Amazon Ring kehittää valvontatilan uudelleen

Internet-yritykset seuraavat jo jokaista liikettäsi verkossa: Nyt ne tekevät yhteistyötä lainvalvonnan kanssa tuodakseen saman tason valvonnan fyysiseen maailmaan. Amazon Ring, suositun kameralla varustetun ovikellon luoja, on solminut salaisia ​​kumppanuuksia satojen poliisilaitosten kanssa Yhdysvalloissa. Nämä sopimukset vaativat poliiseja usein edistämään Amazon Ring -laitteita yhteisöissään ja mahdollisesti antamaan poliisilaitoksille pääsyn paikallisten Ring-käyttäjien tallentamiin videomateriaaleihin ilman, että he tarvitsevat lupaa..


Tämä viesti tutkii poliisin ja yritysten mahdollisuuksia väärinkäyttää kehävalvontaa. Se on rakentanut tietä uusille joukkovalvonnan muodoille, muuttanut poliisiyksiköt Amazonin myyntitiimeiksi ja vahvistanut edelleen odotusta siitä, että olette aina jonkin verran seurannassa.

Tämä artikkeli on osa jatkuvaa yksityisyyden suojaa ja valvontaa. Voit lukea lisää tällaisia ​​tarinoita blogin tietosuojaosasta.

Kuinka Ring tuli lainvalvontapeliin

Ring on älylaitteiden kodin turvayritys, jonka Amazon osti helmikuussa 2018 noin 800 miljoonalla dollarilla. Yrityksen päätuote on Ring Video Doorbell. Se käyttää liiketunnistinta aktivoimaan teräväpiirtokameran, joka siirtää syötteensä talonomistajan älypuhelimen mobiilisovellukseen. Älykkäässä ovenkellossa on myös mikrofoni, jota asunnonomistajat voivat käyttää vuorovaikutuksessa oven lähellä olevien kanssa. Ring myy myös muun tyyppisiä turvakameroita.

Vuonna 2018 Ring käynnisti Naapurit-sovelluksen. Sen avulla Ringin miljoonat käyttäjät voivat liittyä hyperlokaisiin sosiaalisiin verkostoihin, joissa he voivat ilmoittaa rikoksista, käyttää yleisön tietoja epäilyttävistä tapahtumista ja jakaa videomateriaalia, jonka Ring-laitteet ovat kaapaneet naapureidensa kanssa. Sen lisäksi, että Naapurit-sovellus yhdistää rengaskäyttäjät toisiinsa, se antaa paikallisille poliisilaitoksille sosiaalisen verkoston, jossa he pääsevät julkisiin keskusteluihin ja kerätä julkisesti jaettuja videoita. Poliisit voivat keskustella ja olla vuorovaikutuksessa Naapurit-sovelluksen kaikkien lainkäyttövaltaansa kuuluvien kanssa.

Amazon on työskennellyt ahkerasti voittaakseen poliisilaitokset tarjoamalla ilmaisia ​​laitteita ja heittämällä puolueita poliiseille. Vastineeksi Ring kutsuu poliisiviranomaisia ​​yhteistyöhön Amazonin kanssa saadakseen pääsyn Ringin “Lainvalvontaympäristöjen portaaliin”, jonka avulla virkamiehet voivat käyttää interaktiivista karttaa pyytääkseen videomateriaalia, jonka Ring-laitteet ovat kaapaneet tietyltä ajalta ja alueelta. Yli 700 poliisivoimaa Yhdysvalloissa on solminut tämän kumppanuuden.

Tässä on kartta kaikista Ringin kumppanuuksista paikallisten poliisilaitosten kanssa. Voit tutkia sitä tarkemmin Google Mapsissa.

Upseerit eivät tarvitse optio-oikeutta tämän materiaalin pyytämiseen. He tarvitsevat vain Ring-käyttäjän luvan, ennen kuin he voivat katsoa sitä.

