Най-сигурни доставчици на услуги за електронна поща (2020)

През последните няколко години има безброй скандали с поверителността, в които участват големи доставчици на електронна поща. Това накара много хора да търсят най-добрите защитени имейли, които ще им позволят свободно да общуват с другите и в същото време да защитят поверителността си като потребител.


Защо се нуждаете от криптирани имейли

Може да попитате, наистина ли е необходимо да шифровам имейлите си? Или това е много обожание за нищо? Вижте какво се е случило през последните няколко години и преценете сами.

криптирана-мейл-иконаНаскоро Gmail беше уловен, като предоставя на трети страни пълен и пълен достъп до имейлите на своите потребители. Това означава, че ако сте използвали Gmail по време на разгръщането на този скандал, имейлите, за които смятате, че са частни, може да са попаднали в ръцете на хора, които са искали да ги използват по собствени причини. Ако ви е приятно с това, може би не е нужно да криптирате имейла си.

Разсекретените документи показват, че Yahoo, AOL, Google, Microsoft и Apple са позволили на американските агенции за наблюдение да могат наблюдават комуникацията на живо и съхраняват информация на своите сървъри.

Така че имаме Yahoo, AOL, Apple, Google и Microsoft, всички големи играчи в имейла, с готовност споделяте вашата лична информация с рекламодатели, търговци и правителството. Ето защо, ако искате да запазите имейлите си поверителни, трябва имейлите ви да бъдат криптирани. Не забравяйте, че когато използвате „безплатни“ доставчици на имейли, вероятно е това, което се продава на други.

За щастие, има просто решение. Използвайте защитен доставчик на имейл. Нека разгледаме някои от възможностите, които са налични с цел да ви помогнем да изберете този, който е подходящ за вашите нужди.

1. ProtonMail – най-известният доставчик на услуги за електронна поща

лого на protonmail

ProtonMail е основан от д-р Анди Йен. Преди да създаде тази компания, той е работил като изследовател в CERN. ProtonMail се основава на идеята за изграждане на интернет, който защитава поверителността на потребителя, като се започне първо с имейл.

Инженерите и учените, които работят за тази компания, базирана в Швейцария, имат уникална визия за защита на гражданските свободи на хората, докато са онлайн. Поради тази причина те създадоха лесна за използване услуга за електронна поща, която е вградена в криптиране на имейлите от край до край.

Ангажиментът на ProtonMail за поверителност се вижда веднага след като настроите акаунта си. Не се изисква лична информация. Просто трябва да изберете потребителско име и парола.

Това е безплатен имейл акаунт, така че той няма много функционалност, която може да получите с други имейл услуги.

входяща поща

Ограничението на вашите прикачени файлове е 25 MB. Прикачването на изображения е лесно и бързо. Докато изпращате или получавате имейли, ProtonMail автоматично съхранява информацията за контакт в папката ви с адреси. Можете да качвате контакти от други програми. Въпреки това, няма пряк начин за свързване на контакти към социални медии или други имейл акаунти. Ще трябва да създадете a.CSV или.VFC файл и след това да ги качите в акаунта си.

Ако забравите паролата си и трябва да нулирате акаунта си, можете да го направите. Въпреки това всички имейли, които вече са били във входящата ви поща или в запазените ви папки, преди да нулирате паролата си, вече няма. Има няма начин, че някога ще можете да ги възстановите.

Професионалисти:

 • Лесно изпращайте криптирани имейл съобщения
 • Качва прикачени файлове до 25 MB бързо
 • Безплатно

Недостатъци:

 • Ако забравите паролата си, ще трябва да нулирате акаунта си. Всички имейли, предварително съхранени или получени, ще бъдат заключени. Вече няма да имате достъп до тях.

