ProtonVPN áttekintés

ProtonVPN logóPontszám:
8.6 / 10


Nagyon tetszik a ProtonVPN. Ez egy biztonsági és magánélet-orientált szolgáltatás, gyors kiszolgálókkal, kiváló szoftverrel és számos praktikus funkcióval, amelyeket a többi szolgáltató nem zavar. Igen, a drága oldalon vannak, de ha a cél az interneten névtelenség marad, akkor néhány VPN jobban megcsinálja.

Előnyök
 • Kiváló adatvédelmi és biztonsági szolgáltatások
 • Kettős VPN minden támogatott országban
 • Nincs napló
 • Könnyen használható ügyfél
 • Jó szerver teljesítmény
 • Torrent és P2P barátságos
 • Ingyenes verziót kínál
Hátrányok
 • Drága
 • Nincs élő chat támogatás
 • P2P szerverek csak négy országban

Ha szereti a digitális adatvédelmet, nagy esély van arra, hogy hallottál a ProtonMail-ről – az ingyenes, titkosított e-mail szolgáltatásról, amelyet a svájci CERN tudósai fejlesztettek ki..

Amit nem lehet tudni, hogy ugyanazok a fejlesztők költöztek a VPN arénába, egy ProtonVPN nevű szolgáltatással..

A VPN-szolgáltatások mentén a ProtonVPN kissé egyedülálló, mivel ingyenesen fizetett számlastruktúrát kínál. Ez azt jelenti, hogy ingyenesen hozzáférhet a szolgáltatás alapvető verziójához, az ingyenes VPN-k jellemző legtöbb hátránya nélkül.

De ez nem minden, amit a ProtonVPN kínál. Messze van tőle.

A sebesség növelése érdekében itt olvasható a ProtonVPN áttekintés.

ProtonVPN áttekintés

A ProtonVPN anyavállalata, a Proton Technologies AG, a digitális magánélet ismert hírneve. Az e-maileken és a VPN-szolgáltatásokon túlmenően egy maroknyi széles körben használt nyílt forrású titkosítási eszközért, például OpenPGPjs és GopenPGP.

Nyilvánvaló, hogy meglehetősen komolyan gondolkodnak a digitális magánélet kiterjesztéséről. Tehát milyen jól teljesítettek a VPN-kínálatukkal?

Előnyök

Mint várhatnánk, a ProtonVPN egy nagyon biztonságos VPN, amelynek legnagyobb értékesítési pontja a biztonság és a magánélet.

A szolgáltatás a legkorszerűbb titkosítási szabványokra támaszkodik, és a magánélet-barát Svájcban működik.

Ráadásul a ProtonVPN szigorú bejelentkezési tilalommal rendelkezik. Csak az időbélyegzővel bírnak, amikor utoljára bejelentkezett a fiókjába a brute-force támadás megelőzése érdekében. Mivel ezeket az információkat minden bejelentkezéskor felülbírálják, nem hagy nyomot, és az Ön személyes adatait sértetlen marad.

A ProtonVPN egyike azon kevés szolgáltatóknak, amelyek dupla VPN-megoldást kínálnak, és kéz a kézben tudnak működni a Tor hálózattal. A kikapcsoló és a DNS szivárgás elleni védelem természetesen szintén rendelkezésre áll.

A magánélet és a biztonság mellett a ProtonVPN más előnyöket is kínál.

A teljes hálózatuk teljesítménye jó.

Egy hasznos osztott alagútépítési funkciót valósítanak meg, amely lehetővé teszi a forgalom finomhangolását, és eldöntheti, hogy mi menjen át a VPN-en, és mi nem.

A P2P számos kiszolgálón is engedélyezett, bár nem a szabad csomagban.

A ProtonVPN azon kevés fogyasztói VPN-szolgáltatás közül, amelyek továbbra is működnek az USA Netflix-szel, valamint a Disney +, a Hulu, az Amazon Prime és a BBC iPlayer szolgáltatással. Nagyon jó bónusz, ha külföldön szeretne néhány műsort közvetíteni, vagy csak otthon szeretné megőrizni biztonságát.

És VPN-alkalmazásuk, bár a Windowsra, a MacOS-ra, az iOS-re és az Androidra korlátozódnak, ugyanolyan jók, amennyire csak kap. Minden verzió kiváló teljesítményt és intuitív, felhasználóbarát élményt kínál.

