Набавите британску ИП адресу у 5 једноставних корака

Ако сте британски емигрант, излетник из земље или чак само Англофил (попут мене), шансе да имате приступ ИП адреси у Великој Британији..


Зашто? Сваки ИП је везан за географску локацију. Било која веб локација или онлајн услуга коју користите могу је видети и на основу ње схватити где сте у свету.

Из различитих разлога, многе веб локације и услуге са седиштем у Великој Британији ограничавају приступ свима који нису у земљи. Када покушате да се повежете са ИП адресом из, рецимо, Шпаније, они затварају капије.

То је оно што се обично назива геоблокирање.

Дакле, ако сте на одмору и надате се да ћете снимити последњу епизоду Доктора Која на ББЦ-у, нажалост немате среће. Исто важи ако желите да приступите УК Нетфлик, ИТВ Хуб или било којем броју других веб локација само за УК (а не само оне за забаву). Ако ваш ИП није са седиштем у Великој Британији, једноставно не можете проћи.

Па како променити своју ИП адресу да буде у Великој Британији? Далеко је најбржи и најлакши начин употреба ВПН-а.

Зашто користити ВПН да бисте добили ИП у Великој Британији

ВПН функционише тако што ствара шифровану везу између вашег уређаја и онога што се назива ВПН сервер. Уређај може бити било шта, од вашег телефона или таблета до лаптопа, десктоп рачунара или чак рутера или паметног телевизора.

ВПН сервер је заиста само још један рачунар, којим управља провајдер ВПН. Може се налазити било где у свету (и уз ризик да се покварим где идем са тим, то је кључ).

Чаролија се дешава након што уређај повежете са сервером. То радите путем клијентске апликације коју вам је доделио ВПН сервис.

Од тог тренутка надаље, сви подаци које шаљете и добијате прво ће проћи кроз сервер. И што је још важније, ваш уређај ће сада такође користити ИП адресу тог сервера за сву спољну комуникацију.

Ако се сервер налази у Великој Британији, имаће британску ИП адресу. Будући да ваш уређај користи тај исти ИП, било која веб локација или услуга којој приступите 100% ће сматрати да сте и ви у Великој Британији. Уредно (и супер прикладно), зар не?

Кораци за добијање ИП адреса у Великој Британији

ВПН пружа руке најлакши и најпоузданији начин да се УК адреса добије на захтев. А то не би могло бити једноставније. Кораци су следећи.

 1. Региструјте се код ВПН провајдера са серверима у Великој Британији. Моја омиљена услуга је ЦиберГхост, али многи други такође одлично раде. Постоји листа којом ћете започети само мало даље.
 2. Преузмите клијентову апликацију вашег провајдера и инсталирајте је на свој уређај. Сви провајдери ће имати детаљна упутства за вашу специфичну платформу или оперативни систем.
 3. Отворите апликацију за клијента и пријавите се на ВПН услугу.
 4. Изаберите сервер који се налази у Великој Британији и повежите се с њим. Баш тако, ваш уређај би сада требао да има ИП адресу у Британији. Ако желите да поново провјерите, идите на хттпс://милоцатион.орг/ и погледајте која је земља приказана као ваша локација.
 5. Подигни ноге. Сада можете уживати у претходно блокираним веб локацијама и услугама у Великој Британији.

ББЦ-јевом иПлаиеру приступала је УК адреса у Великој Британији

Када вам више није потребан ИП из Велике Британије, једноставно искључите и затворите апликацију ВПН клијента. И поновите исте кораке следећи пут (наравно делови за регистрацију и инсталацију).

Прилично једноставно. Поред тога, слични кораци такође делују за добијање ИП адресе у било којој другој земљи на свету.

Одабир ВПН услуге за Велику Британију

Све у свему, процес постављања ВПН-а и повезивања на њега ради промене вашег ИП-а у Уједињено Краљевство је једноставан. Зацијело, најтежи и дуготрајни дио је одабир ВПН провајдера који ће се користити.

Најважнији део је, наравно, одабрати онај који нуди УК сервере. Ако нема британских сервера, једноставно нећете бити у могућности да преварите ИП адресу у Великој Британији. Раздобље.

Веб локација сваког провајдера ће вам рећи које земље подржавају. Ако немају или Уједињено Краљевство није на листи, крените даље.