2. Mailfence – Шифроване от край до край + Цифрови подписи

mailfence-лого

Mailfence е белгийска компания, която беше лансирана през 1999 г. Целта им е да помогнат на потребителите да си върнат сигурността на поверителността на имейлите. За да постигнат тази цел, те намериха SSL сертификати, които нямаха американски сертификационен орган. Те разработиха уникално междуоперативно решение за шифроване от край до край. Това решение включва цифрови подписи.

Mailfence се стреми да се откроява от тълпата, като предлага пълен имейл пакет, включващ календари за Mailfence, документи за Mailfence и групи за Mailfence. Mailfence работи с други електронни услуги, съвместими с Open PGP.

Mailfence нарича себе си като „истинско решение за имейл за криптиране от край до край“, защото всички операции за криптиране се случват в браузъра. Техният интегриран магазин за ключове дава на потребителите пълен контрол върху управлението на ключове както и разширени опции.

как работи mailfence

Mailfence се гордее с предлагайки пълна обратимост. Това означава, че потребителите могат да напуснат платформата с техните шифровани двойки ключове, както и своите криптирани данни от край до край..

Те са със седалище в Белгия, техните сървъри са разположени в държава със закони, защитаващи поверителността. Тъй като Mailfence няма чуждестранна компания майка, те не са принудени да изпълняват исканията за данни от местни или чуждестранни органи.

Mailfence има безплатен план, който се предлага с 500 MB имейли, 500 MB документи, двуфакторно удостоверяване, криптиране, както и поддръжка. Следващото ниво нагоре е план за около 2,50 долара всеки месец. Техният бизнес план позволява на потребителите да мащабират плана въз основа на техните нужди. Цената за плана варира в зависимост от това, което потребителят добавя към него.

ценообразуване по пощата

Професионалисти:

 • Отлична сигурност и поверителност
 • Отворете шифрирането PGP от край до край
 • Намира се в Белгия
 • Цифрови подписи
 • Третите лица нямат достъп до вашите данни

Недостатъци:

  • Не се предоставят персонализируеми теми
  • Не разполага с подходяща система за управление на псевдоними

3. Hushmail – най-старата сигурна услуга за електронна поща

Hushmail е проектиран да прилича на безплатната услуга за електронна поща, която използвате в момента. Можете да го използвате на вашия смартфон, в мрежата или на смарт устройство. Разликата е, че те добавиха допълнителни функции за защита с цел запазване на вашите данни.

Hush Communications започва през 1998 г. Година по-късно Hushmail е представен. Базираната във Ванкувър, Канада, тази компания е в сърцето на нарастваща технологична индустрия.

Философията, която стои зад Hushmail, е, че създаването на най-добрите защитени имейли не е необходимо да бъде сложно, нито е необходимо да го сплашва. Тяхната идея е, че за да се ограничат рисковете от киберсигурност, използваните мерки трябва да бъдат ефективни, достъпни и хората трябва да се чувстват така, че реално могат да ги използват..

Бен Кътлър е главен изпълнителен директор на компанията от 2001 г., а Брайън Смит е главен технологичен директор на компанията. Брайън беше една от креативните сили, стоящи зад технологията, която задейства Hushmail.

пощенски кутии в hushmail

Hushmail вярва в това сигурността е най-важната функция, която една електронна услуга може да има. Безплатната страна на услугата няма много от характеристиките или функционалностите, които предлагат други уеб-базирани имейл клиенти.

Hushmail сканира входящите имейли и ги проверява за вируси. Предоставя ви възможност за черен списък с имена на домейни и индивидуални имейл адреси.

Hushmail няма реклами във входящата си поща. Той предлага достъп до POP3, което означава, че вашият имейл е достъпен от услуги на трети страни. Това означава, че можете да получите достъп до Hushmail чрез имейл приложението на вашия смартфон. Hushmail предлага само композитор с обикновено текстово съобщение.

Ако използвате имейла си всеки ден, може да не ви притеснява това, но Hushmail изисква да влезете поне веднъж на всеки три седмици, за да поддържате акаунта си активен. Ако не, Hushmail автоматично ще деактивира акаунта ви. Това може да стане досадно бързо.