A ProtonVPN-t kliensalkalmazás nélkül is futtathatja Linuxon, valamint a Tomato, Asus WRT és DD-WRT útválasztókon..

Hátrányok

Egyik VPN-szolgáltató sem tökéletes, ideértve a ProtonVPN-t is.

Az egyik legjelentősebb hátránya a költség. A ProtonVPN több árat kínál, de ezek nem olcsók (természetesen, kivéve az ingyenes verziót).

Miközben 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínálnak, ez arányos, vagyis ha 15 nap elteltével visszavonul, a pénzének csak a felét kapja vissza. Nincs más VPN, amire gondolok, ezt nem teszi meg.

A ProtonVPN-nek egy kicsit hiányzik az ügyfélszolgálat is. A segítség csak az e-mailen keresztül érhető el, amely hosszú várakozási időket jelenthet – bár legalább a válaszok hasznosak, és nem a copy-and-paste változatból.

Megemlítettem, hogy a ProtonVPN együttműködik az USA Netflix-szel.

Sajnos a kép nem olyan rózsás, mint más országokban. Tudtam, hogy a szolgáltatás brit, német és japán verziói működjenek, de ennyi.

Számomra úgy érzi, hogy sok hátrány a VPN ingyenes szintjének fenntartásával jár, bár ez csak egy csomó.

Jellemzők

Mint mindig, a jelen felülvizsgálathoz megbizonyosodtam arról, hogy a ProtonVPN-t a lehető legszélesebb körűen fedezem fel. Az egyik rendellenesség az, hogy a legtöbb más VPN-vel ellentétben a ProtonVPN az előfizetésétől függően különböző funkciókat kínál..

Mivel a Plus csomag a legnépszerűbb lehetőség, ezért döntöttem úgy, hogy fedezem. Hangsúlyozom azonban, hogy ha a legolcsóbb csomagok egyikén sem érhető el szolgáltatás.

Öld meg a kapcsolót

A ProtonVPN egy magánélet-központú VPN. Ezért nem meglepő, hogy beépített kill kapcsolót kínálnak.

Ez a szolgáltatás automatikusan letiltja az eszköz internetes forgalmát a szolgáltatás váratlan lekapcsolása esetén. Ezek megtörténhetnek bármilyen VPN-sel.

Az ilyen helyzetekben történő aktiválással a kill kapcsoló megakadályozza, hogy minden adat a titkosítatlan szokásos internet-kapcsolaton keresztül kijusson, és a tevékenységeit világszerte felfedi..

A kill kapcsoló csak az ügyfél Windows és MacOS verzióinál érhető el.

Az iOS és az Android alkalmazásokban a ProtonVPN ehelyett mindig bekapcsolt lehetőséget kínál a szolgáltatáshoz való újracsatlakozáshoz, ha a kapcsolat meghiúsul. És ez elég tisztességes. Az instabil mobil kapcsolat kikapcsolása rémálom.

DNS szivárgásvédelem

A ProtonVPN által kínált másik adatvédelmi szolgáltatás a DNS szivárgás elleni védelem.

Az összes natív ProtonVPN alkalmazás automatikusan átirányítja a DNS-lekérdezéseket a vállalat által üzemeltetett szerverekre.

Ezek a szerverek ugyanazokat a bejelentkezési tilalmakat követik, mint a szolgáltatás többi része. Tehát a DNS előzményei nem használhatók útitervként az internetes tevékenységekhez.

A kikapcsolóval együtt a DNS szivárgás elleni védelem megállítja az online szokások nyomon követésének kísérletét.

Biztonsági mag

Azok számára, akik mindenekelőtt a biztonságot nyerik, a ProtonVPN az általuk hívott Secure Core szervereket kínálja. A mindennapi VPN-beszélgetésben ez kettős VPN. De érdekes csavarással jár.

A lényeg az, hogy a kettős VPN láncban az első ugrást biztosító Secure Core szervereket a ProtonVPN birtokolja és üzemeltetik, nem pedig bérelt szolgáltatón keresztül..

Emellett néhány őrülten biztonságos helyen helyezkednek el, például egy leszerelt svájci hadsereg csapadék menedékhelyén, amely 1000 méter alatt található.

Ez garantálja, hogy egyetlen harmadik fél sem fogja jogosulatlanul hozzáférni a hardverhez, és veszélyeztetheti az Ön biztonságát.

A ProtonVPN Secure Core szerverei Izlandon, Svédországban és Svájcban találhatók.

