Älykkäiden kaiuttimien, kuten Amazon Echo, Apple HomePod ja Google Home, yksityisyysriskit

Tieteiskirjallisuus on virallisesti saapunut. Älykkäät kaiuttimet ja heidän digitaalisen avustajansa ovat täällä, kuuntelevat sinua jatkuvasti ja odottavat vastausta pyyntöihisi. Ne ovat kuitenkin vähemmän kuin hyödyllisiä robotteja ja enemmän kuin ahkeroita tutkijoita, jotka laativat kattavia raportteja jokaisesta vuorovaikutuksesta, jotta yritykset voivat ansaita tietosi.

“Alexa, kuunteletko?” Kuten käy ilmi, vastaus on kyllä; älykkäät kaiuttimet kuuntelevat sinua aina. Nämä laitteet edustavat yritystoiminnan valvonnan uutta rajaa. Maailman suurimmat teknologiayritykset ovat löytäneet tavan paeta työpöydältä ja murtautua koteihimme.


Mitä älykkäät kaiuttimet tekevät?

Älykkäät kaiuttimet ovat äänirajapinta Internetin kanssa. Voit antaa älykkäälle kaiuttimellesi soittaa kappaleen, etsiä trivia, kertoa miltä sää on, päivittää sinulle viimeisimmät uutiset tai kertoa sinulle vitsi. Tämä on kuitenkin vain jäävuoren huippu. Kun kilpailemme asioiden internetiin, jossa kaikki laitteet, laitteet ja tavarat ovat jatkuvasti yhteydessä toisiinsa ja kommunikoivat keskenään Internetin kautta, älykaiutin on asetettu keskittimeksi, jonka avulla voit hallita kotiasi suullisesti.

Jokaisessa älykkäässä kaiuttimessa on myös kolmansien osapuolien laajennuksia (Amazon kutsuu näitä laajennuksia “kykyiksi”, kun taas Google kutsuu niitä “toimiksi”), jotka yhdistävät kaiuttimen muihin sovelluksiin, kuten Uber tai Netflix. Nämä laajennukset antavat sinun soittaa autolle tai jonottaa suosikkielokuvasi lähimmälle kytketylle näytölle ilman, että kädet läpi vaivaa puhelimen lukituksen avaamiseen..

Google-kotisivun tietosuoja

On tärkeää muistaa, kuinka nämä yritykset, etenkin Google, toimivat. Sen mukaan, kuinka luotat Google-tuotteisiin, Google tietää, ketkä ovat ystäväsi, mikä on aikataulusi, missä haluat viettää aikaa ja mistä aiheista olet kiinnostunut. Tämä valtava tietomäärä ei kuitenkaan riitä. Aakkoset, Googlen emoyhtiö, antavat 84% tuloistaan ​​mainonnasta. Se rakeuttaa miljardeissa dollareissa vuodessa myymällä käyttäjiensä tiedot mainostajille, jotka sitten käyttävät näitä tietoja kohdistaaksemme Googlen käyttäjiä entistä tarkemmin. Googlelle enemmän tietoja on suurempia tuloja. Joten he ovat työskennelleet ahkerasti kitkan poistamiseksi tiedonkeruuprosessista. Tuloksena on Internet-yhteyskaiutin, jonka voit laittaa keittiötiskillesi ja kysyä kysymyksiä.

Google-kotisivun avulla Internet-haut ovat entistä helpommin saatavissa, mikä puolestaan ​​tarkoittaa, että Google vastaanottaa yhä enemmän tietoja sinusta. Kaikki, mitä sanot kodin herätyssanan jälkeen – “Hei Google”, tai kaikki, mitä se ymmärtää väärin, kuten “Doodle” – tallennetaan, linkitetään tiliisi ja pidetään Googlen tietokannassa ikuisesti. Lisäksi kolmannen osapuolen laajennukset pyyhkäisevät vielä enemmän tietoja ja jakavat niitä useamman organisaation kanssa joka kerta, kun teet pyynnön.

