Шта учинити ако ваш ВПН иПлаиер за ББЦ не ради

19. април 2020. Ажурирање: Упркос ББЦ-јевим напорима на откривању и блокирању употребе ВПН-а, многи провајдери и даље добро раде са иПлаиер-ом. Задњи пут сам се повезао јуче користећи један од специјалних ББЦ-евих стрем сервера ЦиберГхост-а да бих гледао утакмицу свог дана.


Као и увек, наставићу да ажурирам ову страницу најмање неколико пута недељно користећи најновије ВПН ББЦ иПлаиер ВПН.

Као недавно пре годину дана, гледање ББЦ иПлаиера с ВПН-ом био је најпоузданији начин приступа услузи ван Велике Британије. Данас ствари више не изгледају тако лако. У ствари, реч на улици је да коришћење ВПН-а за иПлаиер не ради период.

Дакле, игра се одиграла? Да ли су они од нас ван Велике Британије од среће?

Одговор уопште није. Да, дошло је до промена и ствари су можда постале мало незгодније. Али, коришћење ВПН-а за гледање ББЦ иПлаиера је изведиво као и увек. Радим то скоро свакодневно.

Зашто ББЦ иПлаиер блокира ВПН приступ

Лако је схватити зашто је ББЦ одлучио подузети акцију и смањити ВПН употребу. ИПлаиер је постао задивљујући успех корпорације не само у Великој Британији, већ и широм света.

Проблем је у томе што је иПлаиер услуга која треба да користе само становници, појединци који плаћају обавезну ТВ лиценцу у Великој Британији. Никада се није требало догодити свим оним гледаоцима широм света.

Неки подаци сугерирају да око 60 милиона људи који живе ван Велике Британије гледају ББЦ иПлаиер с ВПН-овима или другим алатима које заобилазе геоблокирање. То је пуно људи, готово толико колико их живи у Великој Британији.

Имајући у виду ове бројеве, разумљиво је зашто је ББЦ активно почео да предузима мере за заустављање неовлашћеног приступа. Поред потенцијалних проблема с лиценцирањем, то их кошта и много додатног новца за одржавање иПлаиер инфраструктуре.

Ако видите било коју од следеће три поруке (а прва је далеко најчешћа), ББЦ иПлаиер открива и блокира ваш ВПН:

 • ББЦ иПлаиер ради само у Великој Британији. Извините, то је због проблема са правима.
 • Чини се да овај садржај не функционише. Покушајте поново касније.
 • Програми ББЦ иПлаиер доступни су за репродукцију само у Великој Британији.
 • Како ББЦ иПлаиер открива кориштење ВПН-а

  Па како ББЦ зна да преносите иПлаиер путем ВПН-а? Све се своди на вашу ИП адресу и вероватноћу.

  ББЦ иПлаиер се углавном користи од куће, а понекад и из места пословања. Било где да постоји ваљана ТВ лиценца. Већина тих локација имаће један екстерни ИП адреса, без обзира на то колико уређаја је повезано на Интернет.

  Претпоставимо кућну ситуацију са четворочланом породицом у којој сви истовремено преносе садржај са ББЦ иПлаиера. То су четири везе са исте ИП адресе и разговарају са иПлаиер сервером неколико сати дневно.

  Са ББЦ-евог гледишта, то звучи потпуно разумно и вероватно је прилично уобичајен образац употребе.

  Шта се догађа ако ви, ја и неколико стотина других људи приступите ББЦ иПлаиеру са ИП-ом ВПН сервера (сервери могу имати више ИП адреса, али због једноставности, претпоставимо једну)?

  Као да смо сви цимери у једној кући. Преводи се на стотине веза из истог извора које свакодневно ударају на иПлаиер сервер (пошто вероватно живимо у различитим временским зонама широм света).

  Звучи ли то као типичан образац употребе иПлаиера? Нимало. А то је нешто што ББЦ може лако открити.

  Након што прође довољно времена за прикупљање довољних података (ББЦ мора бити опрезан да не забрани валидне кориснике), наша ВПН ИП адреса постаје црна листа и блокирана је за употребу иПлаиера.

  ББЦ-ов иПлаиер не ради са ВПН-ом

  Добра вест је да ВПН провајдери добро знају како њихови ИП адресе откривају и забрањују ББЦ. Већина (али не свих) услуга, након што сазна да ИП ВПН сервера више не ради, једноставно ће га бацити и заменити га новим који ради.

  С обзиром на то колико ВПН корисника их користи за заобилажење гео-блокираног садржаја као што је ББЦ иПлаиер, ово има много смисла из пословне перспективе. Цео процес постаје дивовска игра ударања кртице између сервиса за стриминг и ВПН добављача.

  Решавање блока ББЦ иПлаиер ВПН

  Шта ова борба између ББЦ и ВПН провајдера значи за вас и мене? Три ствари:

  1. Повезивање на ВПН ради гледања ББЦ иПлаиер садржаја и даље ради.
  2. Морамо да користимо ВПН који замењује ИП адресе након што их иПлаиер блокира. То није увек случај. Осим ПИА и ХидеМиАсс, раде сви провајдери на мојој препорученој ВПН листи.
  3. Проћи ће неко време између када ББЦ открије и блокира ВПН ИП адресу и када је провајдер промени. То може бити од неколико дана до неколико недеља. Дакле, неколико „лоших“ ће увек трчати около.

  Последња тачка је кључна. Када се повежете на ВПН, можда ћете постати несрећни и доделити вам један од дуд ИП адреса које је открио ББЦ иПлаиер и још увек није замењен.