A Secure Core hátránya, és valójában bármilyen dupla VPN-megoldás, elkerülhetetlen teljesítményütközés. Az adatainak külön távolságot kell megtenniük a második VPN-kiszolgálóig, és azután kezeli.

Mennyivel lassabb a teljesítmény? Itt található a sebesség-teszt eredménye Hollandiában a normál VPN-kapcsolat és a Secure Core használatával.

Biztonsági magsebesség-teszt
ProtonVPN rendszeres VPN szerver sebesség-teszt eredményeiRendszeres VPN ProtonVPN Secure Core VPN szerver sebesség teszt eredményeiSecure Core VPN

A sebesség kb. 2/3-os csökkentésére gondolunk, ami őszintén szólva elég jó. Jellemző, ha a teljes teljesítmény legalább a felét látja más VPN-szolgáltatókkal, amelyek kettős VPN-megoldást valósítanak meg, tehát a ProtonVPN-hez.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Secure Core nem érhető el a ProtonVPN Basic és ingyenes csomagjain.

Split alagút

Nem minden internetes forgalomnak kell VPN-en keresztül mennie. És erre szolgál a ProtonVPN megosztott alagút funkciója.

Ez lehetővé teszi, hogy kiválassza, mely alkalmazások és IP-címek használják a szolgáltatást, és melyek nem.

Ez egy kiváló szolgáltatás, amikor például torrentet szeretne letölteni, miközben egyidejűleg helyi TV-t szeretne streamálni. A torrent Hollandián keresztül lehívható, miközben helyben figyeli, mintha egyáltalán nem lenne csatlakoztatva VPN-hez.

Ha nem küld el mindent a VPN-en keresztül, javíthatja a kapcsolat teljesítményét is.

A Split Tunneling jelenleg csak a ProtonVPN Windows és Android kliensein érhető el.

Tor kompatibilitás

Az extra adatvédelem érdekében a ProtonVPN támogatást nyújt a Tor hálózat és a VPN szolgáltatás együttes használatához is. A lényeg az, hogy a ProtonVPN nem minden szervere támogatja ezt a fajta beállítást, ezért az alkalmazáson keresztül át kell dolgoznia, hogy kitalálhassa, melyik.

Mégis, még a korlátozott Tor támogatás nyújtása is ritka a VPN-iparban, tehát üdvözlő szolgáltatás.

A Tor-kiszolgálók nem érhetők el, ha feliratkozik a Basic vagy az ingyenes tervre.

ProtonVPN Netflix és egyéb streaming támogatás

Tesztelésem során azt tapasztaltam, hogy a ProtonVPN működik együtt a Netflix-szel, annak ellenére, hogy a streaming óriás erőfeszítéseket tett a VPN-használat kiküszöbölésére..

A földrajzi blokkolás megkerülése nem reklámozott szolgáltatás, ne feledje, és a ProtonVPN nem garantálja kifejezetten, hogy mindig működni fog. Ezért a Netflix szervereket nem jelöli meg az alkalmazás, és próba-és hiba módszerrel kell találnia egy működőképes.

A ProtonVPN feloldja az amerikai Netflix-et

A teszteim csak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Japánban találtak kiszolgálókat a Netflix feloldásának feloldására. A globális Netflix katalógus többi részéhez való hozzáféréshez másutt kell keresnie.

A Netflixen kívül azonban nem volt probléma az Amazon Prime, a Hulu és a Disney + csatlakozásával. Számos brit szervert beszereztem a BBC iPlayer, valamint az ITV Hub és az All 4 feloldásához..

Összességében a ProtonVPN lenyűgöző munkát végez az adatfolyamok terén, és nem kell gondot okoznia az összes főbb játékos elérésekor. De ne feledje, hogy a futásteljesítmény eltérhet a kevésbé népszerű szolgáltatásoktól vagy helyektől.

Torrent és P2P támogatás

Ahogy korábban említettem, a ProtonVPN fizetett előfizetői a torrent és más P2P fájlmegosztó alkalmazásokhoz használhatják a szolgáltatást..

Ha azonban a P2P-t a ProtonVPN-n szeretné használni, akkor csatlakoznia kell egy kompatibilis szerverhez. És csak négy ország (Hollandia, Szingapúr, Svédország és Svájc) rendelkezik ilyennel.

A P2P-kiszolgálók meg vannak jelölve az ügyfélen, bár sajnos nincs gyors módja annak, hogy csak azokat jelenítsük meg. Használhatja a ProtonVPN praktikus kapcsolati profilját (amelyet kissé később kapok meg), de ennél egyszerűbbnek kell lennie.

