Mennyire biztonságosak a VPN-ek

Nem olyan régen az internet alig volt érdekes kíváncsiság. Ma azonban elmondható, hogy szerepet játszik életünk szinte minden területén. Szó szerint a tenyerünkbe egy teljesen új kényelmet és hasznosságot hozott.


De az internet előnyei mellett minden kockázatot jelent. És hogy megvédjük magunkat a különféle online fenyegetésektől, sokan gondolkodunk a VPN technológián, vagy már fordultak annak.

Papíron a VPN úgy tűnik, hogy a tökéletes eszköz a feladathoz. Titkosítják és névtelenül teszik az adatokat, biztonságban tartva és távol a kíváncsiságos szemtől.

A gyakorlatban azonban a VPN biztonságos? A dolgok határozottan egy kicsit bonyolultabbá válnak.

VPN használatakor a forgalmat harmadik félnek (a VPN szolgáltatónak) továbbadja, bízva benne, hogy nem sérti meg az Ön személyes adatait. Ez miatt a VPN-szolgáltató kiválasztásakor óvatosnak kell lennie. Ha rosszul választja, akkor az egyik adatvédelmi rémálmát cserélheti a másikra.

Vessen egy pillantást arra, hogy milyen veszély fenyegeti személyes adatait online, és hogy pontosan hogyan válasszon megbízható VPN szolgáltatást ezek elkerülése érdekében.

VPN-re vagy VPN-re nem

A legnyilvánvalóbb online fenyegetések bűncselekmények. A tolvajok gyakran meghaladják a felhasználói adatokat, például bejelentkezési hitelesítő adatokat, személyesen azonosítható információkat és hitelkártya-számokat..

De a bűnözők alig vannak egyedül abban, hogy megpróbálják megszerezni az Ön adatait. Az internetes magánélet védelme sok országban veszélybe kerül (feltételezve, hogy kezdetben léteznek).

ISP-k és adatgyűjtés

Megdöbbent, ha megtudja, mennyi adatot gyűjt az átlagos internetszolgáltató (ISP) a felhasználókról. És nagyon szeretik csinálni. Egyesek annyit kínálnak, hogy kedvezményes árakat kínálnak, ha beleegyeznek, hogy kémkednek téged (részletek, amelyek finoman nyomtatva vannak a finom nyomtatásban).

Miért gyűjti ezeket az információkat? Természetesen, hogy eladja a legmagasabb ajánlatot nyújtónak. Nagyon jövedelmező üzleti modell.

Az IPS által esetleg valószínűleg gyűjtött adatok az alábbiak bármelyikét tartalmazhatják:

 • Megtekintett egyes nem titkosított weboldalak
 • Domainek és titkosított oldalak meglátogatása
 • Használt online szolgáltatások
 • Letöltött egyéni fájlok
 • Feladók, címzettek és esetleg a titkosítatlan e-mailek tartalma

Ezen információk alapján az internetszolgáltató sokkolóan pontos képet készíthet rólad.

Például felépíthetnek egy részleges orvosi profilt annak alapján, hogy mely betegségekkel kapcsolatos információkat olvas, vagy milyen orvosi szolgáltatásokat keres.

Lehetséges, hogy a leggyakrabban meglátogatott webhelyek típusa alapján megtudhatja a nemet és a hozzávetőleges életkorot.

Lehet, hogy megtanulják az Ön politikai hajlandóságát, szexuális irányultságát vagy bármilyen más személyiségjegyét, amelyet az online viselkedése mutat be.

És talán legfélelmetesebb, hogy a gyűjtött adatokat nem is ellenőrizheti, hogy legalább ellenőrizze az adatok pontosságát.

Hogyan védhetnek a VPN-ek

VPN használatakor az internetszolgáltatót sötétben hagyja. A VPN titkosított kapcsolatot (vagy alagutat) hoz létre az eszköz és a VPN-szolgáltató által irányított szerver között.

De alapértelmezés szerint az összes internetes forgalom ezen az alagúton halad keresztül. Mindaddig, amíg ez a helyzet, az internetszolgáltató nem fog tudni kitalálni az online tevékenységeit.

A megbízható VPN biztonságos és névtelen online

Minden titkosítva és a VPN-kiszolgálón keresztül továbbítva. Tehát az internetszolgáltatója nem fogja tudni, hova megy az adat, ki származik, vagy mit tartalmaz.

