Шта је прекидач ВПН-а

ВПН мреже постају све популарније међу корисницима интернета широм света. И мало је чудо. Сви покушавамо да пронађемо начине како да заштитимо своју приватност и сигурност у окружењу што је понекад тешко.


Омогућујући нам потпуно шифровану и приватну везу са интернетом, ВПН нам пружа сигурност и анонимност коју желимо. Та је заштита, међутим, само јака колико и његова најслабија веза. Прекидач за уклањање ВПН-а је ту да осигура да ако и када се та веза прекине, ми будемо заштићени.

Зашто су потребни прекидачи за убијање

Ниједна услуга на Интернету никада неће бити 100% поуздана. То укључује ВПН-ове.

ВПН везе су осјетљиве на кварове узроковане неколико фактора изван ваше контроле. Ове неисправности укључују све, од делимичног слања саобраћаја преко незаштићене везе до потпуног прекида везе без упозорења (са последњим чешћим).

Када се деси квар, уређај који користи ВПН обично се враћа на задану интернетску везу. То се дешава аутоматски. Што је још горе, ово се обично дешава и да нисте свесни.

Та подразумевана веза је стандардне, нешифриране (и стога није приватне) сорте. Дакле, управо тако, ваши подаци поново су изложени свим врстама потенцијалних ризика.

ВПН провајдери схватају, наравно да је то велики проблем, и већина има решење уграђено управо у њихов софтвер. То решење се зове прекидач. Посао је да аутоматски блокира сав интернет саобраћај у тренутку када ВПН налети на било који проблем.

Шта је ВПН Килл Свитцх

Једноставно речено, прекидач за уклањање ВПН-а је софтверска функција која континуирано прати ВПН везу. Тихо ради у позадини, тражећи знакове проблема.

Већина ВПН услуга укључује један као део клијентске апликације.

Када открије проблем, прекидач килл активира и спречава да сав саобраћај вашег уређаја дође до интернета. То ефикасно убија вашу везу.

Да ли сте икада користили ВПН да одједном откријете да су вам преузимања престала и да ништа не ради? Вероватно сте били сведоци убиства у акцији. Да, то може бити неугодно. Али, не мрзите то што ради свој посао и штите вас.

Прекидач за Интернет

Једном када је ваш Интернет онемогућен, остаће искључен све док ВПН поново не почне да ради. То се понекад може догодити аутоматски након неколико секунди (мреже су лукава бића). У другим случајевима, можда ћете морати да се поново повежете ручно.

Након што се ВПН веза успостави, прекидач килл вратиће се у задано стање надгледања.

Наравно, такође можете да вратите интернет тако што ћете искључити ВПН апликацију. Само запамтите, више нећете бити заштићени.

Како то функционише

ВПН прекидачи могу користити разне методе надгледања и откривања да би утврдили здравље везе.

Један од најчешћих начина укључује употребу ИП адреса. Ово функционише слично као веб локација попут хттпс://иплеак.нет/.

Прекидач Интернет килл осигурава да је вањском свету видљив само ИП повезан са ВПН сервером. У тренутку када то више није случај, повлачи се чеп.

Друга популарна имплементација ослања се на то да софтвер одржава континуирану везу са нејавним ИП-ом, онај до кога се може доћи једино помоћу ВПН-а. Ако та веза не успе, активира се прекидач за убијање.

Било како било, нето резултат је исти. Чим дође до проблема, очекујте брзо искључивање уређаја са интернета.

Зашто користити ВПН Килл Свитцх

Као што је већ споменуто, многи од нас се ослањају на ВПН-ове да би заштитили нашу безбедност и приватност приликом коришћења интернета. Ако ВПН не успе, више нисмо заштићени.

Већину времена то може имати мало последица. Међутим, понекад то није далеко.

Узмимо за пример новинаре и активисте који користе ВПН да би спречили ауторитарне режиме да их прате. Не могу приуштити да њихови подаци постану незаштићени ни на тренутак.