Még ha nem is szándékozik megosztani a fájlokat, azt javaslom, vegye figyelembe, hogy mely szerverek kínálják a funkciókat. Használat helyett kerülje el őket.

Átlagosan a P2P szerverek szenvednek a legnehezebb terhelésektől, és ennélfogva általában kissé lassabb teljesítményt nyújtanak. A sebesség továbbra is elég jó, de ha nem kell P2P-kiszolgálót használni, miért csinálja?.

Párhuzamos kapcsolatok

A legtöbb más VPN szolgáltatáshoz hasonlóan a ProtonVPN lehetővé teszi, hogy több előfizetővel egyszerre csatlakozzon egyetlen előfizetéssel.

Hány felhasználhatja azonban azt, hogy melyik tervet választja.

Az alapterv akár két egyidejű kapcsolatot is kínál, míg a Plus akár öt lehetőséget is kínál. A Visionary terv tíz párhuzamos kapcsolatot fog elérni, de ez az opcióm szerint túlságosan sokba kerül.

Ha nagyon sok kapcsolat van, nézd meg a Surfshark kiváló VPN szolgáltatást, amely jelenleg nem rendelkezik párhuzamos csatlakozási korlátokkal.

Adatvédelem és biztonság

Mostanra egyértelműnek kell lennie, hogy a ProtonVPN az adatvédelemről és biztonságról szól. Végül is nem építené adatközpontot egy földalatti bunkerbe, ha nem gondolkodott volna komolyan.

Nem meglepő, hogy ez egy olyan terület, ahol a ProtonVPN ragyog.

igazságszolgáltatás

Először: a ProtonVPN otthont ad Svájcban, ahol a világ legszigorúbb adatvédelmi törvényei vannak. Valójában ebből kifolyólag vonzóak a magánélet-központú szolgáltatások számára.

A ProtonVPN mögött álló csapatnak régóta szólít fel a svájci biztonságos menedék megőrzése a digitális adatvédelmi jogok védelme érdekében.

Fontos megjegyezni, hogy Svájc nem vesz részt olyan multinacionális hírszerzési megállapodásokban, mint például az 5, 9 és 14 szem szövetség, amely összeköti a nyugati világot.

Ez azt jelenti, hogy alapértelmezés szerint nem osztanak meg információt a külföldi kormányokkal. Az információkéréseknek meg kell felelniük a svájci törvényeknek, amelyek erősen támogatják az egyéni adatvédelmi jogokat.

Még a svájci hatóságoknak is értesíteniük kell az elektronikus megfigyelési célokat, hogy megfigyelik őket. Tehát a valószínűsége semmilyen, hogy a legkomolyabb külföldi kérelmeket bármikor szórakoztatják.

Naplózási politika

A ProtonVPN svájci működési joghatóságának további előnye, hogy lehetővé teszi számukra átfogó naplózási tilalmi politikát.

A svájci törvény egyik rendelkezése sem követeli meg a VPN-t felhasználóik célzott naplózását, még akkor sem, ha a hatóságok ezt kérték. Tehát a ProtonVPN nem és egyértelműen állítja:

A ProtonVPN nem naplózott VPN szolgáltatás.

A ProtonVPN használatakor NEM tesszük a következők egyikét:

 • Naplózza a felhasználók forgalmát vagy a kommunikáció tartalmát
 • Megkülönböztetés az eszközök, protokollok vagy alkalmazások ellen
 • Fojtsa be az internetkapcsolatot

Mint korábban említettük, a ProtonVPN egyetlen felhasználási adatot ment, annak időbélyegétől, amikor utoljára bejelentkezett a VPN-fiókjába..

Ez az időbélyeg nem tartalmaz személyesen azonosítható adatokat és semmiféle IP-címet.

Az időbélyegzőt minden bejelentkezési kísérletnél kicserélik. Ez csak a ProtonVPN elősegítésére szolgál, hogy megakadályozzák és leküzdjék a fiókod elleni erőszakos támadásokat.

Protokoll és titkosítás

A ProtonVPN biztonság iránti elkötelezettségének nagy része a protokollok és a titkosítási szabványok megválasztása.

Sok más VPN-szolgáltatótól eltérően a ProtonVPN nem kínál olyan technológiát, amelynek ismert sebezhetőségei vannak. Ezért nem fogja tudni használni a PPTP protokollt, még a kompatibilitási okokból sem.