Поред доступности сервера у Великој Британији, постоје и други фактори који би требало да играју улогу у вашој одлуци. То укључује:

 • ВПН који одаберете треба да има више сервера у Великој Британији, не само један. У ствари, што више, то боље.

  Као што се догађа са свим мрежним сервисима, одржавање или надоградње понекад могу приморати ВПН провајдере да искључе сервере ван мреже (иако накратко). Остали корисници ће такође користити исти сервер као и ви. Ако се превише људи повеже у исто време, сервер ће постати преоптерећен, спор и неупотребљив.

  Када ВПН провајдер има више британских сервера, увек ћете имати неколико опција повезивања. Без обзира на било какве спољне факторе, у свако доба моћи ћете поуздано да добијете свој британски ИП.

 • Перформансе су апсолутно битне. Само најбржи ВПН-ови ће радити. Важна је и добра репутација стабилности.

  Брзина је посебно критична ако ћете приступати проток медијима који су географски ограничени у Уједињеном Краљевству. Ваша ВПН веза мора бити у стању да поднесе захтеве висококвалитетних токова високе пропусности. Ако то нема, неће вам бити од велике користи.

 • Важна је строга политика записивања и врхунско шифрирање података, посебно ако цените вашу приватност на мрежи.

  Као и ваш Интернет провајдер, и ВПН провајдер ће имати добру представу о томе шта тачно радите на мрежи и одакле. Да бисте заштитили своју приватност и сигурност, сви ваши подаци требају бити снажно шифрирани. ВПН провајдер такође не треба да прикупља или чува никакве информације о вашим мрежним активностима.

 • ВПН клијент треба да подржава сваки уређај који користите (платформе и оперативни системи). Ово такође значи да сазнате колико уређаја можете истовремено да користите. Код неких провајдера овај број може бити само два. Други можда уопште немају ограничења.

Најбољи ВПН за ИП адресу у Великој Британији

У зависности од тога колико сте упућени и ажурни са каквим се ВПН услугама налазе вани, проналажење оне која вам се допада (и она која испуњава горе наведене критеријуме) захтева неколико испитивања.

Вјерујте, ипак, није тако застрашујуће колико може звучати. Једном када уђете у утор ствари, то би требало проћи прилично брзо.

То је рекло, ако желите краћу листу за почетак, то су ВПН-ови које могу са сигурношћу препоручити као средство за добијање УК адресе у Великој Британији.

1. ЦиберГхост

ЦиберГхост лого

Као што сам кратко напоменуо горе, ЦиберГхост је мој избор смећа кад год ми треба ИП адреса у Великој Британији.

За почетак, од укупно преко 7100 ЦиберГхост сервера, 480 се налази у Великој Британији. Само НордВПН има више. Сви ти сервери су лепо распоређени на три локације.

На предњој страни перформанси, ЦиберГхост се одлично сналази и може најбоље да трчи до ногу. Као што видите из мојих резултата испитивања брзине, веза је више него брза за било који задатак. Било који ВПН добављач могао би се похвалити тим бројевима.

Приватност је још једна од јаких тачака ЦиберГхоста. Једноставно речено, они ништа не бележе.

ЦиберГхост је базиран ван Румуније. Због тога неки од нас могу имати забринутости око задржавања и дељења података. Али Румунија је заправо изненађујуће оријентисана на приватност. Не постоје мандати за сечу, које је наметнула влада, и земља уопште не игра добро са НСА, ФБИ или ГЦХКс света..

Осим тога, као што рекох, ЦиберГхост не бележи ништа. Па чак и ако би неко покуцао на њихова врата, једноставно не би имао шта да дели.

УК Нетфлик, ББЦ иПлаиер, ИТВ Хуб и сви други сервиси одлично функционишу и са ЦиберГхост-ом. То је једна од ствари на које се поносе, и оне дефинитивно испоручују.

Прос
 • Нулта евиденција за максималну приватност
 • Одлична дистрибуција сервера са преко 7100 сервера у 90 земаља
 • Велике брзине везе
 • Ради са америчким Нетфликом и ББЦ иПлаиером
 • Омогућује П2П торрентинг
 • Дуга гаранција поврата новца од 45 дана
Цонс
 • Матична компанија са упитном репутацијом
 • Усклађено ручно подешавање ОпенВПН-а
 • Не ради из Кине

2. НордВПН

НордВПН лого

Од свих провајдера на тржишту, НордВПН има највећи број сервера у Британији. Ниједан други ВПН провајдер нема више. Док ово пишем, тај број износи 610 и повећава се скоро свакодневно (мало преувеличавам, али нови сервери се појављују са шокантном фреквенцијом).