Poliisit voivat tehdä joukkopyyntöjä jokaisesta Ring-laitteen nauhoittamasta videosta tietyllä alueella tietyssä ajassa. Ring lähettää automaattisen sähköpostin jokaiselle Ring-käyttäjälle, jolla on laite kyseisellä alueella. Soittoäänen käyttäjät voivat vapaasti hylätä nämä lainvalvontapyynnöt ja he voivat lopettaa tilauksen vastaavien pyyntöjen vastaanottamisesta tulevaisuudessa. Amazon on kuitenkin neuvonnut poliisia siitä, miten saada ihmiset suostumaan jakamaan materiaalia.

Tässä on poliisin videopyyntöviesti, jonka Ring lähettää käyttäjille. Huomaa ero suuressa “Jaa nyt” -painikkeessa ja “Ole hyvä ja peruuta tilaaminen” -linkkiä. Lisäksi: “Jos haluat… tehdä naapurustostasi turvallisempaa, tämä on loistava tilaisuus.” (Kuka voisi sanoa ei?) Https://t.co/db4w8nDzey pic.twitter.com/Rv8ffccR2R

– Drew Harwell (@drewharwell) 28. elokuuta 2019

“Haluatko ostaa renkaan?”

Tässä tarina muuttuu vielä epämukavammaksi. Amazon rohkaisee poliisia käyttämään sosiaalista mediaa, kaupungintalon kokouksia ja muita tiedotustoimia kansalaisten pakottamiseksi ostamaan ja käyttämään Ringiä. Amazon vaatii kumppanuussopimuksissaan nimenomaisesti Ring-tuotteiden ja Naapurit-sovelluksen aktiivista mainostamista.

Lisäksi Amazonin kanssa yhteistyökumppaneina toimivat poliisilaitokset eivät välttämättä puhu julkisesti Ring-laitteista tai Naapurit-sovelluksesta antamatta Amazonille mahdollisuutta tarkistaa lausumaa. Tämä valvonta ulottuu lehdistötiedotteista aina siihen, kuinka poliisit kommentoivat kansalaisten viestejä sosiaalisessa mediassa. Yhdessä tapauksessa Ring esti upseereita käyttämästä sanaa “valvonta” puhumassa tuotteistaan.

Virkamiesten muuttaminen Amazonin myyjiksi ja Amazonille valtuuksien kirjoittaminen puheilleen näyttää olevan selkeä loukkaus yleisön luottamusta ja veronmaksajien rahan väärinkäyttöä. Mutta mikä pahempaa, kaikki nämä sopimukset sisältävät luottamuksellisuuslausekkeita, jotka estävät yleisöä oppimaan lisää siitä, kuinka poliisilaitokset ja Amazon ovat vuorovaikutuksessa.

Valvontaverkoston luominen

Yksi Ringin suurimmista ongelmista on, että kun yritys tarttuu kuvaasi, se ei ole enää sinun hallinnassasi. Se on samanlainen ongelma kuin mitä tapahtuu milloin tahansa, kun lähetät kuvan itsestäsi Internetissä. Lukuun ottamatta Ringiä, se tapahtuu ilman lupaa; kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä on kävellä talon varrella.

Koska poliisi ei tarvitse optiota, Ring-kumppanuudet ovat ihanteellinen väline poliisille kerätä suuria määriä videomateriaalia. Poliisivoimat voivat pitää videoita toistaiseksi, vaikka niiden osoittautuisi liittyvän mihinkään tutkimukseen. Kerättyään tämän materiaalin poliisiosastot voivat analysoida sitä kasvojentunnistusohjelmistolla tai jakaa sen kenelle tahansa, mukaan lukien muut lainvalvontaviranomaiset, toimittamatta todisteita rikoksesta.