Корисници пеер-то-пеер датотека за пренос датотека такође морају посебно пазити. Многи користе ВПН-ове да прикрију своју стварну ИП адресу. Ако ВПН веза падне, њихова ИП адреса коју пружа ИСП је јасна. Они постају лака мета за све тролове са ауторским правима који можда прате њихову везу.

Без обзира који су наши разлози за коришћење ВПН-а, прекидач за ублажавање помаже да осигурамо сигурност и приватност које очекујемо у сваком тренутку.

Који ВПН-ови имају прекидач

Ових дана многи провајдери укључују прекидач за интернет убиство као део своје услуге. То не значи, међутим, да је увек очигледно које све чине.

Део разлога је што ВПН-ови често усвајају сопствена феноменална звучна имена за ову функцију. Не постоји права стандардизација.

Када тражите ВПН услугу, обично је могуће схватити који нуде прекидач за уклањање једноставним скенирањем преко почетне странице веб локације. То је нешто што се толико често тражи да се, ако је доступно, можете кладити да ће га рекламирати.

Ако на почетној страници не пише ништа, погледајте функције или ФАК-ове делове веб локације. Ако још увек нисте сигурни или постоји нејасноћа, обратите се корисничкој подршци да бисте добили тачан одговор.

Међу најпопуларнијим ВПН провајдерима, ево три за која сигурно знам да нуде функцију прекидача за убијање. Где је примењиво, укључио сам и снимку екрана где да пронађете поставку.

НордВПН

НордВПН лого

Много људи сматра НордВПН једном од најбољих, ако не и врхунским услугама на тржишту. А видевши како их скоро свакодневно користим, у потпуности се слажем.

Од чистог и интуитивног клијента до многих технолошки напредних функција (укључујући, наравно, киллсвитцх), ово је ВПН за који се чини да ради све како треба.

НордВПН-ов прекидач за убијање долази у два укуса. Прва опција је класична. Потпуно блокира приступ интернету ако се открије пад ВПН-а.

Друга опција вам омогућава да одредите тачне апликације за које бисте желели да се искључе ако ВПН веза наиђе на проблеме. Тако, на пример, можете да убијете вашег БитТоррент клијента, али наставите да уживате у непрекидном искуству у вашем прегледачу (под претпоставком, наравно да вас није брига да ваше веб прегледавање више није приватно).

Предњи и средишњи у НордВПН менију поставки, прекидачи за искључивање се лако проналазе.

Локација прекидача за Интернет килл у апликацији за клијенте НордВПН

НордВПН се заснива на Панами (где цензура на мрежи или надзор нису у нечијем вокабулару) и врши апсолутно нула евидентирање. Дакле, потпуна приватност је загарантована.

Такође имају импресиван и све већи број сервера у 58 земаља. Ти сервери могу примити било који облик казне који и ви баците на њих (што доказују моји НордВПН тестови брзине).

Испод, репутација Норд-а као врхунског ВПН провајдера је заслужена.

Прос
 • Изврсна приватност са нултом евидентирањем
 • Велика (и стално растућа) мрежа сервера
 • Добре перформансе везе
 • Специјални сервери (укључујући двоструки ВПН, закулисни и Тор преко ВПН)
 • Чист, лаган клијент
 • Ради са Нетфликом и већином других сервиса за стриминг
 • Омогућује торрентинг и П2П
 • Нуди наменске ИП адресе
Цонс
 • Нема сплит туннелинг функције
 • Мало скупо на краткорочним плановима

ПуреВПН

ПуреВПН лого

Један од мојих проблема, ПуреВПН-ов једноставан за коришћење клијент долази са много напредних технологија. Поред прекидача килл, укључује и блокирање огласа и антивирус на нивоу сервера.

Поред само искључивања интернета, ПуреВПН вам даје неколико додатних поставки помоћу којих можете подесити прекидач за убијање. Након пада везе, клијент ће моћи да покуша аутоматски да се поново повеже на ВПН уместо да то радите ручно. Откривам да ову функцију често укључивам. Што мање чувам децу, то боље.