Сервери НордВПН-а доступни су само на једној локацији у Енглеској.

Перформансе које добијате са тих сервера су врхунски. Иако није најбржи, ово је ВПН који се константно сврстава у првих пет од свих провајдера које тестирам (и проверавам их много). Погледајте резултате брзих тестова НордВПН-а за себе. Прилично импресивно.

НордВПН такође вреднује приватност. Они су из Панаме, земље у којој појмови као што су задржавање података, цензура интернета и надзор нису ничији вокабулар. Да заслади договор, Норд такође има стриктну политику не пријављивања.

Потенцијално корисна функција за коју постоји врло мало ВПН-ова је статична УК адреса. Као што ћемо видети у наставку, ПуреВПН је један од изузетака. Тако је и НордВПН.

Много је предности од коришћења наменске ВПН ИП адресе у поређењу са дељеном. Поанта је ако вам се не свиђа идеја да имате исту адресу као стотине других људи или нисте одушевљени добијањем другачијег ИП-а сваки пут када се повежете на ВПН сервер (оба се дешавају са дељеним ИП-овима), ово је функција за вас.

И коначно, али не најмање битно, НордВПН делује попут сна с ББЦ-јевим иПлаиером и готово свим британским стреаминг сервисима. Многи други даваоци се често боре. Али чини се да без обзира на то што ББЦ баца на НордВПН, он срећно звучи.

Прос
 • Изврсна приватност са нултом евидентирањем
 • Велика (и стално растућа) мрежа сервера
 • Добре перформансе везе
 • Специјални сервери (укључујући двоструки ВПН, закулисни и Тор преко ВПН)
 • Чист, лаган клијент
 • Ради са Нетфликом и већином других сервиса за стриминг
 • Омогућује торрентинг и П2П
 • Нуди наменске ИП адресе
Цонс
 • Нема сплит туннелинг функције
 • Мало скупо на краткорочним плановима

3. ПуреВПН

ПуреВПН лого

ПуреВПН је још једна одлична опција за добијање ИП адресе из Велике Британије.

Иако ПуреВПН има мање сервера са сједиштем у Великој Британији од ЦиберГхост-а и НордВПН-а, тренутно их је 168, ти сервери су бефиранији. Они су такође недавно прошли кроз масовне надоградње. Све, од брзине до укупне поузданости, приметило је побољшање (поврх већ прилично импресивних перформанси).

ПуреВПН-ови сервери су распоређени на четири локације у Енглеској. Они укључују Лондон, Манцхестер, Маиденхеад и Госпорт.

Као што је већ поменуто, брзине сервера ПуреВПН-а су тамо најбоље, а најбоље су од њих. Стреам 4К видео, преузимање великих датотека, није важно. Приметићете врло малу разлику у перформансама из ваше редовне интернетске везе.

А што се тиче 4К видеа, ББЦ иПлаиер и заиста сви други сервиси за стриминг у Великој Британији сјајно сарађују са ПуреВПН-ом.

Са становишта приватности, ПуреВПН није савршен. И даље не бележе ништа конкретно што радите, попут веб локација које посећујете или шта преузимате. Међутим, они анонимно прате временске ознаке везе и коришћење пропусне ширине (због квалитета услуге).

То није масиван посао. И даље ћете остати анонимни и сигурни. Али, евидентирање је евидентирање, и тамо би могли боље.

Заједно са НордВПН-ом, ПуреВПН је и један од ретких ВПН провајдера који нуде рачунаре који нуде статичку ИП адресу у Великој Британији. То чине и јефтиније.

И само у цјелини, ПуреВПН нуди изврсну вриједност. За неке од најнижих цена на тржишту, добијате једну од најбољих доступних ВПН услуга која ради на било којем уређају који се може замислити.

Као мала страна, ако сте заинтересовани за ИП адресе ван Велике Британије, ПуреВПН има сервере у укупно 131 држави. Само један други провајдер, ХидеМиАсс!, Може побољшати тај број.

