, de nem utolsósorban, az egyik legtisztább és legkönnyebben használható alkalmazásba csomagolva, amelyet láttam, a gyilkos kapcsoló funkció. A Surfshark minden bizonnyal nem okoz csalódást (különös tekintettel arra, hogy a szolgáltatás mennyire költséges).

Előnyök
 • Kiváló adatvédelem és biztonság naplózás nélkül
 • Nagyszerű szerver teljesítmény
 • Feloldja a Netflix, a BBC és még sokan másokat
 • Könnyen használható ügyfél
 • Korlátlan egyidejű kapcsolat
 • Torrent támogatás
 • Olcsó
Hátrányok
 • Inkonzisztens sebesség néhány helyen
 • Meglehetősen lassú ügyfélszolgálat

Hogyan lehet megtudni, ha az internet fojtott-e

Mint már korábban kifejtettük, az autópálya-forgalmi torlódásoktól eltérően, az útépítés miatt az internetszolgáltatók általi forgalomcsökkentés nem feltétlenül jelent figyelmeztetést számunkra a végfelhasználók számára.

A múltban néhány internetszolgáltató hónapok vagy évek óta foglalkozik az adatok gátlásával, mielőtt bárki bizonyíthatta volna, hogy ezt csinálja. Az internetes fojtást annyira nehéz felismerni, hogy az sokféle lehet, és hurkot húzhat bárki számára, aki azonosítható mintát keres.

Amikor egy internetszolgáltató gátolja a forgalmat, akkor:

 • Csak akkor fordul elő, amikor nagy a kereslet
 • Csak a forgalom meghatározott típusait célozza meg
 • Időszakos (néha teljesen véletlenszerű) alapon történik
 • A szolgáltató előfizetői bázisának csak a részeit érinti

Noha ezek a tényezők megkönnyítik a forgalom fojtásának észlelését, ez lehetséges. De mielőtt erre odajutunk, van egy különbség, amelyet fontos megjegyezni.

Ha egy internetszolgáltató gázpedált alkalmaz az összes internetes forgalomra, nem csak annak egy részletére, akkor ez nem valami szokatlan vagy aggodalomra ad okot (bár még mindig idegesítő). Ha azonban bizonyos típusú forgalmat céloznak, akkor erre van bekapcsolva. Ekkor jön ideje megkerülni a megoldást a lassulás elkerülése érdekében.

ISP fojtószelep-tesztek

A forgalmi fojtás észlelésének első lépése az alapszint létrehozása az internetkapcsolat számára. Ezt természetesen meg kell tennie, mielőtt bármilyen bypass módszert bevezetne.

Futtasson egy tesztet a Speedtest.net webhelyen, hogy megtudja, mennyire gyors az internet normál körülmények között. Windows és Mac esetén ezt közvetlenül a választott böngészőjéből is megteheti. Android és iPhone készülékeken letöltnie kell egy alkalmazást.

Miután észrevette a kapcsolat jellemző teljesítményét, van valami, amit összehasonlíthat egy olyan webhely vagy szolgáltatás sebességével kapcsolatban, amelyet feltételez, hogy fojtják.

Az Internet kapcsolat sebességének tesztje az összehasonlításhoz

Sajnos nincs olyan összes-egyben teszt, amely lefedi az összes webhelyet vagy szolgáltatást online. Vannak olyan tesztek, amelyek ellenőrzik a közös fojtószelepeket. Az egyik figyelmeztetés az, hogy egyes internetszolgáltatók megkísérelhetnek alattomosnak lenni és letilthatják a fojtást, mihelyt észlelik a teszteket. Ebben az esetben az ezekkel megtett távolság változhat.

Hogyan állítsuk le a fojtást a Netflix segítségével

Ha a Netflix médiafigyelése közben a minőség romlása tapasztalható, lépjen tovább a Fast.com oldalra, és ellenőrizze a kapcsolat sebességét a Netflix videoszerverekkel.

Ha a kapott sebességmérés jelentősen eltér a kiindulási sebességtől, akkor az ISP-fojtás hibáztatható. Fontos az is, hogy a nap különböző szakaszaiban ellenőrizze, hogy a megállapítások következetesek-e.