Ehelyett egy olyan VPN-t talál, amely a csúcskategóriás titkosításra támaszkodik és annyi biztonsági funkciót kínál, amennyit ésszerűen kínálhat.

Először is, a ProtonVPN-hez történő minden kapcsolat 256 bites AES titkosítást használ, 4096 bites RSA kulcscserével és HMAC-SHA384 üzenet hitelesítéssel..

Windows vagy Linux-alapú eszközökön ezt a titkosítást az OpenVPN protokoll veszi át, amely a sebesség és biztonság iparági szabványa..

Az összes többi platform az IKEv2 / IPSec protokollt használja, amely szinte minden tekintetben összehasonlítható az OpenVPN-rel..

Míg más szolgáltatók a széles eszköz-támogatásra összpontosítanak több protokollon keresztül, a ProtonVPN a biztonságot prioritássá teszi, csak a fenti rendkívül biztonságos lehetőségeket kínálva.

További védelmi rétegként a ProtonVPN-en áthaladó összes titkosított forgalom Perfect Forward Secrecy-t (PFS) használ..

A PFS egy olyan rendszer, amely kényszeríti a VPN-t egy új titkosítási kulcs készlet megtárgyalására minden új kapcsolattal, vagy amikor a régi kulcsok lejárnak.

Mindez minimalizálja a harmadik féltől származó kulcslopásokkal járó kockázatot, mivel minden kulcs csak minimális mennyiségű adat dekódolására szolgál korlátozott időtartamon belül.

DNS szivárgások

Mint a fent bemutatott szakaszban említettem, a ProtonVPN DNS szivárgás elleni védelmet kínál minden ügyfélszoftverén.

A működés egyszerű. A ProtonVPN saját DNS-kiszolgálókat üzemelteti, és az ügyfélszoftver minden DNS-kérelmet arra kényszerít, hogy ezeket a kiszolgálókat a munkamenet időtartama alatt használja..

Tesztelésem során a ProtonVPN összes kliense letette a DNS-szivárgás tesztet repülő színekkel.

ProtonVPN, amely átjut egy DNS szivárgásteszten

Úgy érzem, hogy enyhe figyelmeztetést kell hozzátenni, amikor a ProtonVPN mobil ügyfelei vannak. Ennek oka az, hogy bár az Androidon és az iOS rendszeren elérhetővé teszik a folyamatosan bekapcsolt funkciót, és alternatívaként mutatják be a gyilkos kapcsolót, a két dolog nem azonos.

A folyamatosan bekapcsolt funkció bizonyos esetekben rövid DNS-szivárgást eredményezhet.

Ha a mobilszolgáltatása eléggé leromlik ahhoz, hogy megszakítsa a VPN-kapcsolatot, akkor a kill kapcsoló leállítja az összes forgalmat. A folyamatosan bekapcsolt funkció csak a VPN-hez való újracsatlakozási kísérleteket indítja el.

Mielőtt az újracsatlakozás megtörténne (bár ez kicsi, az idő is), ki van téve az adatok és a DNS szivárgás veszélyének.

A gyakorlatban szinte lehetetlen, hogy ez veszélyeztesse az Ön biztonságát – elvégre ezredmásodpercről beszélünk. A teljes nyilvánosságra hozatal érdekében azonban erről tudnia kell.

Alkalmazások és ügyfelek

A ProtonVPN testreszabott ügyfeleket kínál Windows, macOS, iOS és Android rendszerekhez. A parancssori eszköz szintén elérhető a Linux számára.

Néhányan azt állítják, hogy ez hátrányos helyzetbe hozza őket más szolgáltatókhoz képest, amelyek megpróbálják lefedni minden olyan internethez csatlakoztatott eszközt, amelyre gondolni lehet.

Azt állítanám, hogy ez lehetővé teszi a ProtonVPN számára, hogy a kis alkalmazáscsomagjára összpontosítson, hogy a lehető leginkább felhasználóbarát és stabil legyen.

Ezen túlmenően ez a négy lehetőség az, amit egyébként a legtöbbünk használ.

Ha szeretné, beállíthatja a VPN-t többféle útválasztón (nevezetesen Tomato, Asus WRT és DD-WRT), de ez egy kézi folyamat.

A ProtonVPN ügyfélszoftvere összességében jól megtervezett, intuitív és egyszerűen használható, függetlenül attól, hogy milyen eszköz van. Még egy egyszerű, de informatív útmutatót is tartalmaz, amikor először tüzi fel.