Прос
 • Одличне брзине
 • Огромна серверска мрежа (131 држава)
 • Деблокира Нетфлик, иПлаиер и преко 70 других сервиса за стриминг
 • Компатибилан је са преко 50 уређаја и платформи
 • Независно верификовани нулт ВПН провајдер
 • Наменска ИП опција
 • Велика вредност
Цонс
 • Апликације могу да користе мало више полирања
 • Неки прекидајући проблеми са везом

Друге погодности за ИП адресу Уједињеног Краљевства

Много је разлога због којих бисте можда желели УК адресу у Великој Британији. Као што смо већ расправљали, то је једини начин гледања УК телевизије у иностранству. Али, постоје и други, мање очигледни разлози.

 • Геоблокирање није ограничено на веб локације за забаву. У зависности од тога где се налазите у свету, приступ вашим друштвеним медијима и чак омиљеној вест страници такође може бити озбиљно ограничен.

  Велика Британија не ограничава приступ таквим услугама. Имајте могућност да вашу ИП адресу буде у Великој Британији. Онда када следећи пут будете путовали у Кину, и даље ћете моћи да се пријавите на Фацебоок и даље ћете моћи да читате вести како се виде очима западне земље.

 • Не искључујте се из својих финансијских институција. Британски ИП би могао бити користан у спречавању блокирања ствари попут банкарског рачуна са седиштем у Великој Британији када су у иностранству.

  Банке и друге организације користе информације о локацији ИП адресе како би се заштитиле од илегалних или на други начин сумњивих мрежних активности. Чак и легитимни покушаји приступа вашим рачунима из иностранства могу покренути црвене заставе.

  Често такве црвене заставе не покрећу ништа друго до обичан преглед унутрашњих активности. Али понекад се ваш рачун може закључати, па сте присиљени да назовете да решите проблем. Задржавањем ваше ИП адресе у Уједињеном Краљевству потенцијално можете уштедети време и главобољу или две.

 • Заштитите своје податке и личне податке. Ово је посебно релевантно када користите несигурне или јавне Ви-Фи тачке (кафетерије, хотели, аеродроми итд.)

  Ако сте у земљи која не познаје јаке законе о безбедности или приватности на мрежи (или знате за уносне хакере), ово постаје још виталније.

  Увек волим да будем безбрижан, моји подаци су сигурни. Када се повежете на ВПН, без обзира где идете, ваш интернет саобраћај биће аутоматски шифрован. Та шифрирање ће спречити да подаци падну у руке свакога ко не би могао да им приступи.

Зашто бесплатни ВПН-ови нису идеални

Када почнете да гледате у ВПН, наићи ћете на било који број бесплатних сервиса. Иако су то неке изводљиве могућности, приступите им с мало скепсе. Бесплатни и плаћени ВПН-ови прилично су различити.

Бесплатни провајдери могу вам, наиме, помоћи да добијете енглеску ИП адресу. Али, као што сам сигуран да смо сви сазнали у неком тренутку, у животу често добијете оно што плаћате. И то се такође односи иу овом случају.

Иако вам бесплатне услуге неће наплатити коришћење, они и даље зарађују на друге начине. Они морају. Иначе, ко плаћа сву ту инфраструктуру?

Како бесплатни ВПН провајдери зарађују новац често је мање него идеалан. Многи покривају своје трошкове продајом информација о својим навикама прегледавања рекламним фирмама (тј. Пријављују и каталогизирају оно што радите на мрежи). Други убацују огласе директно у прегледач док сте повезани са њиховом услугом. Неки раде и једно и друго.

Укратко, кад је реч о бесплатним ВПН услугама, не плаћате новцем. Уместо тога плаћате приватношћу и личним подацима.

Бесплатни ВПН-ови у Великој Британији могу продавати корисничке податке

Други проблем са бесплатним ВПН-има је то што чешће него не, открит ћете да не откључавају приступ ББЦ иПлаиеру, ИТВ чворишту или чак Цханнел 4.

За одржавање ИП адреса које раде са овим популарним сервисима потребно је изненађујућа количина ресурса. Премиум ВПН провајдери остају над овим стварима. Бесплатни ВПН провајдери немају.

Други начини да се добије британски ИП

ВПН није једини начин да се добије ИП Уједињеног Краљевства. Постоје и друге опције. Те опције нису ни приближно тако флексибилне или поуздане, посебно ако покушавате да избегнете гео-ограничења. Али, то не значи да нема времена и места за њих.