Viimeinkin, Google-koti ei vain tyhjennä tietojasi. se on myös uusi mainonnan tapa. Ei siis ole yllättävää, että huolimatta Googlen vakuutuksista, että he eivät käyttäisi Google Assistantia mainoksiin, käyttäjät kuulivat, mitä Google kutsui “oikea-aikaiseksi sisällöksi” – ja mitä useimmat ihmiset kutsuvat kaupalliseksi – elokuvalle Kauneus & peto viime vuonna. Google selvitti myöhemmin, että Google Assistant -palvelussa on todennäköisesti mainoksia tulevaisuudessa ja että se “voi käyttää näiden vuorovaikutusten transkriptioita (ei raahaa ääntä) hyödyllisempien mainosten toimittamiseen muilla alustoilla”.

Amazon Echo Privacy

Amazon ei ole yhtä riippuvainen mainostuloista kuin Google, mutta he haluavat tietosi yhtä paljon, jotta he tietävät, mihin tuotteisiinsa heidän pitäisi kohdistaa sinua. Kaikkia samoja yksityisyyden huolenaiheita Google-kotisivun kanssa esiintyy Amazon Echo -sivustolla. Jokainen vuorovaikutus kaiun kanssa tallennetaan, linkitetään tiliisi ja tallennetaan Amazon-tietokantaan ikuisesti. (Jos sinulla on älykäs puhuja ja haluat nähdä kaikki tiedot, jotka nämä yritykset ovat keränneet sinusta, tässä on miten päästä käsiksi älypuhelimien tietueisiin Amazonille ja Googlelle.) Amazon oli etukäteen kaikujen mainontapotentiaalissa, ilmoittaen viime tammikuussa. vuonna, jolloin he alkavat käyttää kaikua mainosten toimittamiseen. He ovat kuitenkin pilanneet nimen “Alexa” myös sukupolvelle naisia.

Apple HomePod -suojaus

Sitten on Apple HomePod. Vaikka HomePod on kotona istuva, internetyhteyteen kytketty mikrofoni, Apple nimeää kaikki vuorovaikutukset. Ne eivät sido HomePod -kysymyksiäsi Apple-tiliisi, ja lopulta Apple poistaa kaikki tiedot tällaisesta viestinnästä. Apple ei myöskään salli minkään kolmannen osapuolen laajennuksia. Tämän seurauksena Homepod on vähemmän kätevä ja monipuolinen laite, mutta on paljon turvallisempi ja yksityisempi.

Aina kasvavat tietokannat

Nyt kun olemme antaneet yksityisille yrityksille mahdollisuuden asentaa eläviä mikrofoneja koteihimme, niiden keräämät uudet tietomäärät ovat huikeita. Kuten olemme nähneet, kun yritykset keräävät valtavia määriä tietoja, siitä voi vuotia, hakkeroida tai lainvalvonta voi käyttää niitä. Amazon pakotettiin jakamaan kaikujen nauhoitukset viime vuonna osana murhatutkimusta, joka oli mahdollista vain siksi, että Amazon yhdistää kaikki kaiun tiedot käyttäjän profiiliin ja pitää ne ikuisesti. Käyttäjän on päästävä tililleen ja poistettava vuorovaikutuksensa itse.

Äskettäiset skandaalit, jotka koskivat Google+: n ja Amazonin käyttäjien sähköpostiosoitteiden vuotamista, ovat osoittaneet häiriöitä niiden kyberturvallisuudessa. Oli myös painajaistapausta, jossa Google Home Mini aktivoi itsensä tuhansia kertoja päivässä ja sitten nauhoitti ja tallensi katkelmat äänestä kaikesta, mitä tapahtui tuolloin. Vaikka Google tunnisti ja korjasi ongelman, se on silti merkityksellinen esimerkki näiden älykkäiden puhujien suurista väärinkäyttömahdollisuuksista.