Mint már említettük, ez csak a bizalom terheit tolja el az internetszolgáltatótól és a VPN szolgáltatástól. Ha nem vesz igénybe megbízható VPN-szolgáltatót, akkor csak azt cserélje ki, hogy ki profitálhat személyes adataiból, és nem sok más.

Miért fontos egy megbízható VPN-szolgáltató?

Amikor VPN szolgáltatást használ az Internet szolgáltató vagy más illetéktelen fél elleni védelemre, akkor bízik abban, hogy a VPN nem olyan lesz, mint ők. Bíz abban, hogy nem jelentkezik és nem követi nyomon az internetes forgalmat, vagy nem adja el online szokásait vagy személyes adatait azoknak, akik hajlandók fizetni érte..

Valójában, mivel minden VPN-szolgáltatónak be kell jelentkeznie egy szerverük használatához, kifejezetten megcímkézi a forgalmat, mint neked való. Ha a VPN-szolgáltatás úgy dönt, hogy katalogizálja tevékenységeit, a dolgok még kompromittálódhatnak.

A szomorú valóság az, hogy mindig vannak becstelen VPN-szolgáltatók, akik pénzt keresnek az informálatlan felhasználókra. Mindig, amikor fennáll az adatvédelmi pánik, droves formájában jelennek meg a piacon.

A VPN-szolgáltató gondos kiválasztása elmulasztásakor sokkal rosszabb helyzetbe kerülhet, mint amiben kezdett, és teljesen új módon veszélyeztetheti a magánéletét és biztonságát..

Mennyire biztonságos a VPN

Először tegyük félre az egyes szolgáltatók politikáit és viselkedését.

A legtöbb kereskedelmi VPN szolgáltatás mögött meghúzódó technológia nagyon stabil, és kiváló védelmet nyújt biztonságának és magánéletének.

Általánosságban elmondható, hogy a helyesen beállított VPN lehetővé teszi, hogy jogosulatlan személyek vagy szervezetek számára lehetetlenné tegyék az internetes forgalom elemzését, és bármilyen tevékenység visszakapcsolását magához..

Fontos megjegyezni, hogy a VPN csak az eszköz és a VPN szerver között titkosítja az adatokat. Ha elhagyja ezt a szervert, hogy a végső rendeltetési helyére utazzon, ugyanolyan sebezhető az elhallgatás ellen, mint bármely nem VPN-forgalom..

Addigra azonban a VPN szervert tekintik a forgalom forrásának. Nagyon nehéz bárkinek visszakeresni (és bármilyen online tevékenységet is végezzen) hozzád.

Mit kell keresni egy biztonságos VPN-ben

Tehát technológiai szempontból a VPN biztonságos. Mivel azonban a szolgáltató által nyújtott adatvédelmet és biztonságot könnyen alááshatja, a jó hírű és átlátható VPN-szolgáltatás kiválasztása túl kritikus..

Ha ezt nem teszi meg, akkor teljes egészében elveszíti a VPN-szolgáltatásért fizetendő fizetést, a magánélet és a biztonság érdekében. Pénzt dobsz le a csatornába.

Van egy lista azokról a dolgokról, amelyeket érdemes megnéznie annak biztosítása érdekében, hogy a VPN biztosítsa a legjobb szintű védelmet. Először is, bármely megfontolás alatt álló szolgáltatónak kínálnia kell ezeket a műszaki szolgáltatásokat:

 • 128 bites vagy 256 bites titkosítás
 • DNS szivárgás elleni védelem
 • Nagyon sok szerver azokban az országokban, amelyekhez csatlakozni szeretne
 • Megosztott (nem dedikált) IP-címek a jobb névtelenség érdekében
 • Platformközi támogatás
 • TCP vagy UDP protokollok választása

Ha ezek mindegyike elérhető, akkor robusztus és biztonságos VPN-szolgáltatást kap, amely maximális rugalmasságot és széles körű kompatibilitást kínál. Legalább technológiai szempontból, azaz.