A ProtonVPN alkalmazás súgója fut

A Windows kliens a hatékonyság egyik modellje. Alapvetően ez egy képzeletbeli felület az OpenVPN számára, egy könnyen olvasható szerverlistával, amely nyilvánvalóvá teszi az egyes szerverek által támogatott funkciókat (P2P, Tor stb.).

Ez hasznos, ha például P2P-kompatibilis szerverre kell váltania. Bár, amint azt korábban említettem, kívánom, hogy legyen egy egyszerű módszer a lista kiszűrésére a különféle szerver funkciók szerint. Jelenleg a kiszolgálókat csak országonként szűrheti.

A meglehetősen szokásos módon az ügyfél egyetlen kattintással rendelkezik a „gyors csatlakozás” lehetőséggel, amely az adott pillanatban elérhető leggyorsabb szerverhez csatlakozik..

A tesztelésem során lehetetlen volt megmondani, milyen jól működik a gyors csatlakozás, kivéve azt, hogy soha nem tapasztaltam szokatlanul lassú kapcsolatot, amikor ezt választotta..

Ügyfélbeállítások

A hamburgermenü a ProtonVPN kliensének főablakának bal felső sarkában a felhasználó által konfigurálható lehetőségek felsorolásához vezet..

Itt találja a megszakító kapcsolót (vagy mobilok esetén a mindig bekapcsolt funkciókat), a DNS szivárgás elleni védelmet és a protokoll beállításait. A hasított alagút is ott él.

A megosztott alagút kialakításánál a Windows és az Android ügyfelek egyetlen fő jellemzője, ám a másik kettő hiányzik.

Egyébként a felhasználói élmény minden platformon hasonló.

profilok

A ProtonVPN ügyfél-implementációinak kissé egyedi tulajdonságai a kapcsolatprofilok. Ezzel lehetővé teszik, hogy speciális konfigurációkat mentsen a gyors, egyetlen kattintással történő kapcsolatteremtés érdekében.

Nagyon hasznosnak találtam őket.

Az egyes profilok segítségével kiválaszthatja a használni kívánt VPN protokollt (csak OpenVPN TCP vagy UDP), valamint az országot és a kiszolgálót, amelyhez csatlakozni szeretne..

Szerverek esetén kiválaszthat egy véletlenszerűt, egyet, vagy hagyhatja, hogy az ügyfél válassza a jelenleg elérhető leggyorsabb kiszolgálót.

ProtonVPN kliens profilok ablaka

Ha van valami, amire többször használja a ProtonVPN-t, hozzon létre egy profilt. Gyorsan rájöttem, hogy mentem néhány P2P konfigurációt, és egyet az USA Netflix streamingjéhez.

Ügyfélbiztonság

2020 januárjában mind a négy ProtonVPN alkalmazás nyílt forrásúvá vált, azaz a teljes kódot mindenki számára hozzáférhetővé tették,.

Ez egy lépés, amely tovább javítja a ProtonVPN már kiváló biztonsági előírásait. Minden fejlesztőnek vagy biztonsági szakembernek lehetőséget ad arra, hogy belemerüljön a kódba, és elemezze a lehetséges sebezhetőségeket.

A ProtonVPN jelenleg az egyetlen legfelső szintű VPN-szolgáltató, amely nyílt forráskódú ügyfeleket és nagy csomókat futtat nekik.

Ugyanebben az időben a ProtonVPN kiadta alkalmazásai független biztonsági ellenőrzésének eredményeit. Csak néhány alacsony és közepes kockázatú kérdést találtak, és az ellenőrzési jelentések nyilvánosságra hozataláig mindegyiket javították vagy elfogadták..

A nyílt forráskódú és a harmadik fél által végzett biztonsági ellenőrzésen alapuló döntések a ProtonVPN-t az átláthatóság és a bizalom egy teljesen új szintjére tették. És a VPN-k világában mindkettő kritikus jelentőségű.

Versenytársak, vegye figyelembe.

ProtonVPN szerver helyek

A ProtonVPN 63 helyszínen és 44 országban 698 szerverrel rendelkezik, és nincs nagy kiszolgálóhálózata.

Ennek ellenére minden olyan helyszín, amelyre számítottam, meg van jelen és elszámoltatva van, és valószínűleg 95% -unknak nincs szüksége másra.