Yksityisyyden loukkaaminen

Nämä yritykset tietävät, että nämä laitteet merkitsevät huomattavaa lisääntymistä yksityisyytesi hyökkäyksissä, mutta niiden tarve kerätä yhä enemmän tietoja ei lopu älykkäillä kaiuttimilla. Facebook, toinen yritys, joka vaatii jatkuvasti kasvavia määriä käyttäjien henkilökohtaisia ​​tietoja riippuvuutensa ravinnoksi, on kehittänyt oman älykkään kaiuttimensa – vain heihin kuuluu myös kamera. Vaikka Facebook viivästytti portaalin julkaisua, kun suosittua törkeyttä herättiin heidän toistuvista henkilökohtaisten tietojen väärinkäytöksistään, vuodesta 1984 tulevat televisiokuvat eivät enää kuulosta ulkomaalaiselta tai edes todennäköiseltä. Ainoa ero on siinä, että yritykset ovat ottaneet Big Brotherin tilalle ja että me, yksityiset kansalaiset ja kuluttajat, maksamme tämän yritysvalvonnan etuoikeudesta.

Nämä älykkäät puhujat osoittavat, että yritykset, kuten Google, Amazon ja Facebook, eivät voi hyväksyä yksityisyyttä, koska kaikki yksityiset tiedot edustavat miljardien dollarien arvoista liiketoimintamahdollisuutta. Ennen kuin yleisö tekee selväksi, että yksityisyyden loukkaaminen ei ole näiden yritysten tarjoamien mukavuuksien lisäämisen arvoista, ne jatkavat uusien laitteiden luomista vertaisiksi muutamiin jäljellä oleviin yksityisiin tiloihimme.. Voi olla liian dramaattista sanoa, että teknoyritykset tunkeutuivat koteihimme. Totuus on, että olemme kutsuneet heidät sisään.

ProtonVPN ja ProtonMail ovat erilaisia. Tunnustamme, että erimielisyys, sananvapaus ja itse demokratia ovat heikentyneet, kun oikeus yksityisyyteen heikentyä. Palvelumme ovat suunnittelussa yksityisiä. ProtonMail salaa käyttäjien sähköpostit ennen niiden saapumista palvelimillemme, jotta kukaan muu kuin vastaanottaja ei voi käyttää niitä. ProtonVPN ylläpitää tiukkaa kirjautumattomuuskäytäntöä, mikä tarkoittaa, että emme pidä kirjaa käyttäjien verkkotoiminnoista. Emme halua kerätä käyttäjätietoja; sen sijaan haluamme pitää sen turvassa.

Työskentelemme tilaamalla liiketoimintamallilla, jossa käyttäjät maksavat meille palvelusta. Katsomme käyttäjiä kannattajayhteisönä, jonka oikeutta yksityisyyteen on suojeltava, ei isojen kirjaimien lähteinä. Jos haluat mieluummin nähdä käyttäjän kuin tuotteen, rekisteröidy ProtonVPN- ja ProtonMail-palveluihin jo tänään.

Parhain terveisin,
ProtonVPN-joukkue

PÄIVITYS 6. marraskuuta: Japanilaiset ja amerikkalaiset tutkijat havaitsivat, että laserien avulla voit antaa älykkäille kaiuttimille äänikomentoja. Temppu työskenteli Amazon Echo, Google Home ja muiden laitteiden kanssa, jotka toimivat äänikomennoilla. Ryhmä pystyi laserin avulla pakottamaan älykkään kaiuttimen suorittamaan kaikki tehtävät, jotka se oli varustettu suorittamaan, kuten avaa autotallin oven. Yhdessä testissä tutkimukset pystyivät hallitsemaan älykästä kaiutinta loistamalla siihen laserin ikkunan läpi kellotornin yläosasta 230 metrin päässä.

Voit saada ilmaisen ProtonVPN-tilin täältä.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa pysyäksesi ajan tasalla viimeisimmistä ProtonVPN-julkaisuista:  Twitter | Facebook | Reddit

Jos haluat saada ilmaisen ProtonMail-salatun sähköpostitilin, käy osoitteessa protonmail.com

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map