Poliisi ei ole ainoa, joka käyttää valvontavideoita. Amazon käyttää niitä myymään Ringin. Amazon julkaisi kesäkuussa 2019 Facebookissa mainoksia, joissa näkyi palauttamattomia valokuvia ihmisistä, joita muut käyttäjät ovat syyttäneet rikoksista.

onko laillista, että rengas / amazon käyttää mainoksessaan ihmisten kasvoja, joiden heidän epäillään tehneen rikoksia? varsinkin kun he eivät ole suostuneet tai tuomittu tai mitään. näyttää uhhh ole oikein pic.twitter.com/a6SnOGT5dl

– jon hendren (@fart) 4. kesäkuuta 2019

Kun yksityishenkilöt alkoivat kysyä, rikkovatko nämä mainokset yksityisyyttä, Buzzfeed kaivoi joitain ja löysi, että Ring-käyttäjät “myöntävät Ringille ja sen lisenssinsaajille rajoittamattoman, peruuttamattoman, täysin maksetun ja rojaltittoman, jatkuvan, maailmanlaajuisen oikeuden käyttää jaettua sisältöä mihin tahansa tarkoitukseen. ” Pohjimmiltaan Amazon voi käyttää kuvamateriaalia, joka oli tarkoitettu käytettäväksi naapurustojen suojelemiseksi oman taloudellisen hyödyn saamiseksi, eikä voida jakaa mitä se tekee videossa olevien henkilöiden kanssa.

Ja vain siinä tapauksessa, että valtion valtuuttaminen laajaan valvontaverkkoon ei riittänyt, Electronic Frontier Foundation totesi, että Ring-sovellus on pakattu kolmansien osapuolien jäljittäjiin, jotka jakavat henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja markkinointiyritysten kanssa. Sovellus jakaa Ring-käyttäjien nimet, IP-osoitteet ja anturitiedot sekä muut arkaluontoiset tiedot.

Lyhyesti sanottuna, Ring on hyödyntänyt turvallisuushaluamme (ja toisten pelkoa) rakentaa valtakunnallinen voittoa tavoitteleva valvontaverkko.

Amazonissa @ProfFerguson sanoo: ”Jos halusit suunnitella täydellisen valvontatilan, sinulla olisi johtonapit jokaisessa talossa, kamerat jokaisessa ovessa (ja) informaattorien verkosto, jotka kertovat sinulle, kun jotain tapahtuu… Olemme luoneet Dystopia Prime b / c on vain niin helppoa ”

– Drew Harwell (@drewharwell) 28. elokuuta 2019

Pysäyttää valvonnan leviämisen

Amazon tietää, että Ring on hyökkäys kaikkien yksityisyydelle. Sen mukaan Ringin tietosuojailmoituksessa sanotaan: “Muita ihmisiä käyttävän video- tai äänisisällön kaappaaminen, nauhoittaminen tai jakaminen tai muiden [ihmisten] kasvojen piirteitä koskevien tietojen sieppaaminen voi vaikuttaa heidän yksityisyyden suojaan.”

Ihmisille, jotka harkitsevat renkaan ostamista, suosittelemme tutustumaan muihin suljetun piirin vaihtoehtoihin. Nykyisille Ring-käyttäjille yritä sijoittaa kamerasi siten, että se ei ole julkisen kadun suuntaan ja että se näyttää vain kiinteistöllesi.

Protonissa uskomme, että jatkuva valvonta kieltää ihmisillä tilaa ajatella ja kehittää. Se on hienovarainen ja epäoikeudenmukainen valvonnan muoto, joka heikentää demokraattisessa yhteiskunnassa tarvittavaa oikeutta yksityisyyteen. Soittoäänenrenkaat ovat suuri mukavuus, mutta ne eivät suojaa yksityisyyden suojaamme. Ihmisten pitäisi voida vapaasti kulkea naapurustonsa läpi pelkäämättä heidän toimintansa kirjaamista – ja mahdollisesti arvioida väärin.

Ringin salaiset sopimukset poliisilaitosten kanssa ja dramaattinen lähestymistapa videovalvontaan heikentävät yhteisön jäsenten luottamusta sekä poliisiin että heidän naapureihinsa. Se on tarkka valvontatyyppi, jota vastustamme.

Emme lopeta taistelua yksityisyyden ja vapauden puolesta, sekä verkossa että muualla.

Parhain terveisin,
ProtonVPN-joukkue

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map