A ProtonVPN számára egyedülálló az, hogy minden országhoz csatlakozhat a Secure Core megoldásuk segítségével. Ha az online biztonság és az anonimitás kiemelkedően fontos az Ön számára, ez kiváló hír.

A ProtonVPN szervereinek teljes listáját itt láthatja. Bontásuk régiónként, országonként és városonként, valamint funkcionálisan (P2P, Secure Core, Tor).

A ProtonVPN gyors?

Nem olyan régen, a teljesítményproblémák sújtják a ProtonVPN-t. Úgy tűnik, hogy már nem ez a helyzet.

Bár nem látványos, minden helyem, amelyet teszteltem, nagyon tiszteletteljes és következetes számokat mutatott. Ezek a sebességek határozottan a ProtonVPN-t az összes VPN-szolgáltató felső szintjére helyezik.

Itt van egy mintavétel a három népszerű szerverhelyről, amelyeket az átfogóbb ProtonVPN sebességtesztből vettem.

Legjobb szerver
A ProtonVPN legjobb szerver kiszolgálósebesség-teszt eredményeiVPN-vel ProtonVPN Legjobb szerver sebesség-teszt kiindulási pontNincs VPN
Egyesült Államok
ProtonVPN Egyesült Államok szerversebesség-teszt eredményeiVPN-vel ProtonVPN Egyesült Államok sebességteszt kiindulási pontjaNincs VPN
Hollandia
ProtonVPN holland szerver sebesség teszt eredményeiVPN-vel ProtonVPN holland sebességteszt kiindulási pontjaNincs VPN

Az összes tesztet 500 Mbps lefelé és 100 Mbps felfelé történő csatlakozással hajtottuk végre Európából.

Ha bármelyik VPN szerver képes kezelni sokkal gyorsabb internetet, akkor láthatjuk a maximális teljesítményt, amelyet nyújtanak. A lassabb kapcsolat egyszerűen korlátozná az Internet szolgáltató (ISP) által megtett sebességet.

A legjobb szervert a ProtonVPN ügyfele választotta ki a „gyors csatlakozás” opcióval. Elméletileg a leggyorsabb szervernek kellene lennie a teljes hálózaton.

Ezzel a teljesítményszinttel a ProtonVPN könnyen kezelheti a legszélesebb sávszélességet igénylő feladatokat is, ideértve a nagy fájlok letöltését vagy a 4K video streaming-et is..

Vevőszolgálat

Sajnos az ügyfélszolgálat nem tartozik a ProtonVPN legerősebb pontjai közé. Ahogy ezt az értékelést írom, nincs elérhető élő csevegés vagy telefonos támogatás. Az e-mail minden, amit kapunk.

A jó hír az, hogy az e-mailekre válaszolók teljes mértékben a labdán vannak, és teljes és hasznos válaszokat nyújtanak. Ez frissítő abban az időben, amikor sok más VPN konzerv válaszokat használ a gyors szolgáltatás illúziójának létrehozására.

Kb. 15 órát kellett várnom, hogy megválaszoljam a Netflix-szel osztott alagút használatával kapcsolatos kérdésemet. Spoiler: csak akkor működik, ha valami komoly DNS-kung-fu-t csinálsz.

De a válasz barátságos és hozzáértő volt, tehát nem tudom hibáztatni az erőfeszítéseiket.

Az alapvető kérdésekre vonatkozóan a ProtonVPN webhely GYIK-ot és keresési funkciót kínál, amelyek segítséget nyújtanak az általános problémákhoz. Lefedi az összes tipikus kérdést, amelyek többségünknek feltennének.

A lényeg az, hogy a ProtonVPN nem megy túl a fedélzeten, hogy segítséget nyújtson – de mi hasznos, és hasznos, és nem pazarolja az idejét.

Ár és érték

Ahogyan azt korábban elkerüljük, a ProtonVPN nem nyer díjat alacsony árakért – hacsak nem használja az ingyenes réteget.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy egy ingyenes számla indítása lehetővé teszi a Plus csomag ingyenes 7 napos próbaverzióját. Ez nem egy rossz út, ha megfelelő tesztelést szeretne adni a szolgáltatásnak.

A ProtonVPN előfizetési terv árainak áttekintése

A különböző árszínvonalak eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek a következők:

 • Ingyenes

  Ár évente: Ingyenes
  Havi ár: Ingyenes

  Az ingyenes rétegben csak három helyen használhat szervereket: az Egyesült Államokban, Japánban és Hollandiában.