СмартДНС

Једна од популарнијих ВПН алтернатива уопште не укључује добијање УК адресе у Великој Британији (строго говорећи). Зове се СмартДНС.

СмартДНС вам може помоћи да избегнете гео-ограничења маскирајући одакле на свету долази само део вашег саобраћаја.

Једном када га подесите, СмартДНС сервер транспарентно усмјерава све податке потребне за употребу блокиране странице кроз регије којима је приступ омогућен. Сви остали подаци и даље користе вашу редовну интернетску везу.

Ове врсте услуга су постављене да раде са релативно малом подгрупом веб локација. Обично раде прилично добро, али ће генерално бити много рестриктивнији од ВПН-а.

Неки од популарнијих СмартДНС услуга укључују Унлоцатор, СмартиДНС и Смарт ДНС Проки. Неколико ВПН провајдера такође укључује СмартДНС као део своје услуге, од којих је најистакнутији Инвисибле Бровсинг ВПН.

Проки

СмартДНС услуге су варијанта интернетских проки услуга, које се такође могу користити за деблокирање британских веб локација са ограниченом геолошком мрежом.

Проки је сличан ВПН-у по томе што усмјерава сав ваш интернет промет путем сервера. Морате изабрати у којој се земљи сервер налази.

Разлика, и то је битна, је у томе што су проки сервери готово увек нешифрирани. Нећете добити никакве предности приватности и сигурности које долазе помоћу употребе ВПН-а.

Проксије често рјешавају појединци попут вас и мене. То их чини много мање поузданим, што се тиче перформанси и без обзира на то да ли ће проки који користите и даље бити присутан за пар сати.

Доношење избора

Без обзира на разлог због којег вам је потребан, ВПН услуга је најбоља опција за добијање Велике Британије ИП адресе. Поуздане су, сигурне и нуде мноштво предности које друге методе не могу ускладити.

Пазите да одаберете праву ВПН услугу у Великој Британији и спремни сте. Приступ било којем садржају увек ће вам бити на дохват руке.

То би требало да буде одлична вест за британске емигранте и све остале који воле да искористе оно што Велика Британија може да понуди на мрежи. И то ћете моћи да учините где год да сте у свету.

Најбоље поређење ВПН ИП адресе у Великој Британији

ПровидерУК СерверсФеатуресЦост

Тест брзине | Листа сервера
Сервери:480
Локације:3
Земље:90
Сервери:7159
Протоколи:ОпенВПН, Л2ТП / ИПСец, ППТП
Платформе:Виндовс, Мац, Линук, иОС, Андроид, Коди, Роутерс
Цоннецтионс:7
Логгинг:Но Логгинг
Локација:Румунија
1месечни план:12,99 УСД / месечно
Годишњи план:2,75 УСД / месец
Бесплатна реклама:да
Новац назад:45 дана
Плаћање:Кредитна картица, ПаиПал, Битцоин

Преглед | Тест брзине | Листа сервера
Сервери:610
Локације:1
Земље:58
Сервери:5645
Протоколи:ОпенВПН, Л2ТП, ППТП, ИПСец / ИКЕв2
Платформе:Виндовс, Мац, Линук, иОС, Андроид, рутери
Цоннецтионс:6
Логгинг:Нема евидентирања
Локација:Панама
1месечни план:11,95 УСД / месец
Годишњи план:$ 3,49 / месец
Бесплатна реклама:Не
Новац назад:30 дана
Плаћање:Кредитне картице (Виса, МЦ, Амек, Дисцовери), Црипто (Битцоин, Етхерум, Риппле), Амазон Паи, Алипаи, УнионПаи, Остало

Тест брзине | Листа сервера
Сервери:168
Локације:4
Земље:131
Сервери:2070
Протоколи:ОпенВПН, Л2ТП, ППТП, ССТП, ИПСец / ИКЕв2
Платформе:Виндовс, Мац, Линук, иОС, Андроид, рутери
Цоннецтионс:5
Логгинг:Датум везе, коришћена укупна пропусна ширина
Локација:Хонг Конг
1месечни план:10,95 УСД / месец
Годишњи план:3,33 УСД / месец
Бесплатна реклама:Не
Новац назад:31 дан
Плаћање:Кредитна картица, ПаиПал, БитЦоин, Алипаи, главне поклон картице, ЦасхУ, друге крипто валуте, Паиметвалл
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map