Друга опција омогућава активирање прекидача за укидање чак и ако се ручно одвојите од ВПН-а. И ово може бити корисно. У основи вас спречава да случајно искључите ВПН док и даље радите нешто важно.

Сва горња подешавања можете лако пребацити у клијенту ПуреВПН-а.

Локација прекидача за Интернет килл у апликацији за клијенте ПуреВПН

ПуреВПН има сервере у 131 земљи широм света. То их чини најбољим и најбољим за географску разноликост. Перформансе тих сервера су такође тамо горе захваљујући недавном циклусу надоградњи. Без обзира да ли желите да стримујете 4К видео записе или сте тежак за преузимање, у одличним сте рукама.

ПуреВПН је један од најстаријих и најпопуларнијих ВПН-ова широм света. Испоручују се на свим фронтовима и провајдер су с којим једноставно не можете погријешити.

Прос
 • Одличне брзине
 • Огромна серверска мрежа (131 држава)
 • Деблокира Нетфлик, иПлаиер и преко 70 других сервиса за стриминг
 • Компатибилан је са преко 50 уређаја и платформи
 • Независно верификовани нулт ВПН провајдер
 • Наменска ИП опција
 • Велика вредност
Цонс
 • Апликације могу да користе мало више полирања
 • Неки прекидајући проблеми са везом

ЦиберГхост

ЦиберГхост лого

Када је у питању приватност, мало других услуга чини ствари боље од ЦиберГхост-а. Имају снажну енкрипцију, строгу политику записивања без евидентирања и функционишу изван земље која не поштује приватност. Тада има смисла само да је прекидач за убиство доступан као сигурносна копија за све сјајне карактеристике анонимности.

Прекидач килл укључен у софтвер компаније ЦиберГхост увек је укључен (стога не постоји ниједан снимак места где да га пронађете). За велику већину корисника то је добра ствар. Ова функција функционише и добро функционише.

Ако сте ипак више корисник ВПН напајања, може доћи до ситуација у којима бисте желели да се искључи. У том случају требате погледати неког другог добављача.

ЦиберГхост доноси и на свим осталим фронтовима. Имају пуно сервера за које можете бирати између ширења широм света. Овај ВПН такође нуди одличне брзине преузимања и долази са подршком за клијенте које би многи други требало да потраже као пример исправног поступања.

Прос
 • Нулта евиденција за максималну приватност
 • Одлична дистрибуција сервера са преко 7100 сервера у 90 земаља
 • Велике брзине везе
 • Ради са америчким Нетфликом и ББЦ иПлаиером
 • Омогућује П2П торрентинг
 • Дуга гаранција поврата новца од 45 дана
Цонс
 • Матична компанија са упитном репутацијом
 • Усклађено ручно подешавање ОпенВПН-а
 • Не ради из Кине

Имајте на уму да горе наведени кратак никако није искључив. Они су само моји лични омиљени провајдери који имплементирају ову функцију. Многи други ВПН-ови такође то раде. На пример, ЕкпрессВПН такође има прекидач за укидање. Као и приватни приступ интернету и ВипрВПН.

Омогућавање надгледања везе

Једном када се пријавите помоћу интернетског прекидача ВПН, сљедећи корак је провјера да ли је функција омогућена. Начин на који ћете то учинити зависи од софтвера вашег ВПН провајдера.

У највећем делу, активирање или деактивирање киллсвитцх-а једноставно ће бити доступно у менију подешавања ВПН софтвера. Сваки добављач који вреди соли имаће одређена упутства како да га нађу.

Такође је важно пронаћи поставку пре прве употребе ВПН-а. Нису сви провајдери омогућени подразумевано функцију.

Како тестирати ВПН прекидач

У нормалним условима, тестирање прекидача за интернет може бити тешко. Заиста, најбољи начин је употреба ВПН-а и чекање прекида. Поред тога, постоји неколико једноставних начина на које можете покушати да активирате функцију да активира.