Професионалисти:

 • Не получавате реклами във входящата поща
 • POP3 достъп
 • Безплатна версия

Недостатъци:

 • Ако вашият акаунт е неактивен в продължение на три седмици, той се деактивира
 • Няма проверка на правописа

Заключителни мисли

Имейлът е надеждна форма на комуникация. Той е мястото, където споделяте лична информация с тези, на които имате доверие. Ето защо електронната поща е законна цел за хакерите. Безплатните имейл акаунти криптират вашите съобщения.

Много от тях вършат добра работа по филтрирането на спам. Все пак не смятаме, че безплатните уеб базирани имейл клиенти са най-сигурният начин за комуникация.

STARTTLS е често срещана форма на криптиране на имейли. Ако и изпращачът, и получателят използват приложения, които поддържат този тип имейли за криптиране, могат да бъдат изпращани.

Инфраструктурата с публичен ключ или PKI е от ключово значение за криптирането на имейлите. Именно това позволява човек да използва технологии като цифрови подписи и криптиране. Освен че се използва в имейлите, тя е в основата на електронната търговия и ще има по-голяма роля в Интернет на нещата.

Необходимостта от имейл и други форми на софтуер за киберсигурност като VPN ще продължи, докато има злонамерени лица, които използват неща като ZeroAccess и други форми на злонамерен злонамерен софтуер, за да заразят операционни системи и да причинят щети на невинни жертви.

Не забравяйте, че макар шифрованият имейл да осигурява допълнителен слой на вашите лични данни, вашият интернет трафик все още не е шифрован. Предлагаме ви да прегледате и сравните най-добрите VPN, които можете да си позволите, и да защитите себе си и дома си от потенциални нападатели.

Имейлът е вектор за атака, но това са и вашите данни за сърфиране. Винаги оставайте бдителни към сайтовете, които посещавате, вземете криптирана електронна услуга и вземете добра VPN като NordVPN или Surfshark. Ще си спестите много болка в бъдеще.

Често задавани въпроси

В: Дали Gmail е сигурен имейл?

A: Gmail има повече от милиард потребители по целия свят. Той е един от най-популярните доставчици на имейл услуги на планетата. Разбираемо има опасения за сигурността. Gmail ви позволява да влизате от всяко място и да използвате всяко устройство, което искате.

Това прави възможно влизането в незашифровани мрежи и излагане на вашите лични данни и поверителност. Gmail има настройки по подразбиране, които предлагат доста здрава защита. Обаче научаването на разширени опции за защита, включително SMTP през TLS (STARTTLS), ще ви позволи да направите Gmail по-сигурен.

В: Мога ли да изпратя имейл с Gmail?

A: Да. Gmail поддържа S / MIME. Това е достъпно с платения Gmail акаунт. Тя не е достъпна, ако използвате безплатен акаунт. S / MIME ще работи само ако и подателят, и получателят използват услуга, която го поддържа.

Gmail намекна, че те се интересуват от добавяне на криптиране от край до край на всичките им имейл услуги. Това все още не се е случило и тъй като те обещават това от 2014 г., ние не затаяваме дъх.

В: Как мога да защитя парола прикачен файл с Gmail?

A: Кликнете върху Създаване, за да започнете нов имейл. В долната дясна част на прозореца щракнете върху Включване на поверителен режим. Там можете да зададете дата на изтичане и парола.

В: Може ли да се хакне имейл?

A: Да. Например, изследователи в Европа откриха пропуски в сигурността, които позволяват хакване на имейл, ако използваното криптиране е PGP и S / MIME.

Въпрос: Как да разбера дали моят имейл е хакнат?

A: Първата ви улика обикновено е, че вашите контакти ви информират, че са получили странни имейли от вас. Може да ги помолите за чувствителна информация и т.н. Кажете им да ви изпратят снимка. Ако не сте го изпратили, най-вероятно сте били хакнати.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map