A Netflix szerver sebességének tesztképe

Ha arra gyanakszik, hogy az internet fojtódik a Netflix nézésekor, a megoldás egyszerű.

 1. Telepítsen egy Netflix-barát VPN-t az eszközére (a jelen szakaszban említettek bármelyike ​​kiválóan működik).
 2. Csatlakozzon egy könnyedén betöltött VPN szerverhez, fizikailag a helyéhez közel.
 3. Élvezze a gázmentes Netflix élményt.

A VPN-hez való csatlakozás után újra futtathatja a Fast.com tesztet, hogy megerősítse a fojtással kapcsolatos gyanúkat. Ha növekszik a sebesség, akkor igaza volt. És most már sikeresen megkerülte az internetszolgáltatók lassulási kísérleteit.

Hagyja abba a fojtást a YouTube-on

Ha nehézségei vannak a YouTube-lal, a Google létrehozott egy praktikus video streaming minőségi jelentéskészítő eszközt. Meg fogja mondani, hogy a szolgáltatásaik hogyan teljesítenek az adott internetszolgáltató hálózatán.

Az eszköz egy 24 órás eredményeket jelenít meg, így Ön is meg tudja mondani, hogy mikor van a csúcsforgalmi idő az internetszolgáltató felhasználóinak..

Időnként az ilyen idők elkerülése megoldja a problémákat. Ha már csúcsidőben folytat streaming-et, de nem kap stabil vagy gyors kapcsolatot, akkor az internetszolgáltató esetleg fojtja a szolgáltatását.

A YouTube video streaming minőségi eszköz képernyőképe

A fent említettek mellett semmi különlegeset nem kell tennie, hogy megkerüljük a YouTube ISP fojtását. Egyszerűen szerezzen be egy VPN-t, csatlakozzon hozzá, és élvezze a fizetett sebességet és minőséget.

Ennek érdekében, hogy megszerezze a legjobb élményt, ügyeljen arra, hogy melyik VPN szerverhez csatlakozik. Válasszon egyet, amely könnyű terhelés alatt áll, és közel ahhoz, ahol tartózkodik. Ezzel minimalizálja a VPN használatával járó általános költségeket és a teljesítményt.

Hogyan lehet megkerülni az ISP fojtását torrenting közben

A torrenting messze a leggyakrabban fojtott forgalom. Ez a fojtószelep érzékelésének legnehezebb típusa.

A legjobb módszer a BitTorrent fojtóképességének ellenőrzésére az uTorrent (vagy bármely más kliens) használatával letölthet egy fájlt rengeteg jól megalapozott vetőgéppel. Ennek garantálnia kell, hogy letöltése immunitást mutat a lassúság miatt az alacsony rendelkezésre állás miatt.

Kiváló választás itt, ha megragadunk egy népszerű Ubuntu Linux disztribútor telepítőjét. Ez egy nagyon biztonságos letöltés, amelynek nagyon nagy sebességgel kell rendelkezésre állnia nappali és éjszakai bármikor. Ha nem tudja letölteni a fájlt ésszerű sebességgel, ismét az internetszolgáltató fojthatja a torrentokat.

A BitTorrent fojtása (vagy bármilyen P2P) megkerülése ugyanolyan egyszerű, mint a fentiekben említett összes többi esetben. A VPN-k ismét megmentünk. A lépések a következők.

 1. Töltse le és telepítse a VPN-klienst.
 2. Szüneteltesse az összes aktív torrentet (ha van ilyen).
 3. Csatlakozzon egy olyan VPN-kiszolgálóhoz, amely nem terheli nagy terhelést.
 4. Menjen vissza az uTorrent oldalra, és folytassa a letöltéseket.

Ez az.

Néhány dolog, amit érdemes megjegyezni. Ügyeljen arra, hogy a rendszer egészére kiterjedő VPN-t használ, nem csak egy böngésző-kiterjesztést. Mivel az uTorrent külön alkalmazás, az utóbbi semmit sem fog tenni az Ön számára.

