Luettelo maista, jotka ovat kieltäneet VPN: n

VPN-verkot pitävät verkkotoimintasi yksityisenä ja rajoittamattomana. Jotkut maat, joissa hallitsee sortoa, ovat kieltäneet VPN: t yrittäessään ylläpitää hallintaa.

VPN: t ovat tehokkaita työkaluja, jotka voivat välttää kaikki, paitsi kaikkein edistyneimmät pyrkimykset säädellä Internetiä ja sensuroida tietoja. Siksi sortostavat hallitukset ympäri maailmaa ovat pyrkineet estämään tai kieltämään VPN: t. Tällainen lainsäädäntö on yleensä epäsuosittu ja vaikea valvoa, mikä ohjaa useimmat maat suorasta kiellosta.


Monet maat yrittävät vain estää pääsyn tunnetuille VPN-palveluntarjoajille. Vaikka tämä on vaikeaa, se voidaan tehdä, jos hallitukset ovat halukkaita osoittamaan resursseja tehtävään. Kun käytät VPN: tä, Internet-liikenteesi on suojattu, koska se on salattu ja reititetty VPN-palvelimen läpi peittäen IP-osoitteesi, mutta tämä liikenne voidaan pysäyttää estämällä portit, joita VPN-protokollat, kuten PPTP tai L2TP, käyttävät, tai suorasuojaus VPN-palveluiden IP-osoitteet. Maat, jotka eivät ole huolissaan taloudellisista vaikutuksista, kuten Pohjois-Korea, ovat yksinkertaisesti estäneet pääsyn kaikille merentakaisille IP-osoitteille. Kehittyneimmät työkalut, kuten syvä pakettivalvonta, voivat todella tunnistaa VPN-protokollat ​​paketin metatiedoissa, jolloin Kiinan kaltaiset maakunnat voivat löytää ja estää VPN-palvelimia automatisoidummin ja kohdennetummin..

Muut maat, joissa ei ole tekniikkaa VPN-verkkojen estämiseksi, ovat antaneet lainsäädännön, joka kieltää VPN-palvelut, joita ei ole rekisteröity hallituksessa. Repressiivimmat maat ovat tehneet kaikista VPN: eistä laittomia ja ryhtyneet ankariin rangaistuksiin toivoen pelottaa ihmisiä pois VPN-liikenteen havaitsemisen vaikeuksista huolimatta.

Epävarma tila

Joissakin maissa, kuten Pohjois-Koreassa, Kuubassa, Egyptissä, Vietnamissa, Bahrainissa, Turkmenistanissa ja Myanmarissa, on erittäin tiukat Internet-sensuuria koskevat lait, mikä tarkoittaa, että VPN: n käyttö kyseisessä maassa voi aiheuttaa riskejä, vaikka laillista kieltoa ei tunneta. Muut maat, kuten Syyria ja Libya, ovat ryhtyneet toimiin VPN-liikenteen estämiseksi ja kieltämiseksi, mutta näillä hallituksilla ei ole täydellistä hallintaa alueellaan ja infrastruktuurissa. Joka tapauksessa kaikkien näiden maiden hallituksia voidaan pitää vihamielisinä VPN: n käyttöön.

Maat, jotka ovat kieltäneet VPN: n

Alla olevat maat ovat asettaneet joko VPN-verkkoja estävät tekniset esteet tai antaneet lakeja, jotka kieltävät VPN: ien käytön.

Valko-Venäjä
Valkovenäjän hallitus on vuosien ajan pyrkinyt rajoittamaan kansalaistensa pääsyä Internetiin. Vuonna 2015 se kielsi sekä Tor- että VPN-palvelut, vaikka näyttää siltä, ​​että valkovenäläiset ovat löytäneet tapoja kiertää teknisiä ja oikeudellisia esteitä.

Kiina
Kiina on ehkä mennyt kauimpana maista kieltää ja estää palveluita, kuten VPN: t ja Tor. Kaikilla VPN: llä on oltava Kiinan hallituksen lupa. Ne, jotka eivät ole, suljetaan, jos ne ovat maassa, tai suljetaan, jos ne sijaitsevat vieraassa maassa. Kiina on yksi harvoista maista maailmassa, jolla on täydellinen hallinta kaikilla paikallisilla Internet-palveluntarjoajilla, ja ne käyttävät syvää pakettivalvontaa tarkkailemaan Internet-liikennettä Kiinassa ja pääsyä siihen. He yleensä kykenevät tunnistamaan ja estämään VPN-liikenteen.

Iran
Vuonna 2013 Iran yritti estää pääsyn ulkomailla sijaitseviin VPN-verkkoihin sallimalla vain Iranin hallituksen lisensoimat ja rekisteröimät VPN-palvelut. Vaikka VPN: ien myynti tai mainostaminen on rikos ja kansalaisia ​​voidaan rangaista VPN: n käytöstä, VPN: n käyttö kansalaisten ja jopa valtion virkamiesten keskuudessa on edelleen hyvin yleistä.