  Да бисте решили овај проблем, једноставно га искључите и поново повежите. Можда ће бити потребно неколико покушаја, али пронаћи ћете ИП који функционише. Ако ваш ВПН провајдер има више УК сервера, покушај другог сервера такође може помоћи.

  На пример, усред писања овог поста, одлучио сам да направим паузу. Одлучио сам да гледам неколико ствари на, довољно одговарајућем, иПлаиеру. Помоћу ЕкпрессВПН-а повезао сам се с једним од њихових лондонских сервера.

  Нема среће. Страшна порука број један: „ББЦ иПлаиер ради само у Великој Британији.“ Дакле, пребацио сам се на Кент сервер уместо њега и ево, преносим ББЦ попут 2015.

  Гледање ББЦ иПлаиера са ВПН решењем

  Решавање проблема „ББЦ иПлаиер који не ради са ВПН“ требало би да буде тако једноставан. Све док користите ВПН који детектује и замењује блокиране ИП адресе, искључење и поновно повезивање ће вам омогућити да гледате иПлаиер.

  Поред добијања ББЦ ВПН-а који ће заменити његове ИП адресе, такође је добра идеја пронаћи га са више УК сервера. Што више то боље. Можете погледати моју листу најбољих ВПН-ова у Великој Британији да бисте видели који провајдери воде на путу.

  Коришћењем наменске ИП адресе

  Још једна ствар коју можете размотрити је добијање наменске ВПН ИП адресе. За ББЦ иПлаиер, ова би адреса очигледно требала бити у Великој Британији. Неколико ВПН-ова нуди ово решење.

  Намјенски ИП кошта нешто више. На пример, ПуреВПН наплаћује 1,99 УСД месечно за ову услугу. НордВПН такође има статичку ИП опцију, иако је за нешто више од 5 УСД месечно то је нешто више од ПуреВПН-а.

  Што посвећена адреса значи да више не делите ВПН ИП адресу са стотинама других људи док гледате ББЦ иПлаиер програмирање – само неколицина (ВПН провајдер ће вероватно дати исти ИП вишеструким наменским ИП клијентима).

  Иако није глупо, ово ипак изгледа више као обично домаћинство или посао (мислите на хотел). То чини посао ББЦ-а да открива да користите ВПН и блокира га толико теже.

  Мој ББЦ иПлаиер ВПН још увек не ради

  Понекад не можете натерати да ваш ВПН за ББЦ иПлаиер ради без обзира на то колико различитих ИП адреса и сервера пробате. Ево најчешћих разлога зашто, као и како их исправити.

  • Кеш прегледача и колачићи

   Могуће је да сте, у неком тренутку, приступили веб локацији ББЦ иПлаиер изван Велике Британије, а нисте повезани на ВПН. Ваш прегледач је можда те податке спремио у своју кеш меморију или као колачић и хранио их иПлаиеру.

   Решење је једноставно. Обришите колачиће и кеш претраживача и покушајте поново.

  • ДНС цурења

   У свету ВПН-а постоји нешто што се назива ДНС цурење. Ако ваш ВПН пати од једног, ББЦ иПлаиер ће знати да сте изван Велике Британије, упркос томе што ИП адреса Велике Британије није тренутно блокирана. Ево како да се дијагностикује.

   1. Повежите се са својим иПлаиер ВПН-ом.
   2. Посетите хттпс://ввв.днслеактест.цом/. Будући да сада имате ИП адресу у Великој Британији, то би требало да буде приказано као ваша локација.
   3. Покрените тест „Стандард“ или „Ектендед“. Или ће.
   4. Ако се било који ИП на страници резултата налази изван Велике Британије, имате пропуштање ДНС-а.

   Ако ваша ВПН цури ДНС податке, први корак је контактирање њихове подршке. Било који добављач би вам требао помоћи да решите проблем.

   Ако из било којег разлога, цурење ДНС-а не може да се реши, нажалост, време је да пронађете нови ББЦ ВПН. Не постоји друго решење. Све док постоји цурење, иПлаиер ће вам сваки пут ускраћивати приступ.

  • Победник борбе ББЦ иПлаиер

   Понекад провајдери ВПН-а једноставно одустану од своје борбе са ББЦ-ом. Можда немају ресурсе. Можда једноставно није финансијски одрживо за њих да размењују ИП-ове (јер то долази скупо).

   То се већ догодило с неколико ВПН-а који користе за рад са ББЦ иПлаиер-ом, а понајвише приватни приступ интернету, ТуннелБеар и ИПВанисх.

   Ако контактирате свог провајдера, они ће вам рећи да ли тренутно подржавају иПлаиер (или би барем требали). Ако то не ураде, нажалост, ваше једино решење је нажалост још једном добити други ББЦ иПлаиер ВПН.

  ВПН-ови ББЦ иПлаиера раде

  Ако не знате шта се догађа иза кулиса, лако ћете се обесхрабрити кад први пут пронађете да је ваш ВПН блокиран и да више не ради са иПлаиер-ом. Томе се нада ББЦ, да ће нас довољно бацити у пешкир и кренути даље.

  Да, ствари су мало другачије него што су биле пре неколико година. Морате бити мало селективнији када одаберете свог пружатеља ВПН услуга. Али, ако одаберете праву и разумете како да је користите, гледање ББЦ иПлаиера с ВПН-ом функционише као и увек.

  Можда ће ти се свидети и:
  • Најбољи ВПН-ови за Уједињено Краљевство (ово су ваше најбоље опкладе за рад са ББЦ иПлаиер-ом)
  • Да ли су ВПН-ови легални у Великој Британији
  • Набавите британску ИП адресу у 5 једноставних корака
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map