Оба начина укључују стреаминг видео.

Повежите се на ВПН и пребаците се на Нетфлик, ИоуТубе или било коју другу главну услугу стриминга по вашем избору. Кад тамо стигнете, започните стримовање видео записа највишег квалитета који је доступан.

Затим, тренутно искључите Ви-Фи или жичну везу. Како је брзина суштинска ствар, последњи је бољи избор.

Кратки прекид требао би узроковати да се ВПН прекине и покуша поново успоставити. Када се прекине, видеозапис који репродукујете треба да заустави или покуша да препарира. Не би се требало опоравити док не видите да се ВПН поново повезао.

Алтернативно, неки ВПН провајдери дозвољавају њиховим прекидачима за рад у режиму по апликацији. Другим речима, када се функција активира, она затвара апликације које користе интернет уместо да блокира вашу везу на нивоу система.

У овом случају, након понављања видео упутстава датих горе, веб прегледач који користите за стриминг требало би да затвори тренутак када ВПН веза падне. Ако то успије, ваш убица ради. Ако то не буде, нешто није сасвим у реду.

Водећи узроци прекида везе ВПН-а

Иако ће прекидач за ублажавање помоћи у одржавању ваше приватности у случају проблема са ВПН-ом, најбоља ствар коју требате учинити је да минимизирате потребу за укључивањем..

Када схватите шта може изазвати нестанак ВПН-а, можете покушати да ублажите те факторе што је више могуће. Три најчешћа узрока прекида везе са ВПН су следећа.

Услови мреже

Чешће него не, проблеми са стабилношћу ВПН-а прате се проблемима који утичу на основну интернетску везу. Ствари попут слабе снаге Ви-Фи сигнала доводе до одбачених пакета података што на крају доводи до прекида ВПН-а.

Решење је једноставно. Приближите се извору Ви-Фи или пређите на жичну везу.

Поред ваше локалне мреже, загушења и губитак пакета на интернетској стази између вашег дома и ВПН сервера могу такође узроковати проблеме. Ова врста проблема су, нажалост, потпуно ван ваше контроле.

У овом другом случају једина вам је могућност да покушате и промените пут којим иду ваши подаци. То можете учинити ако се повежете на други ВПН сервер.

Подешавања шифровања

Већина ВПН провајдера нуди различите нивое енкрипције за које можете да изаберете. Што је шифрирање веће и сигурније, то јој је потребна већа процесорска снага.

ВПН везе могу постати нестабилне због недостатка снаге обраде потребне за руковање шифрирањем. И сервер или ваш уређај (или оба) могу имати проблема са решењима потребних за више нивое.

Ако сумњате да је то случај, једноставно искључите шифрирање на ниже подешавање (што ће и даље бити више него добро за свакодневну употребу). Ако ВПН капи престану, нашли сте свог кривца.

Избор ВПН протокола

ВПН провајдери вам такође омогућавају пребацивање између протокола за повезивање УДП или ТЦП (посебно са ОпенВПН). У наше сврхе, једино што морате да знате о ова два подешавања је да су ТЦП везе стабилније од УДП веза.

Дакле, само прелазак са УДП-а (који обично представља подразумевани рад) на ТЦП може да поправи ваше ВПН капи. Међутим, имајте на уму да су ТЦП везе нешто спорије (због чега је УДП обично подразумевани).

Подешавања рутера, заштитног зида и антивируса

У неким случајевима поставке рутера, заштитни зидови и антивирусни софтвер могу ометати ВПН везу и проузроковати да постане испразна.

Најлакши начин да проверите да ли је то случај јесте да привремено онемогућите све заштитне зидове и антивирусне програме. Ако се стабилност ВПН-а побољша, почните их поново омогућавати једну по једну.

Коришћењем процеса елиминације требали бисте моћи да сазнате где лежи проблем.

Провајдер ВПН-а ће вам такође моћи да каже која одређена подешавања да проверите. Не оклевајте да се обратите подршци и затражите помоћ.