  Nem fogja tudni használni a P2P szoftvert vagy a fejlettebb funkciókat. A sebességkorlátozott egyetlen kapcsolatra is korlátozódik.

  Az árért azonban a szolgáltatás lopás a többi úgynevezett ingyenes VPN-hez képest. Ez biztonságban tartja anélkül, hogy adatait harmadik fél számára eladná – tehát ezt szilárd értéknek nevezem.

 • Alapvető

  Ár évente: Havonta 4,00 USD
  Havi ár: Havonta 5,00 USD

  Az alapszint nem sokban különbözik a szabad társától.

  Hozzáférést biztosít az összes elérhető ország szerveréhez, lehetősége van a P2P használatára, és elveszíti a sebességkorlátozást. De bár ez komoly hangzásnak tűnik, nem feltétlenül érezte így.

  Az egyetlen igazi előnye, hogy két eszközt egyszerre csatlakoztathat ezen a szinten, ám véleményem szerint ez aligha érdemes megfizetni.

 • Plusz

  Ár évente: Havonta 8,00 USD
  Havi ár: Havonta 10,00 USD

  A Plusz rétegben valóban elkezdi látni néhány hozzáadott funkciót.

  Hozzáférést kap a teljes szerverhálózathoz, ideértve a P2P, Tor és a Secure Core kiszolgálókat is. Legfeljebb öt eszközt is használhat egyszerre.

  A Plusz terv a ProtonVPN legnépszerűbb lehetősége.

  A 8,00 dolláros árcímke (vagy 10,00 dollár, ha nem fizet előre), a versenyhez képest kissé túl magas. Néhányunknak azonban érdemes lehet, figyelembe véve, hogy a ProtonVPN kiváló hírnevét veszi körül a magánélet és a biztonság szempontjából..

 • Látnok

  Ár évente: Havonta 24,00 USD
  Havi ár: Havonta 30,00 USD

  Ahogy a neve is sugallja, a Visionary árszint azoknak szól, akik szeretnénk segíteni a ProtonVPN azon küldetésében, hogy adatvédelmet biztosítson a tömegek számára.

  A ProtonMail Visionary szintjének előfizetésével jön, de egyébként megegyezik a Plus csomaggal.

  Ha van pénzed és vágyatok az ügy támogatására, ez az ügy az Ön számára.

Amikor feliratkozik a ProtonVPN-re, fizetnie kell PayPal-nal vagy jelentős hitelkártyával – ami nagy csalódást okoz az anonimitás megszállottjaként.

Ingyenes fiókok esetén SMS-eket vagy e-maileket is ellenőriznie kell – a ProtonVPN szigorúan megakadályozza a levelezőszolgáltatások blokkolását..

Frissítheti egy ingyenes fiókot fizetettre a Bitcoin segítségével. De abban a pillanatban már igazolta személyazonosságát, így kétlem, hogy sokan kihasználnák az előnyöket.

A másik dolog, amelyet figyelembe kell venni, hogy míg a ProtonVPN 30 napos pénz-visszatérítési garanciát kínál, ez a szolgáltatás igénybevételének időtartama alapján arányos. Ez azt jelenti, hogy egyre kevesebbet kap vissza, minél hosszabb ideig tartja fenn számláját.

Nagyon sok panasszal találkoztam ezzel kapcsolatban online, de mivel 7 napos ingyenes próbaidőszakot kaphat a Plusz szintjén, ez nem okozhat sok problémát a legtöbb.

Vagyis a ProtonVPN jó VPN??

A ProtonVPN egy kicsit a drága oldalon van. És az ügyfélszolgálat, bár hozzáértő, felhasználhat gyorsabb válaszidőket és többféle módon is felveheti a kapcsolatot.

De ez egy olyan VPN-szolgáltató, amely elkötelezett a biztonság és az adatvédelem mellett, mint senki más. Szigorú naplózási tilalmuk, a magánélet-barát joghatóság és a legkiválóbb biztonsági szolgáltatások között az összes alapot lefedik, és nagyon jól teszik.

A szerverhálózat gyors, az alkalmazás könnyen használható, és minden olyan funkció elérhető, ahol elvárható a legfelső szintű VPN-től (és még néhány hasznos funkciót is, amelyek nem feltétlenül működnek)..

Összességében a ProtonVPN egy nagyszerű VPN szolgáltatás, amelyet nulla fenntartással javasolok.

ProtonVPN logóPontszám:
8.6 / 10

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me