Miután talált egy ilyen szolgáltatót, fel kell hívnia a figyelmet a vállalatra és annak különféle irányelveire, amelyek hatással lehetnek az Ön biztonságára és magánéletére. Győződjön meg arról, hogy rendelkezik-e a következők mindegyikével:

 • Világos irányelv, amely felvázolja a felhasználói adatgyűjtési gyakorlatokat
 • Nem naplózza a forgalmi forrást vagy a célt
 • A felhasználó bejelentkezéseinek vagy kijelentkezésének nyomon követése (legalább ideális esetben ideális esetben egyáltalán nincs semmi)
 • Nincs harmadik fél hozzáférése a szerverekhez vagy az ügyfelekhez
 • A Szolgáltatási feltételekről szóló megállapodás, amelyet valóban megérthet

Amikor egy VPN-szolgáltató bejelöli ezeket a négyzeteket, és teljesíti az összes műszaki követelményt, nagy esély van arra, hogy az adatok jó kezekben lesznek velük..

Ennek ellenére ne mindig vegye figyelembe a szót. Mutasson még egy kicsit többet, és nézzen meg olyan eseteket, amelyekben a szolgáltató nem követte az irányelveiket, vagy felfedezték őket, hogy olyan adatokat gyűjtenek, amelyekről azt állították, hogy nem.

Ha jó kiindulási pontot szeretne, akkor a CyberGhost, a NordVPN és a Surfshark, mint olyan szolgáltatások, amelyeket személyesen használok, és bízom benne.

Ingyenes VPN biztonságos

Nem olyan könnyű olyan ingyenes VPN szolgáltatást találni, amely biztonságos és biztonságos, és megfelel a fentiekben ismertetett követelményeimnek (amelyek véleményem szerint tömegek). De sokan egyébként is használják őket.

A legtöbb ingyenes VPN merész állításokat tesz biztonsági funkcióival és az általuk biztosított névtelenség szintjével kapcsolatban. De szinte senki sem él eleget nekik.

Az egyszerű tény az, hogy a szerverek és a sávszélesség pénzbe kerülnek. Az „ingyenes” VPN-nek valamilyen módon fedeznie kell ezeket a költségeket, és a személyes adatainak és az online szokásainak értékesítése meglepően jövedelmező lehet (a hirdetési bevételek bármilyen formájánál inkább, az ingyenes VPN-ek másik közös jövedelemforrása)..

Nem megbízható, ingyenes VPN értékesítési adatok

Számos közismert ingyenes VPN-szolgáltatást már bizonytalannak és hiányosnak találtak az adatgyűjtési gyakorlatuk során.

Például a Holat vörös kézzel kapják el, amikor VPN-felhasználóik sávszélességét harmadik személyeknek adják el. Szoftverükben még egy hibát is tartalmaztak, amely lehetővé tette a támadónak, hogy teljes mértékben irányítsa a felhasználói eszközt.

A Betternet, egy széles körben használt ingyenes mobil VPN szolgáltatás 14 olyan egyedi nyomkövető könyvtárat tartalmazott, amelyek be vannak ágyazva alkalmazásukba. Vitathatatlanul a Betternet használata rosszabbá tette a magánéletét, mint egyáltalán nem használt semmiféle védelmet.

Személy szerint mindig fizetett VPN-t választok egy ingyenes helyett. Néhány kivétellel számíthatok egyrészt, minden ingyenes VPN-t a legjobban megkérdőjelezhetőnek tartom, ha egyenesen veszélyesnek is. Lehet, hogy én vagyok a kisebbség, de ha olyan minőségi szolgáltatót szerezhet, mint a Surfshark vagy a CyberGhost, csupán néhány dollárért havonta, számomra ez a döntés.

Válasszon bölcsen, maradjon biztonságban

A megbízható, biztonságos és megbízható VPN kiválasztása nem triviális kérdés, és következményei vannak, ha téved. A VPN szolgáltatás használata az összes internetes tevékenységet és adatot a kezükbe hozza. Bizonyos esetekben ez rosszabb lehet, mint az Internet szolgáltató bizalma.

Kövesse az ebben a cikkben szereplő tanácsokat, hogy egy becsületes szolgáltatót találjon, magas szintű biztonsággal és magánélettel. Töltsön el egy kis időt kutatásának.

Sok biztonságos VPN található odakint, amelyek valószínűleg mindent megtesznek az Ön és adatainak védelme érdekében. Az egyik használata vitathatatlanul a legjobb, amit bárki közülünk, internetfelhasználó, meg tud tenni.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map