Остали начини заштите од капљица ВПН-а

Шта се догађа у ситуацији када мислите да је прекидање прекидача за ВПН одлична идеја (јесте), али ВПН провајдер који годинама срећно користите нема га? Постоји неколико апликација других произвођача које могу помоћи.

ВПНетМон

ВПНетМон је бесплатни софтвер који омогућава надгледање ИП адреса и заједно са њом функцију искључења интернета.

Снимак екрана ВПНетМон алата за надгледање

Да бисте га користили, започињете одређивањем ИП адресе додељене вашем уређају након повезивања на ВПН. Можете отићи на веб локацију попут хттп://ввв.вхатсмиип.орг/ да бисте сазнали о чему се ради.

Са специфицираним ИП-ом отворите сав софтвер повезан са Интернетом (попут прегледача или П2П клијента) преко ВПНетМон-овог интерфејса.

Ако у било којем тренутку ВПН веза падне, ВПНетМон ће открити промену ИП адресе. Ово ће активирати прекидач килл и угасити сав софтвер који сте отворили раније преко његовог интерфејса.

ВПН Ватцхер

Доступан у бесплатним и плаћеним верзијама, ВПН Ватцхер дјелује на готово исти начин као и ВПННетМон.

Снимак екрана алата за надгледање ВПН-а

Међутим, плаћена верзија омогућава чешће провере везе. То смањује шансе за значајно пропуштање података када падне ВПН веза.

ВПН Ватцхер такође може да контролише неограничен број апликација повезаних са Интернетом и има могућност да обустави, а не затвори, програме када се открије проблем са ВПН-ом..

Доња граница

ВПН-ови су данас прилично робусни, а стални пади веза углавном су прошлост. То је, међутим, и даље повремено.

Ако је анонимност једна од ваших брига и чување ваших мрежних активности у сваком тренутку важно, прекидач за уклањање ВПН-а је обавезан.

Успоредба ВПН-ова са Интернет Килл Свитцх упоређивањем

ПровидерКилл СвитцхФеатуресЦост

Преглед | Тест брзине | Листа сервера
да
Земље:58
Сервери:5645
Протоколи:ОпенВПН, Л2ТП, ППТП, ИПСец / ИКЕв2
Платформе:Виндовс, Мац, Линук, иОС, Андроид, рутери
Цоннецтионс:6
Логгинг:Нема евидентирања
Локација:Панама
1месечни план:11,95 УСД / месец
Годишњи план:$ 3,49 / месец
Бесплатна реклама:Не
Новац назад:30 дана
Плаћање:Кредитне картице (Виса, МЦ, Амек, Дисцовери), Црипто (Битцоин, Етхерум, Риппле), Амазон Паи, Алипаи, УнионПаи, Остало

Тест брзине | Листа сервера
да
Земље:131
Сервери:2070
Протоколи:ОпенВПН, Л2ТП, ППТП, ССТП, ИПСец / ИКЕв2
Платформе:Виндовс, Мац, Линук, иОС, Андроид, рутери
Цоннецтионс:5
Логгинг:Датум везе, коришћена укупна пропусна ширина
Локација:Хонг Конг
1месечни план:10,95 УСД / месец
Годишњи план:3,33 УСД / месец
Бесплатна реклама:Не
Новац назад:31 дан
Плаћање:Кредитна картица, ПаиПал, БитЦоин, Алипаи, главне поклон картице, ЦасхУ, друге крипто валуте, Паиметвалл

Тест брзине | Листа сервера
да
Земље:90
Сервери:7159
Протоколи:ОпенВПН, Л2ТП / ИПСец, ППТП
Платформе:Виндовс, Мац, Линук, иОС, Андроид, Коди, Роутерс
Цоннецтионс:7
Логгинг:Но Логгинг
Локација:Румунија
1месечни план:12,99 УСД / месечно
Годишњи план:2,75 УСД / месец
Бесплатна реклама:да
Новац назад:45 дана
Плаћање:Кредитна картица, ПаиПал, Битцоин
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map