Önnek nem is kell aggódnia a VPN-kiszolgálótól való fizikai távolságra. A torrentálás decentralizált, és a világ minden tájáról letöltheti a vetőgépektől. Csak arra koncentráljon, hogy kiválasszon egy olyan kiszolgálót, amely nem esik nagy terhelésbe, és egy olyan P2P-barát országban. Általában Hollandiával megyek.

Mindenki teszt

Ha a fenti tesztek bármelyike ​​nem eredményes, akkor végezze el az internetes egészségügyi tesztet. Megmutatja a kapcsolat sebességét öt fő gerinchálózaton keresztül. Mindegyiknek hasonló eredményt kell kapnia.

Pillanatkép az inernet gerinchálózatokkal való teszteléséről a fojtás észlelése érdekében

Ha azt észleli, hogy egy vagy több hálózat teljesítménye rosszabb, mint a többieknél, ez a torlódás jele lehet. Ennek ideiglenes feltételnek kell lennie.

De ha tartós problémát észlel a tesztelt hálózatok bármelyikéhez való csatlakozáskor, ideje hivatalos panaszt benyújtani az internetszolgáltatónak..

Alsó vonal

Minden szerencsével soha nem találkozhat olyan helyzetben, amikor a forgalom fojtásával kell foglalkoznia. Nincs konkrét statisztika, amely igazolná a gyakorlat elterjedtségét. Kétségtelenül történik, de a legtöbb bizonyíték arra utal, hogy a legtöbb internetszolgáltató esetében ez még nem szokásos működési eljárás.

A nettó semlegesség halála az Egyesült Államokban előfordulhat (és valószínűleg meg fog változni), inkább hamarosan, mint később.

A jó hír az, hogy ha valaha úgy találja, hogy a forgalom fojtása befolyásolja, lehetősége van (a VPN-ek jelenleg a legjobb választás). Nagyon nagy esély van arra, hogy mivel az internetszolgáltatók egyre kifinomultabb forgalomfigyelő eszközöket vezetnek be, ellenintézkedés mindig fennáll.

Mint az elején mondtam, a legjobb védelem egy jól tájékozott közvélemény. Ha eddig elérted, most része vagy a megvilágosodott keveseknek.

Gördülő megoldás VPN-összehasonlítás

ProviderFeaturesAnti fojtószelep funkciók

Sebességteszt | Szerverlista
Országok:90
szerverek:7159
protokollok:OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP
platformok:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Kodi, Útválasztók
Kapcsolatok:7
Fakitermelés:Nincs naplózás
Elhelyezkedés:Románia
P2P támogatás:Igen
Ölj kapcsolót:Igen
1 hónapos terv:12,99 $ / hó
Éves terv:$ 2.75 / hó
Ingyenes próbaverzió:Igen
Pénzvisszafizetési:45 nap
Fizetés:Hitelkártya, PayPal, Bitcoin

Áttekintés | Sebességteszt | Szerverlista
Országok:58
szerverek:5645
protokollok:OpenVPN, L2TP, PPTP, IPSec / IKEv2
platformok:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, útválasztók
Kapcsolatok:6
Fakitermelés:Nincs naplózás
Elhelyezkedés:Panama
P2P támogatás:Igen
Ölj kapcsolót:Igen
1 hónapos terv:$ 11.95 / hó
Éves terv:$ 3.49 / hó
Ingyenes próbaverzió:Nem
Pénzvisszafizetési:30 nap
Fizetés:Hitelkártyák (Visa, MC, Amex, Discovery), Crypto (Bitcoin, Etherum, Ripple), Amazon Pay, Alipay, UnionPay, Egyéb

Áttekintés | Sebességteszt | Szerverlista
Országok:63
szerverek:1040+
protokollok:OpenVPN, IKEv2
platformok:Windows, Mac, Linux, iOS, Android, útválasztók
Kapcsolatok:Korlátlan
Fakitermelés:Nincs naplózás
Elhelyezkedés:Brit Virgin szigetek
P2P támogatás:Igen
Ölj kapcsolót:Igen
1 hónapos terv:$ 11.95 / hó
Éves terv:1,99 $ / hó
Ingyenes próbaverzió:Nem
Pénzvisszafizetési:30 nap
Fizetés:Hitelkártya, PayPal, Bitcoin, Alipay
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map