Irak
Yrittäessään käsitellä ISIS: n online-läsnäoloa Irakin hallitus on mennyt äärimmäisyyksiin paitsi kieltämällä VPN-palvelut ja sosiaalisen median, myös käynnistänyt jatkuvan Internet-katkosten käytön koko maassa. Vaikka ISIS ei enää piiritä maata, sen dramaattiset Internet-rajoitukset ovat edelleen voimassa.

Oman
Vuonna 2010 Oman antoi lain, joka kielsi yksilöitä käyttämästä VPN-palveluita. Jokaiselle, joka on rikottu tätä lakia, voidaan määrätä 500 riaalin sakko (noin 1300 dollaria). Yritykset voivat hakea lupaa valtion hyväksymän VPN: n käyttöön. Jos yrityksen todetaan rikkoneen lakia, se joutuu 1000 rialla sakkoon.

Venäjä
Venäjä on ryhtynyt voimakkaisiin oikeustoimiin sananvapauden ja tiedonsaannin hallitsemiseksi sekä rajojensa sisällä että verkossa. Venäjän duuma hyväksyi Yarovaya-lain vuonna 2016, joka vaati VPN-palveluiden rekisteröitymistä hallituksen piiriin ja käyttäjien verkkotoimintojen kirjaamista. Duuma antoi vuonna 2017 toisen lain, joka vaati hyväksyttyjä VPN-verkkoja estämään käyttäjiään pääsemästä tietyille Venäjän hallituksen mustalle listalle tuomille verkkosivustoille. Ne, joita ei ollut, rangaistaan ​​kieltoilla. Koska ProtonVPN: llä ei ole läsnäoloa Venäjällä, emmekä kirjaa tietoja, joiden avulla voidaan selvittää, onko meillä käyttäjiä Venäjällä, emme voi eikä ole noudattaneet näitä lakeja.

Turkki
Vuonna 2016 Erdogan-hallinto aloitti VPN-palveluiden ja Torin estämisen. Nyt Turkki käyttää Kiinan kaltaisia ​​syvän paketin tarkastustekniikoita VPN- ja Tor-liikenteen havaitsemiseksi ja estämiseksi. Oikeusvaltio on murtunut Turkissa, ja VPN-yhteyden käyttö voi merkitä sinut lainvalvontaa kiinnostavaksi henkilöksi. VPN: n käyttö on kuitenkin Turkissa melko yleistä. Turkin blokkisivusto seuraa Internet-sensuuria Turkissa.

Uganda
Vastauksena äskettäin käyttöön otettuun sosiaalisen median veroon Ugandan VPN-palvelujen käyttö lisääntyi. Ugandan hallitus vastasi vaatimalla paikallisia Internet-palveluntarjoajia estämään VPN-palvelut. Ugandassa ei tällä hetkellä ole VPN: itä koskevaa lainsäädäntöä, mutta tilanne on muuttuva.

Yhdistyneet Arabiemiirikunnat
Vuonna 2016 Yhdistyneet arabiemiirikunnat muuttivat lakejaan tekemällä VPN-palvelun käytöstä “rikoksen tekemiseksi tai sen löytämisen estämiseksi” rangaistavan väliaikaisen vankeuden ja jopa 2 miljoonan dirhamin (noin 540 000 dollarin) sakolla. Vaikka VPN-verkkoja voidaan käyttää, Yhdistyneet arabiemiirikunnat ovat myös kieltäneet suoran puhelujen käytön puheluissa ja lukuisissa verkkosivustoissa, mukaan lukien jotkut ranskalaiset televisiokanavat ja Netflix. VPN: n käyttäminen näihin sivustoihin pääsyyn tai kielletyn puhelun soittamiseen on laitonta.

Venezuela
Aiemmin tänä vuonna Venezuelan suurin Internet-palveluntarjoaja yritti estää Tor- ja VPN-palvelujen käytön luultavasti hallituksen määräyksillä.

Jos kaikkien luetteloon kuuluvien maiden välillä on yhteneväisyys, niin niiden hallitukset haluavat valvoa kansalaistensa saamaa tietoa. Nämä hallitukset pelkäävät, että jos he joutuvat kilpailemaan ideoiden markkinoilla, ne menettävät. Sen sijaan he ovat turvautuneet 2000-luvun vastaavaan aikaan sanomalehden sulkemiseen ja kirjojen polttamiseen.

Missiomme on tarjota ilmainen ja turvallinen Internet. Siihen päivään saakka, jatkamme ilmaisen, rajoittamattoman VPN-palvelun tarjoamista tukeaksemme niitä, joilla ei ole muita keinoja käyttää tarvitsemiaan tietoja.

Parhain terveisin,
ProtonVPN-joukkue

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me